Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

motor

Příspěvek od la »

Obvyklé zapojení jednofázového asynchronního motoru s kotvou na krátko a odstředivým vypínáním rozběhového kondezátoru,hold musíš proměřit kam co vede.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Dobrý den. Potřebuji poučit o tepelné odolnosti cívek a jejich izolací. Máte někdo o tomto problému info nebo vědomosti?

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Jarda

Příspěvek od Novák »

Nevím co máš na mysli,ale já vyrábím ročně tisíce cívek do čerpadel,lakovaný drát G1 běžná pracovní teplota 70-80st.,při 130stupních vypíná tepelná pojistka a podle údajů výrobce je drát schopen přežít i 165st.
asi dvě sekundy./radši to nezkouším/.Musíš napsat více údajů,takhle se nedá radit.

SW500

Příspěvek od SW500 »

Potřebuji cívku pro pekelný provoz. Pracovní teplota standart 150 a max prov navýšení 180. Je to reálné? údajně se dá použít izolace s keramikou a nebo ptfe. Rozhodně se nejedná o standartní podmínky. Nečekám standartní cenu.

jarda ovčák svitavy

Opět můj mail. Buďto se předčasně dostavila stařecká demence, a nebo to bude tak akorát.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Skús sa "pozrieť" na metylsilikonový alebo metylfenylsilikonový lak . Za "komančou" bol znamí pod názvom "Lukosil" a vyrábalo sa ich u nás až 9 druhov . Nanesené a vytvrdnuté laky odolávajú v prevadzke až do 180 st.C. Nanašajú sa máčanim , striekanim alebo natieraním . Mimochodom "SW500" alebo ináč "jarda ovčák svitavy" nechápem prečo už opakovane píšeš o nejakéj cene (?) , mne osobne to začina byť už fakt dosť "ďivné". Nič v zlom , je to lan názor. PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
jarda ovčák svitavy

Nejsem elektroznalec a mnozí lidé, když zaslechnou cosi o drahých technologiích, tak jdou od toho. Nemám ponětí o cenách cívek snášejících vysoké teploty a tak mi je jedno, jak to může být náročné. Je na tom stále něco podivného? Nemám vůbec žádný přehled v tomto oboru. O tom to je.Navíc věřím, že najdu v tomto ohledu profesionála a půjde to snadněji. Je na tom něco špatného?

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Z toho , čo si na moj odkaz odpísal (vzhladom na tvoje aj predošlé dotazy) nemám "najlepší pocit". Nič v zlom , je to len moj vlastný nazor . PePo

jarda ovčák svitavy

Nevadí mi tvůj pocit:NĚCO MI VADÍ, NETUŠÍM CO, ALE VADÍ MI TO OPRAVDU HODNĚ........ Jsem v obraze.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Jarda ovčak svitavý ak som sa ta dotkol , tak prepáč . Ten pocit ktorí ti mimochodom nevadí mi "našepkava" , že niekto kto ma tak "fundované" a povedal by som aj presne otázky a tak dobré "pripomienky" v niektorých polemikach nemôže byť podla mna až taký neznalý , jak si to ty v tom predošlom príspevku prezentoval . Mimochodom , pokjal ide o ten "obraz" (a to nemám na mysli len forum) , tak teraz už aj Ja som v obraze . Až teraz som si všimol , že dnes s týmto prispevkom to mam za 500 . Tak že pani , bolo mi potešením . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne pon 21 črc 2008 21:49, celkem upraveno 1 x.

jarda ovčák svitavy

Každý hovíme svému . Každý věříme svému. Já navíc neberu věci osobně. Ani trochu. Pokud však moji neznalost bereš jako nějaký artefakt, nic proti. Hrát si na všeználka mi opravdu nejde. Jednou to probereme nad sklenkou červeného. Budeš se za břicho popadat.

díky!!

Příspěvek od díky!! »

Děkuji všem, co se mi ozvali. Moc mi to pomohlo. A co elektroviskozní kapaliny? Máte o tom někdo pojem? Máte někdo pramen info?? Osobní zkušenost? Pokud já vím, je několik druhů. Něktěré houstnou, některé i ztuhnou. Některé v elektromagnetickém poli, některé přímým el proudem.Kdysi dávno jsem měl recept na elektroviskozní kapalinu, dávno tomu.... Pamatuji si pouze fragmenty. Přišel čas vše oprášit. Pokud vám není vhod zde, pak sw500@seznam.cz

jarda ovčák svitavy

Skleroza

Ano, byl jsem to já. Anonym se jménem.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Elektrická pila

Příspěvek od tbest »

Chlapy, potřeboval bych poradit od vás zkušených. Mám el. pilu Husqvarna. Začala najednou smrdět, jako když se něco pálí. Rozebral jsem jí, vše na oko v pořádku. Jen šíleně jiskří uhlíky. Je možné, že odešel ten odrušovač co je na přívodu? Je to taková bílá kostička a je na mí nakreslen odpor paralelně s kondenzátorem. Kondík má 00nic a odpor 470k. Mám strach, že když budu řezat dál, uhlíky mi úplně vypálí kolektor, což bych nerad, protože mě čeká ještě asi 12kubíků. Díky za rady.
Tom

Návštěvník

Re: Elektrická pila

Příspěvek od Návštěvník »

tbest píše:Chlapy, potřeboval bych poradit od vás zkušených. Mám el. pilu Husqvarna. Začala najednou smrdět, jako když se něco pálí. Rozebral jsem jí, vše na oko v pořádku. Jen šíleně jiskří uhlíky. Je možné, že odešel ten odrušovač co je na přívodu? Je to taková bílá kostička a je na mí nakreslen odpor paralelně s kondenzátorem. Kondík má 00nic a odpor 470k. Mám strach, že když budu řezat dál, uhlíky mi úplně vypálí kolektor, což bych nerad, protože mě čeká ještě asi 12kubíků. Díky za rady.
Tom
Spíš zkontroluj vinutí, jestli není spálené. :(

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“