Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: tepelný audit

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:.... firma co od ní "asi" budu kupovat čerpadlo a trubičky do dodlahy vč. izolací...je poměrně laciná....je to hlavně tím , že čerpadlo není nadopovaný někdy až nesmyslnou elektronikou, podlaha je jednoduchá a rozvody také....
... no, pokud nenarazíš na podobný zhúvěřilosti jako např. tohle http://www.eklimatizacia.sk/klima2008/s ... gorie=1016 ... :lol: :lol: ... , tak to, co to celé hlavně prodraží, jsou především ty různý předražený "mechanický" serepetičky, ... když jsem viděl mosaznej čtyřnásobnej rozbočovač chadiva za cca 16.000 CZK (v nákupce), tak jsem málem odlel ... :D

... jaký systém TČ máš v plánu, Martine ??? ... (něco - něco)

PeS: ... na svým baráku mám poctivý, 1 metr tlustý zdi z roku 1460 ... ;) ... ani jedna prasklinka ... 8)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

A(&F) píše:
martin11 píše:.... firma co od ní "asi" budu kupovat čerpadlo a trubičky do dodlahy vč. izolací...je poměrně laciná....je to hlavně tím , že čerpadlo není nadopovaný někdy až nesmyslnou elektronikou, podlaha je jednoduchá a rozvody také....
... no, pokud nenarazíš na podobný zhúvěřilosti jako např. tohle http://www.eklimatizacia.sk/klima2008/s ... gorie=1016 ... :lol: :lol: ... , tak to, co to celé hlavně prodraží, jsou především ty různý předražený "mechanický" serepetičky, ... když jsem viděl mosaznej čtyřnásobnej rozbočovač chadiva za cca 16.000 CZK (v nákupce), tak jsem málem odlel ... :D

PeS: ... na svým baráku mám poctivý, 1 metr tlustý zdi z roku 1460 ... ;) ... ani jedna prasklinka ... 8)
...je to tahle firma...příbram.... Revel, s.r.o.
Evropská 127, CZ 261 01 Příbram
N 49° 41‘ 43“ E 14° 2‘ 6“

IČ: 47543850, DIČ: CZ47543850

distribuce
tel.: +420 318 635 209, fax: +420 318 629 975
Po-Pá: 7:00-16:00

management
tel./fax: 420 318 628 697, 318 620 904

....okolo těch čerpadel běhám už několik let...naposledy na Aqatermu napodzim v Praze.....byli tam všichni....co do oboru dělají....a tihle mě opravdu nadchli....hlavně....podlahou....žádný akumulační system v podlaze.....viz návody.....kdo to neviděl na vlastní oči nevěří....jeví se mi to jako dobré....je tu někdo, kdo s nima obchodoval...??...no teď jim budu posílat náčrtek domečku...aby udělali předběžný rozpočet...ale já to kalkuluju...odhadem celé...t,j podlaha rozvody a čerpadlo na cca 120 000.... na tuhle cenu se nikde nedostanu ani náhodou.....je to bez práce....jen material...jo čerpadlo bez chlazení.....dělaj 2 verse....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:
jarda ovčák píše:Mě dělali energetický audit,dům 330metrů čtverečných, s dvoupatrovou půdou i sklepama 16 místností a kdyby delali projekt na dotaci, tak by to stálo 9 tisíc, a kdyby to firma i zateplovala, tak by to bylo grátis.
Rozhodně to trvalo dvěma frajerům den měření a jednomu u počítače další den dosazování hodnot do programu. Takže to s cestou odpovídá běžnému trhu práce.Nakonec si neřekli ani korunu, protože to nikam nevedlo, čož bylo v souladu s dohodou.
Energetický audit je o plánech domu a o konstrukci, tedy z čeho je co postaveno.U mne den měřili barák, páč plány si odvezli sudetští němci v pětačtyřičátým.
Na tč bych si dal majzla, aby nemělo horizont návratnosti za horizontem životnosti. Pokud na dotaci, tak by ti energetický audit měl grátis zpracovat dodavatel tč v rámci dobrých mravů.
...mno...já mám domeček 3 místnosti špajzík koupelnička....bez patra....rok 1910....celkem 60m2...a místní auditorista chce to samý....firma co od ní "asi" budu kupovat čerpadlo a trubičky do dodlahy vč. izolací...je poměrně laciná....je to hlavně tím , že čerpadlo není nadopovaný někdy až nesmyslnou elektronikou, podlaha je jednoduchá a rozvody také....a čerpadlo je za polovic proti renomovaným značkám....přitom kompresor používají všichni stejný a chladivo také....jde o to jaký kdo dělá výměník...vzduch -vzduch...a do jaký bedny to nacpou...
....ty drahé firmy mají audit v ceně čerpadla...ale v součtu to vyjde ještě dráže....také dost dobře nechápu, co audit měří.....okna termo...to předám protokol o montáži, zdivo , umím změřit a je to z opuky....80 cm...stropy izolované sadroš + termokonopí... :idea: 4 hodnoty....obytná část 85 m3 x50W = 4250 t.j asi potřebný topný výkon 4KW....čerpadlo tepelné s výkonem 8kw bohatě stačí....pojedu na poloviční výkon.... :idea:
...tak....zná někdo někoho s razítkem....dík a hezký den martin11 :lol:
Však vžyť jde jenom o to razítko.... :)
Na firmy bacha, dost firem si jich myslí že Praha a kolí jsou Clondyke. Je potřeba být jako ostříž. Pokud budeš mít možnost tak si pořiď knihu Stavíme tepelné čerpadlo a to z důvodu aby nebyla tendence někoho opíjet rohlíkem.
Pokud jsem snad někdy potřeboval něco po firmě či řemeslníkovi tak jsem si to nastudoval, případně vyzkoušel a pak už je jen jebal jak malý kluky, bohužel kvalita jejich práce pokulhávala za mojí.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:

Nebýt toho data 1460 tak bych si myslel že bydlíš v bunkru :) Mám to podobný, 85cm tlustý zdi z roku 1870 asi....

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:
A(&F) píše:... a jaký systém TČ máš v plánu, Martine ??? ... (něco - něco)
...je to tahle firma...příbram.... Revel, s.r.o. .............. okolo těch čerpadel běhám už několik let...naposledy na Aqatermu napodzim v Praze.....byli tam všichni....co do oboru dělají....a tihle mě opravdu nadchli....hlavně....podlahou................ jo čerpadlo bez chlazení.....dělaj 2 verse....zdraví martin11 :lol:
... :lol: :lol: ... ale já jsem se ptal, co to bude za systém ... :D ... tedy estli: vzduch-vzduch, země-vzduch, voda-voda, vzduch-země ..... ááá sorry, to poslední jsou rakety ... ;) ... i když vlastně s vrtem pro TČ a solárníma panelama má tohle slovní spojení taky své opodstatnění ... :idea:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:
A(&F) píše: ... na svým baráku mám poctivý, 1 metr tlustý zdi z roku 1460 ... ;) ... ani jedna prasklinka ... 8)
Nebýt toho data 1460 tak bych si myslel že bydlíš v bunkru :) Mám to podobný, 85cm tlustý zdi z roku 1870 asi....
... a to je panečku izolace sama od sebe ... :D ... o rozsíhlém sklepení s rozlohou skoro 400m2 pak netřeba ani mluviti ... nad nima je místy až 12 metrů zeminy ... hmm :) ... to už je docela slušnej základ pro TČ (nebo pro bunkr :lol: ), ... ne ??? ... ;)

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: zahuštění šťávy

Příspěvek od Akord »

NAVAR píše:To přihřívání bude asi potřeba. Švihnul bych tam nějaký topný tělísko, třeba obyčejný výkonový odpor.
Jak bylo psáno, není úplne jednoduché zvolit jeho umístení. Vakuum je dobrá izolace, odpor mnohem ochotneji zčervená a bude jenom sálat na docela malou čelní plochu nečeho.

NAVAR
Zasloužilý člen

Re: zahuštění šťávy

Příspěvek od NAVAR »

Akord píše:
NAVAR píše:To přihřívání bude asi potřeba. Švihnul bych tam nějaký topný tělísko, třeba obyčejný výkonový odpor.
Jak bylo psáno, není úplne jednoduché zvolit jeho umístení. Vakuum je dobrá izolace, odpor mnohem ochotneji zčervená a bude jenom sálat na docela malou čelní plochu nečeho.
Spíš jsem uvažoval o takovém topném tělese ve skle např. co se dává jako topení pro rybičky a namočill bych ho přímo do té šťávy.

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:
NAVAR píše:
A(&F) píše: ... na svým baráku mám poctivý, 1 metr tlustý zdi z roku 1460 ... ;) ... ani jedna prasklinka ... 8)
... a to je panečku izolace sama od sebe ... :D ... o rozsíhlém sklepení s rozlohou skoro 400m2 pak netřeba ani mluviti ... nad nima je místy až 12 metrů zeminy ... hmm :) ... to už je docela slušnej základ pro TČ (nebo pro bunkr :lol: ), ... ne ??? ... ;)
Tak to musí být paráda. To by bylo na uskladnění a naledování jak dělané. Víno, pivo, brambory, jablka no paráda. Tyhle starý domy mají prostě svoje kouzlo.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:
A(&F) píše:
NAVAR píše: Nebýt toho data 1460 tak bych si myslel že bydlíš v bunkru :) Mám to podobný, 85cm tlustý zdi z roku 1870 asi....
Tak to musí být paráda. To by bylo na uskladnění a naledování jak dělané. Víno, pivo, brambory, jablka no paráda. Tyhle starý domy mají prostě svoje kouzlo.
... to mají ... a ta "vůně Postřižin" navíc ... :D ... už je domluveno, že jeden z Kadlínů by se mohl odehrát i tam ... ;)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

A(&F) píše:
NAVAR píše:
A(&F) píše: ... a to je panečku izolace sama od sebe ... :D ... o rozsíhlém sklepení s rozlohou skoro 400m2 pak netřeba ani mluviti ... nad nima je místy až 12 metrů zeminy ... hmm :) ... to už je docela slušnej základ pro TČ (nebo pro bunkr :lol: ), ... ne ??? ... ;)
... to mají ... a ta "vůně Postřižin" navíc ... :D ... už je domluveno, že jeden z Kadlínů by se mohl odehrát i tam ... ;)
...v Kadlíně o pouti musím být....ale nazval bych to paralelním Kadlínem....ale v jiném termínu....m11 :lol: p.s. máš tam rozhlednu..???...a museum...???...ale to není podmínka... :idea:

... věřím, že se " TO " povede ......
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:
A(&F) píše:.... ta "vůně Postřižin" navíc ... :D ... už je domluveno, že jeden z Kadlínů by se mohl odehrát i tam ... ;)
...v Kadlíně o pouti musím být....ale nazval bych to paralelním Kadlínem....ale v jiném termínu....m11 :lol: p.s. máš tam rozhlednu..???...a museum...???...ale to není podmínka... :idea:
... rozhlednu sice nemám, ale můžeme si třeba vylézt na komín :D (je na výběr, jeden je kulatej a druhej hranatej) ... 8) ... anebo naopak, vzít louče a zalézt do sklepení, pozorovat páreček zamilovanejch netopejrů ... nebo udělat průzkum ostatních neprobádaných částí (ještě jsem ani neprozkoumal všechny ty prostory pod nádvořím :? ) ..... a co se potom týče muzea, tak krom mé rozsáhlé sbírky osmibitů (a jiné další prehistorické počítačové veteše), tam plánuji "Pivovarnické muzeum" ... tož máte-li někdo cokoliv historického majícího jakýkoliv vztah k pivovarnictví či hospodství (a můžete to postrádat), budu velmi "zauzlován", když mne oslovíte ... :)

... připojuji několik fotek z podzemí pořízených koncem ledna minulého roku ... omlouvám se však za jejich kvalitu, lebo som bol tehdy zmrzlý ako lejno zo sobola ... :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

potřebuju

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Přátelé, potřebuju vědět, jestli je ten bez, co má červené plodly jedlý......
Potkal jsem týpka, a ten mi tvrdil, že bez, co má červené plody je mnohem chutnější než ten s černými plody. Od malička vím, že červený bez je jedovatý....
Nechutnali jste někdo červený bez?

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: potřebuju - Bez hroznatý - jedlost

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák svitavy píše:Přátelé, potřebuju vědět, jestli je ten bez, co má červené plodly jedlý......
Potkal jsem týpka, a ten mi tvrdil, že bez, co má červené plody je mnohem chutnější než ten s černými plody. Od malička vím, že červený bez je jedovatý....
http://hobby.idnes.cz/bez-hroznaty-samb ... herbar_kos . ;) Non

Bude to pravděpodobně stejné jako u Bezu černého. ANO je jedlý, ale také až po tepelném zpracování. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: potřebuju

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Přátelé, potřebuju vědět, jestli je ten bez, co má červené plodly jedlý......
Jediné na co bych si dal majzla tak je Bez Chebdí.
Tady moc neroste spíše jižněji. Jednou jsem jej viděl a to jsem nevěděl co si mám myslet, je to bez a nebo není...? :)
Veškerý bez který zpracovávám, tak převařuji. On i tak je to urychlovač kroků na WC.
Jinak u černého bezu si lajznu jíst jej syrový (ne mnoho) dle mne je to dost silné povzbuzovadlo.

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“