Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Úspora v CZK

Příspěvek od Akord »

Gabča píše:Od prvotní myšlenky, že je něco v nepořádku v měření a účtech, sbírání odvahy k vlastnímu rozumu, štrachání v papírech a fakturách šest let dozadu, a po dvouměsíční anabázi s jednáním s dodavatelem, mám dnes na stole... dobropis na 464 tis. Kč :), peníze přijdou na účet příští týden.
Dá se nejak jednoduše napsat, proč takový schodek mohl nastat (až je to prípad, který se muže vyskytnout i jinde)?
Preju krome ocenení tady i ocenení od zamestnavatele. Mne treba jeden známý hanlive ríká energofašista, ale jako určitý kompliment. Tak teď nevím, co si myslet...Nekdy stačí málo a ušetríš mnohým. Že klesne odbyt nevadí, je zase taky méne odpadu, a není treba delat pro delání.

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Úspora v CZK

Příspěvek od Gabča »

Akord píše:
Gabča píše:Od prvotní myšlenky, že je něco v nepořádku v měření a účtech, sbírání odvahy k vlastnímu rozumu, štrachání v papírech a fakturách šest let dozadu, a po dvouměsíční anabázi s jednáním s dodavatelem, mám dnes na stole... dobropis na 464 tis. Kč :), peníze přijdou na účet příští týden.
Dá se nejak jednoduše napsat, proč takový schodek mohl nastat (až je to prípad, který se muže vyskytnout i jinde)?
Preju krome ocenení tady i ocenení od zamestnavatele. Mne treba jeden známý hanlive ríká energofašista, ale jako určitý kompliment. Tak teď nevím, co si myslet...Nekdy stačí málo a ušetríš mnohým. Že klesne odbyt nevadí, je zase taky méne odpadu, a není treba delat pro delání.
Mno,
trošku jsem to nadsadila, abych vypadala líp tady mezi energetiky, účtuje se to sice na účet 502 - Spotřeba energie, ale je to spotřeba vody..... ale jinak už je to pravda. Pochybuji, že to někdo z vás využije..... byla to souhra blbých náhod a přehlédnutí na počátku, a pak že si toho dlouhá léta nikdo nevšiml. Vodárna účtuje kromě stočného podle spotřeby vody také !!!! stočné za srážkovou vodu do kanalizace. Je to v příloze smlouvy, s popisem kolik m2 zabírá zastavěná plocha haly, plus komunikace. To se každým rokem násobí průměrným ročním úhrnem srážek a cenou stočného.... a vyjde konkrétně u nás, u takovýho děsnýho hangáru třeba 150tis. ročně! Takhle to dokumentačně nastavili tenkrát dva ze stavební firmy, co objekt stavěla, právník to posvětil, podepsali to od nás jeden český manažer a vedoucí kolega ze země vycházejícího slunce, ještě druhý nový manažer, každou fakturu jednou za rok posvětil svým podpisem o věcné správnosti manažeři i oba vedoucí Japonci, co se tu vystřídali, no a........ i já tu už jsem dva roky, bylo mi to takhle předáno i se smlouvou i s popisem..... Takže mi to došlo až při třetí faktuře za údržbu LAPOLU, který čistí dešťovou vodu od ev. kontaminace z kamionů před tím, než se .... vypustí do potoka :)

Ono to nedojde hned.... to musí dozrát. Ta faktura od vodárny je jen jednou ročně, v květnu, a ten LAPOL chodí na podzim. První návrh manažerovi skončil nepochopen. Musí být něco co zlobí v podvědomí, aby to překonalo lenost, kouknout se co vlastně kam vede, a teče, dokumentace stohy ale když se v tom člověk nevyzná....... nebylo to vůbec jistý, ... až teď to vypadá jasně. No dost o tom.

A odměna :laugh: No, odborně nadřízeného vlastně nemám, na ekonomiku jsem tu nejvyšší (no i nejnižší zároveň). Majitel tu taky žádný není, někde je možná nějaká správní rada, co o nás mezi tisíci dalšími pobočkami ani neví. Rychlou krátkou radost projevil hlavní šéf v Liberci, ale trochu to zaniklo ve víru přípravy rozpočtu na tenhle rok, byla hromada čísel, provázaných skrz, vlastně to zaniklo mezi ostatními snahami šetřit jako vítaná pomoc. Já se neprosazuju, to se tady nenosí. Šéf řekl jen Oh really? Great. Can we deffer it to the next fiscal year? Českej šéf, ikdyž to byl on, co to podepsal, tak už jen kul plány, jak z toho vytěžit co nejvíc bodů pro sebe, tj. nápady koho vlastně žalovat.... ale má asi smůlu, víc než ty dobropisy za tři roky zpětně, co jsem vyjednala nám už těžko proplatí (musí uznat ze zákona pouze reklamace tři roky zpětně). Takže... to asi těžko kdo z vás použijete...
Tak koukejte co podepisujete, a vždycky rozum do hrsti :D
Hezký večer

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

gravitace

Příspěvek od Jim68 »

Myslím, že tě Tvůj úspěch svedl ze správné cesty. A proto se táži - jakou akční silou musíš působit na 1kg vody, aby odtekl z Vašeho pozemku při náklonu 2% a třecím odporu x? To jen abys úplně nevyzářila... :D

Jim68
Be happy!
Gillian
Stálý člen

Re: Kokes mlejnek...

Příspěvek od Gillian »

martin11 píše:...tak jsem přes neděli...mimo motoru....zkoumal i Kokes mlejnek....
Jestli to je Tvoje fotka, tak koukám, že máš perfektní vybavení a bylo to pěkné počteníčko o všech možných i nemožných variantách činnosti mlýnku....ale Martine, myslím si, že by sis měl dát bacha na ty pokusy, které Ti navrhuje vyzkoušet Spaceball...a zvlášť na ten poslední s tou plazmou versus silné magnety - nějak se mi to nezdá !
Obrázek

To Spaceball: Půjčuji si smajlíky z Tvého fóra, ale zase je tam vždycky vrátím, žádný tam nechybí...ale máte pěkné ! :D

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše:
martin11 píše:...tak jsem přes neděli...mimo motoru....zkoumal i Kokes mlejnek....
Jestli to je Tvoje fotka, tak koukám, že máš perfektní vybavení a bylo to pěkné počteníčko o všech možných i nemožných variantách činnosti mlýnku....ale Martine, myslím si, že by sis měl dát bacha na ty pokusy, které Ti navrhuje vyzkoušet Spaceball...a zvlášť na ten poslední s tou plazmou versus silné magnety - nějak se mi to nezdá !
Obrázek

To Spaceball: Půjčuji si smajlíky z Tvého fóra, ale zase je tam vždycky vrátím, žádný tam nechybí...ale máte pěkné ! :D
Martinovi nehrozí žádné nebezpečí...teda, předpokládám to ;) Těch pár smajlíků, které jsou přímo tahány odkazem z
mých stránek nezapříčiní jejich přetížení či kolaps... Někde v dolní části fóra jsem to kdysi někomu povolil, takže nemám
s tím problém. ;)

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

plazma koule

Příspěvek od martin11 »

...protože nemohu pokračovat na motoru.....v kuchyni u stolu se opravdu nedá řezat anticoro ve velkém a dílna je v závějích sněhu....
...tak si mohu hrát..../...no s motorem si také hraju.../
...plazma....přiložením silných magnetů na kouli se nic neděje....když k magnetu přidám ruku a chytnu se vodovodu, tak je to ...ten výboj silnější...samotný magnet /silný/ nic nedělá...
...zajímavá je ta úsporka....to vám upadne údivem čelist....svítí.../volal Edison/....s magnetem svítí víc....ale na fotce to není znát....
...tak takto jsem trávil včerejší večer....zdraví martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše:Martine, myslím si, že by sis měl dát bacha na ty pokusy, které Ti navrhuje vyzkoušet Spaceball...a zvlášť na ten poslední s tou plazmou versus silné magnety - nějak se mi to nezdá !
Jak vidno, Martinovi to svítí, dokonce i s magnety :D Magnety v jistém uspořádání odkloní plazmu od toku elektronů a
tento potenciál je zdrojem el. energie (!). S koulí to asi nebude dost dobře proveditelné, ale jde to, bez speciálního
zařízení - co dům dá :D Martine, ber to jako tip na výzkum poté, co rozjedeš svůj magnetický motor a bude Tě
unavovat to jeho neustálé točení :D :good: za experiment a foto.

Spaceball Obrázek

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:
Gillian píše:Martine, myslím si, že by sis měl dát bacha na ty pokusy, které Ti navrhuje vyzkoušet Spaceball...a zvlášť na ten poslední s tou plazmou versus silné magnety - nějak se mi to nezdá !
Jak vidno, Martinovi to svítí, dokonce i s magnety :D Magnety v jistém uspořádání odkloní plazmu od toku elektronů a
tento potenciál je zdrojem el. energie (!). S koulí to asi nebude dost dobře proveditelné, ale jde to, bez speciálního
zařízení - co dům dá :D Martine, ber to jako tip na výzkum poté, co rozjedeš svůj magnetický motor a bude Tě
unavovat to jeho neustálé točení :D :good: za experiment.
....no myslel jsem , že moje experimenty přejdete mlčením....
ale co se ještě včera nestalo....popisuju příhodu...fotky když tak zítra...
...ten samý magnet jako je výše....mám upevněný na držáku magnetu pro píst motoru...a protože se mi ty magnety s držáku trhaj..../ síla v motoru jako prase/....tak jsem ten magnet k tomu držáku , který je Fe šroub M8+plast20x20x5..../je to nožička ke stolkům :oops:/, tak ten magnet jsem přivázal 2x dokola Cu drátkem 1mm....a co se děje.....při přiblížení ke kouli...sestava magnet + nožička.....v tom znatelně začne drnčet...../sice potichu ale slyšitelně/.....a ....začne to rušit rádio, které je asi 3m daleko..... tak mě napadlo nějakou cívečku a "něco " transformovat....hm...ale co...???....
to drnčení mohl způsobit buď ten vázací Cu drátek nebo vibrace magnetu vuči Fe šroubu.....jojojo...takhle si Fleming všiml penicilínu..... :idea: ..martin11 :lol: ..p.s. co chtěl Spaceball říci větou...." Magnety v jistém uspořádání odkloní plazmu od toku elektronů a
tento potenciál je zdrojem el. energie (!)."...pronikají elektrony sklem...???....no jo ...ale co to je elektron...???...a co je ůjisté uspořádání...???..po školení Sokrateuem....v tom mam blázinec....s těma vakantama.... :shock: ...martin11 :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Martine, vysvětlení je velmi jednoduché...přečti si celou předchozí stránku tohoto fóra :D

Spaceball Obrázek

Re: re

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:Martine, vysvětlení je velmi jednoduché...přečti si celou předchozí stránku tohoto fóra :D
stranku jsem projel ...v hlavě nic podezřelýho neuvízlo....POOTA pomoc.....napadá tě něco.... :shock:

...to jako ...zrno od plev....plazma vlevo elektrony vpravo...plazma odpad... elektrony pomocí magnetů do trafa....hele nemam doma na stole TOKAMAK.... :idea: ...martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

ještě koule plazmová....

Příspěvek od martin11 »

...ještě posílámjednu fotku....kdo má možnost, finanční...tak si kouli kupte...jde i asi udělat doma...???...nevim , jestli je v ní vakuum..??....
...ale není nic krásnějšího než svit teto koule a nějaká hudba...a pivínko.../ ta moje vínko/...oba becherovku...já navíc fernet...
jsem se na tuhle fotku ještě více uzemnil....spojil s nulovým kolíkem v zásuvce....martin11 :lol: p.s. zkoušet jen , jsteli opravdu přesvědčeni, že nula je nula....v el síti... :shock:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

spaceball
Zasloužilý člen

Re: ještě koule plazmová....

Příspěvek od spaceball »

martin11 píše:...jde i asi udělat doma...???...nevim , jestli je v ní vakuum..??....
Jde udělat ze žárovky a trafa z crt televize. Vakuum tam není - plazma je zaležitost inertního plynu - viz předchozí
stránka. Podle použitého plynu získává plazma barevný nádech. Jinak, plazmová koule se dá koupit od 300-400Kč.
Prodává se i jako USB blbůstka k PC - nedoporučuji.

Spaceball Obrázek

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:
martin11 píše:...jde i asi udělat doma...???...nevim , jestli je v ní vakuum..??....
Jde udělat ze žárovky a trafa z crt televize. Vakuum tam není - plazma je zaležitost inertního plynu - viz předchozí
stránka. Podle použitého plynu získává plazma barevný nádech. Jinak, plazmová koule se dá koupit od 300-400Kč.
Prodává se i jako USB blbůstka k PC - nedoporučuji.
...ta moje byla z OBI, nebo nějakýho podobnýho maxu, nebo hornbachu...byla v akci pruměr 100mm a regulovatelná ...může se přidávat a ubírat intenzita výbojů..zábesků...a má trafo to se dá do zásuvky...a je na 12V....za asi 550.- českých... m11 :lol:

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: gravitace

Příspěvek od Gabča »

Jim68 píše:Myslím, že tě Tvůj úspěch svedl ze správné cesty. A proto se táži - jakou akční silou musíš působit na 1kg vody, aby odtekl z Vašeho pozemku při náklonu 2% a třecím odporu x? To jen abys úplně nevyzářila... :D
Já nezářím, já jen tak blikám, nepravidelně :)
jestli se ptáš vážně, což u Tebe nikdy nevím.... sice nemám moc čas, ale ten třecí odpor chceš jako
A) obyč. třecí síla, ikdyž mě nenapadá jaká, nebo
B) mechanický odpor, tj. když tam budou za sebou malé vodní elektrárničky
C) ev. odpor ve formě průřezu, jestli je trubka úzká, tak se to do ní musí cpát pod tlakem,
D) trubka je nečím zanešená, takže by se to dalo i jako elektrický odpor.
Tak jak to chceš? A jakou rychlostí chceš, aby to vyteklo? Kdyby to bylo bez tření, tak bude vytékat se zrychlením 2% z 9,81m/s2. Když to za
A) bude brzdit normální třecí síla, tak rozdíl mezi 2%*9,81 a tou třecí silou se musí dorovnat akční silou, a ještě kousek aby se to hnulo z místa
B) jestli chceš aby to teklo aspoň 0,0001 m/s, tak akční síla musí být o 2%*9,81 menší než 0,0001*mech.odpor
C) průřez je jakože 2kg na metr trubky..... tak jestli chceš průtok aspoň 0,3 kg/sec tak musíš cpát silou 0,3*0,3*0,5 , tj. 0,45kgm/s2, opět Ti v tom pomůže 2%z9,81, zbytek musíš dotlačit osobně
D) nejdřív změř odpor zanešení - změř zpomalení vody v usazenině NE za vteřinu ale za metr usazenin. Třeba 3, krát délka trubky, krát bod C), dále podle bodu B)
Nemusíte to kontrolovat :) radši
Gabča Hezký den

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

martin11 píše: ...ta moje byla z OBI, nebo nějakýho podobnýho maxu, nebo hornbachu...byla v akci pruměr 100mm a regulovatelná ...může se přidávat a ubírat intenzita výbojů..zábesků...a má trafo to se dá do zásuvky...a je na 12V....za asi 550.- českých... m11 :lol:
Variant je více - podle velikosti a kV. Smícháním různých intertních plynů mohou být plazmové výboje různě barevné...

Spaceball Obrázek

Zpět na „Jak na to...“