Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Posuk13 píše:To gromit:

To nevyzera zle, len sa mi to zda byt konstrukcne dost zlozite.

BTW:aky pouzivas program na kreslenie tych schem? MSpaint nieje zrovna vyhra :lol: :lol: :lol:
he - koukám, že asi dneska nepůjdu spát poslední :)
tak v dílně sem dopadnul podobně jak ten Troy - jen ozubený kola jsem si odpustil - no, jak já to vidím, tak jenom na tu clonku to nepojede - co mám odzkoušený, tak se to vždycky, když je pevná montáž, ustálí v nějakým mrtvým bodě - martin11 by mohl vyprávět, kdyby už nespinkal :zzz:
takže podle mě - aby se to točilo nebo jinak hejbalo - musíš tam nějak využít zpětnou vazbu a vhodný zpoždění - a na tom teď dělám, akorát není dost času - takže uvítám jakoukoliv konkrétní zkušenost nebo nápad - na jiným vlákně se shodou okolností objevila po čase jedna konstrukce, která by mohla... http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=718&highlight=[/url]
PS kreslím z nouze v MSW, ale sháním nějaký jednoduchý animační program - i pro ověřování nápadů, protože každá hloupost, co mě napadne se nedá hned stavět...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od PeTr1 »

Tak se tady s tim ser.. a mu se to toci jako by nic to je na palicu

PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

a tady ma nejake stineni ale nevim co to je

rewers6
Nový člen

Příspěvek od rewers6 »

a videli ste uz niekde predavat samostatne take generatory ako sa davaju na prenosne elektrocentraly ? take samobudiace generatory kludne aj jednofazove ? lebo ja som zatial videl predavat len kompletne elektronentraly cize s tym prihoratym benzinovym motorom . Mne by totiz na moje pokusmanske kusky stacil len ten samobudiaci generator .

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Posuk13

Příspěvek od Aquarius1 »

Posuk13 píše:
Aquarius1 píše:Tak tedy vítej mezi námi ;)
Diiik :good:
Aquarius1 píše:dodnes se mi nic netočí a přeci koumám,ono se to jednou povede :)
A potom budes moct citovat Galilea :D

Bol som teraz na jednu zdravotnu :smoke: a este ma nieco napadlo:
-ta clona by mala byt posunuta asi az za stredom, aby sa to tam nezaseklo(v bode kde su magnety najblyzsie-pritahuju sa najviac-uz bude clona)
-dat na druhu stranu stacionarny magnet otoceny tym istym polom medzy rotory-to by este zvysilo odpudivu silu magnetov
-dat na clonu(?? na miesto nej ??) slabsie magnety, tak aby pritahovali oba rotory k sebe

Neviem ci by to slo, ale stalo by to za pokus.

Nevysvetlil som to moc komplikovane? Dufam vies co mam na mysli.
Tady máš link na něco podobného ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Posuk13
Nový člen

Příspěvek od Posuk13 »

gromit píše: tak v dílně sem dopadnul podobně jak ten Troy - jen ozubený kola jsem si odpustil - no, jak já to vidím, tak jenom na tu clonku to nepojede - co mám odzkoušený, tak se to vždycky, když je pevná montáž, ustálí v nějakým mrtvým bodě - martin11 by mohl vyprávět, kdyby už nespinkal :zzz:
takže podle mě - aby se to točilo nebo jinak hejbalo - musíš tam nějak využít zpětnou vazbu a vhodný zpoždění - a na tom teď dělám, akorát není dost času
A co to vlastne spravilo? Rozbehlo sa to? Ak ano po akom case sa to zastavilo? Aku si pouzil clonu? Ja viem, ze trochu moc otazok. Nemohol by si mi to odfotit(alebo ak sa to pohlo aj nakamerovat)?

Uvazoval som o pouziti cievky(asi uzemnenej) ako clony, ale neviem ci by to slo. Par veci som nasiel aj na YouTube. K tej pevnej montazi ti posielam jedno videjko.
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=8MkT-HHj8LA

Jemu to funguje. A aj to co poslal PeTr1 je pevna montaz.

Do teraz som pisal ako anonym P13
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

magnety

Příspěvek od la »

PeTr1 píše:Tak se tady s tim ser.. a mu se to toci jako by nic to je na palicu

S něčím podobným si taky hraju ,protože magnety jsou děsně nakažlivá zábava. :D 8) Co když se mu to točí proto,že to víčko od zavařeniny je třeba hliníkové ,tudíž el.vodivé ,to je závit nakrátko nemýlím li se ,je uprostřed otvor a magnetické pole se mění taky.Plexi asi v tomto případě ne.Prosim nekamenovat. :shock:

PeTr1
Zasloužilý člen

Re: magnety

Příspěvek od PeTr1 »

la píše:
PeTr1 píše:Tak se tady s tim ser.. a mu se to toci jako by nic to je na palicu

S něčím podobným si taky hraju ,protože magnety jsou děsně nakažlivá zábava. :D 8) Co když se mu to točí proto,že to víčko od zavařeniny je třeba hliníkové ,tudíž el.vodivé ,to je závit nakrátko nemýlím li se ,je uprostřed otvor a magnetické pole se mění taky.Plexi asi v tomto případě ne.Prosim nekamenovat. :shock:
mam pocit ze ten magnet co drzi je nejak odstinenej ze ma jen jeden pol.Ten magnet ma v necem zabalenej ale nevim v cem.Na jednom videu ma nejakej material co stini.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

nojo, Youtube...

Příspěvek od gromit »

A co to vlastne spravilo? Rozbehlo sa to? Ak ano po akom case sa to zastavilo? Aku si pouzil clonu? Ja viem, ze trochu moc otazok. Nemohol by si mi to odfotit(alebo ak sa to pohlo aj nakamerovat)?

Uvazoval som o pouziti cievky(asi uzemnenej) ako clony, ale neviem ci by to slo. Par veci som nasiel aj na YouTube. K tej pevnej montazi ti posielam jedno videjko.
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=8MkT-HHj8LA

Jemu to funguje. A aj to co poslal PeTr1 je pevna montaz.
tak nejdřív k těm videím z Utube - neříkám, že všechno, ale spousta je tam toho kvůli zábavě - čili ne všechno lze brát vážně - viz z trochu jiného soudku: http://www.youtube.com/watch?v=_ZrVSPd5VHE - ale pro inspiraci a popřemýšlení občas něco najdeš...

K tomu co to dělalo - no, podle očekávání se to po složení ustálilo tak, že na kraji clonky byly z každý strany nejbližší magnety z každýho kolečka a ani se to nehnulo - jo, při posouvání clonky mezi těmi kolečky se posouvaly i ty magnety, ale nikdy neměly snahu se "pustit" hrany té clonky. Magnety: hranatý ferit, clonka: Fe plechy různých rozměrů, tloušťka cca 0,5-1,5mm, průměr koleček odhadem 10-12cm - jak to vyšlo na rozměr magnetů. Fotky jsem nepořídil, video nebyl důvod, takže pro mě je to prozatím uzavřené - ale můžeš si to klidně zkoušet - není nad osobní zkušenosti (a pro začátek to ani moc nestojí - viz to video od Petr1, já jdu zase koumat nad tím zpožděním. Jakmile budu mít nějaký výsledek, hodím sem info a můžu to dát pro zájemce na webkameru v reálným čase.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
marx
Starší člen

pistovy motor

Příspěvek od marx »

zdravim vas,

docela zajimavy tema magneticky motor, taky bych se rad k vam pridal, vcera jsem precetl vsech 119 stranek teto diskuse a velice me to nadchlo jak zde komunikujete a celkove cela komunita. podobne rozsahle tema jsem nikde nenasel.

zajimavy je pokus sestrojeni pistoveho motoru a chci se zeptat zda jste uz ho nekdo zkousel sestrojit a jake byly vysledky.

neodymiove magnety doma nekolik kusu mam, chybi mi vsak dilna :( tak to zkousim v domacich podminkach na stole.

jaky material nejcasteji pouzivate? plexi nebo kovovy material nebo co prijde pod ruku?

dale se chci zeptat zda jste uz nekdo zkousel neco podobneho?

ja jsem to zkousel taky a opravdu to funguje ovsem mi chybi material na sestaveni kruhu.

Pokusim se vysvetlit:

V draha dejme tomu 15cm siroka udelana do kruhu (predstavte si rouru) uvnitr by byly pridelane magnety do V - uprostred by byl rotor.

vycentrovany rotor by na sobe mel one magnety ktere by jezdili dokola po V draze. nejsem si jisty zda by nastavala nejaka rovnovaha nebo uzamceni, ale predpokladam, ze pokud muj pokus s touto linearni drahou o delce 3x V byl uspesny (tj. jezdici magnet bez problemu prekonaval nove V) tak by u kruhoveho modelu by taky nebyl zadny problem.

Chci to proto overit, chybi mi vsak materialy a hlavne magnety, do kruhu bych potreboval celkem cca 94-100 magnetu, mam pouze 50.

Mate-li nekdo moznost neco podobneho sestavit prosim vyzkousejte to - nebo me opravte pokud se mylim, ze by to mohlo fungovat.

Čas odhalí pravdu.
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Moj zdroj magnetov na moje pokusi: http://www.supermagnete.de/slo/index.php pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Návštěvník

Re: pistovy motor

Příspěvek od Návštěvník »

marx píše:zdravim vas,

docela zajimavy tema magneticky motor, taky bych se rad k vam pridal, vcera jsem precetl vsech 119 stranek teto diskuse a velice me to nadchlo jak zde komunikujete a celkove cela komunita. podobne rozsahle tema jsem nikde nenasel.

zajimavy je pokus sestrojeni pistoveho motoru a chci se zeptat zda jste uz ho nekdo zkousel sestrojit a jake byly vysledky.

neodymiove magnety doma nekolik kusu mam, chybi mi vsak dilna :( tak to zkousim v domacich podminkach na stole.

jaky material nejcasteji pouzivate? plexi nebo kovovy material nebo co prijde pod ruku?

dale se chci zeptat zda jste uz nekdo zkousel neco podobneho?

ja jsem to zkousel taky a opravdu to funguje ovsem mi chybi material na sestaveni kruhu.

Pokusim se vysvetlit:

V draha dejme tomu 15cm siroka udelana do kruhu (predstavte si rouru) uvnitr by byly pridelane magnety do V - uprostred by byl rotor.

vycentrovany rotor by na sobe mel one magnety ktere by jezdili dokola po V draze. nejsem si jisty zda by nastavala nejaka rovnovaha nebo uzamceni, ale predpokladam, ze pokud muj pokus s touto linearni drahou o delce 3x V byl uspesny (tj. jezdici magnet bez problemu prekonaval nove V) tak by u kruhoveho modelu by taky nebyl zadny problem.

Chci to proto overit, chybi mi vsak materialy a hlavne magnety, do kruhu bych potreboval celkem cca 94-100 magnetu, mam pouze 50.

Mate-li nekdo moznost neco podobneho sestavit prosim vyzkousejte to - nebo me opravte pokud se mylim, ze by to mohlo fungovat.

Návštěvník

Re: pistovy motor

Příspěvek od Návštěvník »

marx
Starší člen

Příspěvek od marx »

ó neco podobneho jsem myslel!

ale ten stator jsem myslel trochu hubenejsi... bude lehci na otaceni.

i kdyz se na video na youtube nelze plne spolehnout a pokus to stoji. muze to byt velice zajimavy kus.

Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

for MARX

Příspěvek od martin11 »

...zdravím Marx...kdyby jsi vlákno četl pozorně, tak jsi musel narazit na pístový magnetický motor martin11....duben / květen 08 na tomto vláknu.je zde foto i celkem podrobný popis...nápad je původní a muj...sestrojeno v kuchyni u jídelního stolu......co potřebuješ....
1...nápad
2...šikovné ruce a trpělivost
3...velmi tolerantní manželku
4......a.......být již předem seznámen s tím, že ti to nebude NIKDY fungovat !!!!!!
5...nefunguje to nikomu !!! a muj předpoklad je , že ani nebude..!!!

.....přeji ti mnoho uspěchů a jestli se chceš na cokoli zeptat ohledně magnetického pístového motoru....tak na tom makám už 3 !!! roky...
a...stále to nevzdávám...
....jo a muj duvod proč to dělám...abych zjistil proč to nejede..... s přáním ...věřím že se to povede....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“