Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: magnetickej Wankel

Příspěvek od A(&F) »

asi ten karban.... píše:
A(&F) píše:
asi karban.... píše:věci magnetických samotočítek dávno vím - a psal jsem zde několikrát, že pokusy jsem tvrdohlavě prováděl dosti dlouho.
... zeptám se naprosto vážně: ... "a to, že jsi to zkoušel právě ty (a neuspěl), tak to jako má být onen důkaz všeobecné nefukčnosti toho kterého principu ???" ... :D :lol: :lol: ... ...
A to, že NEJEN já jsem zkoušel (a přede mnou tisíce jiných, i nadanějších, zkušenšjších a lepším technickým zázemím) a NIKDY neměl nikdo z nich v přépadě magnetického samotočítka úspěch - toto budiž důkazem. že obecně zveřeňěné teorie i z těchto pokusů vycházející jsou platné a nezmění na tom nic ani nějaký "perpetomobilně věřící"....
... a to je opravdu zárukou nefunkčnosti ??? ... :shock: :shock: :roll: ... vždyť asi nemá smysl pořád dokola připomínat, že zcela stejná situace byla i letadla, ... že ? ... ;) ... a to i přestože se o to stejné před bratry Wrightovic neúspěšně pokoušeli tisíce a tisíce zoufalců již od dob bájných Ikarů ... :D ... a že jedinej, kdo měl nějakej úspěch byl benediktínskej kutňák Eilmer zhruba někdy na přelomu 10 a 11 století, ... ale na jeho 200 m dlouhý klouzavý let se tak nějak ve víru doby úúúplně pozapomělo ... http://www.spstr.pilsedu.cz/osobnistran ... lymonk.pdf ... :P

... to je ale blbost, co ??? ... A(&F) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: zbytečne bílé vlákno

Příspěvek od A(&F) »

Akord píše:Magnetický Wankel nepobeží nejprve proto, že si kdosi neuvedomuje, co vlastne je Wankel. Chybí mu základní prehled v mechanismech, protože by jinak místo slova Wankel musel vyjmenovat pár desítek jiných a pro magnety výhodnejších rešení, viz čerpadla, kompresory. Magnetismus nemá s Wankelem pranic společné.
Podle mne nemá smysl ani samotná otázka proč nepobeží magnetický Wankel. Šlo by odpovedet i tak, že proto, že Wankel se v principu neliší od jiných mechanismu stejného účelu.
... předpokládám, že Martinovi se spíše jednalo (jakožto magneto-pístologovi :D ) o použitý princip "odvalovaného excentrického rotoru" ... i já sem kdysi s tímto koketoval, a podotýkám, že není tak úplně zcela k zahození ... až někdy v budoucnosti budou dostupné ty správné "stínící materiály" :lol: , tak potom určitě přijde jeho čas ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

magnetický"Wankel"

Příspěvek od martin11 »

A(&F) píše:
Akord píše:Magnetický Wankel nepobeží nejprve proto, že si kdosi neuvedomuje, co vlastne je Wankel. Chybí mu základní prehled v mechanismech, protože by jinak místo slova Wankel musel vyjmenovat pár desítek jiných a pro magnety výhodnejších rešení, viz čerpadla, kompresory. Magnetismus nemá s Wankelem pranic společné.
Podle mne nemá smysl ani samotná otázka proč nepobeží magnetický Wankel. Šlo by odpovedet i tak, že proto, že Wankel se v principu neliší od jiných mechanismu stejného účelu.
... předpokládám, že Martinovi se spíše jednalo (jakožto magneto-pístologovi :D ) o použitý princip "odvalovaného excentrického rotoru" ... i já sem kdysi s tímto koketoval, a podotýkám, že není tak úplně zcela k zahození ... až někdy v budoucnosti budou dostupné ty správné "stínící materiály" :lol: , tak potom určitě přijde jeho čas ... ;)
...čtu a více než souhlasím.....skutečně jsem slovem Wankel měl na mysli exentricky uložený rotor...osu motoru...což je v mém případě jeden a ten samý díl.... a ne obíhající rotační píst jako u Wankelu...
...jinak nějaké nápady...jak.....jsou, ale nejdříve dodělám to co započato jest....a podle úspěchu.....či spíše neúspěchu /K/. budu , nebo nebudu pokračovat.....jinak s těmi stínícími materialy jsem skeptik.....takže stále "jen" staré dobré Fe...jak napsal Dr.Souček....železo přichází z hvězd.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: otázka pre pružinárov k mag. poliam

Příspěvek od buky »

gromit píše:
GRS píše:Zaujímavý problém:
viď pokus na

....
Aká je energetická bilancia, ak urobíme tento postup:

Pole vtiahne 5 ZOPNUTÝCH plieškov na druhom konci páky, tj. pole vykoná
prácu A1. Pliešky v poli následne uvoľníme a usporiadajú sa vďaka
mag. poľu do pravidelného rozostupu, tj. pole vykoná prácu A2.
Na druhý koniec ramena naskladáme počet kusov do 19 plieškov.
(vieme, že rozopnuté pliešky v mag. poli udržia 18 plieškov ako protiváhu)
Páka prekoná silu mag. poľa, odpadne a vykoná prácu A3 (proti sile mag. poľa).

Podľa pružinárov platí rovnica A1+A2=A3
Buky: Je neuveriteľné koľko je pokusov ako to zacykliť. Teraz viem presne kde patrím, medzi pružinárov A1+A2=A3

Ja tú A2 tam mám ale neviem či to bude stačiť na prekonanie odporu- kritického momentu a zacykliť to.

A2 je pre mňa práca navyše to znamená pôsobenie sily po dráhe F.s

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

martin11 píše:
buky píše:
gromit píše:

...všechno je OK....mimo jednoho okamžiku....jaká síla ti uvolní plíšky....viz tvoje A2...???....respektive....jaká síla ti je zase přiblíží k sobě...v dalším cyklu.....to by mě opravdu zajímalo....zdraví martin11 :lol:
No právě, to je ten nejvěčší problém kde sehnat sílu navyše A2. V mojem případe nejde o plíšky ale to je fuk, přišel jsem na ni náhodou při moji nespočetných pokusech na setrvačníku, ale mám dojem že mi to bude aj tak prd platný, musím to ještě ověřit, není to vůbec jednodoché, začíná se mi to moc komplikovat a to nemám rád.
Doufám že to do termínu Kadlín stihnu :D

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

buky píše:
martin11 píše:
buky píše:
No právě, to je ten nejvěčší problém kde sehnat sílu navyše A2. V mojem případe nejde o plíšky ale to je fuk, přišel jsem na ni náhodou při moji nespočetných pokusech na setrvačníku, ale mám dojem že mi to bude aj tak prd platný, musím to ještě ověřit, není to vůbec jednodoché, začíná se mi to moc komplikovat a to nemám rád.
Doufám že to do termínu Kadlín stihnu :D
...no právě...začíná se to komplikovat....v tomhle měl Karban pravdu....vzal jsem si to k srdci...a třeba u mého motoru jsem všechno zbytečné odstranil....hlavně místo 72 toroidních magnetů budou "jen " 3..... :idea:...bude se to lépe dělat...a zrobit toroid není legrace...viz Akord a jeho zkušenosti...
... namaluj co máš na mysli.....rád se podívám...a nejen já.....držím palce...a moc necykluj...ať se do toho nezamotáš....stačí 1x dokola.... ;) ...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

GRS píše:.... odkaz priamo na šablónu, ktorá sama dopočíta parametre pre konštrukcie motora na tento princíp.
Kto vie programovať diferenčné metódy riešenia rovníc alebo iterácie, tak vie, že ide dopočítať všetko. Hlavne ak je chybne či nevhodne postavený model. Ani ja som nemal problém naprogramovať kyvadlo, či iný rezonátor, ktorý bez príčiny stále pridával. Je to sranda na zaplakanie, lebo zverejňovať niečo také je skôr pokus, ako nasilu a pokiaľ možno verejne presvedčiť nejakú zle zadanú metódu, aby fungovala. Overovať, kde sa stala chyba je často nenormálna práca, študovať po niekom zdrojáky, čo všetko vyviedol je často silná káva. No a z výsledkov softveru často vôbec nejde určiť, či bol proces programovaný správne.

GRS
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od GRS »

Akord píše:
GRS píše:.... odkaz priamo na šablónu, ktorá sama dopočíta parametre pre konštrukcie motora na tento princíp.
Kto vie programovať diferenčné metódy riešenia rovníc alebo iterácie, tak vie, že ide dopočítať všetko. Hlavne ak je chybne či nevhodne postavený model. Ani ja som nemal problém naprogramovať kyvadlo, či iný rezonátor, ktorý bez príčiny stále pridával. Je to sranda na zaplakanie, lebo zverejňovať niečo také je skôr pokus, ako nasilu a pokiaľ možno verejne presvedčiť nejakú zle zadanú metódu, aby fungovala. Overovať, kde sa stala chyba je často nenormálna práca, študovať po niekom zdrojáky, čo všetko vyviedol je často silná káva. No a z výsledkov softveru často vôbec nejde určiť, či bol proces programovaný správne.
Akord... goniometrické funkcie...

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

sííínus.. cosíínus.. descriptííva... :P Proč to dělat lehce když to jde i složitě :P Vyzkoušet je třeba všechno :P

Spaceball Obrázek

slož neslož

Příspěvek od Akord »

Nic proti, ale zdaleka ne vždy sinus nebo podobné analytické rešení stačí. Goniometrickou funkci si tak mužu za chuze kreslit po stene. Pokud by mi na modelování mela stačit podobná funkce, tak mi stačí holá predstavivost. Muže být i trochu chlupatá. Proste relax.

GRS
Stálý člen

len tak

Příspěvek od GRS »

Len taká blbá otázka...

Je tu niekto, kto overoval konštrukcie motorov?

Akord
Zasloužilý člen

Re: len tak

Příspěvek od Akord »

GRS píše:Len taká blbá otázka...
Je tu niekto, kto overoval konštrukcie motorov?
Ja. Iba som to nenatrel na červeno, ako bolo požadované. No a ľavý drôt sa mi pritom trochu ohol, nebol dosť rovný, ako bolo požadované. Teda nerobil som každú blbú konštrukciu. Stačí, že už dosť dobre viem odhadnúť, čo robí železo, alebo meď.
Ako opýtané, tak odpovedané. Nemysli si, že všetci tu sú iba teoretici a nič z toho, čomu veria si neoverili. Namiesto takej otázky si jeden motor over sám, teoreticky by si sa mal so svojim názorom zapojiť do diskusie až po určitých skúsenostiach v príslušnej oblasti, ak nepočítam normálne otázky k nejakej veci.

GRS
Stálý člen

Příspěvek od GRS »

Akord píše:Nemysli si, že všetci tu sú iba teoretici a nič z toho, čomu veria si neoverili.
To tvrdíš Ty, ja si nemyslím...

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

GRS píše:
Akord píše:Nemysli si, že všetci tu sú iba teoretici a nič z toho, čomu veria si neoverili.
To tvrdíš Ty, ja si nemyslím...
To bolo iba také drobnopriateľské jednoduchopriame doporučenie, pardon, ak nosím drevo do lesa.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: co je to?

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
To Anonymní P.:
mám dojem, že se úplně zbytečně čílíš.
Je tu návod, jak si vyrobit živou a mrtvou vodu, jsou tu popsány způsoby jejich použití a jsou tu popsány i principy jejich fungování. Jestli máš nějaké lepší a přesnější informace, tak je sem dej, a nevykládej takové nesmysly, jako že si tu někdo něco schovává a tají, aby právě díky tomu mohl s někým manipulovat. Jak asi, a proč?
Mně se naopak příliš nelíbí, že tu v nějakých náznacích a hádankách naznačuješ, že nějaké další a snad i lepší informace máš, nicméně jsi zatím nic konkrétnějšího k tomu nenapsal. Zatím to tedy spíš vypadá na známou hru "heč, já něco vím, ale neřeknu".
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“