Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rezonance

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
miso

..

Příspěvek od miso »

diki za radu Iv. Musim doma pohladat kondenzatory lebo som kupil len 22pF a cez vikend mame u nas zatvorene, Idem na to!

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od Iv »

jeden píše:A teď nápad pro všechny,kdo má čas se toho chytnout?
Pusťte do vody na elektrody při vývinu ultrazvuk(aspoň 100-200db)a kmitočtu 33-44kHz.Kdo má možnost to zkusit?
Sa priznam, ze ma to tiez napadlo s pridavkom ultrazvuku. Ale v suvislosti ako si pisal, ze pri malej vzdialenosti elektrod by mala byt vyssia produkcia zmesi ale na ukor nedostatocnej obmeny "cerstvej" vody , prietoku (aspon tak som to pochopil) . A som spekuloval ci by potom nepomohlo nejake "turbo" dmichadlo alebo aj ultrazvuk.
Zatial som tiez len jeden z kecalkov a mam len zhotovene tenke elektrody (dural) a buduci tyzden zmastim generator s casovacmi, lebo z PC a kartou som to zatial zavrhol.[/quote]
Ten ultrazvuk by sloužil jako pomocné zařízení pro rezonanci vody,protože v těchto kmitočtech se narušuje vazba molekuly vody.
Zatím se nikdo nepřihlásil!Ozvěte se někdo

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

miso píše:diki za radu Iv. Musim doma pohladat kondenzatory lebo som kupil len 22pF a cez vikend mame u nas zatvorene, Idem na to!
Ten 22pF by se měl taky vejít do Tvé frekvence.Možná ještě bude problém s optočlenem při této frekvenci,ale to zjistíš.

miso

..

Příspěvek od miso »

pre Iv. : chcem sa opytat ten kondenzator ostava pri tej hlavnej frekvencii? v opise rezonancie je 4,7uF ak vyjde rez. frekvencia 200-300kHz. Dakujem.

SUMEC
Nový člen

Příspěvek od SUMEC »

Jeden z příspěvků obsahoval text:

Iv Anonymní Zaslal: ne 25 červen 2006 0:12 Předmět: Re: pre Iv
Pokud to vše půjde dobře a nebudu mít autonehodu,ve středu se vše dozvíš.Víš,štvou mně lidi,kteří by ke všemu přišli nejraději lehko a ještě jim poděkovat,že něco uznali.To ale nemyslím na Tebe.Mám dost křížků a zažil jsem toho dost a ikdyž mám život pomalu za sebou,nemohu si na tyto typy lidí zvyknout,proto to dávám po troškách,kdysi u nás ve výzkumáku taky byli takoví a ještě ukradli myšlenku a byli první a ti co to vymysleli utřeli nos a proti takovým jsem bojoval celý život.
Iv.

Přehlédl jsem ve středu něco? Předem díky za pozornění.

SUMEC

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

miso píše:pre Iv. : chcem sa opytat ten kondenzator ostava pri tej hlavnej frekvencii? v opise rezonancie je 4,7uF ak vyjde rez. frekvencia 200-300kHz. Dakujem.
U hlavního pulsního NE555 kondenzátorC1 zůstává 1uF,nebo 4,7uF,tím jen doladuješ obecně řečeno,kdybys nemohl snížit proud.Pro začátek to nech naplno.

SUMECC

Dílna rezonance

Příspěvek od SUMECC »

Dílna rezonance končí:

pá 09 červen 2006 18:26 ???

Prosím ještě jednou, ať to najdu.
Díky
SUMEC

miso

..

Příspěvek od miso »

dnes som skusal elektrolyzer pridal som do vody sodu. Pri doladovani frekvencie som prechadzal pomocnym pulznym trimro jednym usekom a voda sa nahle zdvihla a zacala dost sumiet a kable sa roztriasli trochu ale bolo to samozrejme na malu chvilu a zatial vodu rozkladam asi len prudom. Koniec hadicky z elektrolyzera som pomoril do vody aby som videl ako to bubla. Pri rozklade vody to buble myslim dobre. Som rozmyslal ci by som nespravil na karburator nejaku prirubu aby sa dal stelovat pomer kyslik /vodik. Ak nabijem baterie do fotaku pripojim aj video :)

miso

Příspěvek od miso »

ako tu poslem video? niesom registrovany.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Video

Příspěvek od rival »

miso píše:ako tu poslem video? niesom registrovany.
Úplně stejně jako registrovaný člen. Při psaní příspěvku kliknutím dole na "Připojit soubor."

rival - živý člověk - suverén
Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

miso píše:dnes som skusal elektrolyzer pridal som do vody sodu. Pri doladovani frekvencie som prechadzal pomocnym pulznym trimro jednym usekom a voda sa nahle zdvihla a zacala dost sumiet a kable sa roztriasli trochu ale bolo to samozrejme na malu chvilu a zatial vodu rozkladam asi len prudom. Koniec hadicky z elektrolyzera som pomoril do vody aby som videl ako to bubla. Pri rozklade vody to buble myslim dobre. Som rozmyslal ci by som nespravil na karburator nejaku prirubu aby sa dal stelovat pomer kyslik /vodik. Ak nabijem baterie do fotaku pripojim aj video :)
Příteli,nevrtej vůbec do karburátoru,je to zbytečné.Stačí úplně namontovat hadičku za filtr(ne před) vzduchu dost těsně,motor si směs perfektně nasaje sám.Misso,prosímTě,místo toho kondenzátoru 20pF si tam dej vzduchový ladící kondenzátor a můžeš si to ladit ještě líp Teď ještě Vám sdělím nové poznatky a to dole i s videem při rezonanci.
Iv

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Další vývoj

Příspěvek od Iv »

Další vývoj naznačil tyto skutečnosti:

Původní deskové elektrody bezvadně nahradil IvCell,tak, jak jsem jej výše nakreslil.Je jednodušší a vydá stejné množství plynu,jako ten deskový.
S velkým překvapením jsem zjistil,při měření množství vyvíjeného plynu,že vůbec nezáleží na ploše velikosti elektrod a to do určité hranice.Tady jsou výsledné hodnoty:
Délka elektrody Proud Vývin plynu

21cm 10,5A Výchozí hodnota
16cm 10,5A Stejný
14cm 10,5A Stejný
12cm 10,5A Stejný
10cm 10,5A Stejný
8cm 10,5A Kolísavý
6cm 10,5A Kolísavý a menší
Výsledné měření nám jasně ukazuje,že bude nutné vlastně elektrody rozdělit na několik reakčních buněk o minimální délce , abychom dosáhli větší množství plynu,jelikož dle měření se již zvětšováním plochy, nedocílí větší vývin plynu a množství bude stále konstantní.
Dle nových úprav a rezonance, byla výroba plynu na těchto hodnotách:
Stará elektroda IvCell –délka 21cm 1l plynu/1min
Upravená elektroda-sníženo na délku 10cm 1l plynu/1min
Předpoklad 4.reakčních buněk o délce 10cm 1l plynu/15sec.
Iv

miso

Pre Iv.

Příspěvek od miso »

Ako citam tak asi bude potrebne dat viac buniek do vyvyjaca. Ja som dneska vrkal s kosackou ale stale je to malo lebo ta rezonancia u mna chyba. S tym otocnym kondenzatorom to myslil rozumne a dam ho tam. Chcem sa opytat ako sa u teba prejavuje rezonancia? (Zvysi sa prud, zacne sa voda virit?...).

Iv

Re: Pre Iv.

Příspěvek od Iv »

miso píše:Ako citam tak asi bude potrebne dat viac buniek do vyvyjaca. Ja som dneska vrkal s kosackou ale stale je to malo lebo ta rezonancia u mna chyba. S tym otocnym kondenzatorom to myslil rozumne a dam ho tam. Chcem sa opytat ako sa u teba prejavuje rezonancia? (Zvysi sa prud, zacne sa voda virit?...).
Zvýší se proud.Budeš ladit tak dlouho,dokud nebudeš mít největší prou a přitom koncáky budou jen vlažné.
Chtěl jsem dnes dát nové video a stále mně to hlásí,že jsem překročil 25MB a přitom video má jen cca 4MB.Napsal jsem Rivalovi teď a čekám.
Iv.

miso

pre Iv

Příspěvek od miso »

presne to sa mi teraz stalo chcem poslat video a hlasi mi to s tou kvotou a 25 MB. ked nieco budes vediet daj vediet lebo chcem tiez poslat video a nejde mi to.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“