Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
habana

Příspěvek od habana »

No milej zlatej, pokud se ti na dně vytvořila vrstvička stříbra, tak jsi měl nějakým způsobem na dně již vytvořený nějaký vodivý (polovodivý) povlak. Jinak to neni možný, že?
Mě se samozřejmě tato vrstvička také tvoří, ale ZCELA poznenáhlu, najednou třeba vidím, že se tvoří stříbrné prasátko malých rozměrů... a to značí, že se násoba musí vyčistit. Nejlepší je na to vzít kyselinu dusičnou, ta si s obdobnym sajrajtem dobře poradí.
Je to výsledek dlouhodobého depozitu částic stříbra na skle výrobníku a jejich růstu a tudíž i vzájemného elektrického propojování, až z toho nakonec vzniknou malé ostrůvky, které se pak pokoví silnější vrstvičkou stříbra, což se navenek jeví jako vznik stříbrného prasátka, které je potom viditelné běžným okem.
Mě se takové problémky začnou objevovat po cca 480litrech vyrobeného stříbra.
...A barva našedlá a jantarová? Tak na to se zeptej Gewa. Já jedu pouze a výhradně v naprosto čirém produktu. Gewo ti v tomto případě kolorovaného stříbra poradí nejlíp.
Ale protože ho dělám závodně, a že už sem ho nějakej hekťák udělal, tak vim samozřejmě o barvě produktu svý!
habana

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jedna elektroda se dotýká dna...možná to je tím, že se to kolem ní nějak "rozroste". Rozhodně to není žádnej zákal, jen tenoučká stříbrná vrstvička, která se pak dostává špatně dolů.Vůně koloidního stříbra je neutrální.

Ještě dotaz. Jak dlouho odhadujete výrobu koloidního stříbra 300ml o použitelné koncentraci při 0.4mA kdy jedna elektroda má plochu 2.5cm2. Já to vypočítal na cca 10h ( ověřeno zhruba i laserovým ukazovátkem, ale to je velice subjektivní odhad ). Zkusím zvednout elektrody výše a ubrat proud na polovinu a uvidíme.

habana

Příspěvek od habana »

Ne. Je to tak, jak jsem psal, ať se dotýká elektroda nebo nedotýká.
A výrobu neodhaduji, vypočítat můžeš, když máš ustálený stav všeho. Ty ale začínáš z nulové vodivosti. Což je dost extrém, se kterým vzorce jaksi nepočítaj.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Ak si už investoval do Ag tyčiek, oplatí sa ti investovať aj do konduktomera, teda merača vodivosti. Výborný je napr. PWT meter od Fishera, má rozsah 0 - 99,9 mikroSiemens, ideálne pre naše koloidy a je cenove celkom prijateľný ;)

milhaus
Nový člen

Příspěvek od milhaus »

OK pořádně to vyčistím a uvidím. Jen mi nejde do hlavy, proč to máte čiré a já do jantarova.Mělo by to prý souviset s velikostí částic stříbra, takže asi zmenšit proud.... Má nějaký smysl dělat pulsní výstup, jak to mají některé generátory ( většinou kolem 3Hz ), nebo to vůbec nemá vliv na velikost částic...

habana

Příspěvek od habana »

Jantarová může souviset s několika věcmi: buď s přímou výrobou moc velikých částic hned od počátku, anebo taky třeba s délkou výroby, kdy se částice začnou prostě slučovat ve větší.... To je samozřejmě TAKÉ o velikosti částic.
No to máš tak. Buď si stříbro koupíš tam kde kupuje Gewo ...a budeš ho mít jantarový.
Anebo ho budeš kupovat tam kde kupuju já a budeš ho mít naprosto čirý.
Co je dobře, to není vůbec předmětem mých pochybností. Akorát teda že Gewo má rád jantarový, protože je to jedině prej dobrý.
Co ti mám tedy odpovědět?
A generátory s pulsním výstupem? Asi sem něco zaspal.
Naposledy upravil(a) habana dne ned 08 bře 2009 19:29, celkem upraveno 1 x.

milhaus
Nový člen

Příspěvek od milhaus »

chiq píše:Ak si už investoval do Ag tyčiek, oplatí sa ti investovať aj do konduktomera, teda merača vodivosti. Výborný je napr. PWT meter od Fishera, má rozsah 0 - 99,9 mikroSiemens, ideálne pre naše koloidy a je cenove celkom prijateľný ;)
Právě jsem na to koukal a cenově to je docela dost. Ale zkusím si meřák někde půjčit, případně si nechat vzorek někde změřit.

habana

Příspěvek od habana »

Každá sranda něco stojí. Na to by ale jeden měl bejt připravenej. Když to teda bere jaksi vážně, že ?

milhaus
Nový člen

Příspěvek od milhaus »

habana píše: Jantarová může souviset s několika věcmi: buď s přímou výrobou moc velikých částic hned od počátku, anebo taky třeba s délkou výroby, kdy se částice začnou prostě slučovat ve větší....
Já myslel, že jste si to dávali někdo na analýzu a víte kolik tam je procent částic do 10nm,do 100nm a nad 100nm tj. víte co pijete...

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

Aktuálne ceny- tester PWT (0-99,9) s DPH = 69,38€ nie je až tak moc. Pôvodne sa to aj mne zdalo moc, ale merák je merák, a teraz naň nedám dopustiť.
Jasne, po vyrobení prvých znakovo aj vodivostne prijateľných dávok koloidu si tieto nechaj skontrolovať v nejakom skúšobnom ústave.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

milhaus
Nový člen

Příspěvek od milhaus »

Můžete mi doporučit nějaký zkušební ústav ? A kolik stojí zhruba analýza koloidního roztoku ?

strieborko
Nový člen
Dal: 1 poděkování

Příspěvek od strieborko »

chiq píše:Aktuálne ceny- tester PWT (0-99,9) s DPH = 69,38€ nie je až tak moc. Pôvodne sa to aj mne zdalo moc, ale merák je merák, a teraz naň nedám dopustiť.
Jasne, po vyrobení prvých znakovo aj vodivostne prijateľných dávok koloidu si tieto nechaj skontrolovať v nejakom skúšobnom ústave.

Dakujeme za Vas prejaveny zaujem o nase produkty.

Konduktometer firmy HANNA mame v nasom produktovom portfoliu, avsak dany pristroj Vam nemozeme ponuknut nakolko sa jedna o velmi kazove produkty. Pokial mate zaujem, vieme Vam ponuknut konduktometer firmy Eutech, pri ktorom vieme dodrzat podmienky zaruky avsak jedna sa o cenovo drahsi pristroj.

Pokial mate zaujem radi Vam zasleme cenovu ponuku.

Zdravím - vytvorte si vlastný obraz

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

Zvláštne - my sme objednávali 3 kusy (fungujú absolútne bez problémov) na moje doporučenie ich kupovali ďalší siedmi, polkiaľ viem, nemajú s nimi žiadne problémy. Zrejme ide o novú formu zdražovania..... :? Keďže je to veľmi zdarilý a presný výrobok a najmä cenovo veľmi dostupný, pozrel by som sa ešte po zahraničných ponukách a recenziách naň.

habana

Příspěvek od habana »

Mam ho leta a neni žádnej problé, navíc: firma HANNA je dost značka...

Craft_logout

Hanna PWT

Příspěvek od Craft_logout »

Co se toho prodejce týče, spíše bych to viděl na záměrné odrazování zákazníka a nabádání ke koupi dražšího výrobku.
Ten měřák má ale přece jenom jednu menší necnost projevující se při měření vyšších hodnot, kde se nakalibrování výrobcem poměrně liší od překontrolování kalibračním roztokem Hanna HI 7033, zvláště pak u vyšších hodnot. Dobrá zpráva je to, že na hodnoty do cca. 30uS to nemá podstatný vliv, aspoň se u mě při experimentování s kalibrací to nijak neprojevilo. Ale u kalibrační hodnoty 84uS byla odchylka již velmi značná.
Ale pro naše použití je to naprosto dostačující, takže ten měřák je ok.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“