Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: jedeme zkoušet

Příspěvek od Gabča »

Karel DR píše:
poota píše: nebudu zastírat svou nedůvěru vůči vzorcům, které se mi snaží nabulíkovat, že bude nějaký rozdíl mezi tím, jestli něco skočí rovnou a nebo to seskáče naněkolikrát. Ale třeba tomu tak opravdu je.

Zdravím - poota
Zdravím taktéž
Právě tady je to osudový, buď je někde chyba, anebo je matematizace opravdu zmatená.
Potřebujeme Fyzika, který dokáže překročit naučené způsoby , ale to i vysvětlit. :ethink:
Prosím.
K.
Přátelé, o tom byl přece Kadlín!!!! Tam se ověřilo, ikdyž mě to přišlo jako blbost, že skutečně ...... Země přitahuje tak, že 6+6 je 8 m/s. Proto si myslím, že by to Bukymu mohlo teoreticky jet .... když to ale pustí obráceným směrem. :ethink:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše: Přátelé, o tom byl přece Kadlín!!!! Tam se ověřilo, ikdyž mě to přišlo jako blbost, že skutečně ...... Země přitahuje tak, že 6+6 je 8 m/s.
Už jsem se bál, že Kadlín byl k ničemu. Všechno je pořád o jednom. Energie tělesa v gravitačním poli je lineární funkcí dráhy (výšky), ne času, nebo rychlosti. (Při přepočtu dráhy na čas, nebo na rychlost se jedná o kvadratickou funkci. Nemůžeš jednoduše sečíst dvě části křivky.) To si Gabčo zapiš za uši.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...jo jo jo...něco vymyslet...

Příspěvek od martin11 »

Poota napsal...
"Veškeré přemýšlení je zdrojem největšího počtu chyb. Navíc vymyslet něco opravdu chytrého je práce nadlidská. Obejít se to dá snad jenom jedním způsobem - vymyslet naprosto nesmyslnou pitomost, což je téměř bezpracné - a potom to udělat přesně obráceně! "

....tak takhle vymýšlím ten magnetický motor... :idea:

...myslím , že jde o to si všimnout i doprovodných jevů......hezký podvečer...martin :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
Gabča píše: Přátelé, o tom byl přece Kadlín!!!! Tam se ověřilo, ikdyž mě to přišlo jako blbost, že skutečně ...... Země přitahuje tak, že 6+6 je 8 m/s.
Už jsem se bál, že Kadlín byl k ničemu. Všechno je pořád o jednom. Energie tělesa v gravitačním poli je lineární funkcí dráhy (výšky), ne času, nebo rychlosti. (Při přepočtu dráhy na čas, nebo na rychlost se jedná o kvadratickou funkci. Nemůžeš jednoduše sečíst dvě části křivky.) To si Gabčo zapiš za uši.
No právě, žee.... co když to není funkce výšky ... já si představuju gravitaci, že ... nabíjí předměty ve svém okolí rychlostí, po vteřinách ... a ty se potom samozřejmě chovají jako motory. Žádný siločáry Země jakože nemá. Pokud předměty dopadnou, drží planetu pohromadě - makaj pořád. Ale ... tohle je Bukyho vlákno, nebudu mu to plevelit tím, čím už jsem plevelila stokrát jinde. Držím Bukymu palce :D

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše: co když to není funkce výšky
Co jste teda dělali na tom Kadlíně :?: :?: :?:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Ilem dne úte 17 lis 2009 16:15, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
A co Ti teda přijde na pádu 9,81 m/s2 závislého na výšce? :idea:

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše:
Ilem píše:
Vidíš tam tu sekundu na druhou? Vždyť říkám lineární funkce výšky, kvadratická funkce času
W=mgh h=gt2/2

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Poslední pokus

Příspěvek od 1220 »

O vysvětlení :
Těleso,třeba koule při pádu narazí na např otočný bez ztrátový tzv. ideální obraceč, ten obrátí její směr přesně na směr opačný a tak ta koule
letí zase zpátky a kde se asi zastaví ?
Podle Gabči výš, že jo .............. 8) Jakoby každé pohybující se těleso odnímalo okolí energii a podle zákona Libereckého muselo zrychlovat.
Ani náhodou. :shock:
je jedno z jaký výšky...... dál nepůjde, leda , že by tam bylo něco z toho co jsem psal před tím, ale na to tam mají kýbl s pískem, klapky přes uši atd ........ :lol: :lol:
Vznikla kvadrantická funkce, došlo mi to, to je to co mate při výpočtu- ta odmocnina mate při výpočtu rychlosti.
Děkuju za spolupráci hlavně Ilemovi.
K. ;)
Pán Bůh Vás provázej a zlej pryč.
:bye:

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Pro Gabču

Příspěvek od buky »

Gabča píše:
Ilem píše:
No právě, žee.... co když to není funkce výšky ... já si představuju gravitaci, že ... nabíjí předměty ve svém okolí rychlostí, po vteřinách ... a ty se potom samozřejmě chovají jako motory. Žádný siločáry Země jakože nemá. Pokud předměty dopadnou, drží planetu pohromadě - makaj pořád. Ale ... tohle je Bukyho vlákno, nebudu mu to plevelit tím, čím už jsem plevelila stokrát jinde. Držím Bukymu palce :D
Nic neplevelíš právě naopak, to je přesne ono. Díváme se na to rovnako ale mluvíme každý trochu jinou řečí, to však vůbec nevadí.
Spolu to dokážeme!!! :D

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
Gabča píše:
Ilem píše: Co jste teda dělali na tom Kadlíně :?: :?: :?:
Vidíš tam tu sekundu na druhou? Vždyť říkám lineární funkce výšky, kvadratická funkce času
W=mgh h=gt2/2
Já nikoho nechtěla rozčilovat..... :| :D
já jsem se mnohokrát omluvila, že se na Kadlíně nic nového nepřišlo ... akorát vlastně ... evidentně nikdo nevíte, co jsme vlastně potvrdili.
K tvému obrázku... Vložím sem citaci z mojeho vlákna Laik se ptá fyziků.. to důležitý je až na konci.
PříspěvekZasláno: st 27 květen 2009 17:53

Dobře, to bude lepší, tak v deset
Kluci, jak tak špekuluju nad tím výpočtem, potřebuju vědět předem, kolik obrázků ta kamera udělá za vteřinu, od toho spočtu úseky, kam to má doletět při dosavadním m/s2 a zanesu to jako křivku nebo body na to pozadí za trubku (s těmi centimetrovými linkami). Třeba fialově. Potom udělám třeba žlutě cca tři křivky (body) pro to zrychlení 1/s. Protože nevím, kolik to je, těch 3/s je jen můj skromný odhad, tak udělám třeba 2,3a4/s křivky. Cílem je, aby bylo IHNED po pokusu jasný, co se naměřilo. Idea a mohlo se to zapít. Razz

No ještě to budu muset domyslet, zatím se v tom ztrácím, ono těch obrázků bude vlastně hodně. Dá se na těch obrázcích nastavit číslování? Jak moc je ten počet obrázků za vteřinu přesný? Určitě přineste ty kamery oba dva, protože jedna si může dát technologický "voraz", tak budem rádi, že zbyde druhá.

Vlastně mě napadá, že s tímhle se potvrzuje anebo padá celá "teorie" Razz .
Ovšem, když se nepotvrdí, tak žádný smutek, zbyde nám alespoň to perpetuum
Tedy :| ... zatímco vám nikomu celý život nevadilo, že předmět má po 2 metrech pádu 6 m/s, a po 4 metrech jenom 8 namísto 12, mě to vadilo od samýho začátku. To bylo to zrychlení, který jsme testovali ... po 4 metrech 12 m/s, po 6 metrech 18 m/s atd. Není, je to opravdu tak divně, jak to je. Proto věřím, že by to perpetuum běželo, je tu k dispozici NĚCO.

Chtělo by se to podívat na mechaniku zábavních atrakcí.., nebo lodí... třeba když velmi rychle střídáš stoupání a klesání něčeho těžkého.... kde tam máš mgh? Nikde. I při klesání to může klást odpor, před koncem stoupání to může letět samo.. atd.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše:kde tam máš mgh?
Všude :!: :!: :!: Že to nedokážeš správně interpretovat je věc jiná. Já to vzdávám, mám i jinou práci, než vysvětlovat základní fyzikální zákonitosti. Sorry. :cry: Chtěl jsem napsat, probereme to u Jeffa, ale mám dojem, že bychom tam museli být týden. Neber to ve zlém, třeba umíš dobře vařit, nebo něco jiného :idea:
Naposledy upravil(a) Ilem dne úte 17 lis 2009 17:46, celkem upraveno 2 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

nevíme, zda čas plyne

Příspěvek od Akord »

Daidalos a Ikaros taky meli hezké plány. Uspeli až ti, co se na to lépe pripravili. LaManche taky nikdo bez tréningu nesvede.
Vubec nemám nic proti tomu, když nekdo vyjádrí energii v gravitačním poli jako funkci času. Treba i lineární. To se však rozpadne zbytek fyziky, který by pak bylo potreba upravit podle jiné definice času. My zatím ztotožňujeme plynutí času s periodicitou nejakého deje. To však nemusí být stejná vec, jde o to, zda čas existuje objektivne , nebo fiktivne, tedy zda plynutí času existuje objektivne jako napr.hmota(i když tam to taky není zcela jasné). Dále jde o to, zda by takhle jinak definovaný čas mohl najít nejaké opodstatnení.

Proto, než se nekdo pustí do podobných úvah, tak by si mel udelat v dosavadních vecech porádek, jinak z toho vzniká nestravitelná kaše. Pro podobné hypotézy dosti chybí experimenty, pokud neco takové pro tento prípad vubec lze sestavit.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: nevíme, zda čas plyne

Příspěvek od Ilem »

Akord píše: Vubec nemám nic proti tomu, když nekdo vyjádrí energii v gravitačním poli jako funkci času. Treba i lineární.
Fuj, dej pokoj. Chudáci děti, až by počítaly: z bodu A vyjede auto rychlostí 40km/h-2 ... :D

"Dum spiro spero"
Ciceron
Návštěvník

g

Příspěvek od Návštěvník »

Bavíte se už hodně dlouho o gravitačním zrychlení. A zrovna ten kluzák který byl na začátku je nejlepším příkladem získávání energie k letu z gravitačního zrychlení. (Klesá v m/s)
P.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: g

Příspěvek od Ilem »

Anonymous píše:Bavíte se už hodně dlouho o gravitačním zrychlení. A zrovna ten kluzák který byl na začátku je nejlepším příkladem získávání energie k letu z gravitačního zrychlení. (Klesá v m/s)
P.
Když ho dáš do vakua, bude klesat v m/s2. Nezískává energii jen z g

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“