Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Prodám

Inzerce a poradna, kde a jak nejlépe nakoupit...
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: škoda vyhodit...

Příspěvek od Ilem »

tbest píše:Nechci peníze, ale v budoudnu jako protislužbu pomoc s návrhem elektroniky k pulsnímu motoru :D

Ještě tu mám zdroj Siemens 1P6EP1 334-1SL11
S 06HN345989

Primár 230,120V/1,7/3,5A G24/10Wrg
Sec. AC 24V/10A

a dále trafo s kondenzátorem z mikrovlnky. Adam a Ilem se ozvali první, tedy mají právo první volby :D :D :D
Problém je v tom, že bys mi to asi musel poslat přes PPL, nemám čas tam teď jet, je to přece jen trochu z ruky. Ale Adam byl úplně první. Takže kdyby si to rozmyslel, budeme to řešit.
To 24V trafo taky nevypadá špatně.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od tbest »

Ty 5Kv trafa mám 2, navíc tu ještě čeká jedna kopírka na rozebrání. Takže pokud bude Adamovi stačit jedno, to druhé je tvoje.
Jezdit až na západní hrnice by bylo neekonomické a neekologické :D
Preferuji Českou poštu. Je to sice ústav, ale jsou stále nejlevnější.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

tbest píše:Ty 5Kv trafa mám 2, navíc tu ještě čeká jedna kopírka na rozebrání. Takže pokud bude Adamovi stačit jedno, to druhé je tvoje.
Jezdit až na západní hrnice by bylo neekonomické a neekologické :D
Preferuji Českou poštu. Je to sice ústav, ale jsou stále nejlevnější.
Dobře, to nechám na tobě. Kontakt pošlu na SZ. Dík.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen

Příspěvek od tbest »

wh173 píše: kdyby tam byl nakej pjeknej ventilator ;)
Sorry, fotky jsou mázlý. V té kose se trochu třásly ruce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

5kV a měnič

Příspěvek od adam.benda »

Jasně, jedno 5 kV trafo mi stačí. Možná kdyby Ilem vyloženě potřeboval obě trafa, tak já mu klidně obětuju i to druhý, hlavě ten měnič aby byl... :D

Jinak s elektronikou do pulzáku ti samozřejmě píchnu, netvrdím teda, že jsem nějakej profík, ale udělám, co bude v mých silách :good:

tbest
Zasloužilý člen

5kV a měnič

Příspěvek od tbest »

V pátek to půjde Českou poštou. Pošli mi do SZ doručovací adresu.
Adam - 5kV a měnič
Ilem - 5kV a zdroj 24V

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: 5kV a měnič

Příspěvek od Ilem »

tbest píše:V pátek to půjde Českou poštou. Pošli mi do SZ doručovací adresu.
Adam - 5kV a měnič
Ilem - 5kV a zdroj 24V
Výborně, dík.
Když mi vysvětlíš, o co jde u toho pulzního motoru, tak snad nějakou elektroniku dáme dohromady. Zatím vím jen, že je to druh reakčního motoru.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen

Příspěvek od tbest »

Ilem píše:
Když mi vysvětlíš, o co jde u toho pulzního motoru, tak snad nějakou elektroniku dáme dohromady. Zatím vím jen, že je to druh reakčního motoru.
Dík, za pomoc budu moc rád. Ale asi jsem se nepřesně vyjádřil - nejde o pulzační motory (náporový reaktivní pohon) ale o motory založené na principu pana Adamse. Že není jednoduché dosáhnout cop>1 je jasné. jsem schopen postarat se o mechanickou část včetně cívky a pak bych to poslal někomu, kdo by si věděl rady s tím ostatním co se zapojení týče a hlavně by byl schopen na tom pracovat a předat zkušenosti.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

tbest píše:
Ilem píše:
Dík, za pomoc budu moc rád. Ale asi jsem se nepřesně vyjádřil - nejde o pulzační motory (náporový reaktivní pohon) ale o motory založené na principu pana Adamse. Že není jednoduché dosáhnout cop>1 je jasné. jsem schopen postarat se o mechanickou část včetně cívky a pak bych to poslal někomu, kdo by si věděl rady s tím ostatním co se zapojení týče a hlavně by byl schopen na tom pracovat a předat zkušenosti.
Aha prokud se nemýlím, jedná se o rezonanční motor. Podstatou je maximalizace účinníku přímo na motoru. Zatím jsem se tím nezabýval, protože si myslím, že se tím nedá dosáhnout COP větší než 1,3 (teoreticky - v praxi ještě méně). Pro těch pár korun, které protočím na cirkulárce nemá cenu se tím zabývat. Tak to snad radši pošli všechno Adamovi. Na tohle budu mít hodně dlouhé dodací lhůty. Na rovinu - těžko se mi dělá na něčem, v čem nevidím dostatečný přínos.
Pokud dostanu zadání: "Potřebuju obvod, který dělá to a to" pak ti ho rád udělám. Tohle je něco jiného.
Nezlob se, ale na cizí výzkumy nemám čas. Mám plnou hlavu nápadů, které nestíhám realizovat. Onehdá jsem dostal podobnou žádost o pomoc od Kutila. Pak mě žádal o spolupráci Karel M. Odmítl jsem oba. Můj čas není nafukovací. Promiň.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen

Příspěvek od tbest »

Nevadí, nevadí. Dal jsem sem moji představu spolupráce a sám vím jak to je s časem. Věci pošlu, na tom se nic nemění. Pomoc nebyla podmínka. Když chci něco dát, tak to dám a nepodmiňuji to.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

OK, když budeš potřebovat radu, tak se s důvěrou obrať. Pokud budu vědět, rád poradím. Víc ti asi nepomůžu.
Ještě jednou dík.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Pro Tbest

Příspěvek od Ilem »

Díky moc, zásilka dorazila. Napsal bych to na SZ, ale mám trošku problém. Čekal jsem , že do toho polezou 2 dráty a ven už VN, ale visí na tom nějaký řídící obvod, který má být napájen z 230V AC. Tak se ptám, jestli ty, nebo někdo jiný neví, na které nohy to připojit. Jestli máš ještě jednu kopírku, možná by to šlo vysledovat. Moc by mi to pomohlo při zapojování. Dík.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ilem

Příspěvek od lajos »

nejlépe se to vysleduje na straně plošňáku, co kam vede!

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ilem

Příspěvek od Ilem »

lajos píše:nejlépe se to vysleduje na straně plošňáku, co kam vede!
To mě napadlo taky. Jenže všechny nožičky vedou na vinutí nějakého trafa. Dvě jsou spojené, to bych bral, jako zem. Další vede na jiný vývod stejného trafa a čtvrtá na další vývod trafa a ještě na tlumivku, která vede na hromadu dalších součástek. To trafo má ještě několik dalších vývodů a všechny se ztrácejí ve změti součástek, mezi kterými jsou i zákaznické IO.
Otázkou je, jestli ta tlumivka je na vstupu, nebo na výstupu. Obojí má svou logiku. V nejhorším tam pustím nějaké menší napětí a budu měřit. Ale jednodušší by bylo, kdyby to někdo znal.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

pepo.bn píše:Ilem <- zdravím Ťa. Ak je to menič napájaní 220V musí tam byť diodový mosťík a z toho sa už da vychadzať. PePo
Můstek je až za trafem. Není to klasický měnič. Je to trafo 230/ 135 - 180, a ještě je tam droj 20V DC a nějaké řídící signály do VN měniče. To trafo nevím, jak funguje, že se dá nastavovat převodový poměr. Možná je to přesytka. S přesytkama nemám velké zkušenosti, tak nevím, co by to provedlo, kdybych to náhodou otočil a pustil 230 do výstupu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Bazar“