Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Laik se ptá fyziků

Drontí akce, události, novinky...

Moderátor: Gabča

Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: upoutávka v novinách Mělnicko...

Příspěvek od martin11 »

Gabča píše:
martin11 píše:...kde se sejdete, aby to bylo do 14.oo namontovaný.....elektronice nerozumím...ale JOVA...jak ho znám je perfekcionista...všechno musí být OK...Karel napsal v 10.00 v Kadlíně...až mi to potvrdíte, tak brnknu starotovi, že přijedete....píšu to veřejně proto, že i další ....členové zde, mohou přijet dříve a přiložit ruku k dílu...
....sraz ve 14.00 na úřadu...ale někdo asi bude muset zůstat na rozhledně....to hlídat....nebo tam necháme místní ostrahu...ale s ohledem na zařízení bych raději dozor nikomu nesvěřoval....pro dnešek zatím vše....martin11 :lol: p.s. Gabčo...s tou ostudou si nic nedělej...všichni znají jenom mě.... :idea:
Takhle brzo? Už v deset na druhým konci republiky v sobotu? :| To jako vstávat ráno v ŠEST? :bhead: Je ještě jedna varianta, všichni to budeme montovat společně odpoledne, protože nás to zajímá, jak to funguje... odpoledne je dlouhý, i při letadýlkách a raketkách to nezaplníme. Ale přizpůsobím se :D
JOVO, Kájo, jak dlouho se to montuje, když vám pomůže pár kolegů? Jestli je to do hodiny, tak ráno nejedem, kdo by to tam hlídal.. já musím ještě ráno uvařit gulášovku, brownies, tatínka vypravit na festival, dítě k babičce, učesat se, namalovat nový hezký obličej z druhý strany... :shock:

...hele odkud jsi....z Kadlínský rozhledny je vidět Ještěd....!!!..... :idea:
....za 40 minut jsi v pohodě z Liberce...na místě...no dobře za hodinu i s kafem cestou.....malovat se nemusíš.....Drontovi to nepomůže.... :oops:
...já nic montovat nebudu...jsem nemehlo....karkulka červená....
...na to si musí JOVA vybrat pomocníka....já budu mít mít na starosti "jen" příchozí děti.....a guláš je nošení sov do Říma...nebo dřeva do lesa....nebo..... :roll: ...brownis nevim co je...tak to mužeš....tatínek vypraví dítě k babičce...je také jeho...!!!.....a na fesťák jede z vlastní vůle.....tak ať se stará...... :idea: :idea: :idea: :idea: ....to radí martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: upoutávka v novinách Mělnicko...

Příspěvek od Gabča »

martin11 píše:kde se sejdete, aby to bylo do 14.oo namontovaný.....elektronice nerozumím...ale JOVA...jak ho znám je perfekcionista...všechno musí být OK...
...já nic montovat nebudu...
...na to si musí JOVA vybrat pomocníka....
I JOVA se rád pochlubí, jak se to dělá, ukáže se co umí přede všemi, je to chlap :D začne odpoledne. ?? Ne, já tam fakt ráno nebudu.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

No no no

Příspěvek od JOVA »

To jsou mi věci.
Domorodci potáhnou na pole v jednu, domácí panáček (Martin) si přijede ve dvě, a mi abychom už stáli od 10ti v pozoru! :enaughty:
Držím s tebou Gabčo basu a dopoledne bojkotuju. :lol:
Až nabalím do auta manželku, děti, zajistím v Mělnickém kempu nocleh a ujedu těch 150 kiláků tak tam budu.
Žádná složitá montáž se konat nebude. Prostě to tam někam pověsíme, seřídíme dopadovou bránu a jde se měřit.

sao
Zasloužilý člen

Strašidla a strašidýlka

Příspěvek od sao »

Já taky dojedu a vezmu co jenom uvezu . Přijedu už v pátek a večer bude přednáška na různá témata , jako třeba Egypt 2600 p.n.l .
Byl bych rád , kdybyS Jova přivezl stan a přijel taky v pátek navečer . (Asi né co ? no asi určitě ne . )

Raději vezmu i 3 ks baterka 150Ah a měnič , aby jakože .
Takže kdo chce , budu tam už v pátek a udělám přednášku třebas pro sebe hi a nebo pro kolemjdoucí ha . a vůbec se poveselím(e) – nebo si aspoň odpočinu , tedy zotavím se .
Jeffe vem projektor a uděláme malé kino , plátno mám .
Jo a Kadlíku , ten generátor by nebyl špatnej .

Když nikdo nepřijde , tak si cvičně rozeberu k všeobecné radosti Rozhlednu , -- takzvanou rozborku a sborku - abych se jakože přesvědčil , že vydrží ten sobotní nápor no a potom pudu strašit do Hradu .

martin11
Zasloužilý člen

kadlín 2009

Příspěvek od martin11 »

sao píše:Já taky dojedu a vezmu co jenom uvezu . Přijedu už v pátek a večer bude přednáška na různá témata , jako třeba Egypt 2600 p.n.l .
Byl bych rád , kdybyS Jova přivezl stan a přijel taky v pátek navečer . (Asi né co ? no asi určitě ne . )

Raději vezmu i 3 ks baterka 150Ah a měnič , aby jakože .
Takže kdo chce , budu tam už v pátek a udělám přednášku třebas pro sebe hi a nebo pro kolemjdoucí ha . a vůbec se poveselím(e) – nebo si aspoň odpočinu , tedy zotavím se .
Jeffe vem projektor a uděláme malé kino , plátno mám .
Jo a Kadlíku , ten generátor by nebyl špatnej .

Když nikdo nepřijde , tak si cvičně rozeberu k všeobecné radosti Rozhlednu , -- takzvanou rozborku a sborku - abych se jakože přesvědčil , že vydrží ten sobotní nápor no a potom pudu strašit do Hradu .
...no začíná se mi to líbit.....SAO...to bude taková třešnička na dortu...určitě se nebudeme nudit.....
...panáček Martin....bude celej nesvůj, že zde nemůže být už ráno v 6......čeká ho asi 150 lidí, které musí vyfotit..a nemá záskok...tak to odflákne...a přijede "už" ve 14.oo jinak by přijel asi v 16.oo....
...jsem rád , že montáž nepotrvá dlouho...s tímto nemám zkušenosti....v kolik hodin se bude pokus provádět je jedno.....veřejnost to stejně nepozná....je to naše interní věc....jen u rozhledny bude více automobilů....no je tam zákaz....ale máme vyjímku....Dronti jsou nelétaví...a pěšky to nejde....
...nejbližší camp je ve Mšeně....cca 6 km od Kadlína...na plochodrážním stadionu..jmenuje se to ..STADION....ano na tom slavném mšenském stadionu...byl jsem zde fotit minulou sobotu....je zde celkem volno....a restaurace v místě.....10m od stanů.....
....jestli jsou nějaké dotazy...tak sem nebo na SZ......objednal jsem lepší počasí....tak uvidíme....zatím zdraví martin :lol:

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Strašidla a strašidýlka

Příspěvek od jeff »

Nebo tady Drontíci a běsíci. To je pěkné Sao, ale v pátek fakt nemůžu, jedeme do jižních čech na chatu sekat trávu a budu rád, že přijedem večer a přichystám si věci s sebou na sobotu. Projektor přivezu, ale jiný než je v hospodě, blbě se sundává. Dále vezmu přece jenom pár Svijanských jedenáctek, takových 20, 40, nejvíc ale 60, aby večer nebylo u věže smutno. Mám taky vzít nějakou pálenku? Kdyby pršelo a bylo sychravo? To by asi bylo vše, co budu moct přivézt, jedu s Karlem DR a víc by se mu toho do auta nevešlo. Jó, kdyby tak byl k dispozici nějaký štábní autobus, tak bych mohl vzít třeba i zvukovou aparaturu pro noční obveselení několika vesnic v okolí, no vzal bych jenom základní sestavu, subwofer 1200W a dvě malé bedny po 250W na středy a výšky, k tomu zesik 2 x 1kW. To ale radši néé, to by jsme špatně dopadli.
Sao, s tím projektorem mi radši ještě zavolej, jako jestli ano, nebo ne, doma mi internet nejde a už se k němu do soboty nedostanu, to víš wifi a bouřky, ať teda vím jak se zařídit. K projektoru nemám žádný speciální kabely, jenom na videovstup chinch.
Tak asi tak, zatím se fšichni mějte, jak umíte a v sobotu to pořádně rozsvítíme!

Jeff

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pánové držte si klobouky

Příspěvek od 1220 »

celkem slušně odlito :hip:
čiže má to dobrých 30 kg :lol:
Raketky mají ale celkem 3 ks 1 hlavici protože blesk zapálil trafačku :( .
jestli to spraví tak dodělám zítra.Nemám šlapací soustruh :|
Naložím cetrálu není 3 fázová, a v sobotu bych byl v cca 12 hod u Jeffa.
Ve Mšeně Sao je dobrý koupák , tam můžeš mít prozatímní základnu,nakonec to dřív nevychází, taky vypravujem někam dítě...........
Když viděl jeden můj známý /umělec na volný noze/přípravu na recesi a jeho děti raketky zavětřil a ukáže se, ale bez kapely na oplátku že pozve kupanii do muzea v dolech blízko Kladna kde budou hrát 3 kapely . Jmenuje se to snad Libušín, je to blízko tý sopky u Vinařic. Uvidíme.
:eclap:
Karel DR tč dege

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Počasí

Příspěvek od Gabča »

Přešla tu docela dobrá bouřka, elektřina nejde, snad to dopíšu z baterie, tak se můžeme vážně zamyslet nad výhledovým počasím....

"V sobotu budeme zažívat opět teplotní šok,“ upozornila Honsová. Teploty klesnou až k 18 stupňům Celsia, čerstvý vítr může v nárazech dosahovat 15 metrů za sekundu. Na většině území bude oblačno, na Moravě a ve Slezsku s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. "

Nevím, jak dlouho na tom wiederholtzi vydržíme. Martine, v té restauraci na plochodrážním stadionu bývá v sobotu narváno? To ale jen v nejvyšší nouzi, nejlepší podmínky, abychom to mohli "rozsvítit" jsou přeci jen u Rozhledny.
:D no ale možná nebude pršet... nezmoknem :D Jdu dokoupit teplejší maskáč.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Lepší než televize

Příspěvek od 1220 »

JOVA
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Pánové držte si klobouky

Příspěvek od JOVA »

Jsem rád že se odlití zdařilo, 30kg tak to je výzva. :lol:
Já jsem právě jsem otestoval celou sestavu i s napájením z akumulátorů a zdá se že maká všechno jak má. Koule padá, časomíra měří.
Zítra ještě dodělám pár raket z petek na vodu a v sobotu naschle.
Bouřka se tu přehnala lehká, teď už jen prší.

martin11
Zasloužilý člen

Re: Počasí

Příspěvek od martin11 »

Gabča píše:Přešla tu docela dobrá bouřka, elektřina nejde, snad to dopíšu z baterie, tak se můžeme vážně zamyslet nad výhledovým počasím....

"V sobotu budeme zažívat opět teplotní šok,“ upozornila Honsová. Teploty klesnou až k 18 stupňům Celsia, čerstvý vítr může v nárazech dosahovat 15 metrů za sekundu. Na většině území bude oblačno, na Moravě a ve Slezsku s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. "

Nevím, jak dlouho na tom wiederholtzi vydržíme. Martine, v té restauraci na plochodrážním stadionu bývá v sobotu narváno? To ale jen v nejvyšší nouzi, nejlepší podmínky, abychom to mohli "rozsvítit" jsou přeci jen u Rozhledny.
:D no ale možná nebude pršet... nezmoknem :D Jdu dokoupit teplejší maskáč.
....zdarec všem......se to tady včera dost přehnalo....Mělník Neratovice....
nějaký ulámaný stromy...a tak...
...při nepřízni počasí to vidím asi takto....do rozhledny neprší, takkže prvotní záměr....měření může proběhnout.....poté je k dispozici...."snad"...ale spíše ano...sál hospůdky...kde večer bude zábava...takže v tom sálku můžeme být tak do 18.30 -19.oo...
...pak jaksi nevím....ale je ještě jedna místnost a to je zasedačka na tom uřadu...ale není zas tak veliká...ale myslím , že nás bude do 10ti lidí....
....promítání ....no uvidíme.....do Mšena na ten Stadion to je cca 6-8 km...
....ptejte se ...jsem tu do 17.oo pak zkusím vzít net domu...ale spojení je nejisté......martin :lol:

martin11
Zasloužilý člen

Re: Pánové držte si klobouky

Příspěvek od martin11 »

JOVA píše:Jsem rád že se odlití zdařilo, 30kg tak to je výzva. :lol:
Já jsem právě jsem otestoval celou sestavu i s napájením z akumulátorů a zdá se že maká všechno jak má. Koule padá, časomíra měří.
Zítra ještě dodělám pár raket z petek na vodu a v sobotu naschle.
Bouřka se tu přehnala lehká, teď už jen prší.

....jo...dopadliště......bude asi teda třeba nějaký molitan......přivezete...???....nebo alspoň polystyren...ale ten se láme....doufám , že mi nerozboříte rozhlednu...SAO chce sborku a rozborku...to jsem mu zakázal :idea: .....m11 :lol:

JOVA
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

martin11 píše:
....jo...dopadliště......bude asi teda třeba nějaký molitan......přivezete...???....nebo alspoň polystyren...ale ten se láme....doufám , že mi nerozboříte rozhlednu...SAO chce sborku a rozborku...to jsem mu zakázal :idea: .....m11 :lol:
Martine klid, matrace bera Gabča, já dovezu tlustou gumu z pasu. Tu jen tak něco neprostřelí. Na a kdyby něco tak znáš to - věda si žádá oběti :lol:
Spíš ještě někdo dovezte nějaký camping nábytek, ať je kam položit notebook, čítač... a je si na co sednout.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

JOVA píše:
martin11 píše:
Martine klid, matrace bera Gabča, já dovezu tlustou gumu z pasu. Tu jen tak něco neprostřelí. Na a kdyby něco tak znáš to - věda si žádá oběti :lol:
Spíš ještě někdo dovezte nějaký camping nábytek, ať je kam položit notebook, čítač... a je si na co sednout.
....jo stoleček nějakej vezmu....po plast židli se podívám...nebo si půjčíme normal židle z úřadu....odvoz u mě s mým tankem není problem....
...přikládám parametry vrtulníku....půjde to také změřit vašim zařízením...???....počasí se zde umoudřuje.... :idea: :lol: ...martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JOVA
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Vrtulník???

Příspěvek od JOVA »

Tak na tohle si vezmu stopky :roll:
Ty budou stačit :lol:

Odpovědět

Zpět na „Dronti a Kadlín“