Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Pro chiq

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Tady u nás v Hradci Králové je prodejna ,která se jmenuje "Prodejna technického skla" Tam prodávají destilační kolony v několika velikostech a dá se přikoupit i třeba předloha nebo několikastupňový deflegmátor. Nevík kolik je aktuální cena, ale kdysi jsem to tu koupil za asi 300 Kč. Domnívám se,že takové prodejny jsou v téměř každém větším městě. Jsou to profi výrobky z kvalitního skla simax nebo pirex a tudíž do destilátů nepouštějí přísady jako kdysi olovnatá nebo lanthnatá skla. Podívej se na netu a když nic nenajdeš,tak dej vědět na sz. a já ti zjistím co a jak u nás.Ahoj

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Náměry vody

Příspěvek od Craft »

Tak jsem si předešlí týden pořídil několik vzorků běžně prodávané většinou injekční vody v lékárnách a po správně nakalibrovaném měřáku PWT (při dodržení kalibrační teploty uvedené na kalibračním roztoku zn. Hanna) a při pokojové teplotě okolí, měřil několik vzorků této vody. Ještě upřesním, že voda pro injekční aplikace má označení Pro Injectione a onen dodatek Immuna údajně dle kamarádky lékárnice znamená pouze výrobce, ale tu jsem nesehnal. Žádný ze 3 vzorků nepřekročil hodnotu 0,8uS. Problém je akorát ten, že pokud vodu nalijete třeba do čisté skleněné misky a necháte ji stát odkrytou do druhého dne, hodnota stoupne třeba až na 1,6uS a další dny zase o něco více. Po 4 dnech stání vody v misce jsem naměřil úctyhodnou hodnotu kolem 8uS. Každopádně pro zachování, co největší čistoty vody nedoporučuju přelévání vody do jiných obalů a hlavně ji uchovávat uzavřenou v původní nádobě od výrobce mimo dosah slunečního svitu.
Nejlépe kupodivu dopadla voda Aqua Purificata (výrobce Kulich), která nemá označení Pro Injectione a její vodivost byla 0,2uS. Pokud jsem ji nechal v otevřené misce třeba 8hod. mimo dosah slunečního světla, stoupla její vodivost až na 0,6uS a do druhého dne už byla 1,3uS. Podotýkám, že jsem náměry dělal opakovaně, abych vyloučil chybu měření a vždy se s hodně podobným výsledkem (náměry nelze 100% opakovat). Nejhůře dopadla voda výrobce Mediekos v litrových sáčcích pro kapačku, ale všechny mají pod 1,0. Nikdy bych nevěřil, že dokáže v bezprašné a uzavřené místnosti tak rychle stoupat vodivost vody, tedy její znečištění.

Pro zajímavost KS Ag100 mi vykazuje při pokojové teplotě hodnotu 26,4uS což odpovídá i tomu, co naměřil a konstatoval petrlk, tj. že výrobce vyrábí daleko silnější koncentraci, která postupně klesá, proto má i Ag100 výraznější světelný sloupec než koncentrace 10-15ppm doma vyrobeného KS.

Marty
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od Marty »

Nic divneho. Skutecne absolutne cista H2O je natolik "hladova" po ionech, ze jeji vodivost stoupa. Za idealnich podminek by ti rozpustila i elektrody v PWM metru. Deionizovane vode trva rozpusteni kovove mince par desitek minut. Docela verim, ze zacatek procesu vyroby KS spociva v tom, ze supercista voda rozpusti castecne elektrody.

Vinc-novy

Koloidní stříbro

Příspěvek od Vinc-novy »

Craft píše:Pro zajímavost KS Ag100 mi vykazuje při pokojové teplotě hodnotu 26,4uS což odpovídá i tomu, co naměřil a konstatoval petrlk, tj. že výrobce vyrábí daleko silnější koncentraci, která postupně klesá, proto má i Ag100 výraznější světelný sloupec než koncentrace 10-15ppm doma vyrobeného KS.
Absolutně souhlasím. Ke stejnému poznatku jsem došel již před časem. Destilovaná voda skutečně bere ionty z látek, které jí to dovolí. Proto se nedoporučuje ji uchovávat i v některých nádobách z plastů a je zřejmě proto i nejvhodnější detoxikační tekutinou organismu :)

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

chemoterapie, alebo niekto nie je doma prorokom

Příspěvek od sano »

Asi pred dvadsiatimi rokmi začala práca brnenského geniálneho liečiteľa p. Ing. Janči dobývať Európu.
nakoľko vedel liečiť vtedy neliečiteľné choroby ( napr. crohnovu chorobu, alergie,a mal čo povedať aj ku rakovine ), tak sa o jeho prácu začali zaujímať nemecké medicínske kruhy. Nemeckí lekári ho brali na medzinárodné konferencie a uvádzali ho do svojich odborných kruhov. Žiaľ minulý rok zomrel, ale zanechal nástupcu p. Jukla. Pôsobí v moravskom mestečku Polička, ale aj v Prahe. Viac na http://www.jukl.cz

Luděk
Stálý člen

Příspěvek od Luděk »

Zdravím všechny, a mám prosbu zda se tu najde někdo kdo by věděl jak se dá vyrobit koloidní zlato a měď. Jde to taky elektrolýzou?
Chce to po mne kamarádka léčitelka.
Dělám návrh plošného spoje pro SMD technologii na strojni osazeni. Je to elektronika na výrobu koloidního stříbra se vším důležitým co je třeba. Přesný zdroj proudu, střídání polarit atd. Původně jsem to chtěl je pro sebe, ale chce to kolem mne víc lidí, a vzhledem k šíleným cenám za které se tyto strojky prodávají toho asi udělám víc a dám k dispozici někomu kdo to bude chtít rozesílat nebo jinak rozšiřovat. Tou SMD technologii to bude za velmi rozumnou cenu, a tak bych pokud to lze rád doplnil nastavení i pro zlato a měď jestli je to vůbec možné podobnou technologií dělat.
Střídání polarit bude elektronicky, ne relátkem a tak ani vysoká frekvence není problém pokud by byla potreba.
Má někdo radu?

buc11
Nový člen

koloidní stříbro

Příspěvek od buc11 »

Tak jsem si nechal vyrobit podle nějakého výšeschematu strojček.
Vyrobil jsem si i první roztok, leč použil jsem demi vodu změřenou na 7. Teď jsem zjistil, že za měsíc stoupla na 17. KS bylo závojnaté tak 50 mikrosimens. Včera jsem zakoupil vodu pod 1 (za 35 Kč) tak su zvědav.
Dotaz zní: 1) mám elektrody 20 cm,pr.2, je možné je vohnout, nebo do spirály a zrcadlově? tedy kvuli větší ploše.
2) propočty jsem provedl na magických 0,155, má cenu si změřit proud ?(koupil jsem si včera měřidlo)

Jsem borelik

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Sláva. Včera prišiel PWT meter...

Luděk
Stálý člen

pepo.bn

Příspěvek od Luděk »

Díky za info, pokusim se na knihu narazit, ale z tveho popisu jsem nepochopil zda v ni najdu něco užitečného na výrobu koloidního zlata nebo mědi, a jestli lze uvažovat o použití podobné technologie jako na koloidní stříbro.
Můžeš prosím doplnit 2 věty na to tema?
Ukázka co píšeš je o stříbru, a to už je tady myslím vyřešené.

Luděk
Stálý člen

buc11

Příspěvek od Luděk »

Pokud je chces nějak ohýbat, což si nejsem jistý že k něčemu je, tak je důležité dodržet všude stejnou vzdálenost k protější elektrodě, jinak máš nerovnoměrně rozložený proud po povrchu.
Já z důvodu rovnoměrného rozložení proudu a zvětšení plohy budu používat 6 elektrod v kruhu zapojených střídavě. Je to proto že v takovém uspořádání má každá elektroda souseda opačné polarity po obou stranách, což je velmi příznivé pro rovnoměrné rozložení proudu po povrchu.

buc11
Nový člen

Re: buc11

Příspěvek od buc11 »

aha díky
včera to bylo lepší, žádný závoje, jen šedá elektroda, ale byly moc daleko a nerovnoměrně, to musím zlepšit. Výsledná vodivost z 1 jenom na 7.
Já jsem tupý, znamená to, že kdybych si chtěl udělat dvě a dvě, stačilo by za příslušnou elektrodu připojit v serii další a dat ju naproti?

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Ako ďaleko? Ak dodržíš vzdialenosť 20 mm a 0,155ma/cm2, tak je to úplne čisté a max. do 60 min. máš 500 ml na 10 - 12 ppm

buc11
Nový člen

Příspěvek od buc11 »

taky díky, mám kádínku na 400 ml,
ještě jak dořeším ty elektrody, buď je zkrátím, nebo vohnu, a nebo, jestli mi luděk odpoví , bych udělal nějak ty 4

přítel mi ho vyrobil zhruba podle silver_dwg.pdf tady ze strany cca 19

Luděk
Stálý člen

Příspěvek od Luděk »

Na tom neni nic nejasneho, 4 jsou o neco lepsi nez 2, ale myslim že pokud se nemýlím, tak kvůli začátku reakce je vhodnější elektrody blíž k sobě kvůli menšímu odporu vody, což je zas v rozporu s tim že mezera by měla být nasobek prumeru elektrody aby nebyl příliž velký rozdíl proudů na těch částech elektrod které míří k sobě a na odvrácených stranách. Taky musí stihnout cirkulace aby kolem elektrod nebyla o moc větší hustota než ve zbytku lázně.
Proto planuji 6 elektrod, aby byla co největší plocha, aby bylo co nejdříve hotovo, protože chci vodu předem ohřívat na těch 50 ctupňů, a pak to nechat chladnout při reakci. Optimální teplota je 40 - 50 stupńů, a tak chci aby to bylo hotove než vystydne, protože to chladnutí po povrchu zajistí dostatečnou cirkulaci kapaliny uvnitř.

petison
Nový člen

Příspěvek od petison »

Ahoj všichni.Chtěl bych si taky vyrobit koloidní stříbro.Můžete mi poradit kde sehnat čisté stříbro na elektrody?Nebo koupím od někoho z vás.Díky.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“