Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Gillian
Stálý člen

Re: Akce = reakce?

Příspěvek od Gillian »

buky píše:
Jo, jo, musím si dávat pozor abych se nezamotal :D .
...POZDĚ ! :D :D :D

Spaceballe, nedávno ses tady zmínil o mikrovlnném motoru, něco k tomu jsem našla, ale většina materiálů k tomu je v angličtině a tak jsem pochopila vlastně jenom to, že tento způsob pohonu byl vlastně vyvíjen pro satelity a vesmírné sondy, kterým by ušetřil velké procento váhy, kterou zabírá palivo. Také jsem pochopila, že by se jednalo o horizontální pohyb, s vyrušením gravitace. Není to další hoax ? :roll:

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše: Spaceballe, nedávno ses tady zmínil o mikrovlnném motoru, něco k tomu jsem našla, ale většina materiálů k tomu je v angličtině a tak jsem pochopila vlastně jenom to, že tento způsob pohonu byl vlastně vyvíjen pro satelity a vesmírné sondy, kterým by ušetřil velké procento váhy, kterou zabírá palivo. Také jsem pochopila, že by se jednalo o horizontální pohyb, s vyrušením gravitace. Není to další hoax ? :roll:
Samozřejmě že to byl hoax, ale jen do té doby, než se vynořil první funkční prototyp s hruba 1,5 gramovým "tahem" a pak
replikace s téměř 10ti gramovým "tahem". Poté to vzbudilo ten patřičný zájem vědců, hlavně z NASA a nějaké ty granty
taky byly. Magnetron byl vykuchaný z obyčejné kuchyňské mikrovlnky a těleso motoru tvořil jakýsi kónus z měděného
plechu se zaslepenými čely z téhož materiálu. Vysvětlení pohybu "izolované" soustavy se nám nepodaří Newtonovými
zákony a pro vysvětlení musíme do STR. Fázová vlna může být jakkoliv rychlá a mikrovlny mají jak korpuskulární, tak i
vlnový charakter. Fázová vlna však energii nepřenese, ale v rezonanci (v závislosti na vzdálenosti obou čel motoru)
vzniknou vlny, které jsou jakýmsi "zhmotněním" fázové rychlosti na grupovou díky vzájemným interakcím různě rychlých
vln z rezonance. Grupová rychlost je již nositelkou informace a pohybová energie (korpuskulární charakter) působí
větším tlakem na větší ploše, než na menší....a proto se to hýbe ve směru větší plochy konce kónusu . Docela by mne
zajímal pokus s instalovanými detektory uvnitř tělesa...zda by to fungovalo (Heisenbergova relace neurčitosti)... ;)
S využitím supravodičů by bylo možno realizovat takzvané antigravitační vznášedla a pod. K pohonu těchto motorů není
třeba žádné pracovní médium (nádrže s palivem), které nebude nikde vyfukovat a i když se nebude jednat o pravou
antigravitaci ve smyslu odstínění gravitačního pole, bude iluze antigravitace dokonalá. Zdržovati se pod vznášejícím
objektem s mikrovlnným pohonem nebude nijak nebezpečné (pokud nevysadí zdroj el. energie) jak v případě lifterů, které
pod sebe foukají nebezpečný ionizovaný vzduch z reaktivního principu. Mikrovlnný pohon by měl být čistě elektrický a na
venek se neprojevuje ničím jiným, než silou. Stačí to takhle jednoduše? ;)

poota píše: Správně, třeba i dosud nedoceněnou "sací turbínu":
http://free-energy.webpark.cz/VORTEX/HYDROPOWER.HTM
Ovšem důsledným využíváním tohoto principu by se nemohly zbytečně "vyplácat" milióny tun betonu na zprznění řek.
Zdravím - poota
jj, kdysi jsem se o to zajímal...připomíná mi to tornádové motory...

Spaceball Obrázek
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

spaceball píše: těleso motoru tvořil jakýsi kónus z měděného plechu se zaslepenými čely z téhož materiálu...
Díky moc, musím to přečíst několikrát ;) ...ale : nehrozí tam tedy nějaké spontánní výbuchy, se kterými se v laboratorních podmínkách nepočítá ? :D :D :D

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše:
spaceball píše: těleso motoru tvořil jakýsi kónus z měděného plechu se zaslepenými čely z téhož materiálu...
Díky moc, musím to přečíst několikrát ;) ...ale : nehrozí tam tedy nějaké spontánní výbuchy, se kterými se v laboratorních podmínkách nepočítá ? :D :D :D
Nezkoušel jsem měď :D ale některé kovové materiály jiskří pěkně - zapomenuté lžíce, talíře ze zlacenými okraji, pokrčený
alobal.... :D Případný výbuch by byl v souladu s Newtonovými zákony v izolované soustavě a k pohybu by nedošlo. (Ono by to s sebou škublo, ale i nazpět, takže výsledný pohyb = 0 ). :D

Spaceball Obrázek
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

spaceball píše: Nezkoušel jsem měď :D ale některé kovové materiály jiskří pěkně - zapomenuté lžíce, talíře ze zlacenými okraji, pokrčený
alobal.... :D
Už jsem i tohle pochopila, proto ten "zvon" je tedy z mědi. :D Ještě se můžu ptát ? ;)

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše: Už jsem i tohle pochopila, proto ten "zvon" je tedy z mědi. :D Ještě se můžu ptát ? ;)
Jistě, jen jestli budu vědět... :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

buky píše:
Co mně ale nejvíc štve že ve 3. Newtonovem zákonu se prezentuje: Těleso které je položené na povrchu vyvolává stejnou reakční sílu a proto jsou síly vyrovnané.
Je to nesmysl!! Ak by se zemská kůra stenšila na 100m , tak by se téměř všechny stavby zřítily do stredu země, a ani bych se nepropad skrz tenkej led.
Taky nosník který se prohejbá na dvou pilířích, ak by při prohnutým nosníku byly akční a reakční síly vyrovnány, tak by nehrozilo jeho zřícení.

Takže nezáleží jakou vstažní soustavu si zvolím, ale záleží jak to doopravdu je.
Ivane, Ivane. Zase jsi nic nepochopil.

Už mě nebaví pořád dokola opakovat to samé. Najdi si, kde jsem ti vysvětlil, jak to je. Nápověda: jednalo se o desku stolu.
A tentokrát to čti pozorně.

"Dum spiro spero"
Ciceron
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

spaceball píše:
Gillian píše: Spaceballe, nedávno ses tady zmínil o mikrovlnném motoru, něco k tomu jsem našla, ale většina materiálů k tomu je v angličtině a tak jsem pochopila vlastně jenom to, že tento způsob pohonu byl vlastně vyvíjen pro satelity a vesmírné sondy, kterým by ušetřil velké procento váhy, kterou zabírá palivo. Také jsem pochopila, že by se jednalo o horizontální pohyb, s vyrušením gravitace. Není to další hoax ? :roll:
Samozřejmě že to byl hoax, ale jen do té doby, než se vynořil první funkční prototyp s hruba 1,5 gramovým "tahem" a pak
replikace s téměř 10ti gramovým "tahem". ............... atd.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=189 . ;) Non
Naposledy upravil(a) aNONym dne ned 24 led 2010 20:10, celkem upraveno 2 x.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Gillian
Stálý člen

Příspěvek od Gillian »

spaceball píše:
:D Ale budeš vědět, navíc máš zmáknutou metodiku, takže když něco vysvětluješ, tak vždycky rozumím, opravdu ! ;)

Kdybys mi vysvětlil, cos myslel tou Heisenbergovou relací neurčitosti....co si myslíš, že je tam dobře vysvětlitelné a co špatně ?

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

aNONym píše:
spaceball píše:
replikace s téměř 10ti gramovým "tahem".
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=189 . ;) Non
Článek je dobrý, ale pisatel si plete grupové a fázové rychlosti...vím, v originále to tak mají...ale v našem případě jde o překonání gravitace ve smyslu falešné antigravitace, tudíž nejde o omyl tím, že se i toto nachází v sekci Gravitační motory.
Ke korekcím diskusí tu možnost byla, pochopitelně ne vůči těm, kteří trpělivě a věcně odpovídali .... :D :D :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše:
spaceball píše:
:D Ale budeš vědět, navíc máš zmáknutou metodiku, takže když něco vysvětluješ, tak vždycky rozumím, opravdu ! ;)

Kdybys mi vysvětlil, cos myslel tou Heisenbergovou relací neurčitosti....co si myslíš, že je tam dobře vysvětlitelné a co špatně ?
Vysvětlit na tři řádky nelze, ale budu se snažit v té nejjednodušší(!) formě. Ve skutečnosti nevíme, co se v tom
mikrovlnném motoru doopravdy děje. Projev duality částic je v závislosti na uspořádání experimentu a způsobu měření -
chceme-li pozorovat a detekovat korpuskulární charakter , bude se celá aparatura (motor) chovat tak, jako by jí(m)
procházely pouze částice a v jiném uspořádání - pouze vlny. Předpokládejme, že tlak na plochu je zapříčiněno částicovou
povahou záření a my do inkriminované oblasti předřadíme detektor pro snímání interferencí....prostě, zda-li by tento
kvantový fígl zapříčinil nefunkčnost... (proto to možná funguje jen díky tomu, že je to celé uzavřené, bez možnosti
pozorovat) :D opravdu je to velmi těžké vysvětlit na pár řádcích, tak toho nechám :D :D :D Stačí to tak? :D
p.s. Neporovnávat s newtonovskou fyzikou prosím :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gillian píše:
Jestli mohu, tak se pokusím. Heisenbergův pricip neurčitosti se týká elementárních částic. Jde o to, že u elementárních částic nás zajímají obvykle dvě veličiny. Poloha a hybnost, nebo čas a energie, nebo úhel a moment hybnosti, ... podle toho, jaký děj je zkoumán. Jsou to veličiny na sobě vzájemě vázané (konjugované). Podle Heisenberga nelze přesně určit obě dvě. O co přesněji určíme jednu z těch dvou, o to méně přesně se podaří určit tu druhou. Už jsem na čtvrtém řádku, ale snad to takhle stačí.

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Ilem píše:
Gillian píše:
Jestli mohu, tak se pokusím. Heisenbergův pricip neurčitosti se týká elementárních částic. Jde o to, že u elementárních částic nás zajímají obvykle dvě veličiny. Poloha a hybnost, nebo čas a energie, nebo úhel a moment hybnosti, ... podle toho, jaký děj je zkoumán. Jsou to veličiny na sobě vzájemě vázané (konjugované). Podle Heisenberga nelze přesně určit obě dvě. O co přesněji určíme jednu z těch dvou, o to méně přesně se podaří určit tu druhou. Už jsem na čtvrtém řádku, ale snad to takhle stačí.
:good: :D Máš to přesně podle definice, ale teď ještě v souvislosti s výše popisovaným jevem a tím, co je špatně vysvětlitelné... ve čtyřech řádcích :D :D :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

spaceball píše:
Ilem píše:
Gillian píše:
:good: :D Máš to přesně podle definice, ale teď ještě v souvislosti s výše popisovaným jevem a tím, co je špatně vysvětlitelné... ve čtyřech řádcích :D :D :D
Řekl bych, že špatně vysvětlitelný je právě ten princip neurčitosti, který chápu tak, že vzniká díky vlnové povaze elementárních částic. Kdyby částice byly pouze hmotné, platila by Newtonovská mechnika a vše by se dalo přesně změřit. Ale takhle se vše měří jen s určitou pravděpodobností. Víc k tomu nemám co dodat, kvantová fyzika mě nikdy moc neoslovila.

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

No právě :good:

Spaceball Obrázek

Zpět na „Jak na to...“