Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Honza

pro Berkyho

Příspěvek od Honza »

Ahojky,
to s tou účinností a ziskem energie je trochu složitější a bude se to dost těžko napasovávat do známých fyzikálních zákonů. Ale vycházím z dosažených výsledků a znalostí:
1 lt.vody se rozloží na cca 1800 lt směsi plynu H2+0
při spálení se uvolní 3,72 kWh tepla
na rozložení však spotřebuješ do 42W/15 min
No a rozdíl mezi příkonem a výkonem je ten zisk!!!
U motorů je to ještě trochu složitější s vysokou třaskavostí směsi kdy musíš nastavit pozápal aby ti ojnice nevyletěla blokem= mnohem větší rychlost hoření jak u směsi benzínu se vzduchem a ještě je nízká dolní hranice výbušnosti směsi. Toto spočítat dle fyzikál zákonů je skutečně ořech!
Musíš to jedině v praxi zkoušet a zkoušet.
Vydržať Honza

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

účinnost

Příspěvek od jeff »

Honzo, ať čtu Tvůj příspěvek od shora dolů, nebo od spodu na horu, kde si se setkal s tak Vysokou účinností? 4l vody za cca 60 min, to jsem tu ještě kromě Milana nikde neviděl! Spalováním takového množství směsi bys normálně mohl vytápět třeba svůj domeček a za nějakých 42 Wh elektrické práce, to je naprosto unikátní!!!!!
Koukám, že jsi takový dobrý domácí kutil. Napíšeš nám sem něco bližšího? To víš, léto tak jak rychle přišlo, tak rychle pomine a zase přijde ta děsná zima a následné zdražování energií....
Asi by to všem pomohlo.

Jeff

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: účinnost

Příspěvek od kutil »

Jeff píše:Honzo, ať čtu Tvůj příspěvek od shora dolů, nebo od spodu na horu, kde si se setkal s tak Vysokou účinností? 4l vody za cca 60 min, to jsem tu ještě kromě Milana nikde neviděl! Spalováním takového množství směsi bys normálně mohl vytápět třeba svůj domeček a za nějakých 42 Wh elektrické práce, to je naprosto unikátní!!!!!
Koukám, že jsi takový dobrý domácí kutil. Napíšeš nám sem něco bližšího? To víš, léto tak jak rychle přišlo, tak rychle pomine a zase přijde ta děsná zima a následné zdražování energií....
Asi by to všem pomohlo.

Jeff
Ahoj, tak zatím nemohu sloužit. Tento výkon se podařil kamarádovi a zatím si to drží pro sebe. Já se učím letovat tišťáky a jsem na tom jako vy všichni ostatní. Pokud mu mohu věřit tak rozkládá těmi 42 W
5 lt.vody/hod. a to už opravdu stačí na topení.
Vydržať Honza

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nejasnosti

Příspěvek od Iv »

Misso patří do mého týmu a tu obyčejnou elektrolýzou napájet auto zkoušíme po dohodě a ono to jde Teorie a praxe bývá Bohužel velice diametrálně odlišná,vím, že mnohým,kteří byli učení starou fyzikou to nejde do hlavy,ale nechceme se zde přít,realita a teorie,myslím ta stará teorie,tak ta je dnes už na nic,a fyzikální tabulky si opravdu schováme jako do muzea,ať mně promine kdo nesouhlasí,ale zatím to tak vypadá,že věda(myslím ta oficiální),má co dohánět.Promiňte,nikoho nechci ponižovat,ale praxe je trochu jiná.

smolař

x

Příspěvek od smolař »

Ivane máš bod, souhlasím s Tebou

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

nejasnosti

Příspěvek od lajos »

To je v klidu Ivane, myslím že tady nikdo není členem akademie věd. Když se pracuje systémem zkouška-omyl, tak musíme být rádi že se spěje ke kladným výsledkům. Na teorii je vždycky čas, nám stačí praktické empirické výsledky. Je jasné že se ti nechce pouštět do oběhu dostatečně neprověřené výsledky.
Škoda že od Pata a Mata nejsou kladné vyhlídky na nějaké technické podklady(litr vody za 15 minut), vypadá že to spěje k stejnému výsledku, jako dříve-když se to povedlo tak se to nechtělo nám předhodit celé, no vlastně to ještě nevíme pokud někdo nevyzkoušel Milanovo zapojení.

noname

plamen

Příspěvek od noname »

nejde a nejde doufam ze admin dostal zporavu.

Ukazka z eoku 2002 nebo 2003 nejake ty videa-pusobive,to nikdo nechodi na zahr weby a nekoukal se na jine projekty
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Návštěvník

Re: Mejer je lhář nebo posera!!!

Příspěvek od Návštěvník »

Peťa Kutz u mě byl s jeho vyvíječem, ale nefungovala mi elektronika, která ležela dlouho ve vlhku. Neopravil jsem ji, tak jsem rovnou udělal nejnovější i s AFC. Naladění trvalo asi 2-7sekund na několika úplně odlišných vyvíječích, tedy několikrát otestováno. Za hodinu jsem rozložil 1,3l vody při 8w spotřebě elektřiny!!

Ahoj , chtěl bych se zeptat jestli by byl problém poskytnout podrobné zapojení které je tohle schopné , mám postavené již 4 různé typy generátorů
ale zatím žádný výsledek .Pokud by jsi byl ochoten nakreslit nebo nafotit jak má vypadat ten správný průběh tak by to bylo výborné .Předem díky Karel

miso

..

Příspěvek od miso »

tak so rozmyslal ze tie schemy co su na internete o roklade vody pracuju na priblizne rovnakom principe. Co ked treba na ten rozklad vyssie napatie napr okolo 230V pulzny? Videl som uz take zapojenie akurat tam bol DC/DC converter z 12V na cca 300V

miso

Za hodinu jsem rozložil 1,3l vody při 8w spotřebě elektřiny

Příspěvek od miso »

prosim autora vyroku :"Za hodinu jsem rozložil 1,3l vody při 8w spotřebě elektřiny" nech prida ako prilohu schemu zapojenia. Dakujem.

roman
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

8w

Příspěvek od roman »

dalsi otimista co chce od Milana schemu.
Roman.

miso

pre: roman

Příspěvek od miso »

az je ta schema od Milana tak v tom som realista cize asi nic nebude ako vzdy :D

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Milanovo schéma

Příspěvek od Iv »

Dnes jsem zkoušel Milanovo zapojení a bohužel,ikdyž jsem si přál aby se stal taky zázrak,tak se nekonal.Je to jak jsem předpokládal,lépe využitá logika,jen to má výhodu,že impuls stoupá schodovitě k maximu v čase a pak klesne a děj se opakuje.Mohu potvrdit,že ty naše pracují lépe,mají větší pulsy,tím ,ale nechci něco chválit,nebo hanit,jen konstatuji skutečnost.Vývin plynu 3l/min,nebo nějak tak se nekonal.Takže.......

hyna
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Milanovo schéma

Příspěvek od hyna »

Iv píše:Dnes jsem zkoušel Milanovo zapojení a bohužel,ikdyž jsem si přál aby se stal taky zázrak,tak se nekonal.Je to jak jsem předpokládal,lépe využitá logika,jen to má výhodu,že impuls stoupá schodovitě k maximu v čase a pak klesne a děj se opakuje.Mohu potvrdit,že ty naše pracují lépe,mají větší pulsy,tím ,ale nechci něco chválit,nebo hanit,jen konstatuji skutečnost.Vývin plynu 3l/min,nebo nějak tak se nekonal.Takže.......
Bohuzel, ale musim to potvrdit take... proste jen sumitko. Elabs po zverjneni tohoto schematu rekl: A ted uz nechci slyset od nikoho, ze ma nedostatek vodiku... Ale odeme to jeste uslysi :evil:

Mohl by nam Milan rict, kde delame chybu :lol:

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“