Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

P.

Příspěvek od Novák »

1)NIKDY JSEM NETVRDIL ŽE TO NEFUNGUJE.
2)Najel jsem s různými spořiči více než 60000 km, takže nějaké praktické zkušenosti mám.
3)Nikdy jsem nepřijal vysvětlení, že za to může éter, orgon nebo nějaká neznámá energie.
4)Vždy jsem hledal logické vysvětlení tohoto jevu. Přišel jsem na to že existuje více způsobů úspory paliva s použitím vody. Všechny se dají lehce ověřit bez různých magických rituálů.
5)Musím se smát, když se tu prezentuje (naposled dnes) Kanarev s jeho pohádkou k obyčejnému elektrochemickému ději.
P.
-
Dodám pouze dvě věci.I ta neznámá energie má své logické vysvětlení a Kanarevovi bych se já osobně nikdy nesmál,ten chlap to spočítal naprosto správně.

Návštěvník

Re: P.

Příspěvek od Návštěvník »

Novák píše: -
Dodám pouze dvě věci.I ta neznámá energie má své logické vysvětlení a Kanarevovi bych se já osobně nikdy nesmál,ten chlap to spočítal naprosto správně.
Spočítané je to přesně. Jenom neví o čem to je.
P.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

prostor

Příspěvek od Pego »

P., sem rad, ze jsi dosel tak daleko.
otazka: jak vysvetlit pokles spotreby auta, parkujiciho denne vedle TR-auta. TR: 5,5, bez TR: 6,7-->5,9. je to absolutne netknuta tovarenska VVTi masinka s 60Tkm...
:?: ruseni prostoroveho naboje okoli?

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: prostor

Příspěvek od Merlin »

Pego píše:P., sem rad, ze jsi dosel tak daleko.
otazka: jak vysvetlit pokles spotreby auta, parkujiciho denne vedle TR-auta. TR: 5,5, bez TR: 6,7-->5,9. je to absolutne netknuta tovarenska VVTi masinka s 60Tkm...
:?: ruseni prostoroveho naboje okoli?
Vlhkostí vzduchu? Dlouho pršelo.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Pego
Zasloužilý člen

Příspěvek od Pego »

gewo píše:Vlhkostí vzduchu? Dlouho pršelo.
Je to po nadrzich 6,7 6,5 6,3 5,9... nadrz co 500-600km/7-10dnu. To by jsme meli potopu dyby to na nas teklo tak dlooho :) i kdyz jsme na kopcu...

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Pego píše:
gewo píše:Vlhkostí vzduchu? Dlouho pršelo.
Je to po nadrzich 6,7 6,5 6,3 5,9... nadrz co 500-600km/7-10dnu. To by jsme meli potopu dyby to na nas teklo tak dlooho :) i kdyz jsme na kopcu...
Vlhkost vzduchu je po dlouhodobých deštích všeobecně velká. Nezáleží na poloze.
Druhá možnost je, že to jedno auto řeklo tomu druhému, že dělá páníčkovi radost a nežere, no a to druhé chce udělat radost svému páníčkovi... ;)
Další, pravděpodobnější možnost, je ta, že po nedávných raziích přestávají pančovat benzín..

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Pego
Zasloužilý člen

Příspěvek od Pego »

gewo píše:Vlhkost vzduchu je po dlouhodobých deštích všeobecně velká. Nezáleží na poloze.
Druhá možnost je, že to jedno auto řeklo tomu druhému, že dělá páníčkovi radost a nežere, no a to druhé chce udělat radost svému páníčkovi... ;)
...panence ;) jo tak takhle nejak sem to take videl, skratka apdejtlo to informacni matrix v okoli a mozna se to bude sirit dal :)

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Pego píše:
gewo píše:Druhá možnost je, že to jedno auto řeklo tomu druhému, že dělá páníčkovi radost a nežere, no a to druhé chce udělat radost svému páníčkovi... ;)
...panence ;) jo tak takhle nejak sem to take videl, skratka apdejtlo to informacni matrix v okoli a mozna se to bude sirit dal :)
... všechno je to o citech ... zkrátka to jedno bez TRka je zamilovaný od toho druhýho s TRkem ... a chce se mu co nejvíce podobat ... :D :D ...

... jo, ... a kterej z nich je kluk a kterej holka? (i když možná, že neheterosexuální vzplanutí jsou už i tady) ... já jen, že holkám většinou ta zamilovanost vydrží dýl ... no, nakonec uvidíš časem sám ... buďto ten jev skončí během pár měsíců ... anebo vydrží i několik let ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

A(&F) píše:
Pego píše:
gewo píše:Druhá možnost je, že to jedno auto řeklo tomu druhému, že dělá páníčkovi radost a nežere, no a to druhé chce udělat radost svému páníčkovi... ;)
... všechno je to o citech ... zkrátka to jedno bez TRka je zamilovaný od toho druhýho s TRkem ... a chce se mu co nejvíce podobat ... :D :D ...

... jo, ... a kterej z nich je kluk a kterej holka? (i když možná, že neheterosexuální vzplanutí jsou už i tady) ... já jen, že holkám většinou ta zamilovanost vydrží dýl ... no, nakonec uvidíš časem sám ... buďto ten jev skončí během pár měsíců ... anebo vydrží i několik let ... ;)
Nebo se pohádají, a holka se začne přežírat z žalu.. :D

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

gewo píše:
A(&F) píše:
Pego píše:...panence ;) jo tak takhle nejak sem to take videl, skratka apdejtlo to informacni matrix v okoli a mozna se to bude sirit dal :)

Nebo se pohádají, a holka se začne přežírat z žalu.. :D
... no jo, to se teď vlastně Pego nesmí zbavit ani jednoho auta ... :( :| ... tak ať jim to spolu klape (pokud možno ne přes ventily :D :D ) ... a maj spolu spoustu krásnejch malejch angličáků ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Pego
Zasloužilý člen

okurky

Příspěvek od Pego »

hehe, jo holt okurkova sezonna v pelnyjm proude 8)

pernik
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Plexisklo

Příspěvek od pernik »

Zdravím, přečetl sem to tady celý a nikde sem nenašel z jak tlustýho plexi TRko konstruujete, na netu sem viděl 2, 3 nebo 5 mm, udělal bych to z toho 3mm, ale vy už s tím máte dost zkušeností, tak byste mi mohli poradit.
Díky Perník

Pokus o větrnou elektrárnu Savonius/Darrieus
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

plexi

Příspěvek od laik »

dá se z 2mm ,ale já dělal radši ze 4mm....přeci jen při vrtání nebo ,když tam rveš pak ten drát to nepraská....(nejvíc nas... když vrtáš asi 150tou dírku a pak ti to začíná praskat :lol: )
Ale jinak přeji hodně štěstí pri práci...
(ale když sem to zvládl já jako laik co tomu skoro prd rozumí ,tak to zvládne každej :lol: )

A pro motivaci....spotřeba jde fakt dolu, i když u mě se to začlo projevovat až po několika tisíci kilometrech...chce to zkoušet a zkoušet a zase zkoušet

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: plexi

Příspěvek od Ilem »

laik píše:dá se z 2mm ,ale já dělal radši ze 4mm....přeci jen při vrtání nebo ,když tam rveš pak ten drát to nepraská....(nejvíc nas... když vrtáš asi 150tou dírku a pak ti to začíná praskat :lol: )
Praská to, když už je to hodně ohřátý a lepí se to na vrták. Doporučuju vrtat pod vodou, vrták pak ani nemá tendenci zatáčet do toho ohřátého měkkého místa po předchozích vrtáních.

"Dum spiro spero"
Ciceron
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

vrtání

Příspěvek od laik »

jo z tím praskáním při vrtání máš pravdu , to se mě taky stávalo ,ale já myslej i všeobecně křehkost celé konstrkce z 2mm plexi ,když je provrtaná jak řešeto...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Odpovědět

Zpět na „Sao“