Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Nikola Tesla - souhrn dostupných informací
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
kniha
Správny názov: Davida Childresse: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy napr.: http://elektrika.cz/data/clanky/kniha-n ... alezy/view
Re: kniha
jj přesně tak , mám ji v boudě na vánočních trzích tak sem si dobře nezapamatoval název.chiq píše:Správny názov: Davida Childresse: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy napr.: http://elektrika.cz/data/clanky/kniha-n ... alezy/view
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: foto-z knihy
není to o technologii, ale o ekonomice - rozložím vodu na vodík a kyslík, následně vodík spálím na vodu se vzdušným kyslíkem, který je "zadarmo" a uvolním zpátky energii vynaloženou na elektrolýzu - a kyslík z elektrolýzy nevypustím jentak do vzduchu, ale dál ho zužitkuju (zhodnotím)...caspr píše:tak tady to je
pěkná ukázka otevřeného systému
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Teda pane kolego, vy jste hlava . Že mě to nenapadlo dřív? Zbylý kyslík spálím v kotli se zemním plynem, propálím u toho kotel, ale to je jedno, protože manželka mě bude milovat. Konečně jí bude teplo.gromit píše:není to o technologii, ale o ekonomice - rozložím vodu na vodík a kyslík, následně vodík spálím na vodu se vzdušným kyslíkem, který je "zadarmo" a uvolním zpátky energii vynaloženou na elektrolýzu - a kyslík z elektrolýzy nevypustím jentak do vzduchu, ale dál ho zužitkuju (zhodnotím)...caspr píše:tak tady to je
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
on ten Tesla nebyl úplně hloupej... no kyslík třeba do palivovýho článku, propálený plynový kotel zrovna na pochvalu nevypadáIlem píše:Teda pane kolego, vy jste hlava . Že mě to nenapadlo dřív? Zbylý kyslík spálím v kotli se zemním plynem, propálím u toho kotel, ale to je jedno, protože manželka mě bude milovat. Konečně jí bude teplo.gromit píše:není to o technologii, ale o ekonomice - rozložím vodu na vodík a kyslík, následně vodík spálím na vodu se vzdušným kyslíkem, který je "zadarmo" a uvolním zpátky energii vynaloženou na elektrolýzu - a kyslík z elektrolýzy nevypustím jentak do vzduchu, ale dál ho zužitkuju (zhodnotím)...caspr píše:tak tady to je
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Nikola Tesla a jeho dilo 1947 v2.0
Velký upgrade předchozího. Strany 1-83 zcela nově naskenovány, hlavně kvůli často nečitelným levým okrajům stránek. Doplněny chybějící strany 64-65.
Happy New Year 2010!
http://uloz.to/3467357/nikola-tesla-a-j ... 7-v2.0.zip
Happy New Year 2010!
http://uloz.to/3467357/nikola-tesla-a-j ... 7-v2.0.zip
- spaceball
- Zasloužilý člen
Re: teslova energia eteru
Ale to víš že to funguje. Potřebuješ jen pár hektarů pole s dipóly a nějaký ten megawat energie. Všude ve světě se s tímmajlando píše:8hz je Schumanova frekvencia má to byt frekvencia magnetického pola Zeme nevím jak to mohel chytat Tesla dosavadné pokusy bud stroskotali alebo byli neefektivné takže padli do zapomenutia no škoda sám sem sa pokúšal bez uspešne navrhnút takové zarídení
dělají pokusy a ionosféra jim vrací několikanásobek vložené energie. Tesla svou věží "dráždil" ionosféru několika stovkama
kilowat a lokálně, v radiusu několika kilometrů od vysílače, mohl v jisté frekvenci anténou svého elektromobilu toto přijímat.
Bohužel, doma na ponku nic z toho nesestavíš, chce to pořádnou investici...maximálně vyrobíš ten "přijímač" podle patentů,
ale ten ti bude na nic bez vysílače.
Spaceball
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak velkou asi? Znám spousty bohatejch lidů..spaceball píše:Ale to víš že to funguje. Potřebuješ jen pár hektarů pole s dipóly a nějaký ten megawat energie. Všude ve světě se s tímmajlando píše:8hz je Schumanova frekvencia má to byt frekvencia magnetického pola Zeme nevím jak to mohel chytat Tesla dosavadné pokusy bud stroskotali alebo byli neefektivné takže padli do zapomenutia no škoda sám sem sa pokúšal bez uspešne navrhnút takové zarídení
dělají pokusy a ionosféra jim vrací několikanásobek vložené energie. Tesla svou věží "dráždil" ionosféru několika stovkama
kilowat a lokálně, v radiusu několika kilometrů od vysílače, mohl v jisté frekvenci anténou svého elektromobilu toto přijímat.
Bohužel, doma na ponku nic z toho nesestavíš, chce to pořádnou investici...maximálně vyrobíš ten "přijímač" podle patentů,
ale ten ti bude na nic bez vysílače.
Jim68
Be happy!
Be happy!
- spaceball
- Zasloužilý člen
re
PRO JIM68
Transmitter can deliver up to 500 kW of RF power in the 3-30 MHz Frequency range to the Antenna.
Teslův pokusný vysílač
Teslův přijímač
Project HAARP
Transmitter can deliver up to 500 kW of RF power in the 3-30 MHz Frequency range to the Antenna.
Teslův pokusný vysílač
Teslův přijímač
Project HAARP
Spaceball
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Spaceball
Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly?
Jim68
Be happy!
Be happy!
- spaceball
- Zasloužilý člen
Re: Spaceball
Kde jsi přišel na takovou debilitu že by se mohlo jednat o mou soukromou zahrádku? Tady máš jeden superodkaz Project HAARPJim68 píše:Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly?
Spaceball
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten odkaz je super. Chtěl jsem se jen vlichotit - páč jsi psal o těch hektarech...spaceball píše:Kde jsi přišel na takovou debilitu že by se mohlo jednat o mou soukromou zahrádku? Tady máš jeden superodkaz Project HAARPJim68 píše:Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly?
Jim68
Be happy!
Be happy!
- spaceball
- Zasloužilý člen
Kéž by byly ty hektary, možná nějaké ary...a i ty jsem pronajal zemědělcům - nezištně za naturálie.Jim68 píše:Ten odkaz je super. Chtěl jsem se jen vlichotit - páč jsi psal o těch hektarech...spaceball píše:Kde jsi přišel na takovou debilitu že by se mohlo jednat o mou soukromou zahrádku? Tady máš jeden superodkaz Project HAARPJim68 píše:Ahoj, máš moc hezkou zahrádku, jen co je pravda. Gratuluji. Neviděl jsem některé fotky u Nikoly?
Prostě Tesla nebyl troškař. George Westinghouse byl poměrně štědrý, alespoň ze začátku, než mu Tesla nastínil
zbytečnost el. distribučních sítí
Spaceball
- spaceball
- Zasloužilý člen
Máš to tam napsané - že je to náhradní obvod nebo okruh, nebo by se dalo říci i alternativní zapojení.....majlando píše:for spaceball : tá schéma na ten tesluv príjmač je komplet?
Každý obvod cívka-kondenzátor buzené na rezonanční frekvenci např. , bych označil jako Teslův přijímač či vysílač.
Dokonce i přijímač Teslovy zářivé energie má tyto atributy. Pokud máš na mysli schéma přijímače z jeho elektromobilu,
pak toto nebylo nalezeno. Je třeba si uvědomit, že v té době již existovaly elektromobily a ta kouzelná skříňka, kterou
připojil před jízdou, mohla býti pouhým měničem DC-AC a jezdilo se na baterky se střídavým motorem pod kapotou, což
se mi zdá pravděpodobnější - obzvláště v připadě pana Tesly.
Spaceball