Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
klucka
Starší člen

la

Příspěvek od klucka »

Ano no mal si pravdu tolko som to skumal až som znova dal do smutku nádobu zase buchla ale pred výbuchom bolo počut škvrčanie z vyvíjača a potom rana...
Už mi to je jasné a medzeru 1,5 budem musiet asi zvačšit....... ;)

tutonc

klucka

Příspěvek od tutonc »

Nemaj stach tu ti poradia iba to čo dávno vieš aj ty sám... nikto ti neporadí tak aby si zvýšil produkciu !!! pochop to už...STRACAS NA FORE LEN CAS !!!

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: la

Příspěvek od Aquarius1 »

klucka píše:Ano no mal si pravdu tolko som to skumal až som znova dal do smutku nádobu zase buchla ale pred výbuchom bolo počut škvrčanie z vyvíjača a potom rana...
Efektivní elektrolíza se podle údajů pohybuje u mezery 3mm ale i v případu menší mezery lze tuto dosáhnout jen je nutné vzít v potaz proud a napětí které do toho cpeš.Při menší mezeře vodu vlastně vaříš a ne rozkládáš čímž docílíš jen menšího účinku (předpoklad stejného napětí) a tvorby vodních par.Skoušel jsem a vím jak se to chová,pokud mezera bude menší (dané odporem či lépe řečeno vodivostí vody)dojde buď k varu nebo ke zkratu(díky deformacím pokud je elektroda ze slabšího plechu či probitím izolace) či dokonce k menším výbuchům uvnitř kapaliny a následkek malého prostoru a nestlačitelnosti vody k explozím.Divím se jen že tuto skušenost nikdo nepopsal.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
klucka
Starší člen

Aquarius1

Příspěvek od klucka »

Táto informácia je velmi dvoležitá pri laborovaní ! Karmu ti dávam...

Návštěvník

Re: la

Příspěvek od Návštěvník »

Aquarius1 píše:
klucka píše:Ano no mal si pravdu tolko som to skumal až som znova dal do smutku nádobu zase buchla ale pred výbuchom bolo počut škvrčanie z vyvíjača a potom rana...
Efektivní elektrolíza se podle údajů pohybuje u mezery 3mm ale i v případu menší mezery lze tuto dosáhnout jen je nutné vzít v potaz proud a napětí které do toho cpeš.Při menší mezeře vodu vlastně vaříš a ne rozkládáš čímž docílíš jen menšího účinku (předpoklad stejného napětí) a tvorby vodních par.Skoušel jsem a vím jak se to chová,pokud mezera bude menší (dané odporem či lépe řečeno vodivostí vody)dojde buď k varu nebo ke zkratu(díky deformacím pokud je elektroda ze slabšího plechu či probitím izolace) či dokonce k menším výbuchům uvnitř kapaliny a následkek malého prostoru a nestlačitelnosti vody k explozím.Divím se jen že tuto skušenost nikdo nepopsal.
Se vzdáleností elektrod to nemá nic společného. Pokud něco o elektrolýze víš, tak pro zvýšení efektivity do elektrolyzéru nikdy nebudeš cpát vyšší napětí než 2V na článek. Spíš nižší. I tak je to ale neefektivní elektrolýza. Přesněji COOP<1.
P.

Návštěvník

Re: P.

klucka píše:???
Až zistíš ako to je, docieliš skoro desaťnásobný vývin vodíku ako pri bežnej elektrolýze.
P.

klucka
Starší člen

P.

Příspěvek od klucka »

Ako to je? Nerozumiem....vieš mi to niako vysvetlit čo si tým myslel? alebo sz..
P. mohol by si mi napísat SZ alebo ako to je?

Moj poznatok je taký, že čím večšia medzera tak tým nižšia účinost vyvíjača...

caspr
Nový člen

info

Příspěvek od caspr »

no já si to chci vyrobit na spořič paliva do mého puntaka 1.7D

Návštěvník

Re: foto-z knihy

gromit píše:
on ten Tesla nebyl úplně hloupej... no kyslík třeba do palivovýho článku, propálený plynový kotel zrovna na pochvalu nevypadá :D
Do palivového článku stačí bohatě vzdušní kyslík, je skoro zadarmo.
P.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: foto-z knihy

Příspěvek od gromit »

Anonymous píše:
gromit píše:
on ten Tesla nebyl úplně hloupej... no kyslík třeba do palivovýho článku, propálený plynový kotel zrovna na pochvalu nevypadá :D
Do palivového článku stačí bohatě vzdušní kyslík, je skoro zadarmo.
P.
to jo, ale máme kyslík z té elektrolýzy - a co teď s ním?
kyslíkové kopí?

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
caspr
Nový člen

info

Příspěvek od caspr »

Já bych se na ten kyslík vykašlal a pouštěl ho mimo palivovou soustavu. Mám pocit že pokud ho pustím do spalovací soustavy tak se sloučí a vznikne z něj zase voda ve válcích ale to je jen doměnka.

caspr
Nový člen

info

Příspěvek od caspr »

Jinak tady je můj asi 3ti kousek frčel přibližně na 10-12A a 12v ,byl použit starej ATX zdroj ,boužel pak jsem to přepískl z hydroxidem sodným a zdroj šel do kytek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

caspr
Nový člen

info

Příspěvek od caspr »

a tady je fotka jak sem to sestavil.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

caspr
Nový člen

Re: info

Příspěvek od caspr »

caspr píše:Jinak tady je můj asi 3ti kousek frčel přibližně na 10-12A a 12v ,byl použit starej ATX zdroj ,boužel pak jsem to přepískl z hydroxidem sodným a zdroj šel do kytek.
Tohle jsem pak zapojil do svého auta Seat Toledo 1.8i benzín , po odpojení čerpadla samozřejmě auto scíplo, Ale bylo vidět při běhu motoru že motor byl klidnější jak tvrdil kámoš který se v tom vrtá také. Nyní už mám i Punto 1.7D na kterém to budu skoušet nyní.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Martinovi z Ke

Příspěvek od sano »

http://peswiki.com/index.php/OS:Stiffle ... ty_Circuit
Obvod sa dá kúpiť u dr. Stiflera za 25 dolárov.

Možno tu to na niečo bude, už to na fóre spomínali viacerí.
Dr. Stifler rozpracoval aj s pomocou skupiny elektroinžinierov na Karlovej univerzite, svoje koncepcie lacného svietenia, ohrevu a vývoja vodíka z vody.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“