Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
David

Kvalitní generáor KS

Příspěvek od David »

Dobrý den,
přečetl jsem si celou diskuzi, hledal i na internetu, ale nenašel jsem komplexnější návod na výrobu generátoru KS, který by fungoval tak, jak píše Habana. Blíží se tomu generátor od Lajoše. Nemáte někdo odkaz na stránky, kde by byla popsaná výroba takového generátoru? (stačí schéma s hodnotama součástek).

Díky moc

David

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Stačí si postavit jakýkoliv zdroj proudu s možností regulace a ideálně aby byl napájený vyšším napětím ( od 30V ), čímž se urychlí počáteční nastartování elektrolýzy. Proud si nastavíte úměrně ploše ponořených elektrod na max proudovou hustotu 0.155mA/cm2.

Obrázek

RZ použijete jako elektrody, ostatní se vypočítá podle konkrétní aplikace ( napájecí napětí, potřebný proud )

Sender
Nový člen

Příspěvek od Sender »

Zdravím,
zrovna se pouštím do stavby generátoru KS.Chtěl bych se zeptat - pro výpočet se použije plocha jedný elektrody (činná plocha) a proud se nastaví tak aby byl 0,155 mA na cm2 ?

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Sender

Příspěvek od lajos »

ano, správně

Návštěvník

Chtěl bych se zeptat, zda je přepínání polarity elektrod dobré jen kvůli rovnoměrnému opotřebování elektrod, nebo to má i vliv na menší produkci oxidu stříbra v roztoku, případně nějaký jiný smysl ?

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Je to kvůli menší (nebo skoro žádné) produkci oxidu Ag.
Je to v tomto vlákně dost jasně napsáno, někomu se zas nechce číst.

habana

Příspěvek od habana »

neni to oxid ale hydroxid...

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
neva já piju všechno

Návštěvník

Pardon hydroxid stříbrný mělo být správně.
Ale mě připadá, že to je píše kontraproduktivní, jelikož tím přepínáním vzniká více AgOH.Dochází tam ke střetu OH iontů z předchozí polarity s nově vytvářenými Ag ionty => celková koncentrace Ag tak klesne cca na 50% a dalších 50% bude AgOH rozptýlený v roztoku.
..což je nežádoucí viz třeba:
http://silversol.110mb.com/systems/reverse.htm

Zabránit se tomu dá mícháním, aby se nově vytvořené Ag ionty ihned rozptýlili, ale mícháním se rozprýlí i OH ionty a zákonitě musí narazit na Ag ionty s opačnou polaritou, tak si říkám jestli to míchání a přepínání není zbytečné. jediné co vidím pozitivního v míchání je, že se zabrání shlukování větších částic.

habana

Příspěvek od habana »

nebudu se vůbec s tebou přít. Dělej jak tedy myslíš.

Návštěvník

Já se nepřu a ani netvrdím, že mám pravdu. Jen čekám na nějaké odborné opodstatnění. Když tu to KS několik lidí nabízí, měly by vědět jak to funguje a co obsahuje jejich produkt.Rád bych viděl analýzu jejich KS, hlavně jak veliké částice tam mají a kolik tam je AgOH.Předpokládám, že AgCl už tu nikdo nevyrábí :), takže na to se ani ptát nebudu.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Hm, nedáš si pokoj, většinu různých pochybností jsme již vysvětlili dříve.
Zrovne ten hydroxyd se moc neřešilo, přesto ber nech ležet zavedený postup a produkt, neb si to domysli sám.
Můžu ti doplnit jen tolik, že kolidní stříbro je děsná svině co se týče určení jeho vlastností, jeho změření a určení jeho vlastností. To jsem dostal potvrzeno z akreditovaných laboratoří. Jsme prováděli různé měření v chem. laborkách (viz dříve uváděl jsem to jako přílohu). Opakovatelnost měření není občas ani 50% občas horší občas lepší.
Někomu stačí 3ks 9V plochá bat. a někdo je náročnější. Je ztráta času koumat vlastní stolici, co v něm je? Se to splachuje.
Tak že jak poznamenal guru habana-Dělej jak tedy myslíš.

lajos
Zasloužilý člen

habana

Příspěvek od lajos »

milé Júú, tak že co odpadává z elektrod, ty pevné černé šupinky, to je hydroxid??

milhaus
Nový člen

Příspěvek od milhaus »

přesně tak je to hydroxid, teda jeho větší shluky. Menší shluky řádově v nm pak plavou volně v roztoku a neusazují se na dnu.Teoreticky není nijak škodný, ale taky nijak prospěšný, ale proč si ho tam přidělávat ještě více přepínáním polarity.
To že je KS nestabilní a blbě se měří je zřejmě protože je ve formě iontů a reaguje s kdečím. Je bežný, že koncentrace iontů klesne po 2 dnech na polovnu a pak je už koncentrace celkem stabilní.

habana

Příspěvek od habana »

jasně, je to hydroxid ...a moje babička byla poradcem prezidenta spojenejch států.
Hele, nech těch teorií a přistaň oběma nohama na zemi.
A víš co? Pojď se raději bavit o homosexualitě králíků v Jižní Biafře, ano?
Bude to plodnější debata.¨ :P

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“