Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

ekvivalent

Příspěvek od Akord »

Hlásím se o zlepšovák, který nebude zhoršovák. Pás neodymu lze nahradit kolem umísteným excentricky proti kolu clonek a neodymu tak, že nejvetší mezera by byla nahoru. Pak by ten celý bicykl mohl mít pouze 2 kola namísto 3, a čitelnosti obrázku by to neublížilo. Nechci však nikomu odebírat aspiraci na pásák, nebo pásavku.

Juranus
Zasloužilý člen

Re: ekvivalent

Příspěvek od Juranus »

Akord píše:Hlásím se o zlepšovák, který nebude zhoršovák. Pás neodymu lze nahradit kolem umísteným excentricky proti kolu clonek a neodymu tak, že nejvetší mezera by byla nahoru. Pak by ten celý bicykl mohl mít pouze 2 kola namísto 3, a čitelnosti obrázku by to neublížilo. Nechci však nikomu odebírat aspiraci na pásák, nebo pásavku.
OK, díky a přidávám zjednodušené schema MM. Neodymy jsou souhlasnými póly přivráceny k sobě, aby se po průchdu kolem clony, začaly odpuzovat. Kola jsou mechanicky synchronizována! :D

Co říkáte? Oproti pístovým MM je to jednodušší, ne? :bhead:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

spaceball
Zasloužilý člen

Re: Pro A(&F)

Příspěvek od spaceball »

Juranus píše:
Práce na MM a PM a VE atd. je ztráta drahocenného času.
Je a není :P
Vezmi nefunkční (jak jinak) magnetický motor. Vnější magnety (nebo klíčový magnet) umístni na bimetal - ze starého blikače
na blinkry. Nepatrný pohyb magnetu na bimetalu (velmi pečlivé nastavení) v určité frekvenci udržuje kolo v otačkách. Do
bimetalu musíte ....................... :P Jsem si jist, že chápeš všechny principy zde uvedené na fóru - jsou primitivní - ty co se
točí - potřebují energii, ty co se netočí - jedou na VE. ;) Pokud ovšem budeme chápat VE jako energii existující a nevyužitou,
pak se jednou točit bude. Jde o to, co si kdo pod volnou energii představuje. Jestli někdo staví MM, pomozme mu tím, že
ho přesvědčíme (pokud si to bude přát) k malé úpravě. Tvé perpetuum mobile magnet - bicycle je přesná analogie MM
(apropós - na zadním kole Ti chybí zástěrka, odlétající štěrk ze zadního zrychlujícího kola by mohl někoho poranit) ale i
analogie s člověkem, který se tahá za vlasy s vědomím že poletí vzhůru.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

spaceball píše: ...................Pokud ovšem budeme chápat VE jako energii existující a nevyužitou,
pak se jednou točit bude. Jde o to, co si kdo pod volnou energii představuje..
Já jsem bohužel toho názoru, že veškerá energie na tomto světě je poměrně velmi dobře vázána :D A její využití nebude zadarmo :cry:

spaceball píše: apropós - na zadním kole Ti chybí zástěrka, odlétající štěrk ze zadního zrychlujícího kola by mohl někoho poranit
To je holt vývoj. To musí být vidět. Akceptuji! Chybu odstraním a jinými opatřím - jako vždy :D

Soustředil jsem se teď jen na pohonnou jednotku. Její zabudování do samohybných strojů nechám na laskavém čtenáři. Je to OS GL. Můžete to používat jak je libo. Nečiním si žádné nároky. :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

spaceball píše:Vezmi nefunkční (jak jinak) magnetický motor. Vnější magnety (nebo klíčový magnet) umístni na bimetal - ze starého blikače
na blinkry. Nepatrný pohyb magnetu na bimetalu (velmi pečlivé nastavení) v určité frekvenci udržuje kolo v otačkách. Do
bimetalu musíte .......................
Bimetalové stroje jsou pěkné, ale chce to realizaci v tunách a velký teplotní spád. Pak by to mohlo pomalu s něčím hýbat. Nějaké pomalé čerpadlo na zavlažování ve starém Egyptě by jistě uvítali.
Pěkné je taky použití kovů s tvarovou pamětí. Chovají se podobně, jako bimetal ale ne jako pružina, takže vyvíjejí v určitém rozsahu změny přibližně stálou sílu. Dá se z toho udělat pěkný lineární motor. Převod na rotační pohyb je samozřejmě primitivní. :D :D :D :D

Ale tyto stroje patří do jiných rubrik. Přísná separace témat na fóru má sklon potlačovat interdisciplinaritu. Fuj, to je hnusný slovo! Prostě, některé principy lze využít v různých konstrukcích a na roztříštěných fórech se mohou ztratit, což vede k objevování již objeveného. A všechno se to číst nedá. Je toho moc. Jeden obrázek vydá za stovku slov :D

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Juranus píše:Soustředil jsem se teď jen na pohonnou jednotku. Její zabudování do samohybných strojů nechám na laskavém čtenáři. Je to OS GL. Můžete to používat jak je libo. Nečiním si žádné nároky. :D
Zdravím Juranus.
Z tvojho posledného nákresu sa po vylepšení (vývoji) dopracuješ k Perendevovi. Takže pokračuj vo vývoji (aj papierovom).
Neber to prosím ako urážku, ale zamysli sa nad svojím nákresom a vylepši ho.
Želám príjemný deň.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Juranus píše:Ale tyto stroje patří do jiných rubrik. Přísná separace témat na fóru má sklon potlačovat interdisciplinaritu. Fuj, to je hnusný slovo! Prostě, některé principy lze využít v různých konstrukcích a na roztříštěných fórech se mohou ztratit, což vede k objevování již objeveného. A všechno se to číst nedá. Je toho moc. Jeden obrázek vydá za stovku slov :D
... jak jsem již napsal, Junanus(i), ... toto je tvoje "seberealizační vlákno" :D , takže zde si tvoř a míchej dohromady jak chceš, zde tě nikdo omezovat nebude ... ;) ...

... A(&F) ... 8)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Elektro píše:
Juranus píše:Soustředil jsem se teď jen na pohonnou jednotku. Její zabudování do samohybných strojů nechám na laskavém čtenáři. Je to OS GL. Můžete to používat jak je libo. Nečiním si žádné nároky. :D
Zdravím Juranus.
Z tvojho posledného nákresu sa po vylepšení (vývoji) dopracuješ k Perendevovi. Takže pokračuj vo vývoji (aj papierovom).
Želám príjemný deň.
To se mě teda dotklo. Tvrdím, že můj MM je mnohem dokonalejší. Pokud si dobře pamatuji, měl "perendev" klikový mechanizmus, ne? Já samozřejmě mám nějaké nápady, jak to vylepšit, ale až budu mít zase trochu času :D

S pozdravem: "Magnetickými motory za blaho lidstva"

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Juranus píše:
Elektro píše:
Zdravím Juranus.
Želám príjemný deň.
To se mě teda dotklo. Tvrdím, že můj MM je mnohem dokonalejší. Pokud si dobře pamatuji, měl "perendev" klikový mechanizmus, ne? Já samozřejmě mám nějaké nápady, jak to vylepšit, ale až budu mít zase trochu času :D

Ahoj Juranusi,
myslím, že máš pravdu. Tvůj motor je mnohem jednodušší a proto bude mít míň ztrát.. Mohl bys mi prosím napsat, z čeho vyrábíš tu funkční clonku? Potřebuji nechutně zbohatnout. AAAAAAAAAAAA prosím nezapomeň nějaký návrh na odolnou zadní gumu. Ne, že by to tak tahalo - ale abych ty magnety uvezl....
Předem díky. Jim68

Jim68
Be happy!
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Jim68 píše:
Juranus píše:
Elektro píše:
Zdravím Juranus.
Želám príjemný deň.

Ahoj Juranusi,
myslím, že máš pravdu. Tvůj motor je mnohem jednodušší a proto bude mít míň ztrát.. Mohl bys mi prosím napsat, z čeho vyrábíš tu funkční clonku? Potřebuji nechutně zbohatnout. AAAAAAAAAAAA prosím nezapomeň nějaký návrh na odolnou zadní gumu. Ne, že by to tak tahalo - ale abych ty magnety uvezl....
Předem díky. Jim68
Musím tě zklamat. Clonky dodává Martin11. Ví přesně, jak mají být silné a z jakého materiálu, aby na sebe magnety "neviděly". Hraje na přesycení clonky poly obou magnetů, kdy se zdánlivě přitažlivá síla k feromagnetickému materiálu vyrovná s odpudivou proti sobě orientovaných magnetů. Ale správně jsi odhadl, že to je ten jediný problém, který nám stojí v cestě k celosvětovému úspěchu MM.

S tou gumou si nedělej starosti. Náčrtek je bez kót, takže MM lze skoro libovolně miniaturizovat. Přesunem clonek lze zařadit neutrál i zpětný chod. Protože, zjednodušeně, je výkon dán součinem otáček a kroutícího momentu a otáčky při vyváženém soustrojí mohou přesahovat všechny meze (je to dost přesné?), může být buď v automobilu použit jeden motor a patřičné převody a nebo jeden nízkoobrátkový motor v každém kole, čímž se vyhneme nápravovým a mezinápravovým diferenciálům. Budeme mít tak první vůz s kufrem v předu i vzadu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :P :P :P :P

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Díky, moc jsi mi pomohl. Nyní již neuvažuji o tom, že bych se snažil něco vymýšlet - použiji jako mantru Tvoje texty a mám vyhráno. Moje magnety na sebe také nevidí-když jsou dost daleko...
Bojím se jen té síly - nemám použít nějaké minimagnety, třeba z dětských hraček? Nemám dost silné hřídele na horalovi...
A také po dosažení určitých otáček guma odstředivou silo může prasknout (viděl jsem to na dragsterech), nemluvě o tom, že rychlým třením o vzduch vytvoří autonomní energetický náboj, který může nekonečně posílit magnetický potenciál rotačního mag. pole. Potom by mohla nastat rezonanční situace jako v Joe cellu (kolegové s tím mají zkušenosti - Ty jsi tu krátce..) a vlhkost ve vzduchu by byla přeměněna na H2 a O !!! Což v této situaci (přesycené rezonující mag. pole) může skončit globální katastrofou (černá díra či řetězové štěpení...). Proto se ptám: skutečně jsi připraven toto uskutečnit??? :bhead:
Jim68

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Juranus píše: Já jsem bohužel toho názoru, že veškerá energie na tomto světě je poměrně velmi dobře vázána :D A její využití nebude zadarmo :cry:

Pochopitelně že je vázána, proto k jejímu uvolnění používáme systém vyrážení klínu klínem, který spotřebovává stále více
energie než získané - totiž, zaplatit se musí za to "vyrážení" a v tom je problém. Obejít to lze tak, že nějakou dobu bude
stroj pracovat na energii dodanou a poté přejde do stavu "samoobsluhy". Jediný doložený případ je z nějaké americké
stavby mrakodrapu, kde používali rotační kompresory. O přestávce se všechno vypínalo z elektřiny a k panice došlo, když
několik kompresorů v kaskádě jelo čtvrť minuty na plný výkon bez přívodu el. energie! Je mi zcela jasné, že tam "omylem"
proběhly nějaké pomalé a složité adiabatické děje. Zděšení dělníků si dokáži představit - do svého traktůrku na vyorávání
brambor postaveného z Jawa 350 jsem omylem nalil Natural95 a než jsem si uvědomil že to zrychluje samozápalem i po
odejmutí fajek ze svíčkek, pár horkých vteřin uběhlo. Není to ten správný případ pro VE, ale většina funkčních vynálezů
pochází z fatálního omylu.

Perendevův motor nemá klikový mechanismus, ale zatím má pořádnou kliku. Za podvodné prodeje setrvačníkových
agregátů na baterky po něm jde kde kdo. :P

Jim69 píše:nemluvě o tom, že rychlým třením o vzduch vytvoří autonomní energetický náboj, který může nekonečně
posílit magnetický potenciál rotačního mag. pole. Potom by mohla nastat rezonanční situace jako v Joe cellu
Ten "autonomní energetický náboj" posílí všechny magnety, takže netřeba se bát zrychlování kynoucího ze tření o vzduch -
potenciál naroste všude stejně, tudíž profitace z potenciálního "spádu" se konat nebude. Z toho vyplývá, že můžeš
experimentovat jak s velkým kolem, tak i s miniaturním modelem. :P
Naposledy upravil(a) spaceball dne čtv 29 říj 2009 11:18, celkem upraveno 1 x.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Jim68 píše:Díky, moc jsi mi pomohl. Nyní již neuvažuji o tom, že bych se snažil něco vymýšlet - použiji jako mantru Tvoje texty a mám vyhráno. Moje magnety na sebe také nevidí-když jsou dost daleko...
Bojím se jen té síly - nemám použít nějaké minimagnety, třeba z dětských hraček? Nemám dost silné hřídele na horalovi...
Nemůžeš žít pořád v představě aplikací pro jízdní kolo! Nač bicykl? Je na něm zima. To mi připomíná, že jeden takový MM bude muset pohánět generátor el. enrgie pro palubní síť a topení (nevýhoda elektromobilů - je v nich v zimě zima jak v Rusku).
Jim68 píše:Proto se ptám: skutečně jsi připraven toto uskutečnit??? :bhead:
Jim68
No samozřejmě! Jen co vytáhnu z Martina11 ty clonky. Pak už nám nic nestojí v cestě!
Vždyť je ten MM dobře regulovatelný, takže žádné strachy. Jen aby se to nedostalo do rukou machometánům. Ti by tím mohli ohrozit celosvětový mír!

S pozdravem: "Pěstuj včely, posílíš mír"

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Já si medím, konečně grafomanské vlákno jak má být...! Myslím, že ty clonky jen tak nedá... Musím :lol: taky makat, i když dneska je to díky Tobě počteníčko. Ale spíš lyrika (bez urážky). Do kolika vláken přispíváš? Protože já víc než padesát úhozů do klávesnice nezvládnu (za hodinu..).
Měj se. Jim68

Jim68
Be happy!
Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

spaceball píše: ..........ale většina funkčních vynálezů pochází z fatálního omylu.
To bych si už dnes nedovolil tvrdit. Myslím, že více jich pochází od lidí, kteří dokázali dobře pozorovat. Znamená to dívat se a přemýšlet.
spaceball píše: Perendevův motor nemá klikový mechanismus, ale zatím má pořádnou kliku.
Mně se to nechce hledat, ale viděl jsem jakýsi jednoduchý stroj vzhledu jednoválcového motoru s klikovým mechanismem, kde ve válci byly proti sobě orientované magnety, mezi které se zasouvala clonka, jejíž pohyb byl rovněž odvozen od pohybu klikového mechanismu. Takový "magnetický parní stroj". Myslel jsem, že to je původní "perendev".
Ale je to jedno.
STEJNĚ TO NEMŮŽE FUNGOVAT

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“