spaceball píše:Akord píše:
...Jsem zvedavý, so si počne krystalka s digitálním vysílačem...
Simulace je jen předem naprogramovaný proces - jede se podle algoritmu. V algoritmu je třeba zohlednit milion
parametrů, které třeba v iteraci hledají bod - záleží na programátorovi a způsobu naprogramování . Není možné, nasimulovat
"průběh" konkrétního magnetu (!] ale vždy se bude jednat o jakýsi vzorek z omezené databáze. Simulace nám může říci
hodně, ale pozor, jen to, co do programu vložíme a s čím počítáme. Nikdy ze simulace nemůže vyjít nepředpokládaný
předpoklad (blbě jsem to řekl, ale je to tak). Pro člověka, který se nechce zabývat orientačními výpočty, je snadnější nastavit
citem prstů, průběhy polí si zmapovat na papíře s železnými pilinami, pořizovat si fotodokumentaci... Simulace říká že to jde,
ale de-facto to nejde - nebyly zohledněny ostatní parametry pro které neexistují vstupy - třeba i tu krystalickou mřížku s magn. orientací a zjednodušeně podobně.
...hezkýýýý klucíííí.....jsem se vyspal, zatímco vy jste diskutovali.....z vaší diskuse jsem se velmi poučil...a doufám , že nejen já...ale i ostatní magnetáři....amateři....gromit a Akord vědí , jak to chci udělat Juranus si myslí, že toroid je zbytečný.....spaceball je nad věcí...asi tak o 100 pater....ale uvaha o programování a výpočtech je vždy o tom , co stroji zadáme.....bohužel se do diskuse již nevrátil Pietro.anonym......je to škoda....Spaceball naznačil,,,,že cit prstů není nezanedbatelný.....bohužel...
, to je muj případ.
...k problemu...tato slova jsou určena Juranusovi....doufám, že Gromit jasně vysvětlil vztah magnet /Fe...jen pro upřesnění.....toroid zde musí být.....bohužel nestačí jen jeden statický magnet, jak Juranus navrhuje...a to právě z důvodu vytažení clony z působnosti 2 magnetů....je to ale popsáno a gromitem simulováno na začátku vlákna....jakési nástavce na magnet zatím opravdu neřeším, protož "zatím" nepotřebuji zvyšovat "kroutící" moment...../ stejně nevím co to je...
/
...u prototypu, který teď maluji...a chci vyrobit...bych rád mezi magnety udělal co nejmenší vzduchovou mezeru.....ale ještě nevím, jak se mi podaří.....mechanicky ....ty písty vyrobit....u magnetů které teď mám k dispozici je nedostanu k sobě blíže než 3 mm...ani kdybych se posral
...kdo měl v ruce 2 neodymy 40x20x10 magnetováno na plochu.....tak ví o čem je řeč...
...ještě pro pokus Juranusovi....pro ulehčení....2 neodym 20x20x10 N42 magnetované na plochu na sebe nevidí a nepřitahují se k fe plotně 140x140x3,6mm.....těch 3,6 je zcela zásadních......aby nedošlo k omylu..Fe je složeno z plechů tl.0,4mm 9ks...obyč plech jaký se používá třeba na rozvodné skříňky..
...ještě k poznámce spaceballa....v prstíčkách...tj v ruce, bez měřáků jsem zjistil rozdíly mezi magnety....tj i stejné magnety se chovají různě....může to ale být i tím , že mužou být některé starší...tudíž "vyšeptané", nebo jinak magnetizované.....t.j, třeba jiný den....???..
...a uplně na závěr....teď pracuju na modelu MM, který NEMÁ Fe clonu....magnety vůbec od sebe neodstiňuju..je to ale stále stejný princip ...hvězdicový pístový motor..ale o tom až jindy.....
....zdraví martin11
...p.s...ještě jednou děkuji Gromitovi, Akordovi a Spaceballovi za účinnou pomoc při učení a radách v konstrukci.
..m11
... věřím, že se " TO " povede ......