Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Rada zadarmo

Příspěvek od Pego »

..hm.. píše:
aNONym píše:Karbane, taky ti jednu dám. Upleť z hovna bič (a zapráskej si nad hlavou). ;) Non
Takovou nepotřebuju.

Ale zda lze ten bič z onoho materiálu uplést by se měl zamyslet hlavně ten, kdo chce pohánět stroje bez energie.
Já to určitě nejsem...

:O)))
tak takhle biji hlavou o zed porad a porad a ... ze de o energii, kterou platime z vlastni kapsy a utika vyfukem (a jinudy) asi po tech narazech hlavou o zed jista skupina ne po cho pi!

Salli
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Co takhle vytvořit provizorní univerzální návod ???

Příspěvek od Salli »

Tak mi trvalo sakra dlouho než sem to tu snad celé pročetl a v tom příšerném množství informací mi bude chvíli trvat se zorientovat,ale mám z těchto stránek velkou radost. O možnost úspory paliva v automobilech se zajímám cca rok, ale i napříč mím dosavadním zkušenostem bych zde rád (mnohým z Vás to určitě přijde jako stypidní chování) poprosil všechny ochotné ,,koumáky´´ abyste zkusili dát nějak blíže dohromady veškeré informace jak postupovat při výrobě vyvýječe, z čeho jej udělat, jaká nádoba a kde ji sehnat...

Víte, věřím, že by i další nový příznivci tohoto tématu opravdu ocenili jakýsi zestučnělí návod

např.
Materiál:
Materiál na mřížku(plexisklo nebo jiné)
Drát nerez ocel 316L cca 50m
Nádoba- možno koupit doza na potraviny (tuším je přímo tady na vláknu uvedena na stránce cca 20) nebo udělat z plexi skla, odpadní trubky
co použít jako náplň (destilku- sou i různé, lepší bude si připlatit a m ít více kvalitní)
Nádoba na probublávačku- teoreticky jakákoli nádoba do níž přijde voda a třeba a pro jistotu drátěnka pro rozptil bublin a současněmu zamezení vsáknutí vody
Hadice průměr cca 6mm a k ní příslušné spojky, přechodky apod.
Kabely pro přívod el.
Šrouby a matky- spojovací materiál
apod...

Postup: Do plexiskla navrtáme sít děr v rozměrech tolik a tolik (řady a sloupce)
drát si předem předmotáme na kulatý profil pomocí čehokoli co máme po ruce, kulatina různého průměru apod.
Bifilárně navyneme drát do kříže z plexiskla (bifilárně-v jednom sloupci motáno více drátů, přičemž dochazí k tvorbě sítě + a -)
apod...

Osobně sem zatím jen v začátcích a chtěl bych seskupit co nejvíce informací do co nejmenšího rozměru (tím chci nestínit, že by nebylo špatné vytvořit něco jako univerzální návod pro tvorbu/výrobu) Samozřejmě v návodu nemusí být zaznamemá každý detail,ale nebylo by špatné,kdyby někdo vytvořil soubor do kterého by zaznamenal svoje informace o postupu výroby a soubor by se klidně postupem času doplňoval o další poznatky, přičemž by se neodstraňovali těch původních aby bylo jasné, co již byo vyzkoušeno a co ne.)

Jinak by mě osobně zajímalo, jestli TR kový vyvýječ živíte elektronikou (frekvenční vs vysoké napětí) nebo jej máte pouze přirozenou cestou napájený ??? Díky za odpověď a s pozdravem Salli

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Co takhle vytvořit provizorní univerzální návod ???

Příspěvek od Jim68 »

Salli píše:Tak mi trvalo sakra dlouho ..................... jestli TR kový vyvýječ živíte elektronikou (frekvenční vs vysoké napětí) nebo jej máte pouze přirozenou cestou napájený ??? Díky za odpověď a s pozdravem Salli
Já dělám do termodynamiky, ale myslím, že tohle čeká na TEBE...! A hlavně - když Ti to nepojede, tak se nezdekuj a řekni nám to. Některé slabší povahy se odtud vytratily, když jejich projekt nevyšel na sto procent... Počítej s tím, že když do trku vrazíš kW v benzínu, dostaneš 800W ve vodíku... Abys nebyl zklamaný. :good:

Jim68
Be happy!
Salli
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Moje zkušenosti

Příspěvek od Salli »

No už sem chvíli jezdil na alternativní pohon- měl sem v autě zabudovaný vyvýječ, chrčel sem cca na 15 ampér a bez jakékoli elektroniky- stačil mi jen vypínač a se spotřebou sem byl z 6.5 na cca 4L/100km ale po krátké době mi táta bohužel naboural auto a teď chci vyzkoušet spíš TR-kovou řadu :hip:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Moje zkušenosti

Příspěvek od Jim68 »

Salli píše:No už sem chvíli jezdil na alternativní pohon- měl sem v autě zabudovaný vyvýječ, chrčel sem cca na 15 ampér a bez jakékoli elektroniky- stačil mi jen vypínač a se spotřebou sem byl z 6.5 na cca 4L/100km ale po krátké době mi táta bohužel naboural auto a teď chci vyzkoušet spíš TR-kovou řadu :hip:
Bacha, aby některým našim vodíkářům navypadly pojistky - po dvou letech dohadování ještě nepřistoupili k praxi..... :D :shock:

Jim68
Be happy!
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Co takhle vytvořit provizorní univerzální návod ???

Příspěvek od Ilem »

Jim68 píše:
Salli píše: Víte, věřím, že by i další nový příznivci tohoto tématu opravdu ocenili jakýsi zestučnělí návod

např.
Materiál:
Materiál na mřížku(plexisklo nebo jiné)
Drát nerez ocel 316L cca 50m
Nádoba- možno koupit doza na potraviny (tuším je přímo tady na vláknu uvedena na stránce cca 20) nebo udělat z plexi skla, odpadní trubky
co použít jako náplň (destilku- sou i různé, lepší bude si připlatit a m ít více kvalitní)
Nádoba na probublávačku- teoreticky jakákoli nádoba do níž přijde voda a třeba a pro jistotu drátěnka pro rozptil bublin a současněmu zamezení vsáknutí vody
Hadice průměr cca 6mm a k ní příslušné spojky, přechodky apod.
Kabely pro přívod el.
Šrouby a matky- spojovací materiál
apod...
Já dělám do termodynamiky, ale myslím, že tohle čeká na TEBE...! A hlavně - když Ti to nepojede, tak se nezdekuj a řekni nám to. Některé slabší povahy se odtud vytratily, když jejich projekt nevyšel na sto procent... Počítej s tím, že když do trku vrazíš kW v benzínu, dostaneš 800W ve vodíku... Abys nebyl zklamaný. :good:
Salli, velmi správně, máš bod. Konkrétní mechanické zpracování bych nechal na možnostech a schopnostech konkrétnho člověka. Podle mých zkušeností není velký rozdíl mezi tím, jestli používáš drát, desky, válce, svitek,... Důležitá věc - když voda zežloutne- vyměnit ji. Nečekat, až se všechna spotřebuje. A druhá důležitá věc, neposlouchat takové chytráky, jako Jim68, protože oni nevědí, že to není jen o množství vyrobeného vodíku, ale proces je mnohem složitější.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Ileme!

Příspěvek od Jim68 »

To máš teda pravdu.... Ve vší slušnosti. Jinak si taky myslím, že to má širší souvislosti a není to jen o vodíku.... :oops:

Jim68
Be happy!
Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Ilem

Příspěvek od Novák »

Ilemíre,Ilemíre!!já tě sleduji :esilenced:

Salli
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Tlumivka ???

Příspěvek od Salli »

Mistři mám dotaz, mohl by mi někdo trochu zjednodušeně vysvětlit pojem tlumivka.

Pochopil sem to zatím jen z fotek jako spojení elektrod ve spodní části TR-kového vyvýječe, ale zatím nechápu proč a v jaké souvislosti

Kdybyste někdo mohl zkusit popsat funkci proč, kde a jak ( co se týče tlumivky) díky moc, zítra chci motat nový TR-kový vyvýječ, díky moc

PS. A přece se točí :hip:

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumivka ???

Příspěvek od Jim68 »

Salli píše:Mistři mám dotaz, mohl by mi někdo trochu zjednodušeně vysvětlit pojem tlumivka.

Pochopil sem to zatím jen z fotek jako spojení elektrod ve spodní části TR-kového vyvýječe, ale zatím nechápu proč a v jaké souvislosti

Kdybyste někdo mohl zkusit popsat funkci proč, kde a jak ( co se týče tlumivky) díky moc, zítra chci motat nový TR-kový vyvýječ, díky moc

Ilem Ti to vysvětlí, v pohodě. o širších souvislostech toho ví spoustu.... :D
Naposledy upravil(a) Jim68 dne stř 03 úno 2010 22:20, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Be happy!
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

to Salli

Příspěvek od poota »

Možná budeš mít pocit, že je to o něčem úplně jiném, ale zkus se podívat na:
Fórum U Pramene -> Jak na to -> Joe Cell -> Suchý spořič UF.
Třeba Ti to pomůže v tom, že přestaneš počítat bublinky - a možná i měřit proud.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Návštěvník

Re: to Salli

Příspěvek od Návštěvník »

poota píše:Možná budeš mít pocit, že je to o něčem úplně jiném, ale zkus se podívat na:
Fórum U Pramene -> Jak na to -> Joe Cell -> Suchý spořič UF.
Třeba Ti to pomůže v tom, že přestaneš počítat bublinky - a možná i měřit proud.
Zdravím - poota
A ještě si sežeň informace o rychlosti šíření plamene v závislosti na tlaku a objemu vody ve směsi. Případně informace o skutečném průběhu hoření za přítomnosti vody. To se ale tady nedočteš.
P.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Jim68 píše:
Salli píše:Mistři mám dotaz, mohl by mi někdo trochu zjednodušeně vysvětlit pojem tlumivka.

Ilem Ti to vysvětlí, v pohodě. o širších souvislostech toho ví spoustu.... :D
Tlumivku jsem ve spořiči nikdy nepoužil a funguje mi to. Takže tímto sloužit nemohu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Hodně zjednodušeně se dá říct, že je to zařízení, sloužící k omezení maximálního proudu, tekoucího obvodem. Používá se třeba u zářivek, které potřebují pro zapálení výboje určité napětí, při kterém je jejich odporem "za studena" dán určitý proud. Po rozsvícení jejich odpor klesne na zlomek původní hodnoty, takže by při stejném napětí procházel proud tak vysoký, že by zářivku velice rychle zničil. Čemuž zabrání právě tlumivka. Pokud to chceš přesněji, zkus se zeptat strýčka Google nebo tetičky Wikipedie.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

poota píše:
Hodně zjednodušeně se dá říct, že je to zařízení, sloužící k omezení maximálního proudu, tekoucího obvodem. Používá se třeba u zářivek, které potřebují pro zapálení výboje určité napětí, při kterém je jejich odporem "za studena" dán určitý proud. Po rozsvícení jejich odpor klesne na zlomek původní hodnoty, takže by při stejném napětí procházel proud tak vysoký, že by zářivku velice rychle zničil. Čemuž zabrání právě tlumivka. Pokud to chceš přesněji, zkus se zeptat strýčka Google nebo tetičky Wikipedie.
Zdravím - poota
Já jen doplním. ...omezení maximálního střídavého proudu.... Na stejnosměrný proud nemá téměř vliv.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Sao“