Pan ředitel Ti řekne prd a prd a ještě jednou prd.Hyna píše:Bohuzel, ale musim to potvrdit take... proste jen sumitko. Elabs po zverjneni tohoto schematu rekl: A ted uz nechci slyset od nikoho, ze ma nedostatek vodiku... Ale odeme to jeste uslysiIv píše:Dnes jsem zkoušel Milanovo zapojení a bohužel,ikdyž jsem si přál aby se stal taky zázrak,tak se nekonal.Je to jak jsem předpokládal,lépe využitá logika,jen to má výhodu,že impuls stoupá schodovitě k maximu v čase a pak klesne a děj se opakuje.Mohu potvrdit,že ty naše pracují lépe,mají větší pulsy,tím ,ale nechci něco chválit,nebo hanit,jen konstatuji skutečnost.Vývin plynu 3l/min,nebo nějak tak se nekonal.Takže.......
Mohl by nam Milan rict, kde delame chybu
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Efektivní elektrolýza
Re: Milanovo schéma
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro Hyna
Prosím Tě,v elektronice to pravděpodobně nebude,protože tolik zařízení co jsem postavil a i ti ostatní jen potvrzuje,že někde děláme chybu a to v elektrodách a nebo nastavení proudů a napětí.Ty kmitočty,hlavně ty vysoké na to nemají taky tak velký vliv.
- hyna
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro Hyna
No jo no, je to boj... Kdyz se podivam na net, tak ta elektronika je vlastne vsude skoro stejna stejna.Iv píše:Prosím Tě,v elektronice to pravděpodobně nebude,protože tolik zařízení co jsem postavil a i ti ostatní jen potvrzuje,že někde děláme chybu a to v elektrodách a nebo nastavení proudů a napětí.Ty kmitočty,hlavně ty vysoké na to nemají taky tak velký vliv.
Asi pujdu cestou vn, pokud sezenu diody
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro Hyna
Ve středu jsem zkoušel VN 12-20kV a jak víš,já i Jeff jsme měřili ty vyvíječe standartní laboratorní metodou,aby jsme vyloučili chyby,protože dnešní moderní měřáky Ti to tak nezměří,a zjistili jsme oby nezávisle na sobě jak malý má vyvíječ vnitřní odpor Xc(R) a ten se pohybuje řádově od 4R až do 100R,tedy opravdu malá hodnota,a aby jsi něco VN docílil,tak bys musel hodně a hodně zvětšit proud,ale touto cestou nechci,jde dost o zdraví.G
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Proud
Iv vypadá to že jsi opravdu znalý elektrotechnik, tak třeba tě to jen nenapadlo. Když chceš někam nacpat velký proud a nemáš ho, musíš zkrátit pulzy. Něco jako nabít kondík na 20 kV a pak ho bezeztrátově sepnout do vyvíječe. Získáš pulz o velkém napětí i proudu a zároveň potřebnou krátkou dobu pulzu. Jinak technologie MEG je na tomto postavená kompletně, z MEGu dostáváš běžně až 800V/100A pulzy. No jen tak kdyby tě to nenapadlo... Už jsi velmi blízko úspěchu
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proud
Díky za nasměrování,MEG jsem dělal,takže asi cítím co myslíš a je fajn,že jsi na mně nezanevřel,ale život takový je,bohužel,jinak díky.Iv.ElabsVracov píše:Iv vypadá to že jsi opravdu znalý elektrotechnik, tak třeba tě to jen nenapadlo. Když chceš někam nacpat velký proud a nemáš ho, musíš zkrátit pulzy. Něco jako nabít kondík na 20 kV a pak ho bezeztrátově sepnout do vyvíječe. Získáš pulz o velkém napětí i proudu a zároveň potřebnou krátkou dobu pulzu. Jinak technologie MEG je na tomto postavená kompletně, z MEGu dostáváš běžně až 800V/100A pulzy. No jen tak kdyby tě to nenapadlo... Už jsi velmi blízko úspěchu
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Pro iv
Ahoj Iv, To skládání článků s nezapojenými deskami je bezva, možná na tomto principu mi šlapal ten vyvíječ s přepínáním elektrod, tak mě napadlo že vlastně taky vždy jsem do jedné z 10 pustil proud a ostatních 9 bylo bez proudu. A tak se to točilo dokola. Myslím si teda že to fungovalo na tomto stejném principu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
vysoké napětí
Vybýjení vyššího napětí (350-400v) se dělá u tyrystorového zapalování(nebo kondenzátorový). Používali tam kondík 1M/600-1000V, krásnější je jenom kondenzátor z mikrovlnky bývá také kolem 1M ale na 2kV.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Elektolyza
Nedávno tady někdo psal o měření C na bunce a dva lidé se shodli na špatných výsledcích,ponecháme li stranou měření pomocí impedance která je na proudové omezení tak tady je schéma normálního měření a jednoduchého.
Vrchní:
Cx=1/R*pí*f* odmocnina z(Una2stř/Una2c-1)
,pokud je Ustř/Uc>3 a f=50Hz tak Cx=Usyč/C*10na6/314*R
Spodní:
Cx=1/R*pí*f* odmocnina z(Una2r/Una2stř-Una2r)
,pokud je Ur<Usyč/3 a f=50Hz tak Cx=Ur/Usyč*10na6/314R
Výsledky záleží na R a jsou cca5% až 10%,vrchní schéma měří kapacity nad 0.5uF a spodní od 100Pf.
Na obr. Vstup zleva ,odpor a kondenzátor na kterém měreno napětí dole C,R a voltmetr
Předkládám dokument který shrnuje elektrolýzu jak základní tak pulsní tedy PWM regulaci.
Jsou tam vzpomenuta jména ke kterým dodávám CHRIS- vodíková svářečka při 100W příkonu,DAVE a jiní,u obou jsou projekty které nemohu dostat sem na web.
V dokumentu jsou jak věci které zde nejsou diskutovány tak výpočty,tipy,možnosti apod.také tam je způsob zapojení desek který zde uvedl Iv-mimoto asi 60 nebo 100 desek někdo na outpower takhle zdokumentoval asi chris.
Přeložil jsem to a update je z letoška je to podle mě základ ověřený různýma lidma a není nutné všechny informace skládat ze všech diskusních fór.
golan
Vrchní:
Cx=1/R*pí*f* odmocnina z(Una2stř/Una2c-1)
,pokud je Ustř/Uc>3 a f=50Hz tak Cx=Usyč/C*10na6/314*R
Spodní:
Cx=1/R*pí*f* odmocnina z(Una2r/Una2stř-Una2r)
,pokud je Ur<Usyč/3 a f=50Hz tak Cx=Ur/Usyč*10na6/314R
Výsledky záleží na R a jsou cca5% až 10%,vrchní schéma měří kapacity nad 0.5uF a spodní od 100Pf.
Na obr. Vstup zleva ,odpor a kondenzátor na kterém měreno napětí dole C,R a voltmetr
Předkládám dokument který shrnuje elektrolýzu jak základní tak pulsní tedy PWM regulaci.
Jsou tam vzpomenuta jména ke kterým dodávám CHRIS- vodíková svářečka při 100W příkonu,DAVE a jiní,u obou jsou projekty které nemohu dostat sem na web.
V dokumentu jsou jak věci které zde nejsou diskutovány tak výpočty,tipy,možnosti apod.také tam je způsob zapojení desek který zde uvedl Iv-mimoto asi 60 nebo 100 desek někdo na outpower takhle zdokumentoval asi chris.
Přeložil jsem to a update je z letoška je to podle mě základ ověřený různýma lidma a není nutné všechny informace skládat ze všech diskusních fór.
golan
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro Golana
Zkusil si udělat ten vyvíječ?Tak si ho udělej a připoj ho na těch 12V.
Ta účinnost........?Budu rád,když tady předložíš výsledky s tímto vyvíječem.
A měření?Žádné neshody.Deskové kolem 200kHz a válcové kolem 1MHz.Žádné neshody,jen podivení na frekvenci.Toť vše.Už jsi něco udělal praktického,rádi by jsme vyděli nějaké výsledky,možná by nám to pomohlo všem.V teorii toho bylo už popsáno na vagony,ale praxe to vždy zredukovala většinou jen na jeden žebřiňák.
A měření?Žádné neshody.Deskové kolem 200kHz a válcové kolem 1MHz.Žádné neshody,jen podivení na frekvenci.Toť vše.Už jsi něco udělal praktického,rádi by jsme vyděli nějaké výsledky,možná by nám to pomohlo všem.V teorii toho bylo už popsáno na vagony,ale praxe to vždy zredukovala většinou jen na jeden žebřiňák.
- Padre
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrolyza
Materiál použitý pro oddělení desek elektrolyzeru (měkčené PVC) se dá sehnat například zde http://www.manutan.cz/za-345-izeni-budo ... 47001.html
jako náhradní lamela do clon ve skladech.
jako náhradní lamela do clon ve skladech.
Re: Pro Iv a doplnění
1.Není to můj dokument autor je tam psánIv píše:Zkusil si udělat ten vyvíječ?Tak si ho udělej a připoj ho na těch 12V.
2.Už jsem tady psal tak stručně ano udělal jsem 3 elektroniky,ano udělal jsem 3-5vyvíječů/malé/ výsledky nemám protože jsem to minulý rok na jaře neměřil,ale pokud se koukneš na své poslední video tak je to asi stejné.
3.Ten dokument může pomoct ,je tam vše základní včetně měření a výsledků tedy to co tady chybí.
4.Na jiných fórech ten kdo prezentuje projekt tak uvádí jak toho dosáhl,měření a postup což poté na forumu obhajuje apod.Tady se na otázky neodpovídá a uvádějí se nějaké údaje bez možnosti ověření a dokonce tady proběhla jakási komedie ohledně vývinu plynu-divadlo.
5.Nic proti ,ale ten dokument //Výsledek výzkumu.doc// kde v něm jsou nějaké ty výsledky a kde je tam ten výzkum,kolik plynu a při jakém proudu atd.- nemyslím ten okopírovaný graf.
Nevím jestli vůbec má cenu tady seriózně diskutovat,chtěl jsem jen pomoct každý nestuduje jiná fóra a pokud by mi admin konečně dovolil dát sem i další přeložené projekty tak by to bylo k dobru věci jenom chris má 80MB.
- Padre
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro Golan
Nevím jestli vůbec má cenu tady seriózně diskutovat,chtěl jsem jen pomoct každý nestuduje jiná fóra a pokud by mi admin konečně dovolil dát sem i další přeložené projekty tak by to bylo k dobru věci jenom chris má 80MB.
Tak to hoď někde na web a sem dej odkaz pro stažení. Každá informace a zkušenost je dobrá.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro Golan
Jediný problém je, že výše uvedené projekty jsou opravdu veliké. Takže pokud je dostanu vypálené na CD, udělám zde pro ně zvláštní místo.Padre píše:Nevím jestli vůbec má cenu tady seriózně diskutovat,chtěl jsem jen pomoct každý nestuduje jiná fóra a pokud by mi admin konečně dovolil dát sem i další přeložené projekty tak by to bylo k dobru věci jenom chris má 80MB.
Tak to hoď někde na web a sem dej odkaz pro stažení. Každá informace a zkušenost je dobrá.
rival - živý člověk - suverén