Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Nikola Tesla - souhrn dostupných informací

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

kniha

Příspěvek od chiq »

Správny názov: Davida Childresse: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy napr.: http://elektrika.cz/data/clanky/kniha-n ... alezy/view

caspr
Nový člen

Re: kniha

Příspěvek od caspr »

chiq píše:Správny názov: Davida Childresse: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy napr.: http://elektrika.cz/data/clanky/kniha-n ... alezy/view
jj přesně tak , mám ji v boudě na vánočních trzích tak sem si dobře nezapamatoval název.

caspr
Nový člen

foto-z knihy

Příspěvek od caspr »

tak tady to je
Přílohy
nic moc scan ale lip to nešlo :) hlavní že je to čitelné
nic moc scan ale lip to nešlo :) hlavní že je to čitelné

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: foto-z knihy

Příspěvek od gromit »

caspr píše:tak tady to je
není to o technologii, ale o ekonomice - rozložím vodu na vodík a kyslík, následně vodík spálím na vodu se vzdušným kyslíkem, který je "zadarmo" a uvolním zpátky energii vynaloženou na elektrolýzu - a kyslík z elektrolýzy nevypustím jentak do vzduchu, ale dál ho zužitkuju (zhodnotím)...

pěkná ukázka otevřeného systému ;)

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

gromit píše:
není to o technologii, ale o ekonomice - rozložím vodu na vodík a kyslík, následně vodík spálím na vodu se vzdušným kyslíkem, který je "zadarmo" a uvolním zpátky energii vynaloženou na elektrolýzu - a kyslík z elektrolýzy nevypustím jentak do vzduchu, ale dál ho zužitkuju (zhodnotím)...

Teda pane kolego, vy jste hlava :idea: . Že mě to nenapadlo dřív? Zbylý kyslík spálím v kotli se zemním plynem, propálím u toho kotel, ale to je jedno, protože manželka mě bude milovat. Konečně jí bude teplo. :!:

"Dum spiro spero"
Ciceron
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Ilem píše:
gromit píše:

Teda pane kolego, vy jste hlava :idea: . Že mě to nenapadlo dřív? Zbylý kyslík spálím v kotli se zemním plynem, propálím u toho kotel, ale to je jedno, protože manželka mě bude milovat. Konečně jí bude teplo. :!:
on ten Tesla nebyl úplně hloupej... no kyslík třeba do palivovýho článku, propálený plynový kotel zrovna na pochvalu nevypadá :D

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
jnvk

Nikola Tesla a jeho dilo 1947 v2.0

Příspěvek od jnvk »

Velký upgrade předchozího. Strany 1-83 zcela nově naskenovány, hlavně kvůli často nečitelným levým okrajům stránek. Doplněny chybějící strany 64-65.

Happy New Year 2010!

http://uloz.to/3467357/nikola-tesla-a-j ... 7-v2.0.zip

spaceball
Zasloužilý člen

Re: teslova energia eteru

Příspěvek od spaceball »

majlando píše:8hz je Schumanova frekvencia má to byt frekvencia magnetického pola Zeme nevím jak to mohel chytat Tesla dosavadné pokusy bud stroskotali alebo byli neefektivné takže padli do zapomenutia no škoda :( sám sem sa pokúšal bez uspešne navrhnút takové zarídení :(
Ale to víš že to funguje. Potřebuješ jen pár hektarů pole s dipóly a nějaký ten megawat energie. Všude ve světě se s tím
dělají pokusy a ionosféra jim vrací několikanásobek vložené energie. Tesla svou věží "dráždil" ionosféru několika stovkama
kilowat a lokálně, v radiusu několika kilometrů od vysílače, mohl v jisté frekvenci anténou svého elektromobilu toto přijímat.
Bohužel, doma na ponku nic z toho nesestavíš, chce to pořádnou investici...maximálně vyrobíš ten "přijímač" podle patentů,
ale ten ti bude na nic bez vysílače. :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

spaceball píše:
majlando píše:8hz je Schumanova frekvencia má to byt frekvencia magnetického pola Zeme nevím jak to mohel chytat Tesla dosavadné pokusy bud stroskotali alebo byli neefektivné takže padli do zapomenutia no škoda :( sám sem sa pokúšal bez uspešne navrhnút takové zarídení :(
Ale to víš že to funguje. Potřebuješ jen pár hektarů pole s dipóly a nějaký ten megawat energie. Všude ve světě se s tím
dělají pokusy a ionosféra jim vrací několikanásobek vložené energie. Tesla svou věží "dráždil" ionosféru několika stovkama
kilowat a lokálně, v radiusu několika kilometrů od vysílače, mohl v jisté frekvenci anténou svého elektromobilu toto přijímat.
Bohužel, doma na ponku nic z toho nesestavíš, chce to pořádnou investici...maximálně vyrobíš ten "přijímač" podle patentů,
ale ten ti bude na nic bez vysílače. :D
Jak velkou asi? Znám spousty bohatejch lidů.. :roll:

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

PRO JIM68

Obrázek

Transmitter can deliver up to 500 kW of RF power in the 3-30 MHz Frequency range to the Antenna.

Obrázek

Teslův pokusný vysílač

Obrázek

Teslův přijímač

Obrázek

Project HAARP

Obrázek

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Spaceball

Příspěvek od Jim68 »

Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly? :P

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Spaceball

Příspěvek od spaceball »

Jim68 píše:Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly? :P
Kde jsi přišel na takovou debilitu že by se mohlo jednat o mou soukromou zahrádku? Tady máš jeden superodkaz Project HAARP :D :D :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

spaceball píše:
Jim68 píše:Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly? :P
Kde jsi přišel na takovou debilitu že by se mohlo jednat o mou soukromou zahrádku? Tady máš jeden superodkaz Project HAARP :D :D :D
Ten odkaz je super. Chtěl jsem se jen vlichotit - páč jsi psal o těch hektarech... :oops:

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Jim68 píše:
spaceball píše:
Ten odkaz je super. Chtěl jsem se jen vlichotit - páč jsi psal o těch hektarech... :oops:
:D Kéž by byly ty hektary, možná nějaké ary...a i ty jsem pronajal zemědělcům - nezištně za naturálie. :P
Prostě Tesla nebyl troškař. George Westinghouse byl poměrně štědrý, alespoň ze začátku, než mu Tesla nastínil
zbytečnost el. distribučních sítí :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

majlando píše:for spaceball : tá schéma na ten tesluv príjmač je komplet?
Máš to tam napsané - že je to náhradní obvod nebo okruh, nebo by se dalo říci i alternativní zapojení.....
Každý obvod cívka-kondenzátor buzené na rezonanční frekvenci např. , bych označil jako Teslův přijímač či vysílač.
Dokonce i přijímač Teslovy zářivé energie má tyto atributy. Pokud máš na mysli schéma přijímače z jeho elektromobilu,
pak toto nebylo nalezeno. Je třeba si uvědomit, že v té době již existovaly elektromobily a ta kouzelná skříňka, kterou
připojil před jízdou, mohla býti pouhým měničem DC-AC a jezdilo se na baterky se střídavým motorem pod kapotou, což
se mi zdá pravděpodobnější - obzvláště v připadě pana Tesly.

Spaceball Obrázek

Zpět na „Universum“