Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Juranus
Zasloužilý člen

Re: MM - magnety

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše: .......... a nenecháme si šahat na hračky.

Už chápeš?
Jasně. Stejně sem moje MM nepatří. Nejsou pístové.

Kukni na:

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 1041#51041

:lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Juranus dne čtv 29 říj 2009 9:52, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:
Palo píše: To je právě úplně blbě. To nevysvětluje vůbec nic...

Ty taky Juranusi těm blbcům na školách na všechno naletíš...
To byl opravdu pádný argument. Já z toho asi padnu! Dobře, tak mi to vysvětli ty. Nebo to už bylo vysvětleno v tom předchozím textu? V tom případě není o čem diskutovat.

Navíc nabývám dojmu, že ty jsi se těm blbcům na školách zdaleka vyhnul. To by mnohé vysvětlovalo! Vypadá to, že jsi se začal vyhýbat záhy.
Ahoj Juranusi. Musím Ti důvěrně sdělit, že se mi všechny MM zastavily po první otáčce. Nezabilo mě to, ale posílilo. O tom to je. Místo oponentury bys nám mohl říci, na čem zrovna děláš...? Díky za info. Jim68

Jim68
Be happy!
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:
Ahoj Juranusi. Musím Ti důvěrně sdělit, že se mi všechny MM zastavily po první otáčce. Nezabilo mě to, ale posílilo. O tom to je. Místo oponentury bys nám mohl říci, na čem zrovna děláš...? Díky za info. Jim68
Kukni na:

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 1041#51041

S pozdravem: "Magnetickými motory za blaho lidstva"

(Zastaví se po 360/n °, kde N je počet magnetů rotoru. Nejůspěšnější je tedy motor s 1 magnetem, který se zastaví až po 1 otáčce. Nejlepší výsledky ale dává motor, kde n=0 a to ve stavu beztíže a ve vakuu. Ten se bude točit věčně! Jako naše matička Země :D Ale nikomu to neříkej. Vyhodili by mě vocaď)

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:S pozdravem: "Magnetickými motory za blaho lidstva"
Jednoduše řečeno... Když tady na fóru najdu nějakýho tlachala "že nic nemůž fungovat", tak se mu hned snažím vysvětlit, že by se měl "uklidnit" a jestli chce, tak zvážit možnost, že se věci mají jinak, než se učí na školách. Předtím samozřejmě neprocházím jeho příspěvky.

Stačí?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:
Juranus píše:S pozdravem: "Magnetickými motory za blaho lidstva"
Jednoduše řečeno... Když tady na fóru najdu nějakýho tlachala "že nic nemůž fungovat", tak se mu hned snažím vysvětlit, že by se měl "uklidnit" a jestli chce, tak zvážit možnost, že se věci mají jinak, než se učí na školách. Předtím samozřejmě neprocházím jeho příspěvky.

Stačí?
Jasně! Nejsem blbej! Taky jsem neříkal, že nic nemůže fungovat. Když řeknu, že něco nemůže fungovat, tak jsem si celkem jistej svými závěry. Bylo by dobré se respektovat a nad závěry oponentů se zamyslet. Je to výhoda, když ti někdo řekne svůj názor, ne? Nechci úplně zobecňovat, ale připadáte mi tu všichni nějak nervózní, když se vám na ty hračky šáhne. To jste chlapi? Neřekl bych nic, kdybych vás bezduše urážel. Ale to se snad neděje. Nebo ano? I vy musíte mít nějaké teorie, když se do něčeho pouštíte. Neříkejte mi, že to děláte jako matička příroda a součástky prostě vysypete na stůl a čekáte, co se z toho samo sestaví? To se teda načekáte. K čemu nám matička příroda dala rozum? Odpovím si sám: "Abychom ho používali!" Teorie se tvoří z jednoho důvodu. Aby se dalo předvídat, co se stane když .... Ale když vytvoříte teorii, která nedává správné předpovědi, jaká je ta teorie? Odpovím si opět sám: "Špatná - chybná". Kolik jste dosud vytvořili teorií, které dávají správné předpovědi? Kdyby nějaké byly, už by se to asi vědělo. Podle ambicí, jaké máte, by se vaše hrudi skvěly medailemi pana Nobeleho.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:Jasně! Nejsem blbej!
Mě MM funguje, tobě ne. Říkáš, že to nefunguje, já říkám, že to funguje. Ty mi říkáš, že to fungovat nemůže, tak si buď přesvědčený. Nejde o to dojít ke svému názoru. Mě je to fuk. Jen jsem Tě chtěl na to upozornit. Nepochopils - Tvoje věc.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
Palo píše:
Juranus píše:Jasně! Nejsem blbej!
Mě MM funguje, tobě ne. Říkáš, že to nefunguje, já říkám, že to funguje. Ty mi říkáš, že to fungovat nemůže, tak si buď přesvědčený. Nejde o to dojít ke svému názoru. Mě je to fuk. Jen jsem Tě chtěl na to upozornit. Nepochopils - Tvoje věc.
Jestli ti MM funguje, divím se, že se se mnou a ostatními vůbec bavíš.
To já bych už někde jezdil po světě s Billem Gatesem a konal dobro pro chudé země, protože bych byl, stejně jako on, nechutně bohat
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

P.S.
A už mě netahej za nohu. Už to fakt bolí :D

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

martinův pístový magnetický motor...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:
Juranus píše:Mně to stačí, já jsem nenáročnej
Já jsem presvedčený, že Martin11 naivní není. Nejde ani tak o to jak se dívá na to on sám, jako spíše o to jak se posnažil prolomit tady obvyklou bariéru mezi plácáním, papouškováním a svými výsledky. To, co tu chybí už dávno je takový dostatek férové komunikace, abychom se nemuseli provokovat do extrému, zda nejaké rečení má smysl, a zda je postaveno na reálném základe, nebo jde o chyták, prípadne jakousi lobby, co technicky kazí lidi. Martin jasne dává najevo, že to vyzkouší a o výsledcích napíše bez toho, že by je manipuloval. Uznává merení, porovnávání a nepíše pouze po papíru, to si cením. To, co jsi napsal je príliš černobílé. Já bych to sice nedelal, protože si myslím, že vím o jaký prípad jde, jeho práce je však zjevne jiného charakteru, než práce papírových plagiátoru, vetšinou ze zahraničí. Martin je na rozdíl od nich známý, mluví za sebe, nic nezamlčuje, nenavádí jiné a nechystá se to prodávat dríve, než by to vyzkoušel. Možná to bude vhodné treba i na jiný účel, než bylo puvodne zamýšleno - i prípadne nefunkční exemplár pri tomto prístupu nepredstavuje nejakou společenskou ztrátu.

...zdravím Akord a Gromit a Poota.....proč píšu....Juranus...trošku jsi mě zklamal....čekal jsem od tebe nějaké další řešení, třeba nástavce na magnety z polyuretanového železa typu beta17... :idea: na kterých usilovně pracuji pro zvýšení emočního momentu síly v dolní a horní uvrati soustavy koaxialních pístů a s proměnnou délkou ojnic při zachování koeficientu Lambda 0,2 - 0,4....
....při pročtení tvé kritiky , která se snesla na moji hlavu jsem postřehl zajímavé.....
cituji Kdyby totiž MM fungovaly, tak už by fungovaly dávno! Nebo si myslíte, že by řešení neobjevili
Maxwellové, Plankové, Faradayové, Bohrové, Einsteinové, Zweisteinové, Dreisteinové
a jim podobní?

...kdo byl před Maxwellem, Einsteinem...a spol....že by nikdo....ne, tito ctihodní pánové posbírali vědění tehdejšího světa...a učesali poznatky, přidali svoje nápady a předasli dál svoje zkušenosti.....
...ber to tak, že právě Tobě píše někdo....to jako já ...martin11 :lol: ....který je na tom stejně jako James WATT....myslíš , že někde obšlohnul parní stroj.... :lol:
....mě je skoro 60....a z pohledu karbanů a juranusů, bych mohl mít už rozum.. :idea: ..nemám.. :oops: :oops: ...tak jako se dnes jeví parní stroj nám, tak se v budoucnu budou jevit magnetické motory našim dětem...jednoduchost sama.....
....problem toho MM řeším řadu let....ze začátku byly moje zkreslené představy o magnetismu,později nedostatek , či dokonce nemožnost ...před revolucí...sehnat kvalitní neodymy...o jejich tehdejší ceně nemluvě....dnes mi chybí jen čas....bohužel, ačkoli se konstrukce MM zdá být velmi jednoduchá....parní stroj také není nic složitého....zrovna tak stirling....při kreslení..."technickém" mě napadají nová řešení, takže než nechám vlastní díly vyrobit..a nic jiného mě nezbývá....důkladně vše promýšlím...
drahý Juranusi.....velmi mě mrzí, že jsi se sám vyčlenil svým postojem a přístupem z tohoto krásně tvůrčího kolektivu.Přesto budu rád, když se , zvláště v tematu magnetické pístové motory dále ...ale plodně , zapojíš do diskuse....k tematu nepřistupuj s logikou....jako že to nejde...
...moje heslo je ...doufám , že se to povede.....ona totiž někdy logika selhává....vzláště pak v okamžicích , které příkře vybočují z našeho zažitého chápání světa , jevů a zkušeností....a jen radu na konec.....je škoda, že jsi asi nikdy nevzal do ruky 2 magnety....a nepopovídal jsi si s nimi...
...pro ostatní...včerejší sváteční den jsem prožil nad rýsovacím prknem....a řešil problem....v jednom motoru...různě dlouhé kliky....takže....v mém 12ti válci bude polovina klik lambda 0,27 a poplovina lambda 0,32...a vím proč.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Juranus
Zasloužilý člen

Re: martinův pístový magnetický motor...

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:
...mě je skoro 60....a z pohledu karbanů a juranusů, bych mohl mít už rozum.. :idea: ..nemám.. :oops: :oops: ...tak jako se dnes jeví parní stroj nám, tak se v budoucnu budou jevit magnetické motory našim dětem...jednoduchost sama.....
Tak to jsme skoro vrstevníci. Mně je 57. Ale i tak jsem přesvědčen, že se naši potomci už magnetických motorů dočkali. Jsou v každém fénu na vlasy, vysavači a pod.[/quote]

Doporučuji ti ke shlédnutí: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... sc&start=0

Jediné, co potřebuji, jsou tvé zázračné clonky mg. pole. Od pístového MM motoru se to liší jako systém Wankel od běžného pístového spalovacího motoru. Žádné excentricity. Pohybem clonek řídíš směr otáčení a výkon.

A nebo mně řekni, proč to nebude fungovat :D. Já o to, a na rozdíl od zde mnohých, stojím. Ušetří mi to práci při konstrukci.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Martinovi a Juranusovi

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Pánové, navrhuji, abyste se za rok touto dobou sešli a řekli si, komu se podařil hezčí výrobek. Investice / váha / otáčky / výkon (nevýkon) / životnost. Na to se hraje. Jako pravidelný pozorovatel Martinovy cesty musím říci, že toto je jeho vlákno - takže nutnost vypořádat se s "Odpírači MM" ho musí strašně zdržovat od práce ( a vypořádat se s nimi, to je psychická nutnost, že Sigmunde?). A proto mu prosím pište konstruktivní připomínky. Sám říká, že se řídí citem. A jsou to jeho prachy.
Díky za pochopení.
Jim68

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:
martin11 píše:
...mě je skoro 60....a z pohledu karbanů a juranusů, bych mohl mít už rozum.. :idea: ..nemám.. :oops: :oops: ...tak jako se dnes jeví parní stroj nám, tak se v budoucnu budou jevit magnetické motory našim dětem...jednoduchost sama.....
Tak to jsme skoro vrstevníci. Mně je 57. Ale i tak jsem přesvědčen, že se naši potomci už magnetických motorů dočkali. Jsou v každém fénu na vlasy, vysavači a pod.
Doporučuji ti ke shlédnutí: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... sc&start=0

Jediné, co potřebuji, jsou tvé zázračné clonky mg. pole. Od pístového MM motoru se to liší jako systém Wankel od běžného pístového spalovacího motoru. Žádné excentricity. Pohybem clonek řídíš směr otáčení a výkon.

A nebo mně řekni, proč to nebude fungovat :D. Já o to, a na rozdíl od zde mnohých, stojím. Ušetří mi to práci při konstrukci.[/quote]

...juranusi....jsi mě rozesmál....tedy k slzám.....chceš naučit plavat...a nemáš bazén, nebo konstruovat digitální televizi a nevíš jak funguje kristalka....jo mezi wankelem a pístovým motorem je trochu...ale jen trochu rozdíl....ve Wankelu se nezastavuje a nerozbíhá v každém cyklu žádná hmota....zrovna tak u písového MM není potřeba žádná Fe....už jsem psal.....rotační Fe clona ...je minulost....nepovedený projekt.....na vláknu to nechávám...jako... :idea: .....
....teď vážně.....nevím jestli si děláš prdel, nebo jestli tomu opravdu věříš....mám pocit, že se spíše nudíš...v nějakém zařízení , které je financováno daňovými poplatníky......cooo, jak moc se pletu....zdraví m11 :lol:

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ....teď vážně.....nevím jestli si děláš prdel, nebo jestli tomu opravdu věříš....:
Opravdu nepíšu z žádné léčebny! O elektronice toho vím poměrně dost. Konstruoval jsem i nějaké PLC. Můj obor je měření a automatizace. Živil jsem se také DTP a programováním.
martin11 píše: ......mám pocit, že se spíše nudíš...v nějakém zařízení , které je financováno daňovými poplatníky......cooo, jak moc se pletu....zdraví m11 :lol:
Seš vedle, jak ta jedle. Pracuju v testovací laboratoři soukromé společnosti s celosvětovou působností v automobilovém průmyslu. Svou práci zvládám. Nikdo není šizen a o své daně se neboj :D

No, a co ty clonky? Budou? A za kolik? Potřebuješ nějaký data?

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:..........ve Wankelu se nezastavuje a nerozbíhá v každém cyklu žádná hmota....zrovna tak u písového MM není potřeba žádná Fe....už jsem psal.....rotační Fe clona ...je minulost....nepovedený projekt.....na vláknu to nechávám...jako... :idea: .....
....teď vážně.....nevím jestli si děláš prdel, nebo jestli tomu opravdu věříš....mám pocit, že se spíše nudíš...v nějakém zařízení , které je financováno daňovými poplatníky......cooo, jak moc se pletu....zdraví m11 :lol:
BTW.
Nechceš se věnovat raději variátorům. To by byla bomba. Nějaký vtipný variátor pro velké výkony. Za tím je prachů až hrůza. Mohl bys do penze "z fleku".

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Juranus píše:
martin11 píše: ....teď vážně.....nevím jestli si děláš prdel, nebo jestli tomu opravdu věříš....:
Opravdu nepíšu z žádné léčebny! O elektronice toho vím poměrně dost. Konstruoval jsem i nějaké PLC. Můj obor je měření a automatizace. Živil jsem se také DTP a programováním.
martin11 píše: ......mám pocit, že se spíše nudíš...v nějakém zařízení , které je financováno daňovými poplatníky......cooo, jak moc se pletu....zdraví m11 :lol:
Seš vedle, jak ta jedle. Pracuju v testovací laboratoři soukromé společnosti s celosvětovou působností v automobilovém průmyslu. Svou práci zvládám. Nikdo není šizen a o své daně se neboj :D

No, a co ty clonky? Budou? A za kolik? Potřebuješ nějaký data?
...tak to je jiná....dobře....chvilku vážně....jestli to s tebou půjde....možná, že podvědomě tušíš, že bych NĚCO...mohl mít....zatím ..."jen " sílu vědomí.....je to málo na roztočení čehokoli.....
...nicméně....pokud máš "možnostů....jakéhokoli testovacího zařízení...je to jen dobře....pokud jsi znalý problemu, tak také víš, že ůjakési" možnosti jsou.....jen nevíme ...kudy z nudy... :idea: .....legrace je koření života.....ale srandičky nás neuživí....
....clonky nebudou....clonky jsou.....zajdi do železářství a na účet----paragon...kup 2 magnety do kuch. linky.....vezmi si ještě kousek plechu.....lépe slabšího...tak 0,2,,,,třeba z konzervy...nastříhej proužky a laboruj.....jen tak v ruce.....ono se ti to objeví samo....nebo se prokousej tímhle vláknem.....nebo.....mě může společnost zaměstnat ....ŽL mám...a jsem plátce daně.....myslím , že bych byl prospěšný....jediné co nemám je obraběcí technika.....sice na ní ůtrochu" umím....ale nemám....
...také mě napadá....už jsou na světě firmy, které zaměstnávají ..."blby" jako jsem já.....voni občas maj pravdu...ty blbové...jak psal Spaceball....takže jak....máš možnost se rozhodnout....myslím to upřímně...martin11 :lol:

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ....jestli to s tebou půjde....možná, že podvědomě tušíš, že bych NĚCO...mohl mít....zatím ..."jen " sílu vědomí.....je to málo na roztočení čehokoli.....
Se mnou to bude těžký. Jsem členem společnosti Sysifos!

http://www.sysifos.cz/ :D

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“