Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Tepelné čerpadlo

Návrhy konkrétních zařízení.
Odpovědět
petr111

Re: Na jakem fyzikalnim principu pracuje tepelne čerpadlo

Příspěvek od petr111 »

Mimo téma (offtopic)
carl píše:Na jakem fyzikalnim principu pracuje tepelne čerpadlo.diky moc
Běž si doma rozkuchat ledničku a uvidíš to na vlastní oči.
Hele, jen u toho nekuř......voni jsou dneska ledničky plněný propan-butanem, tak abys neměl nový číro...... :P

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Na jakem fyzikalnim principu pracuje tepelne čerpadlo

Příspěvek od JOVA »

[offtopic]Prostuduj si http://www.eltex-km.cz/ a pusť se do stavby něčeho sám. Pak se správně volené otázky dostaví samy. :lol:[/offtopic]

JiMi
Zasloužilý člen

Ilem, Petr111, JOVA

Příspěvek od JiMi »

Mimo téma (offtopic)
Je vám chlapci jasný, že jsme všichni sektáři a děláme z toho tajný spolek ? Takto nás nebudou mít lidičci rádi. NE, NE, NE, TY, TY, TY.
JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
carl
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carl »

Mimo téma (offtopic)
JOVA píše:Prostuduj si http://www.eltex-km.cz/ a pusť se do stavby něčeho sám. Pak se správně volené otázky dostaví samy. :lol:
ahoj na te strance je kniha:Stavíme tepelné čerpadlo.Nemaš ji nahodou že bys miji ofotil a poslal na net nekam ji upl na novou knihu nemam penize našimi nedaji PLS budu ti vděčny.předem díky

INSTALATER
JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Mimo téma (offtopic)
Já tu knížku mám, a můžu ti říct, že to asi nebude to pravé ořechové. Ta kniha je věnovaná praktické konstrukci, takže ten princip TČ je tam hodně překrytý praktickými věcmi.
Ale napsal jsem do gůglu tepelné čerpadlo princip, dal jsem vyhledat české stránky, a vcelku dobrý výsledek. I když je jich hodně komerčních, dá se tam najít pár prvních informací a máš to i s obrázky. Až ti to bude trochu jasnější, můžeš zadávat do vyhledávače stále složitější dotazy. Fakt to funguje.
JiMi

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kutil

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
"Domácí kutil a tepelné čerpadlo" je název knihy, jejíž autor je na tomto foru členem.
JiMi má ode mně bod za pedagogický přístup k omladině, dám až to půjde
K.

carl
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carl »

Mimo téma (offtopic)
Ahoj uz otazky hledam prevezne na netu,ale ta kniha nafocena bysemi taky hodila tak jestli bys nemněl chvili čas a nafitil ji

INSTALATER
Obluda

Příspěvek od Obluda »

Mimo téma (offtopic)
carl píše:
Ahoj uz otazky hledam prevezne na netu,ale ta kniha nafocena bysemi taky hodila tak jestli bys nemněl chvili čas a nafitil ji
Obávám se, že ti tam chybí kouzelné slůvko, a jěště sis vybral blbou knihu
O :| :shock: Kutil by to ale mohl udělat :?:

JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Mimo téma (offtopic)
carl píše:Ahoj uz otazky hledam prevezne na netu,ale ta kniha nafocena bysemi taky hodila tak jestli bys nemněl chvili čas a nafitil ji
Myslíš jako že mám skorem 400 stránek nafotit, udělat z toho PDF-ko, nebo aby to bylo menší, tak to prohnat OCR-kem, nalámat to do dokumentu, nebo ti bude stačit jen těch 400 fotek, každá tak 1 MB ?

Chlape, mám doma taky kluka, kterej bude letos maturovat, vím že za poslední tři roky má snad jen jeden sešit na poznámky, takže vím, že pojem něco ofotit a někam to hodit je IN, a že to tak funguje napříč celou mladou generací.
Taky ale vím, že jako rodič mám obavu, jestli kluk vůbec odmaturuje a vůbec mám velmi vyhraněný názor na úroveň vzdělání našich mladých, takže z toho snad lze tušit, že takovýto způsob sdílení informací nefunguje.
A to proto, že si jich ten co je takto získal neváží. Má je zadarmo, dostal je zadarmo a má pocit, že to nemusí ani číst, protože si to může kdykoliv přečíst.

člověče tu knížku bych dával do kupy dva dny (o dovolené) a nečekáš ,že to budu dělat kvůli tvému děkuji.

Ukládání informací má u lidí zajímavé efekty. Když třeba nějakou knížku musíš shánět, sám tomu věnovat nějaký čas a prostředky, a pak ji i přečteš, zůstane ve hlavě skoro všechno. Když budeš biflovat něco, co tě nestálo žádný úsilí, nenaučíš se nic.
Takže soráč, s tou knížkou to beru jako pokus o vtip.
JiMi

carl
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carl »

Mimo téma (offtopic)
j inač diky,škoda.Jen maly dodatek ktery neber važně nechtěl bys požadat syna aby to nafotil třeba aji prvních 100 stran by mi stačilo,..

INSTALATER
JiMi
Zasloužilý člen

Příspěvek od JiMi »

Mimo téma (offtopic)
člověče ty budeš veselá kopa. Kdo myslíš že mu všechno podstatné, co potřeboval do školy sháněl ? Nebo odkuď si myslíš, že to berou tví vrstevníci, když něco takovýho dotáhnou do školy ?

Je mi jasný, že tvoje verze bude jiná, ale pravda je taková, že úroveň mládeže (myslím v tom širokém průřezu) je tak zoufalá, že už ani takovýchto blbostí nejsou schopni. Jediné co ještě zvládnou, tak když jim tu knížku strčíš před rypák, nalistuješ stránku, řekneš vyblejskni si to, budeš to potřebovat, a on pak vezme svůj mobil, kterej mu dotujou rodiče a z blbým xichtem to teda vyfotí. Pokud má teda na kartě místo, protože rozhodně nebude mazat video z poslední ožíračky.

Ale jo, zkusím ho požádat, jestli by to pro tebe neudělal.

Neudělal. Zodpovědně se připravuje do školy. Chrápe u puštěnýho komplu, aby jako všichni kámoši viděli, že je online. Televize jede taky.
A pak že děcka nejsou šikovný, já bych u něčeho takovýho usnout teda nemohl.
JiMi

Habo
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Tepelne cerpadlo sa da aj kupit

Příspěvek od Habo »

My mame pri bazene jedno a celkom sa mi vidi (fuci odtial prijemny chladok :)) neviem sice ake ma parametre ale mozno na to kuknem. ale voda odtial nevyteka superhoruca mozno je to dako zabezpecene :?:

Slobodný užívateľ slobodného softwaru....
JiMi
Zasloužilý člen

Re: Tepelne cerpadlo sa da aj kupit

Příspěvek od JiMi »

Habo píše:My mame pri bazene jedno....
Zdravím.
Můj extchán si předělává barák na topení TČ. Celoroční. Má barák na říčních naplaveninách, takže vody vcelku dost a nemusí jít nikam moc hluboko.
Bohužel bude muset vodu pouštět do kanálu (má malý pozemek a nechce jej vymražovat).

Ale o tom mluvit nechci. Chci říct, že nemusí člověk hned jít do nějakých udělátek na VE. Energie v množství pro člověka mnohem víc než dostatečném je všude kolem kvanta. Zkus si spočítat, kolik energie (v kWh) je ve vzduchu v místnosti, ve které jsi. Kdybys to ochladil jen o 5 stupňů. Ono se to stejně ochladí, protože se to srovnává s okolní teplotou venku.
A představ si, že se do okolního prostředí (vzduchu) akumuluje veškeré odpadní teplo všech motorů co se po světě točí. Veškeré ztráty třením. Chladící věže elektráren, všechno se nakonec (i vyzařování každého člověka) akumuluje do prostředí. A to je příspěvek lidské činnosti v řádech promile, vzhledem k tomu co neustále dopadá na zem (od Slunce).

Takže to, že se tepelné čerpadlo dá dnes už aj kupit, to je spíš ostuda. Proč až poslední dobou ? Proč nemáme systémy, které by jenom transformovali energii z neustále dotovaného okolí ?

Protože by tě nikdo nemohl okrádat o to, co je jinak všude kolem tebe zadarmo.
No a i o tom je toto fórum.
JiMi

petr111

no

Příspěvek od petr111 »

Třeba ve Švédsku to mají vyřešené už dávno......Matčina kamarádka tam léta bydlí, už je 20 let v důchodu (v severním Švédsku mají koeficienty na odpracovaná léta, takže šla do důchodu ve 40-ti). Státní příspěvek na uhlí i důchod si nechává posílat v zimě na Kanárské ostrovy, tam mají s manželem druhý domek. Ve Švédsku jsou jen přes léto........jo jo, to je ta VE.......a pak že to nejde řešit elegantně......

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tepelne cerpadlo sa da aj kupit

Příspěvek od Ilem »

JiMi píše:Proč až poslední dobou ? Proč nemáme systémy, které by jenom transformovali energii z neustále dotovaného okolí ?
JiMi
Hlavní důvod bude asi ten, že to jaksi uteče do vesmíru. Musel bys to nějak pochytat a taková izolovaná střecha nad celou zeměkoulí by přišla na pěkný balík. A ještě bysme tady zmrzli, protože daleko víc energie z vesmíru přijde, než z našich dotací uteče. Ale v jednom máš pravdu. Bydlím
3 km od města. V zimě je u nás vždycky o 2 st míň, než ve městě (měřeno stejným teploměrem na autě)

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“