Ludvas píše:la píše:zbytkové napětí je tam vždy jakmile to jednou zapneš ve vodě už nemůžeš přehazovat polaritu musíš ji pak dodržovat vytvoří sito něco jako polovodivou vrstvu(chová se to jako baterie).Zvlášť když dráty obsahují železo na závadu to myslím není.Chce to čistější vodu.Ludvas píše:zdravim všechny možna už se to tu probíralo ale celkem je to zajímavé
na kontaktech draťaku se udržuje poměrně dlouho po odpojení malé napětí které pomalu klesá a to i když ho připojím uplně suchý mimo nádobu po vyskratování nebo připojení nějakeho spotřebiče klesne na nulu a znovu stoupá nemoh by mě někdo uvést do bližších souvislostí?? na el sem poměrně lama, stejně tak netuším jestli je tento potenciál dobrý nebo spíše na škodu
předem diky za odpověď
diky za odpověď do hlavy mi hlavně nejde vytvoření potenciálu u suchého draťaku že by něco jako vzduchovy kondenzátor?? navic když ho takhle na suchu nabitý vrazim do vody obratí se polarita a napěti stoupne každopádně si stím budu ještě chvili hrát než pude do auta.
na takovou polaritu jako to má ve vodě to zapoj.Pokud těch vrstev na sebe naskládáš opačně víc je průůůser de to fakt blbě dolu.názory se tu různí ale já tvrdím že jen mechanicky.Fakt nevím co to udělá u dráťáku tečou tam malinký proudy ,ale jiné druhy vyvíječů se tak chovají už tam prostě nejde protlačit co chceš,musí se to opucovat.