Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

hm, terazky som to písal-500mAx200V=100W. Tebou udané tranzistory to nezvládnou výkonově a v tom pouzdře už vůbec. Chce to pouzdro TO3, Uce asi 250V a budeš muset chladit s ventilátorem. A nezapomni že při 200V je 0,5A již tvrdý zdroj, životu nebezpečný je to od 15mA a ty to budeš mít na těch elektrodách. Ty chceš zkoušet průtočný výrobník koloidu?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

lajos:
jen ten výpočet je trošku zavádějící 2*pi*r^2 tam vůbec nedávej.Jednak má být správně pi*r^2 tj jen jedna strana je vystavena vodě a jednak ta hodnota je tak nízká, že to nemá cenu ani počítat, takže stačí jen ta pravá polovina vzorečku.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

anonym-Ano prosím

chiq: jsem ti neříkal řádný konkrétní typ, jen provedení.až s tím začneš topit, pak to budeš dohánět, jinak s tím problém nemám

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdroj konstantního proudu

Příspěvek od Ilem »

Tak jsem narychlo načmáral zdroj konstantního proudu, který rád používám pro jeho jednoduchost a průhlednost. Uvedl jsem i výpočty základních prvků, aby sis to mohl dle potřeby modifikovat.
Zdroj funguje jako stabilizátor napětí řízený proudem. Na kombinaci odporů R2 R3 vzniká procházejícím proudem napěťový úbytek. Když tento úbytek dosáhne 0,6V (otevírací napětí T2), stáhne se přes T2 napětí do báze T1 tak, aby proud obvodem zůstal konstantní. R2 udává maximální proud, R2+R3 minimální.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Dum spiro spero"
Ciceron
ajo

Hodnoty

Příspěvek od ajo »

Ahoj, takže hodnoty R2 jsou v Ohmech? Nebo KOhm?

Díky

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Kdyby to bylo v kiloohmech, tak ttam napíšu k.
Kdyby to bylo v kiloohmech, tak by to stabilizovalo na 1-500 mikroampér.

"Dum spiro spero"
Ciceron
ajo

Otevírací napětí

Příspěvek od ajo »

Ahoj, díky za odpověď, mohlo mi to dojít :). No, jelikož jsem tak trochu laik, zajímalo by mě, jak se v katalogových listech označuje otevírací napětí tranzistoru - je to Ubeo? Nebo úplně jinak? Díky

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Ubeo je závěrné napětí přechodu báze-emitor (s opačnou polaritou, než dojde ke zničení přechodu) - v tomto zapojení nezajímavá informace.
Otevírací napětí je obvykle Ube, nebo Ube(On), někdy taky Vbe, Vbe(On). Bacha, udává se z pravidla maximální hodnota, přičemž v drtivé většině u bipolárních křemíkových tranzistorů lze počítat s 0,6V .
A ještě pro úplnost, H21E se často značí taky jako HFE, nebo β.
Co ještě dodat? R1 neshánějte přesně podle vypočtené hodnoty, to byste se nedoplatili, stačí nejbližšší nižší hodnota . Pokud je zesílení tranzistoru (H21E) udáváno v nějakém rozsahu - počítat tu nejmenší hodnotu.
Stejně tak u R2, R3 přizpůsobit hodnotu vyráběné řadě součástek. Bude to mít jen ten vliv, že meze nebudou přesně odpovídat vypočteným. Všechny součástky stejně vždy mají nějakou toleranci, takže nakonec se to stejně musí doladit při oživování.
Ještě jedna věc: T2 jsem napsal libovolný. To je trochu nepřesné. Taky musí udržet maximální použité napětí (UCE). Výkonově by to měl zvládnout jakýkoli NPN tranzistor, jen v případě starých výkoňáků se zesílením kolem 30 (KDxxx, KUxxx,...) na místě T1, bych se přimlouval za tranzistor T2, který má povolenou výkonovou ztrátu alespoň 1W.

Pokud jde o načmáraný obvod, používám ho často jako elektronickou pojistku proti přetížení - s pevným odporem (R2+R3).

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen

chiq

Příspěvek od lajos »

tobě se zdá za MJ15003 35,- moc? v GM

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

nepozeraj sa v TME, pozeraj sa v gme.sk-tam i za 1,346€. V každém spínaném zdroji od PC jsou na síťové straně dva výkoňáky na chladiči-nepřemýšlej a použij jej-zdarma!!!

ajo

Proudová pojistka

Příspěvek od ajo »

To Ilem:

Díky za super odpověď.

až to smotám dokupy tak se ozvu jak to fakčí.

Pěkný den

Yano

Nano striebro

Příspěvek od Yano »

Našiel som stránku kde sa tvrdí, že
nanostriebro, ktoré tvoria neutrálne nanočastice striebra
je až 600krát účinnejšie ako striebro iónové(t.j. to ktoré sa vyrába elektroliticky).
Máte niekto skúsenosti s užívaním nanostriebra?

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nano striebro

Příspěvek od Palo »

Že by žužlání stříbra bylo efektívnější než jeho elektrolytický bratr? Nebo jsem to špatně pochopil?
V každém případě bych byl pro, dle svých zkušeností... ...jen teda opět vítězí lenost... radši si člověk lokne, než několik hodin žužlá...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Yano

re

Příspěvek od Yano »

Nie, ide o roztok, len namiesto iónov sú tie častice striebra neutrálne, t.j. nemajú žiadny náboj. Roztok je ale drahší asi 2x.
Je to výrobok MesoSilver®.[ koloidnestriebro.sk ]

Návštěvník

nanostribro

Příspěvek od Návštěvník »

Podivej se v tomto vlakne do starsich prispevku, uz se to tady probiralo.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“