Toto mě velice zajímá, měl bych taky zájem, zda-li by bylo možno...berky píše:Fajn, prolezu co mám a pošlu to...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Využití biomasy
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: jo
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: samozřejmě pošlu
Já myslím, že i ta voda, co stoupá, pár dní vydržíberky píše:Chlapi, budete muset pár dnů počkat, abych to dal dohromady, ale pošlu to.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ekologie
Jaká by to ale byla ekologická nádhera, pěkně si svištět po dálnici, za sebou táhnout přívěsný vozík plný štěpků ze suchého tvrdého dřeva, nebo kopku hnoje...
Jeff
Jeff
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ekologie
To by pak byly nejen protihlukový zábrany, ale i protismradový ...kdyby projelo kolem za den několik tisíc aut s hnojem, to by bylo maso!Jeff píše:Jaká by to ale byla ekologická nádhera, pěkně si svištět po dálnici, za sebou táhnout přívěsný vozík plný štěpků ze suchého tvrdého dřeva, nebo kopku hnoje...
Jeff
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
protismradové zábrany
Do povinného vybavení všech vozů by patřily plynové masky a v zimním období, když je kluzko ještě atombordel. Zajímavé by byly akce krišot, jak policajti v masce staví auta pro vysokou rychlost, při níž z vozíků přelétává hnuj a padá na silnici, zatáčky se musí vybírat výhradně smykem a co se rozjede se už jen tak nezastaví. Uvidíme, co nám ještě ta energetická krize přinese.
Jeff
Jeff
Re: mikrokogenerace - vyuzití biomasy
držím palce...asi prvý čo sa netvári ako majster sveta....pačiš sa mi ...takto nejako by som si to predstavoval...pre celý svet....petr111 píše:Dobrý den,
sháním lidicky, kteri vazne pokecaji o dostupne vyrobe elektriky a tepla pro domacnost. Ne takove ty globalilisticke tlachy.
Mam nekolik dobrych napadu, jeden z nich prave realizuji. Myslim, ze nejsem sam. Takze bych to rad probral s nekym, kdo vi, o cem je rec.
Ozvete se !!!
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Bionafta + bioethanol
Dobrý den všichni.
Zajímám se sice o vodík, brzy se mi bude vyrábět Kanarev (doufám) , ale co říkáte na výrobu bionafty a bioethanolu v domácích podmínkách?
Vyplatí se s tím piplat? Dostupnost surovin (methanol, ....)?
Pojďme si, prosím, popovídat na toto téma.
Zajímám se sice o vodík, brzy se mi bude vyrábět Kanarev (doufám) , ale co říkáte na výrobu bionafty a bioethanolu v domácích podmínkách?
Vyplatí se s tím piplat? Dostupnost surovin (methanol, ....)?
Pojďme si, prosím, popovídat na toto téma.
S pozdravem Disciple
jo jo.
jak to myslíš, piplat se s biodýzlem......já začal zgruntu. sehnal jsem si komponenty na mlýnek na olej, zbytek jsem vyrobil. měl jsem teda odšťavňovač na řepku. nakoupil jsem řepku, 5000 za tunu a tradá. z kila řepky jsem měl 0,4 litru oleje. zkoušel jsem na to jezdit s traktorem a bez potíží. potom mercedes 300td a taky v poho. ale vždy se to vrátilo na naftu. těch sajrajtů tam je hafo. parafíny a pryskyřice nejsou moc dobrý při zastavení agregátu. mlejnek na řepku měl dvoukilovatovej motor a 70 otáček šneku. za minutu. pokrutiny jsem prodával za 400kč metrák do výrobny krmiv. pak jsem dostal nápad vyrábět měřo. to se vezme sud, dvoustovák, ohřeje na šedesát stupňů a nasype se tam louh sodnej. vyloučí se při tom glycerin, nějaká voda a ještě cosi. glycerinu je 90 procent. ten se dá prodat. po všech peripetiích jsem přišel na to, že je pro mne jednoduší přitlačit na pilu a vydělat víc peněz, než se zabývat něčím podobným. toto jsem zkoušel před 5 lety. jediné, co bych asi dnes udělal je, že bych si pořídil nějakej dobrej dýzl a předělal jej na rostliný olej. to je jediná alternativa, do které bych se pouštěl. jináč nevím...... čas je drahej.
NEJHORŠÍ JSOU DOMNĚNKY.A TAKY NASRANÝ LIDI.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ještě tohle
škoda že ty sady asi nebudou nerezový kromě nádrže ,nebo jo ?ovčák píše:http://www.rostlinnyolej.cz/
Re: jo jo.
pak jsem dostal nápad vyrábět měřo. to se vezme sud, dvoustovák, ohřeje na šedesát stupňů a nasype se tam louh sodnej. vyloučí se při tom glycerin, nějaká voda a ještě cosi. glycerinu je 90 procent. ten se dá prodat. po všech peripetiích jsem přišel na to, že je pro mne jednoduší přitlačit na pilu a vydělat víc peněz, než se zabývat něčím podobným. toto jsem zkoušel před 5 lety. jediné, co bych asi dnes udělal je, že bych si pořídil nějakej dobrej dýzl a předělal jej na rostliný olej. to je jediná alternativa, do které bych se pouštěl. jináč nevím...... čas je drahej.
[/quote]
Myslel jsem výrobu MEŘO - Methylesteru řepkového oleje. Jenom by mě zajímalo, kdy jsi do sudu nalil methanol pro esterifikaci.
Tan odkaz znám. Zajímavé, ale o to mi nešlo. Šlo mi o MEŘO.
[/quote]
Myslel jsem výrobu MEŘO - Methylesteru řepkového oleje. Jenom by mě zajímalo, kdy jsi do sudu nalil methanol pro esterifikaci.
Tan odkaz znám. Zajímavé, ale o to mi nešlo. Šlo mi o MEŘO.
S pozdravem Disciple