jestli ste si toho někdo všim v pulce videa se na chvíly přestala točit levá strana.gewo píše:
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
Re: hmm...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: hmm...
...samozřejmě všiml....a dokonce tento okamžik považuji za dost duležitý...pracovalo to dále....takže mužou být 2 závěry...buď je to podvod s motorem nebo pohonem odjinud, nebo je zařízení zdvojené a využívá toho středoveho válce....asi magnetického 2x..a muže pracovat i s polovičním výkonem....z toho také vyplývá, že kdyby to bylo honěný motorem extra....mimo soustavu, tak nemuže vypadnout 1 polovina....mám dojem , že "ASI" vypadla polovina ze synchronizace...ale jsou to jen dohady...nikde jsem nic podobného neviděl.....já v mém motoru také počítám s touto zdvojenou armaturou....martin11lubouš píše:jestli ste si toho někdo všim v pulce videa se na chvíly přestala točit levá strana.gewo píše:
... věřím, že se " TO " povede ......
Re: dotaz...hledám...
http://www.mitcalc.com/doc/springs/help/cz/springs.htmmartin11 píše:...zdravím všechny zde....a ihned inzerát....
...je mezi námi někdo....nástrojař technik....potřebuji dle zadaných veličin navrhnout a vyrobit pružinu, která bude mít přesné vlastnosti ....nebo....kdo poradí jak takovou pružinu vypočítat...jedná se o drobný kousek......délka cca max 2cm pruměr cca 8 mm stlačovací síla cca do 3 kg ...přesné parametry bych zadal po změření zadaných veličin...ale potřebuji být připravený......zn. pružina jako akumulátor energie....hezký den všem martin11 jde o díl do mého pístového magnetického motoru....
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
..anonym...DÍK....tak tento příspěvek považuji za tvořivý a podporující...Anonymous píše:http://www.mitcalc.com/doc/springs/help/cz/springs.htmmartin11 píše:...zdravím všechny zde....a ihned inzerát....
...je mezi námi někdo....nástrojař technik....potřebuji dle zadaných veličin navrhnout a vyrobit pružinu, která bude mít přesné vlastnosti ....nebo....kdo poradí jak takovou pružinu vypočítat...jedná se o drobný kousek......délka cca max 2cm pruměr cca 8 mm stlačovací síla cca do 3 kg ...přesné parametry bych zadal po změření zadaných veličin...ale potřebuji být připravený......zn. pružina jako akumulátor energie....hezký den všem martin11 jde o díl do mého pístového magnetického motoru....
přesně tak si představuji spolupráci zde na Foru....
...myslím , že by si z tohoto několik.." prudičů" mohlo vzít příklad...tajně doufám, že to poslal KARBAN...ona totiž taková pružina je opravdu dobrý akumulátor energie..když se to potřebuje...na chvilku...akumulovat....tak dík za info ...eviduju....martin11
[/quote]
...jsem rád tomu, že mužu chodit v bludném kruhu....martin11 [/quote]
...jsem rád tomu, že mužu chodit v bludném kruhu....martin11 [/quote]
-
- Zasloužilý člen
Re...z vlákna " magnetické motory"
Mimo téma (offtopic)
Spaceball
Anonymní
Zaslal: út 05 květen 2009 10:26 Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
Musím vas zklamat pánové. Toto velice zajímavé udělátko (které se mimochodem chvíli točí díky kinetické energii nabrané z počátečního pulsu), má jeden malinkej švindlík ve formě právě těch naskládaných magnetů na sobě v zadní části přístroje. Jedná se o to, že tyto naskládané magnety lze rozpohybovat nepatrným pohybem ze vzdálenosti větší jak půl metru nevelkým neodymem a dokonce lze celou soustavu uvádět do pohybu pod stolem stejnými magnety ve stejném uspořádání a to i při rotačním pohybu v horizontální poloze (v úhlu 90ti stupňů). Podle hluku předpokládám za pomocí staršího mixéru a pod.
Co se týče mag. motorů, nejsem skeptik v této oblasti a můj úspěch - 8mi sekundová rotace ocelového vřeténka na silném neodymu uvnitř rozestavěných magnetů dává jakous šanci (nejspíš za přispění rotace Země) a s jedním poznatkem - není přímo žádoucí aby takové motory byly stavěny pevně a přesně ( to lze slyšet pořád - možná účelově) ale právě naopak, ať to má vůle, ať se to má kde ohnout, ať to může pružit.... toto vše právě může dohromady překonat mrtvý nebo nulový bod a zařízení - nejen že se točí, ale může i zrychlovat do takových otáček, jakou mu dovolí tuhost soustavy v souvislosti s kmitánim celého systému a tím navozování stálé nerovnováhy která je velmi nutná.....
99,999 procent video z YouTube jsou legrácky (vyhýbám se slovu podvod, protože až na vyjímky to nikdo nechce zpeněžit) a samostatně točící se motory opravdu existují - některé se dokáží točit i několik dní a po únavě materiálu (kmitání za učelem navození nerovnováhy) je třeba je znova zkalibrovat nebo navodit u elektrostatických přístrojů rozdílný potenciál či upravit polohu vůči poledníku (v případě že k nerovnováze dopomáhá zemská rotace). V tomto směru bych jako vzor (nevyvážená soustava) označil právě to rotační zařízení, kvůli kterému se tolik diskutovalo, jelikož právě ta "rozviklanost" celé konstrukce (o té autor ani neměl ponětí) způsobila nejen mojí pozornost. (Víte že Johansonovy magnety ve tvaru malého bumerangu nejsou pevně uloženy (v patentu o tom snad nic není - analogie s vahadélkem) tak jako v Perendevově stroji nejsou magnety ukotveny? Firma Perendev jsou také šprýmaři, o tom není pochyb, ale určitě hledají řešení....
...zdravím Spaceball...
...reaguji, protože jsem nad mag. motory pobyl nějaký čas...dost jsem věnoval dílčím pokusům..a sestavil již jakýsi nefunkční bastl....
....jen jedna výhrada....muj první pokus....výrobní tolerance ...byly více než volné....montováno a vyrobeno u kuchňského stolu.....myslím , že právě nepřesnosti ve výrobě jsou velkým nedostatkem....pokud ovšem neděláme něco jen tak na pružinkách , vahadýlkách atd...takže např. u toho pístového"motoru"je strojírenská přesnost více než zapotřebí...
...výše popisované video, kde se pokus uprostřed pokazí...???...je jediný pístový experiment, který jsem u mag motoru kdy zahlédl....je škoda, že není vidět do toho válce....z čeho je...!!!....takže....zahlédne-li někdo , někde, něco...pístového...sem s ním....moc mě to zajímá.. ..dík a hezký den martin11
Anonymní
Zaslal: út 05 květen 2009 10:26 Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
Musím vas zklamat pánové. Toto velice zajímavé udělátko (které se mimochodem chvíli točí díky kinetické energii nabrané z počátečního pulsu), má jeden malinkej švindlík ve formě právě těch naskládaných magnetů na sobě v zadní části přístroje. Jedná se o to, že tyto naskládané magnety lze rozpohybovat nepatrným pohybem ze vzdálenosti větší jak půl metru nevelkým neodymem a dokonce lze celou soustavu uvádět do pohybu pod stolem stejnými magnety ve stejném uspořádání a to i při rotačním pohybu v horizontální poloze (v úhlu 90ti stupňů). Podle hluku předpokládám za pomocí staršího mixéru a pod.
Co se týče mag. motorů, nejsem skeptik v této oblasti a můj úspěch - 8mi sekundová rotace ocelového vřeténka na silném neodymu uvnitř rozestavěných magnetů dává jakous šanci (nejspíš za přispění rotace Země) a s jedním poznatkem - není přímo žádoucí aby takové motory byly stavěny pevně a přesně ( to lze slyšet pořád - možná účelově) ale právě naopak, ať to má vůle, ať se to má kde ohnout, ať to může pružit.... toto vše právě může dohromady překonat mrtvý nebo nulový bod a zařízení - nejen že se točí, ale může i zrychlovat do takových otáček, jakou mu dovolí tuhost soustavy v souvislosti s kmitánim celého systému a tím navozování stálé nerovnováhy která je velmi nutná.....
99,999 procent video z YouTube jsou legrácky (vyhýbám se slovu podvod, protože až na vyjímky to nikdo nechce zpeněžit) a samostatně točící se motory opravdu existují - některé se dokáží točit i několik dní a po únavě materiálu (kmitání za učelem navození nerovnováhy) je třeba je znova zkalibrovat nebo navodit u elektrostatických přístrojů rozdílný potenciál či upravit polohu vůči poledníku (v případě že k nerovnováze dopomáhá zemská rotace). V tomto směru bych jako vzor (nevyvážená soustava) označil právě to rotační zařízení, kvůli kterému se tolik diskutovalo, jelikož právě ta "rozviklanost" celé konstrukce (o té autor ani neměl ponětí) způsobila nejen mojí pozornost. (Víte že Johansonovy magnety ve tvaru malého bumerangu nejsou pevně uloženy (v patentu o tom snad nic není - analogie s vahadélkem) tak jako v Perendevově stroji nejsou magnety ukotveny? Firma Perendev jsou také šprýmaři, o tom není pochyb, ale určitě hledají řešení....
...zdravím Spaceball...
...reaguji, protože jsem nad mag. motory pobyl nějaký čas...dost jsem věnoval dílčím pokusům..a sestavil již jakýsi nefunkční bastl....
....jen jedna výhrada....muj první pokus....výrobní tolerance ...byly více než volné....montováno a vyrobeno u kuchňského stolu.....myslím , že právě nepřesnosti ve výrobě jsou velkým nedostatkem....pokud ovšem neděláme něco jen tak na pružinkách , vahadýlkách atd...takže např. u toho pístového"motoru"je strojírenská přesnost více než zapotřebí...
...výše popisované video, kde se pokus uprostřed pokazí...???...je jediný pístový experiment, který jsem u mag motoru kdy zahlédl....je škoda, že není vidět do toho válce....z čeho je...!!!....takže....zahlédne-li někdo , někde, něco...pístového...sem s ním....moc mě to zajímá.. ..dík a hezký den martin11
- spaceball
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Souhlasím, přesnost výroby v tomto případě je na místě. Můj přispěvek byl původně součástí tohoto topicu - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 8&start=60
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jasné?
Mimo téma (offtopic)
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Jasné?
Mimo téma (offtopic)
...BŔŔŔ!!!! Mal som na chvíľu pocit, že som sa ocitol pred Polednovským tribunálom :
"10. Snažit se o to, aby byl na představitele pseudověd, okultismu, alternativní medicíny atd. vyvíjen morální, propagandistický či právní tlak, který by je nutil k omezování jejich činnosti."
To by znamenalo trestné stíhanie i za pitie čaju z jahodových listov...
-
- Zasloužilý člen
ukázka .."nějakého " motoru...
Tbest poslal, abych se podíval....
Ahoj,
Martine, narazil jsem na tohle video na netu. Je to trochu příbuzné s tím tvým... Tak snad do sbírky.
http://www.dailymotion.com/user/naca441 ... 656d626572
Měj se.
Tom.
...děkuji Tbest...podíval jsem se...a...zatím nevím.....ale je to podnětné....zdraví martin11
Ahoj,
Martine, narazil jsem na tohle video na netu. Je to trochu příbuzné s tím tvým... Tak snad do sbírky.
Měj se.
Tom.
...děkuji Tbest...podíval jsem se...a...zatím nevím.....ale je to podnětné....zdraví martin11
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ukázka .."nějakého " motoru...
Ahoj Martine,martin11 píše:Tbest poslal, abych se podíval....
Ahoj,
Měj se.
Tom.
fajn že jsi to sem dal, do sbírky určitě pěkný kousek - jinak opět princip ruského MM, jen v provedení dvoupíst - zase problém s vytahováním clonky, čili já jsem skeptik...
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
rozhodně na tom jde velice dobře změřit příkon, který je potřeba pro pohon clony a následně porovnat s dosaženým výkonem na hřídeli těch pístů. Mně by se třeba líbilo víc, kdyby byly další dva písty symetricky, tedy místo těch pevných magnetů. A kdyby sem nějakej "taky chytrák" zase psal něco jako že "další a další písty, další a další odpory", tak si o něm myslete své, on za to nemůže. Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
...tak jsem na to mrknul ještě jednou, je utoho ještě nějaký dodatek....gromit píše:Ahoj Martine,martin11 píše:Tbest poslal, abych se podíval....
Ahoj,
Měj se.
Tom.
fajn že jsi to sem dal, do sbírky určitě pěkný kousek - jinak opět princip ruského MM, jen v provedení dvoupíst - zase problém s vytahováním clonky, čili já jsem skeptik...
...nevím, jestli motor, který pohání clonu...je motorem , nebo alternátorem...každopádně písty nejsou kompresory, podle mě to jsou 2 malé motry, původně benzinové, nebo ...vykuchané kompresory, které jsou využity pouze kvuli klikovému mechanismu a jsou spojeny...do dvouválce....clona má zajímavý tvar....připadá mi , jako aby vyjížděla od magnetů pozvolně....ale nedovedu vysvětlit, jak clona vačka.....má pracovat.....je to asi ve francouštině....tak někdo , kdo parlé francé....martin11
-
- Zasloužilý člen
...mechanicý výkon na hřídeli...klikového mechanismu... s příkonem motoru ženoucí clonu ...vůbec nesouvisí....!!!!.....clona si odpracuje svoje...a je jí jedno, jaký přerušuje magnetický tok...a co následně ...nějaké magnety dělají....takže asi tak ..Karbane....i když možná myslíš to samé co já...Karban píše:Rozhodně je jisté, že příkon, který jsi nazval "..příkon, který je potřeba pro pohon clony" a který je ve skutečnosti příkonem onoho elektricky hnaného mechanismu, je vyšší, než mechanický výkon na hřídeli.poota píše:rozhodně na tom jde velice dobře změřit příkon, který je potřeba pro pohon clony a následně porovnat s dosaženým výkonem na hřídeli těch pístů. Mně by se třeba líbilo víc, kdyby byly další dva písty symetricky, tedy místo těch pevných magnetů. A kdyby sem nějakej "taky chytrák" zase psal něco jako že "další a další písty, další a další odpory", tak si o něm myslete své, on za to nemůže. Zdravím - poota
.
....ale od POOTA.....myslím , že by se tímto zpusobem dala změřit ztráta , nebo množství energie potřebné k vytyžení clony mezi magnety....a následně ...pístový mechanismus připojit k alternátoru a změřit, kolik magnety vyrobí...nepředpokládám , že COP bude víc než 1....ale je to ...martin11
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
symetricky to možná vypadá líp, ale zdvih těch protipístů by pak byl poloviční pro stejný výkon. Na druhou stranu, když se bude clonka pohybovat v neutrálním pásmu mezi magnety, nebude tak bržděnápoota píše:rozhodně na tom jde velice dobře změřit příkon, který je potřeba pro pohon clony a následně porovnat s dosaženým výkonem na hřídeli těch pístů. Mně by se třeba líbilo víc, kdyby byly další dva písty symetricky, tedy místo těch pevných magnetů. A kdyby sem nějakej "taky chytrák" zase psal něco jako že "další a další písty, další a další odpory", tak si o něm myslete své, on za to nemůže. Zdravím - poota
Jinak souhlasím, že změřit to není problém, není třeba o tom meditovat...
Zdravím poota.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!