Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Newton a jeho zákony

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Ilem i ostatní, a znovu

Příspěvek od poota »

buky píše:Model ktorý spochybňuje zákon zachovania energie.
Přiznám se, že Tvoje myšlenkové pochody se mi nezdají vůbec průzračné, ale i tak bych jim rád porozuměl. Zatím mám dojem, že v běžné fyzice máš buď docela slušný zmatek, a nebo máš dojem, že se Ti povedlo najít nějakou skulinu, pomocí které by se Ti s ní povedlo "vyjebat". Ta první možnost je sice pravděpodobnější, ale i tak by asi bylo dobré, kdyby ses nám pokusil nějak jednoduše vysvětlit, k čemu Tvoje úsilí směřuje. Tedy jak by se dalo prakticky využít toho, že by Tvoje předpoklady byly správné. Zatím to vypadá tak, že nás přesvědčuješ o tom, že fungující věci, procesy a definice by se měly změnit. K tomu zatím nevidíme žádný rozumný důvod, a z toho možná plyne i naše neochota to nějak předělávat. Zákon zachování energie nám sice není příliš po chuti, protože nám neumožňuje energii vyrábět z ničeho, ale už jsme se s tím tak nějak smířili, a snažíme se tedy energii alespoň přečerpávat odněkud k nám. Samozřejmě se rádi dozvíme něco nového, ale na to, abychom se s tím ztotožnili, je nutné nás přesvědčit, že to není nesmysl a nepramení to jenom z nedostatku vědomostí. Dobrou cestou by jistě bylo sestavit nějaký pokus, který by prakticky prokázal některé Tvoje tvrzení.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Návštěvník

Konečně nejaká změna.

Příspěvek od Návštěvník »

poota píše:
Přiznám se, že Tvoje myšlenkové pochody se mi nezdají vůbec průzračné, ale i tak bych jim rád porozuměl. Zatím mám dojem, že v běžné fyzice máš buď docela slušný zmatek, a nebo máš dojem, že se Ti povedlo najít nějakou skulinu, pomocí které by se Ti s ní povedlo "vyjebat". Ta první možnost je sice pravděpodobnější, ale i tak by asi bylo dobré, kdyby ses nám pokusil nějak jednoduše vysvětlit, k čemu Tvoje úsilí směřuje. Tedy jak by se dalo prakticky využít toho, že by Tvoje předpoklady byly správné. Zatím to vypadá tak, že nás přesvědčuješ o tom, že fungující věci, procesy a definice by se měly změnit. K tomu zatím nevidíme žádný rozumný důvod, a z toho možná plyne i naše neochota to nějak předělávat. Zákon zachování energie nám sice není příliš po chuti, protože nám neumožňuje energii vyrábět z ničeho, ale už jsme se s tím tak nějak smířili, a snažíme se tedy energii alespoň přečerpávat odněkud k nám. Samozřejmě se rádi dozvíme něco nového, ale na to, abychom se s tím ztotožnili, je nutné nás přesvědčit, že to není nesmysl a nepramení to jenom z nedostatku vědomostí. Dobrou cestou by jistě bylo sestavit nějaký pokus, který by prakticky prokázal některé Tvoje tvrzení.
Zdravím - poota
Přesne tak, hledám skulinku, pomocí které by se to povedlo "v.....t" :bhead:

Nakolik spochybňuju zákon zachování energi, tak na čerpání energie z "ničeho" se taky dívám jinak.
Ano, máš pravdu, aby ste se stotožnili co tu říkám je nutný pokus. Tak že jsem už není daleko od studený sprchy :D .
Ale je to dost náročný na čas, tak že trpělivost !

Návštěvník

Re: Konečně nejaká změna.

Příspěvek od Návštěvník »

Anonymous píše:
poota píše:
Zdravím - poota
Přesne tak, hledám skulinku, pomocí které by se to povedlo "v.....t" :bhead:

Nakolik spochybňuju zákon zachování energi, tak na čerpání energie z "ničeho" se taky dívám jinak.
Ano, máš pravdu, aby ste se stotožnili co tu říkám je nutný pokus. Tak že už nejsem daleko od studený sprchy :D .
Ale je to dost náročný na čas, tak že trpělivost !

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Chybička se vloudila.

Příspěvek od buky »

Samozrejme že ne anonymní, ale BUKY.

RBMK

pre "fyzikov"

Příspěvek od RBMK »

No vy ste teda dobrý davači 11 strán tu zapíšete debatou či funguje gravitačný motor, spochybňujete zákon zachovania energie (pre lamu čo napísala: zhorením uhlíka sa energia nenávrane stratí: ona sa totiž nestratí ale zmení na tepelnú, mechanickú...) skúste navštíviť základnú školu tam vám vysvetlia, že energia nezaniká nevzniká, že ten váš do neba vynášaný gravitačný motor je len obyčajný zotrvačník a, že keď ho roztočíte jeho mechanická energia sa postupne mení na tepelnú, opäť na mechanickú energiu... to isté platí aj o "slávnom" magnetickom motore.

buky
Zasloužilý člen

No nazdar

Příspěvek od buky »

RBMK píše:No vy ste teda dobrý davači 11 strán tu zapíšete debatou či funguje gravitačný motor, spochybňujete zákon zachovania energie (pre lamu čo napísala: zhorením uhlíka sa energia nenávrane stratí: ona sa totiž nestratí ale zmení na tepelnú, mechanickú...) skúste navštíviť základnú školu tam vám vysvetlia, že energia nezaniká nevzniká, že ten váš do neba vynášaný gravitačný motor je len obyčajný zotrvačník a, že keď ho roztočíte jeho mechanická energia sa postupne mení na tepelnú, opäť na mechanickú energiu... to isté platí aj o "slávnom" magnetickom motore.
Ľaľaho koťuha jedna ogrcau mi krpce.

Žiadny gravitačný motor neexistuje (zatiaľ) je to iba moja fikcia.
RBMK, to čo tu rozprávaš o zotrvačníku ťa učili na základnej škole a ty to len opakuješ.

Ak ten zotrvačník roztočím ja, tak som svoju energiu v podobe kalórii spotreboval, premenil na pohyb, prácu a túto prácu som použil na zrýchlenie zotrvačníka.
Ak má zotrvačník zotrvačný pohyb, tak koná prácu, to znamená že prekonáva odpor a preto zastane. Ak by nekonal prácu tak sa točí do nekonečna.

RBMK čo ty na to?

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: Velmi trefná otázka.

Příspěvek od Tuco »

buky píše:Nejsem matematik, ale skus zaměnit W nebo J za N/m.
Teorie je energie a jejich záměna mezi sebou.
To bohužel nepůjde, protože J je N*m (tamto je asi překlep) a W je J/s tudíž N*m/s. Hrušky s jabkama by se míchat dohromady neměli. Ostatně, tohle nám vtloukali do hlavy pořád - jestli máte odvození správně, jednotky musí sedět.

buky
Zasloužilý člen

Neskutočné!

Příspěvek od buky »

Tuco píše:
buky píše:Nejsem matematik, ale skus zaměnit W nebo J za N/m.
Teorie je energie a jejich záměna mezi sebou.
To bohužel nepůjde, protože J je N*m (tamto je asi překlep) a W je J/s tudíž N*m/s. Hrušky s jabkama by se míchat dohromady neměli. Ostatně, tohle nám vtloukali do hlavy pořád - jestli máte odvození správně, jednotky musí sedět.
Tak teť sám vidíš jaký je v tom chaos. J je N*m a W je N*m/s, vždyť tohle dokáže jen matematika.
J a W je jednotka tepla jako fyzikální veličiny a ne jako energie! W=F*t je taky nesmysl protože jde působení síly za určitý čas. A energie a její proměnou jsme získali sílu, a tahle energie (palivo) je nenávratne prič, prostě se nezachovává.

Teplo považujete za energii, ale přece to teplo muselo nějak vzniknout např. působením síly za určitý čas (tření) a ta síla vznikla proměnou energie (palivo - hoření). Teplo je proste jen fyzikální veličina a ne energie.
Už jsem to spomněl u parní lokomotivy. Energie - uhlí, její proměna na teplo - hoření, teplo je odevzdané vodě, tá se změní v páru a pára je schopná působyt silou za určitý čas, to znamená že dá lokomotivu do pohybu a tá překonáva odpor při kterém vzniká tření - teplo.

Jde to určitě vypočítat i přes sílu. F*t je pro mně práce.

Není tak dávno co unás v domové výměnikové stanici měnili GJ na kwh. Ani divá svině se v tomto nevizná. Matematika znese toho opravdu moc.
Naposledy upravil(a) buky dne pát 06 lis 2009 9:29, celkem upraveno 1 x.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ale buky

Příspěvek od 1220 »

Matematika nás může zmást, má to v názvu, a můžeme na tom zůstat celý život......
nebo se tím opravdově prokousat, a najít za tím krásu.
Lze to vzít jako výzvu, kterou nám život přines. To je přece hezký.
K fyzice je mnoho přístupů např. :
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1205&p ... redit=&p1=

Nic není ztraceno.
Měj se moc hezky.

K. ;)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Ale buky

Příspěvek od martin11 »

Karel DR píše:Matematika nás může zmást, má to v názvu, a můžeme na tom zůstat celý život......
C.

Nic není ztraceno.
Měj se moc hezky.

K. ;)
...zdravím velkého dr K..onta...dal jsem mu bodík...za trvalý přínos vědě, k svátku a protože ho mám rád....
...a také proto, že napsal...."Matematika nás může zmást, má to v názvu, a můžeme na tom zůstat celý život... :idea: ", což je můj případ....
...ale....dále cituji ..."nebo se tím opravdově prokousat, a najít za tím krásu...."
...tak jsem to ....už před lety....no bylo mě asi 50... :oops: vzal jsem si to k srdci.....a..." nebo se tím opravdově prokousat, a najít za tím krásu."

...jojojo...nic není ztraceno.....v boji za obhajobu magnetických motorů...zdravím Juranuse a Karbana.....vaše KČ :oops: /karkulka červená/ a martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
buky
Zasloužilý člen

Díky

Příspěvek od buky »

Karel DR píše:Matematika nás může zmást, má to v názvu, a můžeme na tom zůstat celý život......
Lze to vzít jako výzvu, kterou nám život přines. To je přece hezký.

Nic není ztraceno.
Měj se moc hezky.

K. ;)
Tak to je pro mne velká inspirace. Tak něco skusím ale nevím jestli budete se mnou souhlasit.

Mechanická práce = F * s . Jednotka Newtonmeter Nm.

Chci tím říct že J a Nm nemůže být to samé.

buky
Zasloužilý člen

Ahoj Gabča

Příspěvek od buky »

Ja si myslím že jde o dva různí modely.

1. Lokomotiva - F.s sila působící po dráze v metrech.

2. Čerpadlo - F.t sila působící za určitý čas v sekundách.

buky
Zasloužilý člen

No spánem bohe aj z batohem

Příspěvek od buky »

Karel DR píše:Citace :

Mechanická práce = F * s . Jednotka Newtonmeter Nm.
Chci tím říct že J a Nm nemůže být to samé.

Buky neboj je to opravdu tak:
1 N definují fyzikové jako sílu, která je tak velká, že hmotnosti(mase) 1 kg udělí rychlost 1 m za sec
ale pozor!!!! za 1 sec
proto má newton tak nelidský rozměr kgm/sec na druhou, sekunda je na druhou proto, že ta síla uděluje to zrychlení právě a pouze za 1 secundu, kdyby to udělovala , teda to zrychlení aby bylo 1 metr/sec po dobu dvou secund,bylo by to sice možné, ale hodnota té síly by byla pouze 0.5 N atd. definice je zavedena jako jednotková podle svého znění, abychom se domluvili.
A když tato definovaně velká síla 1N takovýto pink jedné koule do druhé by byl dlouhý 1 m, Tak je to 1 joule
jednotka vyplynula m2kg/sec2
Je to samé fakt jo. A takhle zašmodrchaně se to definuje aby to šlo počítat, aby ta kvanta byla přepočitatelná.
="buky"]
Fyzika je o jednotkách a počítání s jednotkami . Kvůli tomu jsou definice. Stávající definice určitě nepopisují svět jako celek, postupně vznikají a budou vznikat další.

Jenže to že to nedojde, to je z toho, že se to takhle řekne bez pomůcek takhle na sklo.
Všude se nabízejí učitelé na doučování, kteří by to určitě dokázali vysvětlit lepší, než já tady.
No a že si řekne 200 kč/hod to asi nebude taková rána, podstatný je , že to utkví a pak se jde dál.
Pokud dolehlo posílám odkaz na definice další , vlastně všechny doposud zavedené:
http://www.labo.cz/mft/jeddef.htm

Fyzika je o jednotkách a počítání s jednotkami . Kvůli tomu jsou definice. Stávající definice určitě nepopisují svět jako celek, postupně vznikají a budou vznikat další.
Nemohu se k tomu dál vracet , víc udělat neumím, přeju vytrvalost v počítání s jednotkami, a dobrého učitele.
;)
K.
Ujasnime si první a základní věc.
Fyzikové tvrdí že 1N je taková velká síla, která udělí tělesu o hmotnosti 1kg rychlost 1m za sec.
Jaká bude velká tá síla když to těleso bude mat zrychlení 1m za sec:
1. Pod vodou
2. Na vzduchu

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: No spánem bohe aj z batohem

Příspěvek od Gabča »

buky píše: Ujasnime si první a základní věc.
Fyzikové tvrdí že 1N je taková velká síla, která udělí tělesu o hmotnosti 1kg rychlost 1m za sec.
Jaká bude velká tá síla když to těleso bude mat zrychlení 1m za sec:
1. Pod vodou
2. Na vzduchu
:good: A vo tom to je... oni to podle mě míchají
v definici síly to nejdříve myslí na vzduchu, ale při popisu práce už pod vodou.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Díky

Příspěvek od martin11 »

Karel DR píše:Zde bude další odpověď :evil: směrem k zaostalým drondům, ale čas mi teď nedovoluje :|
Sorry
K.
...dík..těším se.. :idea: .. :oops: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Universum“