tbest píše:Ilem píše:
Když mi vysvětlíš, o co jde u toho pulzního motoru, tak snad nějakou elektroniku dáme dohromady. Zatím vím jen, že je to druh reakčního motoru.
Dík, za pomoc budu moc rád. Ale asi jsem se nepřesně vyjádřil - nejde o pulzační motory (náporový reaktivní pohon) ale o motory založené na principu pana Adamse. Že není jednoduché dosáhnout cop>1 je jasné. jsem schopen postarat se o mechanickou část včetně cívky a pak bych to poslal někomu, kdo by si věděl rady s tím ostatním co se zapojení týče a hlavně by byl schopen na tom pracovat a předat zkušenosti.
Aha prokud se nemýlím, jedná se o rezonanční motor. Podstatou je maximalizace účinníku přímo na motoru. Zatím jsem se tím nezabýval, protože si myslím, že se tím nedá dosáhnout COP větší než 1,3 (teoreticky - v praxi ještě méně). Pro těch pár korun, které protočím na cirkulárce nemá cenu se tím zabývat. Tak to snad radši pošli všechno Adamovi. Na tohle budu mít hodně dlouhé dodací lhůty. Na rovinu - těžko se mi dělá na něčem, v čem nevidím dostatečný přínos.
Pokud dostanu zadání: "Potřebuju obvod, který dělá to a to" pak ti ho rád udělám. Tohle je něco jiného.
Nezlob se, ale na cizí výzkumy nemám čas. Mám plnou hlavu nápadů, které nestíhám realizovat. Onehdá jsem dostal podobnou žádost o pomoc od Kutila. Pak mě žádal o spolupráci Karel M. Odmítl jsem oba. Můj čas není nafukovací. Promiň.