Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Joe Cell - konstrukce a instalace
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
o ph....
Připadá mi to celé zvrhlé. Proč zvedat Ph na čtrnáct sodou a pak ho srážet na 7 octen. Nepřipadá vám to trochu zvláštní. Proč nedosáhnout sedmičky normální cestou......Kupte si bazénový set a měřte různé vody, uvidíte.
Však ono to půjde!!!
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: o ph....
Je to úplně celé zvrhlé. Větší šílenost jsem nikdy nezkoušel ani by mě to ani ve snu nenapadlo. I fyzikálně je to celé na hlavu. Ale je poměrně jednoduché na stavbu.Mim píše:Připadá mi to celé zvrhlé. Proč zvedat Ph na čtrnáct sodou a pak ho srážet na 7 octen. Nepřipadá vám to trochu zvláštní. Proč nedosáhnout sedmičky normální cestou......Kupte si bazénový set a měřte různé vody, uvidíte.
Předpokládám, že soda pro lepší vodivost, ocet proto, aby to (hádám) nebylo příliž zásadité a kvůli tomu reaktivní? Nevím proč to tak je, ale dodržím návod, abych se mohl obrátit s dotazem proč to nefunguje, když jsem dodržel návod...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Voľný preklad Joe Cell (časť)
Zdravím Vás !
Cez vikend som sa posnazil a stihol urobit len cast volneho prekladu z clanku z webu co sem daval lajos. Nemcinu som sa ucil pred 15-timi rokmi sukromne ale len vyse roka, takze slovnik je moj kamarat :-) Zial niektore veci aj ked som porozumel kazdemu slovu som nevedel dat do slusneho kontextu.
Takze panove prosim budme tolerantni,budme tolerantni ...... :-)
jeden
Cez vikend som sa posnazil a stihol urobit len cast volneho prekladu z clanku z webu co sem daval lajos. Nemcinu som sa ucil pred 15-timi rokmi sukromne ale len vyse roka, takze slovnik je moj kamarat :-) Zial niektore veci aj ked som porozumel kazdemu slovu som nevedel dat do slusneho kontextu.
Takze panove prosim budme tolerantni,budme tolerantni ...... :-)
jeden
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) jeden dne pát 27 říj 2006 16:21, celkem upraveno 5 x.
-------------------
Ked dvaja robia to isté, to ešte nemusí znamenať, že je to to isté. Náhody neexistujú. Sú len nami nepochopené zákonitosti.
Keby každý dodržiaval zákony,nebolo by vynálezov.
Hlupak hovori co vie.Mudry vie co hovori.
Ked dvaja robia to isté, to ešte nemusí znamenať, že je to to isté. Náhody neexistujú. Sú len nami nepochopené zákonitosti.
Keby každý dodržiaval zákony,nebolo by vynálezov.
Hlupak hovori co vie.Mudry vie co hovori.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: domluva
Myslím, že ty rozměry, které jsi uváděl jsou OK – vnitřní průměry trubek – 2, 3, 4, 5 palců, výška 8 palců a 10 palců, akorát se nemůžeme dohodnout na síle "plechu" - 2 mm či 1,5 mm? Já myslím, že na to až tak nezáleží, že klidně můžem zvolit 1,5 mm...conny píše:Napiste sve nazory na rozmery bunky zde na foru...
-
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
co jsem pochopil a co ne a kam to vede
Ted zkusim popsat co jsem pochopil a co ne z internetu:
Joe Cell nepouziva elektrolyzu pro generovani vodiku, vodik je pouze okrajovy prvek vznikly reakci proudu a vody. Elektrolyzou se ma bunka nastartovat. A tady se rozchazi navod od Machy,kdyz bunka ma byt READY da se rict ihned po kompletaci a naplneni vodou. Coz by melo predchazet rozchozeni bunky,ktere muze trvat az tydny.1.faze-spinave bubliny,2.faze-bubliny vydrzi dele,rotuji,3.faze-bile bublinky,vydrzi hodiny - viz. videa na youtube.com a jinde.. Baterie 1.5V a proud 0.25A udrzuji bunku pripravenou v aute (po prechodu z faze 3).Po vyndani vody z bunky-cisteni cellu- tato se po hodine z faze 3 presunuje do faze 1 a cely kolotoc jde znovu.Ono udrzet bunku pripravenou da pry dost prace a to ze nekdy nepracuje je proste fakt
Postupna aktivace bunky probiha 1x za den nabijenim 1A po dobu max 5ti minut,bezne 1 minuta.Dele ne! Takto se bunka dostava do faze 3,kdy uz ma byt pripravena k instalaci do automobilu.Voda pochazi nejlepe z horskeho pramene/lesa/prirody a ne z trubky.Ph se koriguje smerem k 7mi az 6.5ti aby pri startovani bunky prochazel proud opravdu jen 1A a ne vice-meri se ampermetrem a doliva ocet.Material pro trubky ma byt/ale nemusi 316L nemagneticky,lesteny.Bunka z 5ti trubek by mela byt lepsi/neni potvrzeno.Orgon ma stoupat vzhuru,tudiz bunka se nejlepe zkousi v prostoru u spolujezdcovych nohou a Al trubkou vede do sani(opet nesouhlas s videem).Tolik opravdu v kratkosti a kostce.. Takze pred samotnou stavbou je par otazek,dalsi se zodpovi casem..
- Prikladam soubor s poctem trubek a jejich tloustkou a delkou a prosim o doplneni.Proc je tloutka trubek ruzna a takovym zpusobem?
- Rozchozeni bunky musi probihat v 3 stadiich o trvani az tydnu?
- Nemela by se delka trubek pocitat dle uvedeneho vzroce h=e*z kde z=polomer+delta vzdalenosti poloviny elektrickeho potencialu smerem od stredu a od okraje (Bod,kde je 1/2 U od stredu - bod 1/2 U od okraje)?
Protoze jinak danych 8,10" (mimochodem nesouhlasi s tabulkou) je pevnych a ne dle vzorce?
vychazim z odkazu od Sano..
a tam je uvedeno pro 4 trubkovy cell delka 9.4"
Joe Cell nepouziva elektrolyzu pro generovani vodiku, vodik je pouze okrajovy prvek vznikly reakci proudu a vody. Elektrolyzou se ma bunka nastartovat. A tady se rozchazi navod od Machy,kdyz bunka ma byt READY da se rict ihned po kompletaci a naplneni vodou. Coz by melo predchazet rozchozeni bunky,ktere muze trvat az tydny.1.faze-spinave bubliny,2.faze-bubliny vydrzi dele,rotuji,3.faze-bile bublinky,vydrzi hodiny - viz. videa na youtube.com a jinde.. Baterie 1.5V a proud 0.25A udrzuji bunku pripravenou v aute (po prechodu z faze 3).Po vyndani vody z bunky-cisteni cellu- tato se po hodine z faze 3 presunuje do faze 1 a cely kolotoc jde znovu.Ono udrzet bunku pripravenou da pry dost prace a to ze nekdy nepracuje je proste fakt
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Prikladam soubor s poctem trubek a jejich tloustkou a delkou a prosim o doplneni.Proc je tloutka trubek ruzna a takovym zpusobem?
- Rozchozeni bunky musi probihat v 3 stadiich o trvani az tydnu?
- Nemela by se delka trubek pocitat dle uvedeneho vzroce h=e*z kde z=polomer+delta vzdalenosti poloviny elektrickeho potencialu smerem od stredu a od okraje (Bod,kde je 1/2 U od stredu - bod 1/2 U od okraje)?
Protoze jinak danych 8,10" (mimochodem nesouhlasi s tabulkou) je pevnych a ne dle vzorce?
vychazim z odkazu od Sano..
a tam je uvedeno pro 4 trubkovy cell delka 9.4"
Tak kdyz uz H2 je mezi nami,ted je to o urazech.. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
Sorry že odpovídám na už starší příspěvky, na inetu trčím zřídka.
...Sexuální energie jako taková neexistuje. Existuje ale ona vitální, univerzální pro všechny funkce organismů, a ta pokud se "městná" na určitém místě těla, které odpovídá za sexuální funkce, tak bývá nazývána sexuální.
To je ale trochu dál od tématu. Té univerzální energii se říká i Orgon. Slovo "Orgon" je jen název nějaké věci, nic jiného. Podobně jako třeba "švestková knedla" je název pro tamto, co dělala bába včera k obědu.
Ten manometr má měřit podtlak vzduchu od karbecu. To že bývá hadička připojena do slepé díry není pravidlo, při "záběhu" se vede rovnou do karbecu. V podstatě je ten manometr na prd. Je to určitý druh fetišismu těch konstruktérů. Né že by nějaké zařízení prostě jednoduše zbastlili, oni to ještě musí vyleštit, dát tam 3x víc šroubů než je třeba, všechno zapilovat na 0,1mm přesně, nasázet na lesklou desku přesně na narýsované značky, na každý kontakt dát bužírku s popiskou atd... Já teda nemám tolik zápalu. Přijde mi to srandovní. Zvlášť některé konstrukční řešení ve stylu "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě". Mimochodem měřák na Orgon existuje. Kdo hledá najde.
Odpojení kladného pólu jsem v EN textech už párkrát viděl. Je třeba počítat s určitou setrvačností v šíření informací na inetu.
To je dobrý nápad s tím přehozením VN káblů. No ale stejně jsem rád, že nemám ve čtyřkoláku počítač...
Prý je jedno co se použije za nerez. Velmi ale záleží na tom, jak je magnetická. Pokud neodymáčem zjistím skoro neznatelný přítah, určitě ne takový aby magnet držel, tak to je nemagnetická ocel. Ferity jsou k tomuto testu nepoužitelné!
Voda se může použít jakákoliv, ale před tím je třeba ji pročistit elektrolýzou! Aby se v buňce netvořil svinčík při oživování proudem. Pak by se samovolně vybíjela.
Imploze - zřejmě nepůjde o implozi vzduchu ve válci. Píst je přitahován přímo. Toto ještě moc dobře nechápu.
To zamrznutí buňky v zimě by mě taky zajímalo co s tím. Buď pod buňkou malé topné tělísko co nedělá mag. pole nebo nepřetržitý proud buňkou. Pak ale bude mizet voda.
Pokud si někdo bude pořizovat trubky, kupovat někde ve skladu nebo jedno kde, AŤ MI KOUPÍ TAKY! Dejte mi vědět, v každém případě se domluvíme.
Pokud bude někdo oživovat buňku, můžeme udělat experiment. Výsledkem by mohlo být podstatně rychlejší oživení. I motoru.
...Sexuální energie jako taková neexistuje. Existuje ale ona vitální, univerzální pro všechny funkce organismů, a ta pokud se "městná" na určitém místě těla, které odpovídá za sexuální funkce, tak bývá nazývána sexuální.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ten manometr má měřit podtlak vzduchu od karbecu. To že bývá hadička připojena do slepé díry není pravidlo, při "záběhu" se vede rovnou do karbecu. V podstatě je ten manometr na prd. Je to určitý druh fetišismu těch konstruktérů. Né že by nějaké zařízení prostě jednoduše zbastlili, oni to ještě musí vyleštit, dát tam 3x víc šroubů než je třeba, všechno zapilovat na 0,1mm přesně, nasázet na lesklou desku přesně na narýsované značky, na každý kontakt dát bužírku s popiskou atd... Já teda nemám tolik zápalu. Přijde mi to srandovní. Zvlášť některé konstrukční řešení ve stylu "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě". Mimochodem měřák na Orgon existuje. Kdo hledá najde.
Odpojení kladného pólu jsem v EN textech už párkrát viděl. Je třeba počítat s určitou setrvačností v šíření informací na inetu.
To je dobrý nápad s tím přehozením VN káblů. No ale stejně jsem rád, že nemám ve čtyřkoláku počítač...
Prý je jedno co se použije za nerez. Velmi ale záleží na tom, jak je magnetická. Pokud neodymáčem zjistím skoro neznatelný přítah, určitě ne takový aby magnet držel, tak to je nemagnetická ocel. Ferity jsou k tomuto testu nepoužitelné!
Voda se může použít jakákoliv, ale před tím je třeba ji pročistit elektrolýzou! Aby se v buňce netvořil svinčík při oživování proudem. Pak by se samovolně vybíjela.
Imploze - zřejmě nepůjde o implozi vzduchu ve válci. Píst je přitahován přímo. Toto ještě moc dobře nechápu.
To zamrznutí buňky v zimě by mě taky zajímalo co s tím. Buď pod buňkou malé topné tělísko co nedělá mag. pole nebo nepřetržitý proud buňkou. Pak ale bude mizet voda.
Pokud si někdo bude pořizovat trubky, kupovat někde ve skladu nebo jedno kde, AŤ MI KOUPÍ TAKY! Dejte mi vědět, v každém případě se domluvíme.
Pokud bude někdo oživovat buňku, můžeme udělat experiment. Výsledkem by mohlo být podstatně rychlejší oživení. I motoru.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Tloušťka je různá kvůli vyrovnání objemů popř. přiblížení k sobě, asi neni nutná nebo kritická.
Rozchození buňky bude záležet na tom jak budeš mít povedenou sestavu a možná pro nějaké výkony nemusí být opět kritická (málokdo máme 3-4 litrový motor).
Asi jsem sem ještě nedával matematický model, výpočet? matrix jak chcete, podle něho můžete něco vydedukovat.
Vzpomeňte ty mayerovy trubky věšeli na silon a podle zvuku je dolaďovali na stejnou frekvenci výřezem na vnější trubce. Na některých fotkách je to vidět.
Rozchození buňky bude záležet na tom jak budeš mít povedenou sestavu a možná pro nějaké výkony nemusí být opět kritická (málokdo máme 3-4 litrový motor).
Asi jsem sem ještě nedával matematický model, výpočet? matrix jak chcete, podle něho můžete něco vydedukovat.
Vzpomeňte ty mayerovy trubky věšeli na silon a podle zvuku je dolaďovali na stejnou frekvenci výřezem na vnější trubce. Na některých fotkách je to vidět.
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
cell design
OK,diky Lajos..
S novymimamama informacemami bych to videl asi nasledujicne:
Macha verze upravit diky smeru kterym vedou manualy,navody a info od Lajose a to sice takto:
4 trubky:
prumer tloustka vyska
1 25.5 5 255
2 51 2 255
3 76.5 1.5 255
4 102 1.3 255 ?? to je prece posledni a mela by byt vetsi,ne?
anebo
5 127.5 305 ??
*
Takze trubka 4 delka? Dale dno: rovne nebo polokoule? *
A taktez asi vrsek-polokoule s vyustenim do zahnute trubicky 1 palec? *
Cely cell do plastu jak se pise (bezkontaktni provedeni) ? *
Spojovaci trubice do sani hlinik obaleny plastem (+ 12V) ukonceny gumovou spojkou ?? *
Taktez nevim,jestli budou schopni sehnat trubky o takovychto tloustkach,pokud nebudou,v matrix prepoctu se mluvi o aritmovane tloutce-neco jako 2.45mm,coz by se muselo pouzit.. Ale to az dale.. *
* = odpoved lidi co chteji zadat nejpozdeji ve stredu projekt na vypracovani-uz mam dost tlachani kolem,melo by se neco udelat a to co nejdriv,protoze v par castech republiky uz je rano -3 stupne.A co udela cell v mrazech? To ani v Kalifornii asi nevi![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Takze finisujeme,diky za odpovedi.. Jinak kdo se prida? Stale jsme jen 3..
S novymimamama informacemami bych to videl asi nasledujicne:
Macha verze upravit diky smeru kterym vedou manualy,navody a info od Lajose a to sice takto:
4 trubky:
prumer tloustka vyska
1 25.5 5 255
2 51 2 255
3 76.5 1.5 255
4 102 1.3 255 ?? to je prece posledni a mela by byt vetsi,ne?
anebo
5 127.5 305 ??
*
Takze trubka 4 delka? Dale dno: rovne nebo polokoule? *
A taktez asi vrsek-polokoule s vyustenim do zahnute trubicky 1 palec? *
Cely cell do plastu jak se pise (bezkontaktni provedeni) ? *
Spojovaci trubice do sani hlinik obaleny plastem (+ 12V) ukonceny gumovou spojkou ?? *
Taktez nevim,jestli budou schopni sehnat trubky o takovychto tloustkach,pokud nebudou,v matrix prepoctu se mluvi o aritmovane tloutce-neco jako 2.45mm,coz by se muselo pouzit.. Ale to az dale.. *
* = odpoved lidi co chteji zadat nejpozdeji ve stredu projekt na vypracovani-uz mam dost tlachani kolem,melo by se neco udelat a to co nejdriv,protoze v par castech republiky uz je rano -3 stupne.A co udela cell v mrazech? To ani v Kalifornii asi nevi
Takze finisujeme,diky za odpovedi.. Jinak kdo se prida? Stale jsme jen 3..
Tak kdyz uz H2 je mezi nami,ted je to o urazech.. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: co jsem pochopil a co ne a kam to vede
Já zas někde četl, nevím jestli u Máchy, že právě naopak – že je nejlepší je mít buňku na střeše auta, bo nerad orgoun teče nahóru.conny píše:...Orgon ma stoupat vzhuru,tudiz bunka se nejlepe zkousi v prostoru u spolujezdcovych nohou a Al trubkou vede do sani(opet nesouhlas s videem)...
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
smer
No kazdopadne se shodnem ze tece vertikalne,pry az 60m z cellu.. nema rad horizontalni posun.. ale smer fakt nevim.V Schifferove manualu se pise vicemene nejlepe pod motor,coz nelze..
Ale zase ne u elmag zarizeni a ne u pocitace,takze pod sedakem nebo pod nohama spolujezdce..Motorovy prostor je "pry" nevhodny diky teplotam,ale zase-jak je videt na videich,neni to zase takova pravda... Takze jak teda? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
PS: Kam s nim? bych po vzoru fejetonu resil az ten "slamnik" budeme mit,takze...![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
PS: Kam s nim? bych po vzoru fejetonu resil az ten "slamnik" budeme mit,takze...
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: smer
No tak v tom případě to dát na motor 120ky – vyříznout do kapoty ďouru a strčit to přímo do vzduchového filtruconny píše:No kazdopadne se shodnem ze tece vertikalne...
- ekowatt
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 13 poděkování
Re: smer
No neostava mi nič ine len s vami suhlasiť, kedže pozeram že mate lepšie skusenosti ako jaconny píše:No kazdopadne se shodnem ze tece vertikalne...
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak nejaky dodatek?
Uz mame utery! Nejaky poznatek/dodatek k rozmerum?
dno,tloustka sten,delka okrajove trubky,izolace vnejsim plastem.. ??
Umisteni budeme resit az to bude hotove.Jinak vitam dalsiho clena party - Honzu.
dno,tloustka sten,delka okrajove trubky,izolace vnejsim plastem.. ??
Umisteni budeme resit az to bude hotove.Jinak vitam dalsiho clena party - Honzu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
rozměry
Aby nevypadalo že to tajím. Mé rozměry jsou nebo budou, při čtyřtrubkové verzi: 1C" až 3C" mají délku 200mm a 4C" bude 250mm dlouhá, dno nechám zavařit na rovno a vrchní kuželový skos nechám udelat z hliníku, AL trubku budu mít asi jen 16mm. S tloušťkou trubek nic neudělám 1C" má 2mm a ostatní 1,5mm, navíc průměr přesně 3C" nemám, jen 80mm ale vyměnit časem není problém.
Pokud bych použil PVC trubku jaku vnější obal tak tu 4C" trubku bych dal stejné délky jako ostatní (200mm).
S tím stoupáním a klesáním orgonu máte pravdu, není to jasné.
Mám osobní dojem že nejvhodnější bude mírné stoupání trubky k místu napojení. Ve škodovce u motoru se dá určitě vhodně umístit, na první pokus do filtru bych to nedával a na střechu nebo k nohám spolujezdce ať to dávají v austrálii nebo v kalifornii, myslím že u nás to nebude nutné(na tahiti to bude mít řidič přímo na hlavě, jako funkční ozdoba).
Když se podíváte na popis Joe cell jak na to autor přišel a co vlastně poprvé použil, tak naše trubkové konstrukce musí být pokročile funkční, pokud orgon a pánbůh dá.
Pokud bych použil PVC trubku jaku vnější obal tak tu 4C" trubku bych dal stejné délky jako ostatní (200mm).
S tím stoupáním a klesáním orgonu máte pravdu, není to jasné.
Mám osobní dojem že nejvhodnější bude mírné stoupání trubky k místu napojení. Ve škodovce u motoru se dá určitě vhodně umístit, na první pokus do filtru bych to nedával a na střechu nebo k nohám spolujezdce ať to dávají v austrálii nebo v kalifornii, myslím že u nás to nebude nutné(na tahiti to bude mít řidič přímo na hlavě, jako funkční ozdoba).
Když se podíváte na popis Joe cell jak na to autor přišel a co vlastně poprvé použil, tak naše trubkové konstrukce musí být pokročile funkční, pokud orgon a pánbůh dá.
-
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
rozmery
Tajit nemusis nic,pac v tom plavem tak nejak vsichni ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Z videii na googlu mi prislo,ze voda ve fazi 3 chyta nejakou jakoby rezonanci nebo co a zrejme diky svemu nabiti a vidim v tom i pouzity material a objem jenotlivych oddelenych casti trubek. Tzv. Nepouzijes tloustku u 3ti trubky xy ale xc a mas to vprd...
Ale treba jen stresuju,protoze jak si clovek tak cte ten Matrix,tak tam je par veci typu: takhle by to asi melo byt, tohle jsem nezkousel a tady se to mozna muze zprumerovat ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A videa na googlu VSECHNA vypadaji ze maji stejne tloutky vsechny trubky.Ale zase jen odhad a dohad... Myslim si,ze kdyz proste v nasich zemepisnych sirkach nebude takova tloustka trubky sehnatelna,tak holt se bude muset udelat z jine.No a treba to vadit nebude.Anebo bude![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Z videii na googlu mi prislo,ze voda ve fazi 3 chyta nejakou jakoby rezonanci nebo co a zrejme diky svemu nabiti a vidim v tom i pouzity material a objem jenotlivych oddelenych casti trubek. Tzv. Nepouzijes tloustku u 3ti trubky xy ale xc a mas to vprd...
A videa na googlu VSECHNA vypadaji ze maji stejne tloutky vsechny trubky.Ale zase jen odhad a dohad... Myslim si,ze kdyz proste v nasich zemepisnych sirkach nebude takova tloustka trubky sehnatelna,tak holt se bude muset udelat z jine.No a treba to vadit nebude.Anebo bude