Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
janis
Nový člen

mereni vodivosti

Příspěvek od janis »

Komercni pristroje pro mereni vodivosti.
http://www.merici-pristroje.info/merici ... metry.html

Návštěvník

pozor! :)

Příspěvek od Návštěvník »

complain

Příspěvek od complain »

zásah do černýho. bulvár mně donutil skoncovat s koloidem. jsem ztracen stejně jako stovky žen, jimž koloid pomohl od téměř naléčitelné kandidozy a obtíží s chlamydiemi.auuuuuu. ps, ten černoch je černej, až modrej. a vzhledem k rozšíření výroby koloidu budem tydle černomodrý potkávat denně.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ag

Příspěvek od jeff »

Stále platí: "kdo nečte blesk, ví kulový"

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

domácí výroba magnetické míchačky

Příspěvek od Craft »

Hahaha dobrej příspěvek, nicméně praktikování příliš často po hodně dlouhou dobu (roky) na jedno místo silnou koncentrací a následné vystavování se slunci, může namodralej efekt vyvolat, ale tohle je fakt už extrém ;)

Nicméně jsem hledal, jak si udělat účinné míchadlo koloidu a nakonec zakotvil u magnetické míchačky (je nejlevnější), kde ji v pohodě ke stejnému účelu používají i tady http://www.colloidalsilver.com.au/SW-features.html
Nicméně zkusili jste najít nějakou za rozumnou cenu? Pod 1800kč se nechytáte :? Tak jsem trochu prohledal web, abych zjistil princip konstrukce a našel přímo geniálně jednoduchej návod, pro který stačí šuplíkové zásoby i pro elektronickou regulaci, takže míchání zdar :D
http://wocas.bubakov.net/left/chemie/ov ... erovo.html
Takže tímto je pro mě vyřešeno i automatické míchání kolidu a snad to pomůže i ostatním.

A ony včelky (michadélka) o různých velikostech jdou koupit za pár kč/1ks na netu.

Craft

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

ahoj. vařím si koloid už rok a půl a chci se zeptat, naco míchadlo? k čemu slouží?

homolka
Nový člen

Dotaz elektrikáře - lamy

Příspěvek od homolka »

Zdravím všechny, pozorně jsem si pročetl toto forum, ale nikde jsem nenašel údaj o velikosti výstupního proudu seriově zapojených 4 kusů 9V baterií (předpokládjme, že jsou ideální - nevybité:o) Díky za odpověď

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz elektrikáře - lamy

Příspěvek od Ilem »

homolka píše:Zdravím všechny, pozorně jsem si pročetl toto forum, ale nikde jsem nenašel údaj o velikosti výstupního proudu seriově zapojených 4 kusů 9V baterií (předpokládjme, že jsou ideální - nevybité:o) Díky za odpověď
Nevím, k čemu ti ta informace je, ale pokud ti jde o proud nakrátko - je stejný jako u jedné baterky (je dán vnitřním odporem) Pokud nejsou všechny stejné, určuje proud ta nejhorší z nich. Záleží na konstrukci, výrobci,... Některé dokáží dodat i 5A - ne moc dlouho. Ale jsme ve vlákně koloidní stříbro a zde se bavíme o miliampérech. Tady je proud dán ohmovým zákonem - I=U/R, kde I je proud, který chceš zjistit, U je napětí 4 9V baterek - 36V a R je odpor roztoku - Ten se při výrobě koloidního stříbra mění s časem. Na začátku procesu je dán vodivostí destilky a plochou elektrod. Odpor je 1/vodivost. Takže výsledný R= 1/(Q.S). Výsledný vzorec tedy vypadá takto: I= U.Q.S

"Dum spiro spero"
Ciceron
Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jak je to s koncentrací KS?

Příspěvek od Craft »

Vrtá mi hlavou stále jedna věc a tou je koncentrace KS v denní dávce.

Uvedu to pro lepší srozumitelnost na příkladu.

Mám 200ml láhev, kde je koncentrace KS 10ppm, pokud si dám ráno 1 lžičku KS, tj. 5ml měl bych dát do sebe teoreticky KS o koncentraci 10ppm. Pokud si vezmu další lžičku třeba večer dal jsem do sebe za celý den koncentraci KS 10ppm nebo již 20ppm? Pokud bych čistě teoreticky vypil najednou celou 200ml láhev dostal bych do sebe koncentraci KS stále pouze 10ppm nebo mnohonásobně vyšší? :?

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

koncentrace KS

Příspěvek od jeff »

Ani tak moc nezáleží, kolik KS "vypiješ", záleží hlavně na tom, kolik se Ti ho dostane do krevního oběhu. Koloid se do krve dá dostat dvojím způsobem a sice nitrožilně pomocí jehly a stříkačky (to v žádném případě nezkoušej!!), kdy se skutečně využije celý obsah, nebo kolik se ho vstřebá pokud je ve styku se sliznicí. To znamená, že se nesmí pít jako panák kořalky, ale musí se válet po jazyku a ještě lépe pod jazykem, aby se vstřebalo co největší množství. Jakmile se dostane do žaludku, zreaguje s přítomnou kyselinou chlorovodíkovou na chlorid stříbrný, který již vlastnosti koloidu nemá a je spíš na obtíž. Při málo pravděpodobném, ale přesto možném předávkování může dojít k otravě stříbrem, kterému se říká argýrie. Projevuje se nejdřív vznikáním modrých skvrn pod nehty, i fleky pod kůží, při vyšší koncentraci může dokonce zničit střevní mikrofloru a dostaneš pořádnou sr.... Dá se to napravit okamžitým zastavením užívání KS a konzumací několika bioaktivních jogurtů. Ty dvě lžíce koloidu, které uvádíš jsou preventivní dávka pro posílení imunity. Při propuknutí nějaké infekční nemoci se dávky zvyšují, ale to už je individuální.

Jeff

habana

Re: Jak je to s koncentrací KS?

Příspěvek od habana »

Craft píše:Vrtá mi hlavou stále jedna věc a tou je koncentrace KS v denní dávce.

Uvedu to pro lepší srozumitelnost na příkladu.

Mám 200ml láhev, kde je koncentrace KS 10ppm, pokud si dám ráno 1 lžičku KS, tj. 5ml měl bych dát do sebe teoreticky KS o koncentraci 10ppm. Pokud si vezmu další lžičku třeba večer dal jsem do sebe za celý den koncentraci KS 10ppm nebo již 20ppm? Pokud bych čistě teoreticky vypil najednou celou 200ml láhev dostal bych do sebe koncentraci KS stále pouze 10ppm nebo mnohonásobně vyšší? :?
Ať děláš co děláš, stále požíváš CS o stejné koncentraci.
Navíc tedy množství které polkneš pronikne do tělních tekutin a dále se ředí... to jen pro informaci.
Navíc tedy, když jsou částice malé tak, jak mají být, jsou posléze vylučovány z těla ven, hlavně: močí, stolicí, potem, vydechovaným vzduchem.
Takže koncentrace CS se zase (velice pozvolna) snižuje.
Hodnota ppm (parts per million) je poměrová veličina (asi jako procenta) a udává počet částic stříbra k milionu částic vody.
CS o koncentraci 10ppm má tedy obsah deseti 10 částic CS oproti milionu částic vody. Vůbec nic to nevypovídá o množství.
Čti třeba tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Parts_per_million

Craft_logout

Re: koncentrace KS

Příspěvek od Craft_logout »

Jeffe tohle všechno je mi dobře známo, akorát jsem to asi trochu špatně napsal, když jsem užil slova vypít, místo aplikovat ;)

Craft_logout

Příspěvek od Craft_logout »

Habana:
Myslím, že rozumím tomu, co znamená jednotka ppm. Tím spíše nelze jednoznačně říci, že v jedné dávce z láhve, kde je KS o 10ppm, používá vždy stejnou dávku o koncentraci 10ppm.
Uvedu to ještě jinak, mám např. lék pevného skupenství, v každé dávce je 10mg přesně stanovené účinné látky, čili pokud si dám 3 denně, užil jsem denní dávku 30mg. Je nepodstatné jestli ji polykám, cumlám nebo aplikuji nitrožilně.
Ale u koloidu je to právě jinak. V obsahu té 100ml láhve mám měřičem TDS třeba zobrazenou hodnotu 10ppm, což je počet účinných částic na 1 Milión částic roztoku. Takže podle toho vlastně mohu mít teoreticky v jedné dávce KS třeba koncentraci od 0,5 do 10ppm, což by mělo i ovlivnit protřepání láhve s KS před užitím. Podle mě pokud někdo užívá KS o koncentraci 10ppm v láhvi, stejně v každé dávce užívá jinak silnou koncentraci, která se samozřejmě v těle ještě naředí těl. tekutinama jak uvádíš, ale neměl by do sebe tak dostat větší koncentraci než je právě oněch 10ppm, i kdyby aplikoval najednou větší množství koloidu, proto je podlě mě jedno jestli užijeme na jednu dávku 5ml nebo třeba 20ml.

habana

Příspěvek od habana »

Nene.
Dycky to bude koncentrace 10ppm, Brownův pohyb nenechá částice sednout.
AA navíc: dost velká porce toho stříbra se nalézá v ionickém stavu, t.j. vlastně jako roztokkkkk.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

habana píše: Nene.
Dycky to bude koncentrace 10ppm, Brownův pohyb nenechá částice sednout.
AA navíc: dost velká porce toho stříbra se nalézá v ionickém stavu, t.j. vlastně jako roztokkkkk.
:D
Teď ještě tak vědět, co je koloidní roztok, a proč se tak chová.

P.S. Píšeš tu (už hodně dlouho) úplné nesmysly. Ale to je Tvůj problém. Nemusíš tím ale permanentně oblbovat lidi. (Je to jen grafomanie, nebo už něco horšího?) ;)

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“