Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Rezonance
Skusal uz vobec niekto to o co sa snazil pan Mayer ?
Teda postavit seriovy rezonancny obvod LC, pricom kondenzator v tomto obvode je tvoreny elektrodami ponorenymi vo vode, teda voda je dielektrokum. Nide som tu nevidel na fore aby niekto pocital rezonancnu frekvenciu a uvadzal permitivitu vody. Riesi sa tu len rezonancia materialu a ine "bludy".
Chcelo by ro nazor nejakeho elektikara, ktoremu rezonancne obvody nieco vravia.
Teda postavit seriovy rezonancny obvod LC, pricom kondenzator v tomto obvode je tvoreny elektrodami ponorenymi vo vode, teda voda je dielektrokum. Nide som tu nevidel na fore aby niekto pocital rezonancnu frekvenciu a uvadzal permitivitu vody. Riesi sa tu len rezonancia materialu a ine "bludy".
Chcelo by ro nazor nejakeho elektikara, ktoremu rezonancne obvody nieco vravia.
Proste na to aby ste dosiahli rezonanciu musi byt v obvode kondenzator, ten je tvoreny samotnou vodou a elektrodami a CIEVKA a musi tam tiect prud o spravnej frekvencii.
Ak v obvode nie je indukcnost nedojde k rezonancii nikdy, mozno vsak zaznamenat malicke zmeny prudu pri roznej frekvencii.
Len pre ilustraciu aby boal predstava o akej rezonancii tu ja tocim:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Rezonan%C4%8Dn%C3%BD_obvod
Ak v obvode nie je indukcnost nedojde k rezonancii nikdy, mozno vsak zaznamenat malicke zmeny prudu pri roznej frekvencii.
Len pre ilustraciu aby boal predstava o akej rezonancii tu ja tocim:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Rezonan%C4%8Dn%C3%BD_obvod
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel
Než začneš něco tvrdit, ověř si to. Strávil jsem s tím mnoho hodin a někde je to tu dost podrobně posáno. Není to zdaleka tak jednoduché, jak to vypadá. Kapacita se z vodního kondenzátoru udělá až po 20 - 50ti nanosekundách (podle konkrétní vody). Je to po době, kdy se vytvoří dvojvrstvy. Do té doby se elektrody ve vodě chovají spíš jako indukčnost. To hodně ztěžuje měření. S největší pravděpodobností se dá nalézt rezonanční frekvence vyvíječe bez připojené vnější indukčnosti a kapacity, ale můj generátor na nalezení této frekvence nestačil. Až to budeš měřit, použij co nejčistší destilku, jinak nenaměříš vůbec nic.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Drobné poznámky hlavne pre tých, ktorí nelúskali všetky vlákna, kde boli tieto súvislosti viacerými prispievateľmi rozoberané.
1. Kondenzátor s využitím permitivity vody 80 sa robí zle, pretože aj destilovaná voda práve kvoli tomu vyťahuje z kovov ióny a prudko stúpa vodivosť, o splodinách nehovoriac.
Elektródy nejde izolovať napríklad fóliou, lebo nemáme fóliu s podobnou permitivitou, a i pri jej minimálnej hrúbke vplyv permitivity fólie preváži nad vplyvom permitivity vody.
2. Je rozdiel v pojmoch rezonancia a napríklad relaxácia. To, že sa jav periodicky opakuje nemusí nutne znamenať, že niečo pritom rezonuje. Rezonancia je pojem obvykle vyhradený pre popis sústavy pružnosť-zotrvačnosť. Multivibrátor tiež kmitá a nič v ňom nerezonuje, podobne ako oscilátor s tlejivkou. Indukčnosť je v podstate zotrvačnosť prúdu, pri zanedbateľnom napätí.
3. Neviem o tom, že meď rezonuje iba na konkrétnej frekvencii ako 172 kHz alebo MHz.
1. Kondenzátor s využitím permitivity vody 80 sa robí zle, pretože aj destilovaná voda práve kvoli tomu vyťahuje z kovov ióny a prudko stúpa vodivosť, o splodinách nehovoriac.
Elektródy nejde izolovať napríklad fóliou, lebo nemáme fóliu s podobnou permitivitou, a i pri jej minimálnej hrúbke vplyv permitivity fólie preváži nad vplyvom permitivity vody.
2. Je rozdiel v pojmoch rezonancia a napríklad relaxácia. To, že sa jav periodicky opakuje nemusí nutne znamenať, že niečo pritom rezonuje. Rezonancia je pojem obvykle vyhradený pre popis sústavy pružnosť-zotrvačnosť. Multivibrátor tiež kmitá a nič v ňom nerezonuje, podobne ako oscilátor s tlejivkou. Indukčnosť je v podstate zotrvačnosť prúdu, pri zanedbateľnom napätí.
3. Neviem o tom, že meď rezonuje iba na konkrétnej frekvencii ako 172 kHz alebo MHz.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Výtku beru, nejedná se o rezonanci v pravém slova smyslu, ale o kmitočet, na kterém soustava vyvíječe kmitá ochotněji, než na jiných. Kdybych to rozepisoval ještě víc, myslím, že bych vnesl ještě větší chaos. Pro jednoduchost jsem použil nepřesný pojem rezonance. Záleží i na tvaru pulzů atd. Dala by se kolem toho napsat celá knihaAkord píše: 2. Je rozdiel v pojmoch rezonancia a napríklad relaxácia. To, že sa jav periodicky opakuje nemusí nutne znamenať, že niečo pritom rezonuje. Rezonancia je pojem obvykle vyhradený pre popis sústavy pružnosť-zotrvačnosť. Multivibrátor tiež kmitá a nič v ňom nerezonuje, podobne ako oscilátor s tlejivkou. Indukčnosť je v podstate zotrvačnosť prúdu, pri zanedbateľnom napätí.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Výtku beru, nejedná se o rezonanci v pravém slova smyslu, ale o kmitočet, na kterém soustava vyvíječe kmitá ochotněji, než na jiných. Kdybych to rozepisoval ještě víc, myslím, že bych vnesl ještě větší chaos. Pro jednoduchost jsem použil nepřesný pojem rezonance. Záleží i na tvaru pulzů atd. Dala by se kolem toho napsat celá kniha[/quote]Ilem píše:
Rychlost pohybu H+ je skoro dvakrát větší než OH-. Díky vodíkovým můskům.
P.
reakce to Klucka
na (vodík5.wmv ze strany 17) Konečně i já můžu dodat videjko, jak je to s tím proudem,snad půjde vidět rozdíl ve vývinu plynu.Je to replika Raviho,myslím ty cívky.Mám ještě několik nápadů jak možná vylepšit,ale budu to muset nejprve otestovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
to ilem
No děkuji za ocenění,že začínám,ale mám pocit,že tady to spíš končí,buď je to tím,že už bylo vše řečeno nebo .... Hraju si s tím už delší dobu,zkoušel i trafo od Mayera,vn trafo z TV,bída.Přinutit desky ve vodě které se chovají jako odpor neboli zkrat,tak aby se chovaly jako kondenzátor je asi nadlidský výkon.Balil jsem i do igelitu,snad by pomohla laserová tužka?
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: to ilem
Čistou vodu - superčistou vodu. Nejlépe destilku. Pak se voda chová, jako kondenzátor. Ale pak už se zase moc nerozkládá klasickou elektrolýzou. Pokračuj dál, jsi na dobré cestě.Jans píše:No děkuji za ocenění,že začínám,ale mám pocit,že tady to spíš končí,buď je to tím,že už bylo vše řečeno nebo .... Hraju si s tím už delší dobu,zkoušel i trafo od Mayera,vn trafo z TV,bída.Přinutit desky ve vodě které se chovají jako odpor neboli zkrat,tak aby se chovaly jako kondenzátor je asi nadlidský výkon.Balil jsem i do igelitu,snad by pomohla laserová tužka?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Re: to ilem
Destilku (lépe řečeno demi vodu) s vodivostí 0,2-0,4 mikrosiemens seženeš na tel. čísle 315663633, paní Jitka Konrádová (Spolana Neratovice). Nalejou ti jí tam třeba i třeba celou cisternu. Rozhodně ale budou rádi, když odebereš tak minimálně 160litrů, třeba i do velkých 40litrových kanystrů. Takovýhle malý množství berou ale tak trochu jako vopruz. Nicméně ti vyhoví.Ilem píše:Čistou vodu - superčistou vodu. Nejlépe destilku. Pak se voda chová, jako kondenzátor. Ale pak už se zase moc nerozkládá klasickou elektrolýzou. Pokračuj dál, jsi na dobré cestě.Jans píše:No děkuji za ocenění,že začínám,ale mám pocit,že tady to spíš končí,buď je to tím,že už bylo vše řečeno nebo .... Hraju si s tím už delší dobu,zkoušel i trafo od Mayera,vn trafo z TV,bída.Přinutit desky ve vodě které se chovají jako odpor neboli zkrat,tak aby se chovaly jako kondenzátor je asi nadlidský výkon.Balil jsem i do igelitu,snad by pomohla laserová tužka?
Myslím, že lepší vodu těžko tady v republice seženeš. Ještě teda samozřejmě u mě