Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Poradna

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Jak vyrobit přístrojové štítky?

Příspěvek od rival »

Našel jsem tento zajímavý návod "Jak vyrobit přístrojové štítky ?" Tak jej sem přikládám. Třeba to někomu pomůže...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

rival - živý člověk - suverén
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Skúsim to dať takto :)

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

polystyren

Příspěvek od martinq »

Potřebuji rozemlýt polystyren, mám hodně kousků od televize, pračky, PC a chtěl bych ho nasyspat pod střechu domku, napadá někoho jak ho strojově rozemlýt na kuličky ?

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Polystyren

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Nedávno v telce byl nějakej pořad o kutilech nebo co,a tam nějakej týpek představil svoji rozkuličkovávačku polystyrenu. Byla to upnutá el.vrtačka na stole a ve sklíčidlu měla malý zřejmě dřevěný kotouček. Po obvodu toho kotoučku bylo napícháno několik ocelových nebo plastových,zkrátka docela pružných "drátů" a on na tom ten polystyren rozsekal na pěkný kuličky. Akorát ,že to neměl okrytovaný a dělalo to pěknej bordel kolem. Ahoj.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: polystyren

Příspěvek od cimirek »

Sám jsem to nepotřeboval, ale známý to dělal vhodným ventilátorem, který to rovnou foukal do nastaveného pytle.

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: polystyren

Příspěvek od KEXIK »

martinq píše:Potřebuji rozemlýt polystyren, mám hodně kousků od televize, pračky, PC a chtěl bych ho nasyspat pod střechu domku, napadá někoho jak ho strojově rozemlýt na kuličky ?
Kuličky pod strechu ??? Nechcem ťa od toho odhovárať ale neviem či to bude mať nejaky výrazný efekt. Stavebnú firmu mám v rodine a venuje sa zateplovaniu už dlho a tiež sme tento problem riešili. Nakoniec sme použili klasické polystyrenové dosky a nebanujeme. Je to lepšie ako guličky. Efekt bol citiť už behom 2 dni lebo sme to robili cez zimu. Inak velice kvalitné izolačné vlastnosťi má klasická ovčia vlna. U nas sa jej nemôžu chovatelia zbaviť. Takže stačí nakúpiť postriekať to nejakým moridlom aby do toho nič nešlo a naukladat na povalu.

VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Polystyren pod střechu nebude problém,. Potíž však bude v druhu polystyrenu. Je třeba stabilizovaný, protože ten nestabilizovaný vlivem střídání teplot sublimuje , tedy zmenšuje svůj objem. Jako drtičku polystyrenu lze použít kladívkový šrotovník s větším sítem. Proti zateplení polystyrenem však hovoří jeho chování při požáru. Jeho izolační vlastnosti jsou však neoddiskutovatelné. Nestabilizovaný polystyren nadrcený a uzavřený v plastikových obalech může být východiskem.Tím by se řešila i parozábrana. Ne každý však bude nakloněn této pratechnologii.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

polystyren

Příspěvek od la »

http://www.ekolist.cz/zprava.shtml?x=108892
drcený polystyren lze použít podobným způsobem jako expandovaný perlit ,jeho odolnost proti hoření lze zvýšit přidáním cementu a vyrobit tak tak náhražku perlitbetonu.(napřed se míchá s cementem na sucho a pak se přidává voda)už sem to viděl i s dřevěných pilin.

pepo.bn
Zasloužilý člen

USB.

Příspěvek od pepo.bn »

Vrele doporučujem , pre tých čo si zariadujú elektrodielnu a nechcú vyhazovať zbytočne svojé "drobné" za nehorázné ceni meracích prístrojou . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Přenechám

Příspěvek od morse59 »

Ahoj všichni. Prosím,jestli mi může někdo poradit. Sehnal jsem velmi kvalitní a hlavně ůplně zadarmo nouťas a protože jsem ještě ze staré školy,tak bych potřeboval poradit s tímto: Chtěl bych z toho kompu udělat mobilní osciloskop a nevím jaké použít převodníky. Tak jestli někdo nemáte nějaká schémátka nebo rady jak to co nejjednodušší cestou zbastlit. Děkuji předem. A za další,prohlížel jsem staré zásoby a mám tam navíc 2krát funkční 7qr20 a pak ještě nějakou 10q...
Pro ty mladší,jsou to osciloskopické obrazovky o průměru 7 a 10 cm.
Přenechám je za poštovné. Ahoj

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

moc pracné, ale jak pro koho

Příspěvek od 1220 »

Udělejte si z PC v Delphi elektronickou laboratoř a řidicí centrum ve Windows
1. díl + CD ROM

Autor: David Matoušek

Cena: 859,00 Sk
Cena pri nákupe nad 1000,- Sk 773,10 Sk
Ušetríte: 85,90 Sk
Vydavateľ: Ben
Mesto vydania: Praha
Rok vydania: 2003
ISBN: 80-7300-111-X
Vydanie: 1.
Formát: B5
Edícia: PC & elektronika
Väzba: tvrdá
Počet strán: 272
Jazyk: český
Predajný kód: 203082

Kniha uvádí konstrukce několika zařízení, která lze používat v amatérské praxi ale i mnohem obecněji. Ovládací programy jsou vytvořeny ve vývojovém prostředí Borland Delphi 7.0 a fungují na operačních systémech Windows 98/2000/XP. Po úvodním popisu pokročilejších programovacích technik Delphi (ukazatele, řetězcové typy, volací konvence, vlastnosti a události, RTTI, volání funkcí z dynamických knihoven) následuje popis ovladače PortTalk, který poskytuje plný přístup k portům počítače. Ve třech dalších kapitolách zaměřených na popis paralelního a sériového portu najdete také konstrukce několika jednoduchých zařízení:
– LPTLCD (ovládání LCD displeje)
– použití teplotního čidla SMT160-30
– COM4021 (8bitový vstupní port)
– COM1320 (levný 8bitový D/A převodník se sběrnicí I2C)
Následuje stručný popis obvodu FT232BM včetně vybraných ovládacích funkcí, který je zakončen vytvořením jednoduchého testovacího přípravku pro USB.
Další kapitoly jsou již věnovány tvorbě složitějších zařízení:
– LPTUNI - univerzální deska pro paralelní port (triaky nebo relé pro ovládání síťových spotřebičů, tranzistory pro spínání stejnosměrných obvodů, jeden digitální vstup)
– COMOSC - 2kanálový osciloskop s rozlišením 8 bitů (maximální vzorkovací rychlost 100 kSPS)
– USBMC - univerzální měřicí karta pro USB (D/A převodníky, A/D převodníky, digitální vstupy a výstupy, čítač a časovač)

Buď pozdraven Morsi!
Dnes jsem viděl asi za 4000 Kč takový elektronický malý jak dělaný do auta osciloskop.
Výše uvedená kniha s anotací je pro mooc skalnější než já.
:good:
K.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

osciloskop

Příspěvek od Ilem »

To, co radí Karel je dobré pro nízké frekvence (omezení rychlostí komunikačního portu - 100kB/s znamená průběhy do 50 kHz ale vidíš z něj už jen trojúhelníky), ale zase je to poměrně laciné.
Posílám ti odkaz, jak udělat z notebooku téměř plnohodnotný osciloskop.:
http://hw.cz/Produkty/ART1404-Prenosny- ... ope50.html
ale je to za poněkud vyšší peníz. Rozhodnutí je na tobě.
Naposledy upravil(a) Ilem dne stř 04 čer 2008 11:31, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Greinacherův zdvojovač

Příspěvek od Ilem »

berky píše:používám u ionizace sání. Kondenzátory samovýroba (alobal+PE folie), HV diody udělány jako had z bežných 1A 1kV diod. Napájení samozřejmě pulsní, ale mínus několik kV a kostra (-12V). Má někdo představu jak může vypadat výstup? Bude + a - , pulsní? Změřit to nedokážu. Je divné, že elektrody zapojené na výstup pěkně pískají jako piezo. Nezáleží to na napájecí frekvenci - ta kolísá od jednotek Hz do 100 Hz. Čím to je? Záleží nějak hodně na kapacitě kondíků, resp. vadí větší? Poradí mi někdo?
Výstup ze zdvojovače, pokud je všechno zapojeno tak, jak má by měl být v podstatě stejnosměrný, ale záleží na zátěži. Zátěž musí být úplně minimální.
Ale moc nerozumím tomu, jak to napájíš. Tento zdvojovač musí být napájen střídavě, jinak nezdvojuje. Ty píšeš o pulzním napájení :?:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“