Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Disociace vody
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Diky :-)
Nevidět, neslyšet, nemluvit. Myslet.J.K. píše:Gewo, dekuju za postrceni. Ted se mi v hlave rozsvitilo. Jeste bych chtel vedet, kdyz si sam jsi jisty, co a jak udelat aby to jelo - povedlo se Ti to v praxi ? Nebo jen "tusis" ? Vim ze jsi udelal spoustu pokusu, ale nevim jestli jsi zkusil i toto.
VN cívka u auta, tak jak je zapojená, jako na potvoru produkuje negativní pulsy.. Bez kondu jsou to jen ostré krátké špičky, s kondem se výboj prodlouží a je díky proudu teplejší. Proto motor špatně běží při odpojeném kondnzátoru. Nezapomeň, že bojuješ s napětím, ne s proudem. Pár megaohmů mezi vůbec neškodí...
http://www.imfsoft.cz/hardware/produkty ... nition.asp
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
- Mim
- Zasloužilý člen
Diskuse se zastavila?
NIkdo na nic nepřišel? Co bylo dřív.....? Jak do toho? To se mi snad jen zdá..... Mim
Však ono to půjde!!!
Nevim jak dal....
Nee, nikdo na to neprisel. S kamosem si s tim hrajeme, mame za sebou spoustu bezesnych noci, a nic :-( Vypada to, ze male postrceni mi nepomaha, potrebuji asi "nakopnout" vic...
- Mim
- Zasloužilý člen
Další malé nakopnutí.....
Uvedl jsem to už jinde a tak to dám i sem.....
Protože jsem některým poskytl nějaké další informace, uvádím je i zde:
Jsou to citáty, které jsem neupravoval:
Odpovědi: "Nejlepší je titan. Gewo už napsal proč. Používal jsem i nerez, ale 0,5 mm. Je s ním lepší práce. Můj vyvíječ má 150 elektrod, rozdělených do třiceti bipolárních sekcí. Mezi každou sekcí je vysokonapěťová elektroda. Rozměr jedné elektrody je 150 x 100 mm.
Voda je chemicky neupravená. Celé je to zastavěno v kastlíku od autobaterie 88 Ah. Víko je s 10 mm plexi. Nad elektrodami je plastová mřížka, zamezující kolísání hladiny. Toť vše. Ostatní je na tobě. Mim"
"Nerez 0,5 se dá střihat pakovkama, nebo bez problémů i kvalitníma nůžkama na plech. Já preferuji řezání vodním paprskem. Spousta firem to dělá a pokud nevymyslíš nějaké obludné tvary, tak to stojí velice málo.
Výhoda téhle metody je především v tom, že můžeš použít jakoukoliv vodu. O uhlíku a burelu jsem již také na fóru psal. Volný uhlík se polarizuje a nedá se s tím pracovat. Uhlíkové elektrody jsou křehké a špatně tvarovatelné a spojitelné. O titanu a ostatních materiálech napsal Gewo na fóru dost. Zatím. Mim"
Odpovědi: "Nejlepší je titan. Gewo už napsal proč. Používal jsem i nerez, ale 0,5 mm. Je s ním lepší práce. Můj vyvíječ má 150 elektrod, rozdělených do třiceti bipolárních sekcí. Mezi každou sekcí je vysokonapěťová elektroda. Rozměr jedné elektrody je 150 x 100 mm.
Voda je chemicky neupravená. Celé je to zastavěno v kastlíku od autobaterie 88 Ah. Víko je s 10 mm plexi. Nad elektrodami je plastová mřížka, zamezující kolísání hladiny. Toť vše. Ostatní je na tobě. Mim"
"Nerez 0,5 se dá střihat pakovkama, nebo bez problémů i kvalitníma nůžkama na plech. Já preferuji řezání vodním paprskem. Spousta firem to dělá a pokud nevymyslíš nějaké obludné tvary, tak to stojí velice málo.
Výhoda téhle metody je především v tom, že můžeš použít jakoukoliv vodu. O uhlíku a burelu jsem již také na fóru psal. Volný uhlík se polarizuje a nedá se s tím pracovat. Uhlíkové elektrody jsou křehké a špatně tvarovatelné a spojitelné. O titanu a ostatních materiálech napsal Gewo na fóru dost. Zatím. Mim"
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: Další malé nakopnutí.....
Ahojky, můžeš prosím Tě také uvést nějaká konkrétní data ať se máme čeho chytit?Mim píše:Uvedl jsem to už jinde a tak to dám i sem.....
Pro info. stačí že to NA PŘÍKLAD: krmíš 12 V při 5 amp. a za hodinu rozebereš 0,15 lt.vody.
To např, je záměrně velkým písmem aby se toho někdo nechyt předem.
Dík za pochopení Honza.
- Mim
- Zasloužilý člen
pro Kutila....
Už jsem ti odpověděl v jiné části fóra...Doufám, že to stačí...Ale jinak se klidně ptej...rád odpovím. Mim
Však ono to půjde!!!
Re: pro Kutila....
Tak toto je perfektní odpověď pro toto fórum nepostradatelná. Fantastická spolupráceMim píše:Už jsem ti odpověděl v jiné části fóra...Doufám, že to stačí...Ale jinak se klidně ptej...rád odpovím. Mim
Já sleduji i ekonomiku provozu a teprve tam kde bude výhodná tak „zaberu špónu“ a nebudu hledět na čas ani finance.
Jestliže dnes vím o funkčním zařízení, které je schopno (když to dotáhnu do konce) vyrobit min. litr směsi/sec. s příkonem do 50 W a ne 3000W tak po tom půjdu jak po uzeným. Jestliže mě tvoje řešení do té doby umožní provozovat EC na vodu, budu vděčný i za jiné informace. Nepotřebuji žádný návod -(stavebnici), vím co mám dělat ale z principu žádné nové informace neodmítám ani předem nezavrhuji. (jen jsem si chtěl udělat obrázek o ekonomice provozu "Mimova" vyvíječe)
Jinak jsem vám ostatním chtěl říct, že teoretická znalost řešení (tzv.pochopení funkce) neznamená, že jste již zvítězili. Vždycky je v tom nějaký malilinký háček proč to nejede tak, aby to bylo prakticky využitelné!!
NO A VO..VO..VO TOM TO JE!
Vydržať Honza
- Mim
- Zasloužilý člen
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Úvodní článek
má několik drobných změn a dodatků.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- Mim
- Zasloužilý člen
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úvodní článek....
Mime, tohle vlákno je o disociaci vody, ne o pulsní ani o normální elektrolýze.Mim píše:To jsi to tedy spravil....???
Z Dingelova patentu:
Systém produkuje vodíkový a kyslíkový plyn z vody podle potřeby. Voda je separována na vodíkový a kyslíkový plyn použitím unikátního designu, kombinujícího metalurgické a elektrotechnické vynálezy.
Nikde netvrdí, že jde o jeho vynálezy – způsob spočívá v neobvyklé kombinaci obecně známých prostředků. Patentován je tedy jen design!
Obr. jak02.jpg
Separátor – kovová
voština (prostorový útvar...)
Obr. jak01.jpg
Základy v pozadí
-----------------------
H20
Použití voštinového separátoru
& vědět jak elektřina a magnetizmus (při – x,xxx Atm) poskytnou palivo k spalování. (Zařízení pracuje s podtlakem, proto tak prosté upevnění víčka elektrolyzéru...)
------------------------
Zbývá ještě zmíněný magnetizmus.
Tady je:
United States Patent 4,014,777
Yul Brown
... Zdokonalení pomocí permanentních nebo elektromagneticky indukovaných magnetických polí použitých v elektrolyzéru umožňuje kontrolovanou separaci jistého množství vytvořených plynů.
... Separace vodíku a kyslíku ze směsi za použití buď permanentního, anebo elektromagneticky vytvořeného, nastavitelného magnetického pole.
FIG. 6 demonstruje uspořádání pro magnetickou separaci kyslíku z kyslíko-vodíkové směsi, přičemž takto získaného kyslíku může být využito např. k řezání plamenem.
Zařízení sestává z komory 60 obsahující magnet 61 umístěný v potrubí 62. Směs vodíku a kyslíku prochází potrubím kolem magnetu 61. Diamagnetický kyslík je magnetickým polem odkloněn do příčného kanálu 63 a do uprostřed zaústěné hadice (nezobrazeno) vedoucí z tohoto kanálu k řezacímu hořáku. Paramagnetický vodík pokračuje potrubím okolo magnetu a může být podle potřeby buď vypuštěn do atmosféry, anebo jímán do zásoby.
------------------------------------------
Věda, co?
Kontrolní otázky:
1/ Z jakéhopak asi kovu je voštinový separátor?
2/ Kde jsou tyto elektrody umístěny, a jaké napětí jaké polarity je na ně přiváděno?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Merlin dne sob 25 lis 2006 2:36, celkem upraveno 11 x.
- Mim
- Zasloužilý člen
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nó.....
JE!Mim píše:Ale vo....vo...vo...vo...votom to neni.