Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Nobody

to Jeff

Příspěvek od Nobody »

Jeff neviem ci vedie cesta prave cez naterove hmoty,ale bat sa toho nemusis, pri hmlovej komore kolega riesil tuto vec a uspesne.Pritom podmienky boli nasledovne: teplotny gradient +30 stupnov celzia az - 30 stupnov celzia, zmes voda aceton metylalkohol a izopropylakohol takze podstatne horsie ako voda.Ak budu problemy pomozeme...

Mike Milles

od "až příště"

Příspěvek od Mike Milles »

Tlumočím zprávu od "až příště" : Mám nějaké problems. Kontaty v US silně omezeny ohledně H. Federal B. In, dělá to ještě těžší. Věřím v České spojenectví, až to přijde. My se přeci kluci nedáme! Myslím, že spoustu vás hodně pokročilo, jen krůček malý. Nutný je kontakt na přátele, mkteří vědí o tom, co děláte, aby nás bylo více.

ja

Příspěvek od ja »

Jeff píše:Jak to tady tak čtu, tak by na tom doopravdy něco mohlo být. Škoda, že kolega Sindren častěji nepije v noci rum, asi k tomu ještě má dost co říci. Vytvoříme-li z vyvíječe opravdu kvalitní kondenzátor nanesením izolační vrstvy na elektrody, můžeme s výhodou použít jako napaječ schema od pana Kopeckého pro napájení rezonančního motoru. Toto zapojení je navrženo pro sériový LC obvod a automaticky udržuje rezonanční kmitočet podle velikosti kapacity a indukčnosti. Mám vyzkoušeno. Nevím jen, jak by se chovalo při vyšších frekvencích, ale do desítek kHz chodí. Rezonanční kmitočet vody stejně budeme těžko dosahovat a domnívám se, by stačilo se naladit na nějakou harmonickou. Bude jen problém najít vhodnou nátěrovou, nebo nanášecí hmotu, aby opravdu odolávala. Voda je potvora.

Jeff

a co tak hlinik ? ten vytvori na sebe oxid hlinity a ten je nevodivy

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

hliník

Příspěvek od jeff »

Použít uměle oxidovaný hliník je je možná zajímavá myšlenka, vlastně bychom vytvořili bipolární elektrolytický kondenzátor. Jelikož oxid hliníku má vysokou dielektrickou konstantu, měl by i vysokou kapacitu a tím v rezonančním obvodu stačí menší indukčnost. Jen si nejsem jist, kde ho alespoň na zkoušku sehnat. Rozebrat nějaký větší elektrolytický kondenzátor? Muselo by se moc opatrně zacházet, protože vrstva oxidu je až extrémě křehká a v jejích zlomech se okamžitě objevuje neizolovaný hliník. Myslím si ale, že to jistá možnost určitě je.

Jeff

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

hliník

Příspěvek od lajos »

Existujou chemické postupy na povrchovou úpravu hliníku(i elektrolýzou), třeba v lázni NaOH a jiné, postup bývá zaměřen na barvu(černé chladiče), tvrdost popř. lesk.

jeff
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

hliník

Příspěvek od jeff »

Eloxování hliníku je povědomá záležitost, ale opravdu nevím, jak to je s izolačními vlastnostmi.
Pro Mike Milles:
Co se to v těch Státech vlastně děje? Od poloviny května, co vyletělo zlato na Londýně na nějakých 730USd za unci doteď postupně klesá, po propadu burz z konce minulého týdne najednou začal dolar stoupat. Není už tam náhodou připraven nějaký nový koncept na výrobu levné energie nějakým "tajným " způsobem? nebo co
Vánoce jsou za dveřmi, máme co dělat, abychom to ještě stihli!

Jeff

oxidace

Re: hliník

Příspěvek od oxidace »

Jeff píše:Použít uměle oxidovaný hliník je je možná zajímavá myšlenka, vlastně bychom vytvořili bipolární elektrolytický kondenzátor. Jelikož oxid hliníku má vysokou dielektrickou konstantu, měl by i vysokou kapacitu a tím v rezonančním obvodu stačí menší indukčnost. Jen si nejsem jist, kde ho alespoň na zkoušku sehnat. Rozebrat nějaký větší elektrolytický kondenzátor? Muselo by se moc opatrně zacházet, protože vrstva oxidu je až extrémě křehká a v jejích zlomech se okamžitě objevuje neizolovaný hliník. Myslím si ale, že to jistá možnost určitě je.

Jeff
někde v učebnici je jak zoxidovat povrch hliníku tak aby neoxidoval, tuším že to byla elektrolýza, teď nevím pod jakým polem, v kyselé lázni, chlorovodík či dusičná, najdu to a písnu, ju, proudy, koncentraci, pól ...

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: to Nobody and Lajos

Příspěvek od Iv »

[quote="berky"]Díky pánové za Vaši pomoc.
Všechny příspěvky mám samozřejmě několikrát přečtené a vím, že spousta věcí už zde jednou byla zveřejněna, ale prostě jsem si na to nevzpomněl.
Ví někdo jaký rozsah frekvencí to VN zařízení dokáže přenést a jak to pozmění průběh pulzů? Je tam psáno, že optimální frekvence je kolem 15 kHz.
Nobody, s tou mlžnou komorou jsem si dělal srandu - je mi jasné, že ji nemáš doma v obýváku :) Je to sice efektní, ale jak sám píšeš jinak k ničemu.
K rezonanční frekvenci vody - už dost dlouhou dobu o tom střádám různé informace a mám v tom čím dál větší zmatek (bývají dost odličné hodnoty - jednou kolem 20 kHz, pak 42 kHz a občas i přes 2 GHz). Poslední dobou mám v tom všem čím dál větší zmatek. Mám dost problém s tím, že běhám od jedné věci k druhé. Máš asi pravdu v tom, že je dobré se vydat jedním směrem a to je teď pro mne elektrolýza za použití VN pulzů.

Poznatekč.1?
Molekuly vody neustále kmitají. Jsou-li molekuly vody vystaveny kmitům o délce vlny 8 - 10 mikronů (stejné, jako je délka vlny kmitání molekul vody), dojde k „rezonanci“ těchto dvou frekvencí.Rezonance způsobí velice rychlou (10/12 s) ionizaci vody na iont vodíku a hydroxylový anion. Tato ionizace se nazývá „aktivace vody“.

Poznatek č.2
Je zjištěno,že 42.800 kmitů za sekundu okamžitě odpaří vodu a přemění v energii.(42,8kHz) disociační frekvenci.

Stačí Ti to?

Krisot
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Re: to Nobody

Příspěvek od Krisot »

berky píše:díky za odpověď, ale tohle číslo, resp. to zapojení, jsem na netu nenašel. Mohla bys mi ho prosím poslat? Jinak jsem uvažoval, ze bych místo zapalovací cívky dal VN trafo z televize a na primár bych natočil tak 10 závitů. Šlo by to?
Zmínil ses, že na elektrolýzu bys šel jinak. Jaký máš tedy názor a co podle Tebe děláme špatně?

Díky berky
Zdravim,

Vcera mi to nedalo a hral som sa s VN.
VN zdroj mam postaveny podla http://www.danyk.wz.cz/plazma.html
ked som sa hraval s tou plazma gulou - ziarovkou.
Jeden pol som dal do vody, druhy som prikladal ku hladine. Natiahlo to trvaly 5mm obluk voci hladine, ale nic viac. Pokial som sa dotkol hladiny, vsetko sa stratilo a nic sa nedialo.
Moje vysvetlenie : voda je prilis vodiva a pre tak makky zdroj akym je tento a podobne zdroje VN tvori skrat.
Zaujimave by bolo pouzit DEMI vodu.. vysledok reverznej osmozy kde je naozaj H2O a nic viac. Tam by sa neuplatnoval odpor vody, ale cisto len impedancia.

Krisot

ZeusJuri
Stálý člen
Dal: 1 poděkování

to Krisot

Příspěvek od ZeusJuri »

tohle zapojení jsem stavěl taky a problémy tu vidím hned dva.

1. příliš malý proud
2. z VN trafa leze střídavé napětí

proto nemůže docházet k elekrolize.

I když nemám auto efektivní výroba vodíku mě velice zajímá.
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Teorie

Příspěvek od martinq »

Trocha učiva pro kutily, rezonance a kapacita je v češtině a měrný odpor vody a vodivost je v angličtině. Snad to někomu otevře oči.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Mike Milles

pro Jeffa

Příspěvek od Mike Milles »

Vláda US zvedla tlak na soukromé firmy a lidi, co se zabývají alternatiními zdroji energie. "Až příště" se mi skoro týden neozval, už si začínám dělat starosti. Myslím, že se opravdu něco chystá a je za tím US vláda, nebo některá z podporovaných vládních organizací. Přeji vám hodně štěstí. Až se mi ozve, nabo až vypátrám "až příště" dám vědět.

jeff
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

energetická krize?

Příspěvek od jeff »

Takže v US, jak jsme slyšeli ze sdělovacích prostředků, dávají zelenou firmám a podnikatelům, kteří se zabývají náhradou získávání energie z ropy. Dokonce snad byly zadány konkrétní výrobky u různých firem. (např. auta) V jakém smyslu vláda US tlačí na na tyto firmy? Chtějí mít vše pod 100% kontrolou? Zase jde jen o peníze až na prvním místě? Rozjela se v US proti lidem zabývajícími se touto problematikou nějaká represivní akce?
Jedu na víkend mimo město, kde nebudu mít komp. Doufám, že až se vrátím, bude zde již nějaká pozitivní zpráva o až příště, nebo přímo od něho.

Jeff

jk

Tak nevim.....

Příspěvek od jk »

Nechci strasit, ale Vy vsichni co cekate na navod od "az priste", uz se konecne proberte. Ze to dopadne takhle jsem cekal. A jak to bude dal ? Jeste mozna dostanete - ci jste dostat meli - zpravu od "Mike Milles" jak v USA poradaji hony na vynalezce, a on bude bud zatcen, nebo zabit :-)
Takze se dozvite zase hovno... Nechci podezirat primo Mike Millese ze si onoho tajemneho "az priste" vymyslel, ale bud on nebo nekdo jiny si dela legraci. "az priste" pry musel necekane na tyden do USA. Uz je tam skoro mesic. Ze by tam nemel internet a nemohl neco duleziteho hodit sem do fora kdyby ty "hony na carodejnice" skutecne probihaly? Internet tedy asi nema. Ale Mike Millesovi maily posila ? Lidi, nezlobte se, ale je to jen neci hloupa hra. Takze nasledujici scenar je:
1. Onen "az priste" bude dle Mike Millese v USA "zabit" ci "jen zatcen"
Anebo:
2. Onen "az priste" se "necekane" brzy ozve, s tim ze kdyz ja ho tu jakoby pomlouvam, takze on se jakoby nastve a proto nam zadny navod neda. Pak mne nekamenujte, protoze stejne slo jen o neci blbej vtip.
Takze tak ci tak - nekdo si z nas pekne vystrelil, a ted uz ten vtip prestava byt vtipny, tak "az priste" bude "jakoby" odstranen a vy muzete vsichni brecet ze tajemni sejkove, ci muzi v cernem, nebo certvikdo jiny odstranil dalsiho skveleho vynalezce.....

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“