Ahoj Gewo ... rád Tě vidím ... sic jsem si chtěl tohle téma "schovat" až do jednoho z dílů Magnetickýho seriálu, ... ale zkus se "nepatrně" zamyslet nad "diamagnetičností" vody ... A.gewo píše:Je tady evidentně něco, co nám uniká. Otázka je, co?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Joe Cell - konstrukce a instalace
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Omluva!
Naposledy upravil(a) A(&F) dne úte 07 lis 2006 23:12, celkem upraveno 1 x.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přes magnety jsi tu Ty, tak nenapínejA(&F) píše:Ahoj Gewo ... rád Tě vidím ... sic jsem si chtěl tohle téma "schovat" až do jednoho z dílů Magnetickýho seriálu, tak se zkus "nepatrně" zamyslet nad "diamagnetičností" vody ... A.gewo píše:Je tady evidentně něco, co nám uniká. Otázka je, co?
Vodík je diamagnetický, má μ < 1. Kyslík je paramagnetický... uups, žeby?
(Běhám z dílny ke kompu a zpátky, teď stíhám kafe...)
Naposledy upravil(a) Merlin dne úte 07 lis 2006 23:16, celkem upraveno 1 x.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... dej mi cca deset minut ... něco najdu (Qěci) ... a pa budem pokračovat ... jo ... A.... se zkus "nepatrně" zamyslet nad "diamagnetičností" vody ...
>>>> Přes magnety jsi tu Ty, tak nenapínej
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
para a dia
No, kdysi jsem uvažoval o separaci kyslíku z Brownova plynu magnetickým polem, ale k nějakým větším pokusům nedošlo. Ale je tady něco jiného, na co poukazuje Aspden... dokonce to patentoval.
Uff... tak tohle byl těžký překlep!
DAL JSEM TADY PŘEDTÍM ŠPATNÝ SOUBOR. TENHLE JE NOVÝ!
Potom není divu, že někdo přemýšlí o voze, a ono je to o koze
Omlouvám se za mystifikaci, nešlo o patent motoru Aspden - Adams, ale o tohle.
Začněte na straně 14.
Uff... tak tohle byl těžký překlep!
DAL JSEM TADY PŘEDTÍM ŠPATNÝ SOUBOR. TENHLE JE NOVÝ!
Potom není divu, že někdo přemýšlí o voze, a ono je to o koze
Omlouvám se za mystifikaci, nešlo o patent motoru Aspden - Adams, ale o tohle.
Začněte na straně 14.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Merlin dne stř 08 lis 2006 4:19, celkem upraveno 3 x.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: para a dia
... jo dik ... skounul jsem to zběžně, klasika ... alespoň v týhle dimensi COP<1 ... zkoušel jsem replikovat ...gewo píše:No, kdysi jsem uvažoval o separaci kyslíku z Brownova plynu magnetickým polem, ale k nějakým větším pokusům nedošlo. Ale je tady něco jiného, na co poukazuje Aspden... dokonce to patentoval.
... k tý elýze za podpory mahnetů ... US 4.105.528 od S.Hasebeho ...
... diamagnetičnost vody: silné magnetické pole odpuzuje vodu ... opravdu, zkoušel jsem to: ... sklenička ve který je voda + líh + "bubliny oleje" volně se vznášející "uprostřed" ... pokud přiložíš ke skleničce zvenku magnet, tak "olejový bubliny" připlavou k mahnetu (voda se odpuzuje) ... tento jev zatím "ne zcela uspokojivě nevysvětlen" ... ale má se zato, že mag. pole působí pouze na část molekuly (vodík nebo kyslík ... teď nevím, nemohu si vzpomenout) ... ale výsledek je ten, že působící síly pomůžou k trhání molekul (ve spojení s elýzou) ... sic nepatrně, ale přece ... zkus se nad tím zamyslet v kombinaci "permanentní" + "pulsující" pole ... i malé síly dokážou hodně, ... teda když je jich dostatek ...
... jo, ... a pak se ještě jukni na 4.394.230 ... část layery a dvojvrstvy ... sem si na to vzpomenul, když si tady začal min. týden s "disociací" ... koukni na to jestli se tam dá "ještě vyškrábnout něco navíc" ... a v opačným případě mě nebij ... ... abys pak po mě třeba nechtěl nějaký "minuty zpátky" ... nedám, sám mám málo ... A.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 08 lis 2006 0:30, celkem upraveno 1 x.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Relativní permeabilita μr je bezrozměrná veličina, která charakterizuje magnetické vlastnosti látek.A(&F) píše:.. diamagnetičnost vody: silné magnetické pole odpuzuje vodu ... opravdu, zkoušel jsem to: ... sklenička ve který je voda + líh + "bubliny oleje" volně se vznášející "uprostřed" ... pokud přiložíš ke skleničce zvenku magnet "olejový bubliny" připlavou k mahnetu (voda se odpuzuje) ... tento jev zatím nevysvětlen ... ale má se zato, že mag. pole působí pouze na část molekuly (vodík nebo kyslík ... teď nevím, nemohu si vzpomenout) ... ale výsledek je ten, že působící síly pomůžou k trhání molekul ... sic nepatrně, ale přece ... zkus se nad tím zamyslet v kombinaci "permanentní" + "pulsující" pole ... i malé síly dokážou hodně, když je jich dostatek ...
Látka s μr > 1 je paramagnetická:
Kyslík O2 (plynný) μr 1,000 001 86
Látka s μr < 1 je diamagnetická
Voda μr 0,999 991 .. ta hranice opravdu není daleko.
Hodnoty relativní permeability navíc závisí na čistotě materiálu. Hmm...
Joe vodu předem čistí elektrolýzou a doporučuje pouze nemagnetickou
nerez. Když si k tomu připočtu toho Aspdena, nevím, nevím. Čichám čichám čertovinu.
Bylo o tom napsáno tolik ftákovin, že jsem na tohle téma docela zanevřel. Asi to byla chyba. Budu hledat souvislosti se Zák. Principem.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... tos mě dostal .. neříkej, že tyhle hodnoty nosíš v hlavě (nebo je máš připravený, jen po nich "šáhnout") ... ...gewo píše:Relativní permeabilita μr je bezrozměrná veličina, která charakterizuje magnetické vlastnosti látek.
... mno, počkám, co řekneš k tomu "Hasebemu" ... v roce 1978 magnety moc silný nebyly ... je to sice o "trochu" něčem jiným ... ale možná by za to stálo, vzít, oprášit, ... a vyzkoušet společně s novými poznatky (a materiály) ... A.[/quote]
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]A(&F) píše:... tos mě dostal .. neříkej, že tyhle hodnoty nosíš v hlavě (nebo je máš připravený, jen po nich "šáhnout") ... ...gewo píše:Relativní permeabilita μr je bezrozměrná veličina, která charakterizuje magnetické vlastnosti látek.
... mno, počkám, co řekneš k tomu "Hasebemu" ... v roce 1978 magnety moc silný nebyly ... je to sice o "trochu" něčem jiným ... ale možná by za to stálo, vzít, oprášit, ... a vyzkoušet společně s novými poznatky (a materiály) ... A.
Nejsem vševěd! Ale strejda Google ví hodně, jen si vzpomenout nač se ho zeptat...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... taky to tak "občas dělám" ... ... ale přeQapila mne ta rychlost ... ...gewo píše:Nejsem vševěd! Ale strejda Google ví hodně, jen si vzpomenout nač se ho zeptat...
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jsem holt zvyklý dělat rešerše. A ono fakt hodně záleží na co se ptáš. Měl jsem v hlavě, že to úzce souvisí s permeabilitou. Sakryš, že já čučel na ten filmek... úplně mne to fascinovalo. Pustil jsem si to tak 20x...A(&F) píše:... taky to tak "občas dělám" ... ... ale přeQapila mne ta rychlost ... ...gewo píše:Nejsem vševěd! Ale strejda Google ví hodně, jen si vzpomenout nač se ho zeptat...
Z pohledu skeptika by to mohl být hoax a v té nádobce klidně může být éter, třeba smísený s lihem... i když ten by vařil už ode dna.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Puharich, pokud si vzpomínám, se tam zmiňuje jen o elektrostrikci, která je příčinou "lepení" bublinek vodíku na elektrodu, čímž zmenšuje její účinnou plochu. Viděl jsi tam ještě něco jiného?A(&F) píše:
... jo, ... a pak se ještě jukni na 4.394.230 ... část layery a dvojvrstvy ... sem si na to vzpomenul, když si tady začal min. týden s "disociací" ... koukni na to jestli se tam dá "ještě vyškrábnout něco navíc" ... a v opačným případě mě nebij ... ... abys pak po mě třeba nechtěl nějaký "minuty zpátky" ... nedám, sám mám málo ... A.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
magnet a elektrolýza
Jak dlouho se zabývají působením magnetu (mag. pole) na elektrolýzu se dá vypíchnout US patenty z průběhu věků- uvedu z nejstarších 2,016,442 středních 4,747,925 a z posledních 7,041,203 . Maďarský guláš na vás ani nebudu vytahovat i když dělali jednoduché pokusy s působením magnetů na elektrolýzu a vyvolaný pohyb vody je na stránkách http://fenykapu.free-energy.hu/ jděte na obsah( Tartalom) a mezi jinými zajímavostmi je bod voda a magnetizmus 2.2.1.7. A víz és a mágnesesség . Tento web se řídí vůlí jeho majitele Pájer Tibor , kde má překlady principů a k nim následují pokusy zdokumentované hu obecenstvem. I kdyby jste rozuměli řádné hádky by jste se tam nedočetly. Náš fórum se mi zas zdá že jde tvrději a cíleněji za ůspěšným řešením. Vše má své plus a mínus.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: magnet a elektrolýza
U Joe cell je ale z jakéhosi důvodu magnetizmus úplně zakázaný.. Proč?lajos píše:Jak dlouho se zabývají působením magnetu (mag. pole) na elektrolýzu se dá vypíchnout US patenty z průběhu věků- uvedu z nejstarších 2,016,442 středních 4,747,925 a z posledních 7,041,203 .
Re: magnet a elektrolýza
No tak to by mě taky zajímalo ! ..gewo píše:U Joe cell je ale z jakéhosi důvodu magnetizmus úplně zakázaný.. Proč?lajos píše:Jak dlouho se zabývají působením magnetu (mag. pole) na elektrolýzu se dá vypíchnout US patenty z průběhu věků- uvedu z nejstarších 2,016,442 středních 4,747,925 a z posledních 7,041,203 .
Když to funguje jinde, tak proč by nemělo tady?
Research complete level indicator:
[|-------------------] 1% Complete | Status: [Research]
Research complete level indicator:
[|-------------------] 1% Complete | Status: [Research]
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Joe cell-magnet
Hm- vytvořit novou teorii relativity? Orgon by mohl souviset s tachyonovou teorií jako prazáklad hmoty a jeho vytváření. Magnety a jejich vnější účinky jsou sice známé ale není jasné kde berou energii k udržení svých magnetických vlastností. Tím pádem nemůže se vyloučit spoluúčinkování magnetů a orgonu, jen neznáme zákonitosti jejich vzájemného působení. Můžem neomezene vymýšlet teorie, s pokusy to již tak jednoduché nebude a také nemusí být vše bezpečné popř. bez následků (zdravotně?), do čeho by sme se pustili.
Není na to čas ani prostředky, zatím máme také jiný cíl, i když neověřené teorie jsou v podstatě základem k dosažení forem využívání volné energie. Je to vzájemný propletenec, který trochu rozmotáváme z druhého konce, jenže nemáme moc na vybranou.
Není na to čas ani prostředky, zatím máme také jiný cíl, i když neověřené teorie jsou v podstatě základem k dosažení forem využívání volné energie. Je to vzájemný propletenec, který trochu rozmotáváme z druhého konce, jenže nemáme moc na vybranou.