Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Motory
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
to TUCO
Já tedy nevím, v magnetech se moc nevyznám, ale tak odzkoušej tohle a když to bude chodit, tak jedem na půl, jo?
že prý se to bude točit, když to bude v nerovnováze, tak jo, na to abych vyvedl někoho z rovnováhy, lze použít nakopnutí, tak magnet nakopneme z jedné strany a uvidíme, jakou bude mít stabilitu.
marťo11, co , bude se to točit?
že prý se to bude točit, když to bude v nerovnováze, tak jo, na to abych vyvedl někoho z rovnováhy, lze použít nakopnutí, tak magnet nakopneme z jedné strany a uvidíme, jakou bude mít stabilitu.
marťo11, co , bude se to točit?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
mag.motor typ BARBUCHA 1
...S velkou lítostí oznamujeme, že výše popsané zařízení NEMŮŽE pracovat jako samohybný motor...pravděpodobně se to po dodání impulsu k otáčení t.j.mechanické roztočení se zařízení ...po spotřebování vložené energie zastaví...možná i dříve....myslím, že ostatní konzultanti to potvrdí... tudy cesta nevede....tak nebuď smutnej....zkus to znova a jinak....ale máš to mooooc hezky namalovaný.....to máš za 1....hezkej den ...i když prší matin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: mag.motor typ BARBUCHA 1
No tak jo, nepotěšil jste mě hoch, ani já vás nepotěším. Je pondělí a jsme nucení provozovat tem poslední a nejzoufalejší způsob obživy. PRACOVAT. Fuj, nemůže být už konečně ten komunismus, nebo aspoň tech šest čísel co vytáhnou ve středu?martin11 píše:...S velkou lítostí oznamujeme, že výše popsané zařízení NEMŮŽE pracovat jako samohybný motor...
No a s motorem se příště polepším. Tedy snad. To by bylo poprvé co bych se polepšil, s postupem času bych řekl, že je to čím dál tím horší.
čus a ať se ti fotky koupou.
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Barbucha
- Zasloužilý člen
A proč myslíš, že by něměl pracovat, vždyť ten dvojmagnet na rotoru má jednostranně ujetý magnetiký pole, které je vlastně jednostranně deformováno tím malým magnetem na boku, takže tím se vytváří diferencí obou stran pole jednosměšně orientovaná síla a tím i kroutící moment na hřídeli. Nebo myslíš že ne? Jestli máte někdo MegNet, a budete mít chuť to nakreslit, ukažte jak to vlastně vypadá s průběšhem pole mezi těma magnetama. A nebo jestli máte někdo chodivýho KEGa v MagTetu tak ho sem práskněte a já si to už dobastlím, ale novou aplikaci na MagTetu ještě nezvládnu. Tak prudce inteligntní nejsem v žádném případě. Díkymartin11 píše:...S velkou lítostí oznamujeme, že výše popsané zařízení NEMŮŽE pracovat jako samohybný motor...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Sohlasím s Martinem.Barbucha píše: A proč myslíš, že by něměl pracovat, vždyť ten dvojmagnet na rotoru má jednostranně ujetý magnetiký pole, které je vlastně jednostranně deformováno tím malým magnetem na boku, takže tím se vytváří diferencí obou stran pole jednosměšně orientovaná síla a tím i kroutící moment na hřídeli.
Představ si kopec. Na jedené straně příkrý svah, na druhé straně dlouhé pomalé stoupání. Když vylezeš na vrchol, na které straně kopce vykonáš větší práci?
A teď analogie s magnetem. Obyčejný magnet je kopec, který má ze všech stran stejné stoupání. Ta tvoje deformace malým magnetem udělá jen to, že kopecmá na každé straně jiný sklon svahu.
Toto je obecný problém všech podobných magnetických udělátek. Když je vidíte na Yotube, všiměte si, že jednu část obvykle drží v ruce a jemě s ní pohybují synchronně s otáčkami. Jinak by se to netočilo.
Podle mě jediná možnost, kdy by něco podobného mohlo fungovat je tečné zasouvání clonky z diamagnetického materiálu. Prostě přerušit v pravou chvíli magnetický tok
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Tak jo, já to odzkouším, ale nepřejte si mě, jestli nemáte pravdu a ono se to bude točit, tedy samo, bez nějaké dotace.
-
- Zasloužilý člen
mag.motor barbucha 1
....no jsme u té clonky znova......vymejšlim a vymejšlim....a nejede a nejede...asi málo mažu.... vymyslel jsem jak tu clonku vochrustim.....viz téma vochrustidlo......tedy počééésky vobalamutim....možná až někdo bude mít něco lepšího než je muj zobtazovač magnetickejch čar ...tak tam něco objevíme... chce to trpělivost.....a vlastní nápady sám zkoušet....a né se ptát.... předobraz toho rotačního pístovýho motoru byl ten ruskej paskvil.....co má patent ???!!!! tak.... myslim, že kromě winmag či jak se to jmenovalo nemá nic jiného nárok na úspěch....hodně v tom laboroval JiMi.... barbucha projeď si toto vlákno někdy únor - červen narazíš na to ...a je to fakt zajímavý......martin11
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: mag.motor barbucha 1
Já myslím, že to moc pitvat nebudu. Magnetizace není moc moje kávička tak to nechám chytřejším. Mě bude stačit, až se konečně pustím do toho svého MEGa a KEGa, tam si myslím, že si potykám s magnetizací víc než dost. Jenže... Jenže.. atd. času málo, a chutí do práce ještě méně. Je to děs, já bych s takovou chutí šel dělat rentiéra, to si nedovedete snad ani představit. To by bylo snad první zaměstnání, které by mě bezezbytku naprosto uspokojovalo.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: mag.motor barbucha 1
To si dovedu představit moc dobře náhodou, hm jenže o tom to není.Barbucha píše:Já myslím, že to moc pitvat nebudu. Jenže.. atd. času málo, a chutí do práce ještě méně. Je to děs, já bych s takovou chutí šel dělat rentiéra, to si nedovedete snad ani představit.
Bude líp,až se člověk dokáže i na sebe podívat z výšky a řekne si:
Udělal jsem o trochu víc než bylo možný. Ale to nejde každý den.
Kdysi mně děsně brala knížka viz odkaz: http://www.beletrie.rkka.forever.cz/kniha?id=1067
Recenze je sice trochu plochá, ale některé týpky na knížku slyší.
Mně osobně nejednou pomohla.
Je to magnet, který z člověka může vytáhnout energii.
K.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Lloyd B. Zirbes
něco ke stínění
http://www.fdp.nu/zirbes/default.asp
Velmi pěkně zpracované odkazy:
Blueprints
Parts list
Assemblies
Tento pán si také hraje s magnety : http://ca.youtube.com/profile_videos?user=Soukup2955
našel jsem k tomu nějaké podklady viz. přílohy.
Blueprints
Parts list
Assemblies
Tento pán si také hraje s magnety : http://ca.youtube.com/profile_videos?user=Soukup2955
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Složení magnetů
Pozor, složení magnetů vedle sebe nevytvoří totéž, jako kdyby byl drát šroubovice přímo magnetem. Pole bude úplně jiné. Tady by to chtělo šroubovici z dobře namagnetovatelného matroše a udělat to tak, aby přímo ten drát šroubovice byl magnet.Tuco píše:... kde se bude přitahovat pohyblivý magnet k jedné ocelové spirále. Ona ta spirála sestavená z magnetů je asi vážně jen hypotetická varianta, ...
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Wankel
Zdravím tbesta a ostatní,
to poslední, co bych chtěl, by bylo někoho od něčeho odrazovat, ale viděl jsem tu zmínku o Wankel Magnetic Motor.. Jedná se o neuskutečnitelnou teorii, bohužel skutečně nemůže fungovat. V případě zájmu můžu dovysvětlit, ale stejně se to opět motá kolem špatného chápání pole a pólů magnetu... Když přiložím vedle sebe magnety a jejich póly nasměruju stejným směrem, nemám "všude-odpodivé" nebo "všude-přitažlivé" pole před nebo za řadou magnetů. Pole je různě tvarované. Navíc je skoro úplně šumák, jestli mám magnety tak nebo onak natočené, aby nějak správně odpuzovaly do směru.. Natočte magnet třeba o 45° a původní pole (natočení 0°) bude dost podobné.. Musí být konec tomu chápání, že pól jiný magnet odpuzuje jakoby "vystřelováním" něčeho v nějakém nasměrovaném pruhu.. Je to pole, které je dost zkoucené. U jednoho magnetu, tak jak znáte z pilin a z obrázků, u více magnetů u sebe je z toho velice zajímavý a většinou právě bohužel nepoužitelný guláš...
to poslední, co bych chtěl, by bylo někoho od něčeho odrazovat, ale viděl jsem tu zmínku o Wankel Magnetic Motor.. Jedná se o neuskutečnitelnou teorii, bohužel skutečně nemůže fungovat. V případě zájmu můžu dovysvětlit, ale stejně se to opět motá kolem špatného chápání pole a pólů magnetu... Když přiložím vedle sebe magnety a jejich póly nasměruju stejným směrem, nemám "všude-odpodivé" nebo "všude-přitažlivé" pole před nebo za řadou magnetů. Pole je různě tvarované. Navíc je skoro úplně šumák, jestli mám magnety tak nebo onak natočené, aby nějak správně odpuzovaly do směru.. Natočte magnet třeba o 45° a původní pole (natočení 0°) bude dost podobné.. Musí být konec tomu chápání, že pól jiný magnet odpuzuje jakoby "vystřelováním" něčeho v nějakém nasměrovaném pruhu.. Je to pole, které je dost zkoucené. U jednoho magnetu, tak jak znáte z pilin a z obrázků, u více magnetů u sebe je z toho velice zajímavý a většinou právě bohužel nepoužitelný guláš...
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Re: Wankel
Tohle by mělo na částečnou homogenizaci pole stačit ne? Pokud ano, jaký materiál by byl nejvhodnější na nástavec?adam.benda píše:..... Je to pole, které je dost zkoucené. U jednoho magnetu, tak jak znáte z pilin a z obrázků, u více magnetů u sebe je z toho velice zajímavý a většinou právě bohužel nepoužitelný guláš...
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Re: Lloyd B. Zirbes
tbest píše:něco ke stínění
Blueprints
Parts list
Assemblies
Ty pdfka jsou klasické V - gate, dával jsem odkazy do Co kde na netu, jenže tažná síla magnetů je asi 85% obvodu, pak se rotor s magnety do V zastaví, je nutno vzdálit magnetickou tyč.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
-
- Zasloužilý člen
barbucha magnet.motor1
....zdravim barbucha ....na tvem obrazku...clona Fe z druhé strany nebude mít clona ŽÁDNÝ magnetismus....když bude dostatečně silná.....to je vlastně princip toho mýho rotačního motoru s kruhovou clonou....martin11