Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Nikola Tesla - souhrn dostupných informací

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
spaceball
Zasloužilý člen

Re: teslova energia eteru

Příspěvek od spaceball »

majlando píše: No škoda teda, tá krabička kúzelná asi nebyla iba meničem DC-AC ale aj príjmačem energie , Zem je vlastne jeden velký kondenzátor stačí sa napojit a jede sa. A pokad si čítal o tem jeho aute tak mnelo anténu,elektromotor z prevodovku a tú krabičku+baterku tak by mna zajímalo jak mohel prejít více km než elektromobily které už jezdily bez teho aby nabíjal baterie.
Není známo kolik km najel ve skutečnosti. Baterie byly zcela jistě nad zadní nápravou pod podlahou (nevzpomínám si, že
bych uváděl baterky v krabičce). Aplikace antény rovněž není potvrzena - mohlo se jednat o pokus s dosahem signálu z
vysílače - na to je dobré auto nebo vlak. Odhaduje se dojezd 20-40km s upraveným motorem, což v té době byla
pořádná štreka. Připusťme, že Teslovo auto bylo poháněno atmosférickou elektřinou a podle "zaručených" pramenů se
celé zařízení schovávalo v krabici o velikosti lampového rádia. Železa tam moc nebylo, protože Tesla to údajně nesl ze
svého pokoje (kulturista zrovna nebyl). Z těchto rozměrů a hmotnosti by šlo třeba vyjít - kondenzátory a cívky tehdejší
doby..no nevím. Ty výkony - asi v tom nebylo zvonkové trafečko se slaboučkým drátkem a miniaturní japonské elektrolyty ;)

Spaceball Obrázek
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

majlando píše: Zem je vlastne jeden velký kondenzátor stačí sa napojit a jede sa. A pokad si čítal o tem jeho aute tak mnelo anténu,elektromotor z prevodovku a tú krabičku+baterku tak by mna zajímalo jak mohel prejít více km než elektromobily které už jezdily bez teho aby nabíjal baterie.
Protože jsem si kapacitu nepamatoval, tak pokud si fakt jenom odhadove spočítáme kapacitu takového kondu podle C=epsilon*S/d=8.86e-12*12.56*(6400000^2)/100000,
tedy zemský polomer 6400km, vzdálenost 100km, tak vyjde C=0.05F, co odpovídá energii E=C*U*U/2=0.05*400000*400000=4GJ., co je 1111kWh, tedy jízda jediného osobního auta rekneme 100hodin (pokud žere 10kW.
Je jasné, že taková kapacita je prakticky nanic, ať jsou hodnoty treba dvounásobné. Proud, co ten kond dobíjí je zajímavejší, avšak odpovídá celkové bourkové aktivite na Zemi, kond tedy nabíjejí bourky, které fungují, jako slunečné tepelne-elektrostatický stroj, proud vzduchu koná práci pri oddelování náboju, jako ve van de Graaffove generátoru. Aktivita všech bourek na Zemi poskytuje prumerný proud 1800A(lze dohledat), co je asi 720MW, takže v podstate jedna velká elektrárna, nebo pár menších. A je po celé ionosfére a její funkci. Docela smešné, jak ji lidi chtejí sežrat.
Co se týče antény, tak o frekvenci v Hz težko mluvit, normální anténa by musela mít obrovské kilometry. Aby se naakumulovala tak velká energie v prostoru auta, muselo by jít o frekvence tak v GHz.
Naposledy upravil(a) Akord dne ned 10 led 2010 14:54, celkem upraveno 1 x.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Tesla a Gray

Příspěvek od gromit »

Tohleto mi teď přišlo mailem: http://www.free-motor.org/wireless_eng.htm
:oops: :dknow:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

majlando píše: No to je jasné ale tak snad to dodávalo nejakú elektrinu ,našel sem jednu jeho schému na energiu z radiačného žárená takže si myslím že to fungovalo určite tý cívky a kondenzátory byli umerné výkonu
Radiace, to je pak jiná, transformátory a radiace - zagooglujte. Připusťme, že by si Tesla opatřit drahý štěpný materiál.
Nejspíš by mu jej musela zakoupit Westinghouse Electric Company, ale soupeření s Morganem tuto společnost stálo
hodně finančních prostředků. Aby mohla být spol. Westinghouse zachráněna, musel Tesla ustoupit od svých tantiém. Se
společností se rozloučil a skončil v jednom předplaceném hotelovém pokoji...Pokud by "kouzelná skříňka" Teslova
elektromobilu obsahovala nějaké rezonanční jaderné zařízení, pak s ohledem na výkony by musela být nepoměrně větší a
rovněž i těžší. Mimo vinutí cívek a transformátorů....toho olova na odstínění.... prostě taková skříňka by se nedala
odnést a Teslovi, s jeho podlomeným zdravím by se to nepodařilo ani rudlem. Mám silné podezření , že takové to story o
zázračných krabičkách a podobně, mají za úkol zdiskreditovat dobré jméno Nikoly Tesly.

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Tesla a Gray

Příspěvek od poota »

gromit píše:Tohleto mi teď přišlo mailem: http://www.free-motor.org/wireless_eng.htm
Možná totéž v češtině?
http://www.free-motor.org/wireless_cze.htm
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla a Gray

Příspěvek od gromit »

poota píše:
gromit píše:Tohleto mi teď přišlo mailem: http://www.free-motor.org/wireless_eng.htm
Možná totéž v češtině?
http://www.free-motor.org/wireless_cze.htm
Zdravím - poota
Ahoj pooto - jasně, dole být takový vlaječka, jen se mi zdála ta angličtina srozumitelnější...
ještě doporučuju ty videa s Grayovým motorem - hezky to tam srší

:good:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Ten patent nemá nic společného se štěpným materiálem, ale se Sluncem. Tesla se mylně domníval, že ze Slunce přilétají
částice rychleji než světlo - říkal jim neutrony. Tyto "neutrony" měly ionizovat vzduch a anténa měla přijímat náboj z
iontů ionizovaného vzduchu. Naboj se ukládal v kondenzátoru a byl vybíjen přes motor. Mám dojem, že se jednalo o dva
patenty v souvislosti se spínačem (vybíjením kondenzátoru). Tesla se nechal slyšet, že bude i nadále pokračovat ve výzkumu
a patentovou přihlášku podal na podkladě svého pozorování - neustálé nabíjení kondenzátorů až k proražení dialektrika.
Jeho snem byla stavba velkého motoru v souvislosti se zářivou energií, ale zároveň si stěžoval na okolnosti,
které mu brání v realizaci jeho snu. Nic méně, patent byl schválen a udělen (patentové úřady neprováděly důsledné
průzkumy vynálezů). Přístroj nebyl funkční dle předpokladu, ale náboj se v kondenzátoru opravdu kumuloval. Dnes je toto
používáno v účelu různých chatových nabíječek akumulátorů - mrkni na fórum nebo zagoogluj. K těm patentům - patentovat
šlo cokoliv - za správní poplatek a následně za udržovací poplatek. Tesla si takto chtěl ochránit zařízení na kterém pracoval.
Tak, to je ve velmi zkrácené verzi asi tak všechno ;)

Spaceball Obrázek
Starší člen
Dostal: 9 poděkování

teslove tajne vynalezi

Příspěvek od wolf234 »

TESLA BOL GENIUS A JEHO TURBINU VYUžIVALI NEMCI VO SVOJICH EXPERIMENTOCH
Přílohy
Pentagon Aliens - 05.htm
file:///C:/Documents%20and%20Settings/a/Desktop/schemi%20pal.%20procesora/Pentagon%20Aliens%20-%2005.htm
(93.87 KiB) Staženo 322 x

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

dve weby so zaujímavými informáciami o voľnej energii

Příspěvek od sano »

http://www.richieburnett.co.uk/dcreschg.html
http://www.dtic.mil/cgi-bin/GetTRDoc?AD ... tTRDoc.pdf

1.Pridávam preklad prvej stránky:

2.pridávam preklad Ritchieho domovskej stránky o teslových cievkach
Přílohy
teslova cievka.doc
(190.5 KiB) Staženo 268 x
teslova cievka domovská stránka.doc
(294 KiB) Staženo 233 x

davedino
Nový člen

Tesla ebook

Příspěvek od davedino »

Pro zajemce pridavam par knih o Teslovi a od Tesly

NIKOLA TESLA a jeho dilo.pdf
NIKOLA TESLA a jeho dilo.doc
Problem-zvysovani-lidske-energie-Tesla.doc
Tesla-Tad Wise.pdf
uloz.to

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/5444624/tesla1.rar

tomas
Stálý člen

Re: Tesla ebook

Příspěvek od tomas »

http://uloz.to/5444624/tesla1.rar

Zdravim,

nedaří se mi stahnout tento soubor. Stahuji to jako FREE. Funguje to někomu?

Dik
Tomas

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Tesla ebook

Příspěvek od Elektro »

tomas píše:http://uloz.to/5444624/tesla1.rar
Zdravim,
nedaří se mi stahnout tento soubor. Stahuji to jako FREE. Funguje to někomu?
Dik
Tomas
Zdravím tomas.
Stiahol som to free na prvý krát. Len musíš správne opísať kód a rozlišovať malé a veľké písmená.
Želám príjemný večer.

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
j.balaz
Nový člen

re

Příspěvek od j.balaz »

Zdravim

Ohladom teslovej "krabicky". Precital som viacero variant popisu daneho pribehu. Vacsina sa zhoduje ze magicka krabicka bola vyskladana z 12 elektroniek, anteny, rezistorov a drotu. Motor bol pravdepodobne na striedavy prud, co je zaujimavejsie jedna verzia pribehu popisuje ze malo ist o viacfazovy motor o vykone 80 koni, teda cca 62kW a ktory sa za behu nehrial. Nasiel som jednen obvod dokonca je patentovany, mrknite http://www.pyrazo.com a skutocne ide o obvod na prijem vlnenia skladajuci sa v zaklade z 12 elekroniek umiestnenych v magnetickom poli cievky. Podla par textov by sa v tom obvode nemal tvorit tok elektronov, ale tok ionov, co by malo za nasledok "studenu elektrinu" a tym padom by sa nehrial spotrebic. Je viacero variant tohto obvodu s menej elektronkami, co by napovedalo ze Tesla mohol predsa len dosiahnut viac faz. To ci to prijmalo energiu z veze podobnej wardenclifu alebo zo schumanovych "vln" je uz druha vec. Avsak Tesla spomina etericku energiu, niekde som o nej nasiel udaje ze ma frekvenciu 925hz je to stacionarne vlnenie avsak spiralove.
Osobne si myslim ze Tesla zachytaval schumanove vlnenie a jeho nasobky, teda 7.8hz, 14hz atd az po 59.9hz.

Chcel by som sa preto opytat, ma niekto prakticke skusenosti so zachytavanim tak nizkeho vlnenia? Ake obvody ste skusali, ake vysledky boli... dakujem vopred

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Historická PR zmínka o NT.

Příspěvek od aNONym »

Otištěno l.p. 1890 v Časopise pro pěstování matematiky a fysiky . ;) Non

(Čitateli ctěnému doporučuje se přečísti zmíněný článek v originále, kam dostane se klepnutím na odkaz výše jenž v modré barvě provedený jest, v psaní PDF potom toliko nachází se na straně s číslem 13. :D )

A ještě jeden velmi hezký článek z téhož zdroje týkající se "Zjevů výbojových s Teslovými proudy a napjetím" :lol: : http://dml.cz/bitstream/handle/10338.dm ... 00-5_3.pdf

-------------------------------------------

"Sepsal: Em.Fait, professor v Praze.

Nikola Tesla.

„Glas Crnogorca" ze dne 3. prosince m. r.
přinesl obšírný článek o mladém, nadaném vynálezci z oboru
elektrotechniky, Nikolu Teslovi, který v severní Americe vedle
Edisona mezi přední pracovníky na tomto poli se staví. Nebude
snad zbytečným, upozorníme-li naše čtenářstvo v krátkosti na
tohoto muže, pocházejícího z krve bratrského nám národa srbského.
Nikola Tesla narodil se ve vesnici Smiljanu nedaleko
Gospiče r. 1856; otec jeho byl pravoslavným knězem. Bystrý
mladík dostal počátečné vzdělání doma, nižší realku navštěvoval
v Gospiči (v chorvatském Přímoří), vyšší v Karlovci, po maturitě
odebral se na technické školy v Štýrském Hradci a odtamtud
rozhodl se přejíti do naší Prahy, aby svá studia dokončil. Na
krátkou dobu prodléval v Pešti a již tehdy vzbudil pozornost
některými opravami na strojích elektrických, by byl sesílen
proud. Umínil si, zdokonaliti se ve hlavním městě francouzském
a v Londýně, ze kterýchž měst počal dopisovati si se svými
přátely v Americe a po krátkém vyjednávání také toho dosáhl,
že byl přijat za assistenta v pracovně slavného Edisona (r. 1884).
V tomto úřadě setrval dvě léta a, shledávaje v tom svůj prospěch,
zařídil se samostatně.
Tesla jest vysoké hubené postavy, ale kostnatý, ve společnosti
jest příjemný a zábavný, mluví plynně anglicky, francouzsky,
italsky, německy, arci že nezapomněl ani rodného
srbského jazyka. Dovede lehce citovati úryvky z básní Byronových,
Shakespearových, Leopardia, Njeguše, Huga, Schillera
i národní písně domácí, tak že snadno obrátí rozmluvu na rozmanité
předměty.
Nejvíce pozornosti vzbudil svým vynálezem motoru, v němž
užívá se za hnací sílu střídavých proudů elektřiny. Odborné
časopisy americké „Electrical review", „Modern Light and Heat",
„Electrícal World" i jiné chválí jednomyslně, že tento vynález
učiní rozhodný pokrok v elektrotechnice, neboť uskutečňuje myšlenku,
kterou sám bystroduchý Edison prohlašoval za pošetilou. :evil:
Stroj jest tak jednoduchý, že obsluha jeho vyžaduje asi tolik
péče a dovednosti, jako mazání kol u lokomobily.
Tesla vymohl si již celou řadu patentů, jež mu vesměs
značný roční důchod pojišťují, — 14 jeho různých motorů slouží
k transmisisíly a transformaci elektřiny, 7 patentů týká se rozmanitých
strojů elektrických, lamp a p., konečně má výsadu na
dva thermomagnetické přístroje. Viděti z toho, že od mladého
vynálezce lze mnoho ještě očekávati."
:D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Životní příběh Nikoly Tesly ...

Příspěvek od A(&F) »

... mám neblahý pocit, že odkaz na tento dokument už tu možná někde je (byť třeba na jiných stránkách), ale snad tato duplicita nikoho nepohorší ... ;) ... http://www.tachyontachyon.estranky.cz/c ... itola.html ...

rozesmálo mne (citace z odkazu): ... "Mí přátelé často podotknou, že mé obleky mi padnou jako rukavice, ale nevědí, že všechny mé obleky byly ušity podle měr, které byly pořízeny téměř před padesáti lety a nikdy se nezměnily. Za tu dobu se moje váha nezměnila ani o libru. V této souvislosti vám povím legrační historku.

Jednoho večera v zimě 1885 pan Edison, Edward H. Johnson, prezident Edison Illuminating Company, pan Batchellor, manažer závodů a já jsme přišli na malé místo naproti domu 65 na Páté Avenue, kde byly umístěny kanceláře společnosti. Někdo navrhnul, abychom hádali, kolik kdo váží a já byl přemluven, abych si stoupl na váhu. Edison si mě změřil od hlavy až k patě a řekl: "Tesla váží přesně 152 liber." A uhodl to přesně. Svlečený jsem vážil 142 liber a tuto váhu mám dosud. Pošeptal jsem panu Johnsonovi, "Jak je možné, že Edison uhodl moji váhu tak přesně?"

"No," řekl a snížil hlas. "Důvěrně ti to řeknu, ale nesmíš to nikomu říct. Byl dlouhou dobu zaměstnán na chicagských jatkách, kde vážil tisíce prasečích půlek každý den. To je ten důvod."
...

... :lol::lol::lol: ...

PeS: ... a to jsem pouze původně hledal nějaké informace o křišťálu ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Universum“