Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
Marteen
Stálý člen

lego

Příspěvek od Marteen »

tbest: lego robí hračky poháňané motorom?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Celkem rozumne ceny magnetu ...

http://www.magsy.cz

Markus
Nový člen

Re: Lego - hračka pro tvořivé děti

Příspěvek od Markus »

tbest píše:A přece se točí! :D

http://fr.youtube.com/watch?v=wcy0tedYBMg

tento lego motor se zda byt celkem funkcni. Mohlo by to fungovat :o) dokud nezkusim nepoznam 8) :laugh: .... no ale při podrobnem zkoumani videa je to na motorek _ _ _ ... možna to ale je spravny smer ke konstrukci mag. motoru ... chce to udelat nejaky testik ...

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

..zde poslední videa "hraček"

Příspěvek od adam.benda »

tbest píše:Jinými slovy: ten zvuk vydávají magnety jak funí do těch kopečků :D
:laugh: :laugh:
-- -- --
To "LEGO Perpetuum mobile" mě trošku mate... taky sníženou kvalitou videa si nejsem jist např. nastavením magnetů "statoru"... jak to tam přesně je... ze znalostí a zkušeností bych prohlásil, že to nepůjde, ale jak na to video tak koukám... možná to ještě přehodnotím... :D .. jsem z toho dost zmaten.. :)

Na ty videa ještě předtím bych nezapomínal... jak se ten rotor rozjede vlivem magnetů na tu šikmou dráhu... taky dost podstatný...

...škoda, že teď nemám víc času, se všem těmhle videím a jevům na nich zmínených, víc věnovat...

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

video

Příspěvek od lajos »

Nechci prudit ale to lego by snad stálo za to sestavit, proč ne?? Třeba křížové prkýnka , cokoliv z čehokoliv s magnety.

adam.benda
Zasloužilý člen

LEGO perpetuum mobile

Nedalo mi to a strávil jsem teď pěknou chvilku nad tím videem... (LEGO p.m.) .. už mi to začíná dávat smysl.. už mi dochází, jak by to skutečně mohlo fungovat... v rámci časových možností se na tom pokusím trochu zapracovat...

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

adam.benda

Příspěvek od lajos »

Si Tě vážím ale neděs nás?! Že by až tak jednoduché? ale proč né, ty dřívka pro domácí perpetuum mobile asi zkřížím až trochu později-fandím

Markus
Nový člen

Re: LEGO perpetuum mobile

Příspěvek od Markus »

adam.benda píše:Nedalo mi to a strávil jsem teď pěknou chvilku nad tím videem... (LEGO p.m.) .. už mi to začíná dávat smysl.. už mi dochází, jak by to skutečně mohlo fungovat... v rámci časových možností se na tom pokusím trochu zapracovat...

Nechci tě demotivovat ale to video je podvod, když si to krokuji tak nastavení magnetů nedává smysl natož aby dokázal roztočit rotor. ale na druhé straně by to mohla být cesta, jen najít poměr převodu bude pakárna. A hlavně magnety jsou pořádný potvory :o))

Chefo
Nový člen

Příspěvek od Chefo »

ja si myslim ze by to lego mohlo fungovat...sam som nieco take doma zbastlil len uznajte treba aj urcite prevody medzi tymi magnetami zachovat a to sa len tak lahko neda odoka...bolo by treba dokumentaciu..tocilo sa mi to chvilku sice pomaly ale tocilo...a potom sa tie magnety ponatacali uplne inak kvoli nepresnosti v prevode...

adam.benda
Zasloužilý člen

LEGO p.m. - předběžný závěr

Omlouvám se za ukvapené výroky v časovém presu, po důkladnějším zkoumání videa se přikláním k tomu, že to skutečně bude podvrh. Sice mi to chvíli smysl dávalo (viz. můj minulý příspěvek), ale dneska jsem to študoval delší dobu a skutečně to moc asi fungovat nemůže... ..to je jedna možnost. Další možnost je, že na videu něco přehlížíme nebo nám něco nedochází. Vypadá totiž poměrně dost věrohodně (např. různé rychlosti pohybu rotoru v určitých místech dává dost věrohodný dojem, všimněte si toho..) Taky mi není moc jasný, jaká vazba je mezi tou červenou "řemenicí" a zelenou deskou (tedy rotorem)...... asi volná..

Shrnul bych to tak, že nadále jsem z dotyčného modelu značne zmaten, :) ale o něco víc se přikláním ke skepsi... (vrtá mi to hlavou dál, asi tohle nebude konečný závěr... :) )

Ještě jednou se omlouvám za nadšenecké výroky vlivem nedostatečného prostudování věci, příště si počkám, až budou mé časové dispozice lepší..

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

2adam benda

Příspěvek od sano »

Ahoj Adam,

prosím neospravedlňuj sa.Každý má právo a svoj názor.Ak si ho poopravíš,na základe novších poznatkov, tak uverejníš svoj novší postoj a je po ptákách.
Nie si tu pred súdnym tribunálom, ale na fóre, dúfam otvorených hláv.Ešte to by to chýbalo, aby sa tu zaviedla cenzúra, alebo autocenzúra.To by sa zastavil akýkoľvek pokrok na fóre.
maj sa a neboj sa premýšľať.Len ten kto nič nerobí, sa nemýli.

sano

Chefo
Nový člen

Příspěvek od Chefo »

prezeral som si to video po framoch a prisiel som na to ze je to totalna blbost..zrychluje to vtedy ked sa ku sebe priblizuju dva rovnake poly magnetu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: LEGO perpetuum mobile

Příspěvek od tbest »

Markus píše: Nechci tě demotivovat ale to video je podvod, když si to krokuji tak nastavení magnetů nedává smysl natož aby dokázal roztočit rotor. ale na druhé straně by to mohla být cesta, jen najít poměr převodu bude pakárna. A hlavně magnety jsou pořádný potvory :o))

Dal jsem to video jen pro uvolnění nálady a pousmání.
Taky si myslím že to video je bouda. Markus má pravdu s tím krokováním. Převod je nepřesný a magnety mají pokaždé o trochu jinou pozici.Pokud to teda není záměr a navíc, pokud by to v té velikosti byly neodymy, tak by kostičky létaly až do Dánska :D

bus

Re: MM

Příspěvek od bus »

ojozo píše:ja som davnejsie tiez dlho hladal a vybral som si tento: http://jnaudin.free.fr/html/shpmm.htm
ale stale nie je cas, uz mam zohnane dva toroidne magnety z odpalenych reproduktorov, problem je zohnat pozdlzne polarizovane magnety ael cosi uz mam. Je to sice len ferity ale dufam ze na overenie funkcnosti to bude stacit
A všiml jsi si, že nebyl testován? že je to jen teorie?

carter007
Nový člen

TO video je viditelný podvrh...

Příspěvek od carter007 »

Prikláňam sa všetkým čo vravia že to video s legom je podvrh...
Je to očividné nieje čo rozoberať...
Nesúhlasné póly sa proste neodpudzujú, ale naopak priťahujú Základná škola.. :)

SIA :)

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“