to je dobry napad - merit alespon pres 1M odpor. 3914-ka problikava pekne rychle - ale v servisnim modu to i ten stary Solex uhlida na "presne" hodnote v ramci 0,1 mV.Ilem píše:Podle toho, jak jsem studoval dostupné materiály o lambda sondách, se na 0,45-,05 neudrží. Skokově přechází do jedné nebo druhé krajnií hodnoty. Ale na ručkovém měřáku nebo lepším digitálu se to kmitání může jevit jako zmíněných 0,45-0,5V. Proto se na to chci podívat osciloskopem.Pego píše: 0V na lambde je smes chuda, 0,45-0,5V je ideal 14,7:1 a 1V je smes max. bohata u mne asi do 9:1.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
TRkové řady vyvíječů
Moderátor: sao
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: Ještě jiné oblbování
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Sao,tak som to dovinul,len neviem ako dať napájanie.Može byť +-+-+.alebo na bipolár(ne) +- (bipolár) +- (bipolár) .....?A ešte sa chcem spýtať aký podtlak(velkosť...-0.5 )nataviť s prisávaním vzduchu.Dík.
Maco , nejlepší je , co jsem tak mohl odzkoušet bipolár a s podtlakem -- co to dá . Nezapomeň na bublák , aby Ti voda nefukla do válců a do toho bubláku dej ještě nerez drátěnku , pro případ nouze .
Maco , nejlepší je , co jsem tak mohl odzkoušet bipolár a s podtlakem -- co to dá . Nezapomeň na bublák , aby Ti voda nefukla do válců a do toho bubláku dej ještě nerez drátěnku , pro případ nouze .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Ono by se dalo dělat ledacos
Mali by sme sa zložiť na jedno spoločné, ktoré by tam chodilo.Ilem píše:Problém je v tom, že každý dva roky musí být všechno zase na svém místě. Jinak bych tam vrazil karburátor, vykašlal se na počítač a byl by klid.
"Maco" na bipolár
můžeš mi prosím objasnit, co je v tomto smyslu "bipolár".
já mám 6 vinutí ( s odstupem 5mm) se samostatnými vývody, v podstatě mohu zapojit jakoukoli kombinaci. zkouším ještě další varianty vinutí, až to bude, dám zase fotky .
Tak přesně todlencto jsem čekal .
„“Není to v tomto smyslu „“ , jak píšeš , ale je to pořád jedno a to samé - bipolár je prostě bipolár a hotovo .
Jak se mě Maco ptal , tak jsem mu taky odpověděl , akorát jsem mu tu otázku trochu upravil , aby to dávalo smysl a jenom jsem doufal , že to pochopí a příště si to napřed ujasní , než něco napíše .
Beru to jako základ vědění , že Bipolár je prostě Bipolár a hotovo .
Jinak to asi říct neumím , leda ---------- Takže jsou to dvě vinutí , vinutá souběžně v tomto případě na jedné sekci ( na jednom patře , v jedné řadě , v jedněch svislích dírkách …… ) .
Prostě se navine jedno vinutí , ale vynechá se vždy jedna dírka , potom se tam dovine druhé vinutí a tak se pokračuje po patrech , směrem od středu do kraje .
Líp už to napsat neumím -- leda že bych udělal instruktážní video . Vím že to víš , ale napsal jsem to tak nějak všeobecně.
můžeš mi prosím objasnit, co je v tomto smyslu "bipolár".
já mám 6 vinutí ( s odstupem 5mm) se samostatnými vývody, v podstatě mohu zapojit jakoukoli kombinaci. zkouším ještě další varianty vinutí, až to bude, dám zase fotky .
Tak přesně todlencto jsem čekal .
„“Není to v tomto smyslu „“ , jak píšeš , ale je to pořád jedno a to samé - bipolár je prostě bipolár a hotovo .
Jak se mě Maco ptal , tak jsem mu taky odpověděl , akorát jsem mu tu otázku trochu upravil , aby to dávalo smysl a jenom jsem doufal , že to pochopí a příště si to napřed ujasní , než něco napíše .
Beru to jako základ vědění , že Bipolár je prostě Bipolár a hotovo .
Jinak to asi říct neumím , leda ---------- Takže jsou to dvě vinutí , vinutá souběžně v tomto případě na jedné sekci ( na jednom patře , v jedné řadě , v jedněch svislích dírkách …… ) .
Prostě se navine jedno vinutí , ale vynechá se vždy jedna dírka , potom se tam dovine druhé vinutí a tak se pokračuje po patrech , směrem od středu do kraje .
Líp už to napsat neumím -- leda že bych udělal instruktážní video . Vím že to víš , ale napsal jsem to tak nějak všeobecně.
Naposledy upravil(a) brouk dne úte 17 čer 2008 19:20, celkem upraveno 2 x.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
bipolár!?!?
Já mám kvadrupolár (taky by se dalo říct tetrapolár) a funguje dost dobře
Teďka tam mám to samé co Ty Ilko a jede to perfektně -- ovše destika , odběr 75mA.
Na stole mám SEX -polár , ale zatím to nemám do čeho namontovat - všechno už jsem rozdal a tak musím zase něco nakoupit
Teďka tam mám to samé co Ty Ilko a jede to perfektně -- ovše destika , odběr 75mA.
Na stole mám SEX -polár , ale zatím to nemám do čeho namontovat - všechno už jsem rozdal a tak musím zase něco nakoupit
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
bipolár-bifilár?
Nerad se do toho trápím, příjde mi to jako když se přehodila definice?
Sao-jak to píšeš že - "Takže jsou to dvě vinutí , vinutá souběžně v tomto případě na jedné sekci ( na jednom patře , v jedné řadě , v jedněch svislích dírkách …… ) "- to je bifilár , ne ?? neb jsem jelen.
Bipolár by měla být nezapojená(elektricky) civka mezi patry, tedy mezi mínusem a mezi plusem(popř. víc než jedna el. nezapojených cívek)?
Prosím tvrdě mně opravit, ať nežiju v nejistotě.
Máš pravdu Lájo a všem se omlouvám , vůbec jsem si neuvědomil , že jsem přehodil bipolár a bifilár .
Maco s tím začal a já starej vůl jsem si toho nevšiml , neb jsem celej upracovanej , jak dělám rekonstrukci rod . domu . Ještě jednou omluva . Asi bych toho měl na čas nechat nebo z toho zblbnu .
Starej vůl Sao
Sao-jak to píšeš že - "Takže jsou to dvě vinutí , vinutá souběžně v tomto případě na jedné sekci ( na jednom patře , v jedné řadě , v jedněch svislích dírkách …… ) "- to je bifilár , ne ?? neb jsem jelen.
Bipolár by měla být nezapojená(elektricky) civka mezi patry, tedy mezi mínusem a mezi plusem(popř. víc než jedna el. nezapojených cívek)?
Prosím tvrdě mně opravit, ať nežiju v nejistotě.
Máš pravdu Lájo a všem se omlouvám , vůbec jsem si neuvědomil , že jsem přehodil bipolár a bifilár .
Maco s tím začal a já starej vůl jsem si toho nevšiml , neb jsem celej upracovanej , jak dělám rekonstrukci rod . domu . Ještě jednou omluva . Asi bych toho měl na čas nechat nebo z toho zblbnu .
Starej vůl Sao
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
žeby takto nejako...?
Takhle by to šlo taky zapojit , je to koneckonců zapojení , které použil Iv v TR1G , což je druhej model , kterej jsme s La udělali , ale tam se jednalo o to , aby nastala rezonance v kovové části Fe + nerez . Proto bylo a je použito napájení z obou stran .
Brouk sice psal , že může použít jakékoli napájení , ale nevím nevím , jestli vyvedl i spodní části drátků do svorek .
Já to u tetrapoláru mám a proto je na horní části 8 šroubů .
Takhle by to šlo taky zapojit , je to koneckonců zapojení , které použil Iv v TR1G , což je druhej model , kterej jsme s La udělali , ale tam se jednalo o to , aby nastala rezonance v kovové části Fe + nerez . Proto bylo a je použito napájení z obou stran .
Brouk sice psal , že může použít jakékoli napájení , ale nevím nevím , jestli vyvedl i spodní části drátků do svorek .
Já to u tetrapoláru mám a proto je na horní části 8 šroubů .
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj sao.
Nabíjam ten zázrak od štvrtka večera a postupne stupa odber prudu.začalo to na 0.12A a dnes ráno je to na 0.50A.Ide z toho čudný záach. Moje TR-ko je zapojené + - + - +,vonkajšíe vinutie je +.Motané dolava.Použitá je destilka Tesco.Som velmi zvedavý čo to bude robit v aute.
Ty to nemáš v autě ??????
Já jsem nikde neříkal , že se to má nabíjet mimo auto .
Já už jsem najel na tu superčistou vodu 1500km . Trošku to sice od posledně stouplo , ale furt je těch 80mA unosných .
To nemáš po ruce žádnou solidní laboratoř , abys tam aspoň dva litránky vysomroval ???
Hoši , hoši -- tak se přece nereplikuje.
Já vím Peťko , že jeden obrázek dá za tisíc slov , ale vždyť já jich dal už tolik , že snad víc není potřeba .
A když k tomu ještě napíšu že :
Motáno pravotočivě
Vzdálenost drátků od sebe 2mm
Sekce potom od sebe 5mm
Potom všechno předem odzkouším a řeknu že jsem tam dal superčistou vodu a že je to , to pravé ořechové .
Tak já fakt nevím , co ještě k tomu dodat .
Leda že by jste dělali něco úplně jiného ------ a to je snad dobře , protože odzkoušet se musí všechno , že ?
Nabíjam ten zázrak od štvrtka večera a postupne stupa odber prudu.začalo to na 0.12A a dnes ráno je to na 0.50A.Ide z toho čudný záach. Moje TR-ko je zapojené + - + - +,vonkajšíe vinutie je +.Motané dolava.Použitá je destilka Tesco.Som velmi zvedavý čo to bude robit v aute.
Ty to nemáš v autě ??????
Já jsem nikde neříkal , že se to má nabíjet mimo auto .
Já už jsem najel na tu superčistou vodu 1500km . Trošku to sice od posledně stouplo , ale furt je těch 80mA unosných .
To nemáš po ruce žádnou solidní laboratoř , abys tam aspoň dva litránky vysomroval ???
Hoši , hoši -- tak se přece nereplikuje.
Já vím Peťko , že jeden obrázek dá za tisíc slov , ale vždyť já jich dal už tolik , že snad víc není potřeba .
A když k tomu ještě napíšu že :
Motáno pravotočivě
Vzdálenost drátků od sebe 2mm
Sekce potom od sebe 5mm
Potom všechno předem odzkouším a řeknu že jsem tam dal superčistou vodu a že je to , to pravé ořechové .
Tak já fakt nevím , co ještě k tomu dodat .
Leda že by jste dělali něco úplně jiného ------ a to je snad dobře , protože odzkoušet se musí všechno , že ?
- Pego
- Zasloužilý člen
Re: bipolár-bifilár?
--> dejme tomu, ze budeme spiralky cislovat vod stredu, tak jak se motaj 1 2 3 4 5 6 navrchu. Spodni kontaktry 1' 2' 3' 4' 5' 6'.Peter píše:Jeden obrázek lepší od tisíce popsaných stranMáš pravdu Lájo a všem se omlouvám , vůbec jsem si neuvědomil , že jsem přehodil bipolár a bifilár .
Tady pak by bylo oznaceni treba 6+ 5- 4+ 3- 2+ 1- a 1'2'3'4'5'6' nezapojeny. (nakresleny pro lennost jenom 3 spiralky v Google Sketchup-u)
Kombinace zapojeni sou fakt mnohe, napr 6+ 5N 4- 3N 2+ 1VN. K tomu treba este prepojit 6' s 5' a 4' s 3' a pod.
Tak doufam, ze to vice nedomota, jak pomuze....
Pego
PS - Varianta na obr. je PRAVOTOCIVA.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
To by šlo, ale musíš to rozšířit, protože někteří mají v jedné vrstvě víc drátů. Například já 4.Pego píše:
--> dejme tomu, ze budeme spiralky cislovat vod stredu, tak jak se motaj 1 2 3 4 5 6 navrchu. Spodni kontaktry 1' 2' 3' 4' 5' 6'.
Tady pak by bylo oznaceni treba 6+ 5- 4+ 3- 2+ 1- a 1'2'3'4'5'6' nezapojeny. (nakresleny pro lennost jenom 3 spiralky v Google Sketchup-u)
Kombinace zapojeni sou fakt mnohe, napr 6+ 5N 4- 3N 2+ 1VN. K tomu treba este prepojit 6' s 5' a 4' s 3' a pod.
Tak doufam, ze to vice nedomota, jak pomuze....
Pego
PS - Varianta na obr. je PRAVOTOCIVA.
Takže ty by se mohly značit písmeny.
Tak když to vezmu podle sebe, mám zapojení:
1A+ 1B- 1C+ 1D- 2A- 2B+ 2C- 2D+ 3A+ 3B- 3C+ 3D- .......
Prostě, ať to vezmu svisle, nebo vodorovně, střídá se mi + a -.
Motal jsem schválně do každé vrstvy 4 dráty, abych mohl zkoušet různé varianty zapojení. Na stole se mi zdála tahle nejlepší.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Pego
- Zasloužilý člen
Ilem píše:To by šlo, ale musíš to rozšířit, protože někteří mají v jedné vrstvě víc drátů. Například já 4.
Takže ty by se mohly značit písmeny.
Tak když to vezmu podle sebe, mám zapojení:
1A+ 1B- 1C+ 1D- 2A- 2B+ 2C- 2D+ 3A+ 3B- 3C+ 3D- .......
Prostě, ať to vezmu svisle, nebo vodorovně, střídá se mi + a -.
Motal jsem schválně do každé vrstvy 4 dráty, abych mohl zkoušet různé varianty zapojení. Na stole se mi zdála tahle nejlepší.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
Mám čerstvú ponuku z NOVEL.SK:
Cenová ponuka na nasledovné rozmery:
antikorový drôt priem.0,5mm-393,-Sk/kg
antikorový drôt priem.0,6mm-398,-Sk/kg
antikorový drôt priem.0,8mm-398,-Sk/kg
Drôty sú v cca 2 kg návinoch na cievkach.
Materiál skladom.
Ceny sú bez 19 % DPH.EXW Žilina alebo Bratislava.
Doprava až k Vám celkom 147,-Sk.
Vybavuje:A.Hanková
Ďakujeme za Váš dopyt.
Prajeme Vám pekný deň.
Cenová ponuka na nasledovné rozmery:
antikorový drôt priem.0,5mm-393,-Sk/kg
antikorový drôt priem.0,6mm-398,-Sk/kg
antikorový drôt priem.0,8mm-398,-Sk/kg
Drôty sú v cca 2 kg návinoch na cievkach.
Materiál skladom.
Ceny sú bez 19 % DPH.EXW Žilina alebo Bratislava.
Doprava až k Vám celkom 147,-Sk.
Vybavuje:A.Hanková
Ďakujeme za Váš dopyt.
Prajeme Vám pekný deň.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele: