Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od Ilem »

Gillian píše:To jste mě potěšili ! :D Takže když jdu po ulici a fouká východní vítr, tak jdu nakloněná :

1. Na východ, abych vyrovnala sílu větru
2. Na sever, abych vyrovnala odstředivou sílu
3. Na západ, abych vyrovnala Coriolisovu sílu

To musím na té ulici vypadat !!! :roll:
A to jsme ještě nezahrnuli slapové síly :good:
Naposledy upravil(a) Ilem dne sob 06 úno 2010 15:41, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Gillian píše: :D Přestože jsem nedostala žádnou SZ abych opravila, činím tak, aby mě Spaceball nechytal za slovo:
To na mne na té ulici musí být podívaná !!! :D :D :D
Takže ne vypadat jako vypadat, ale vypadat jako podívaná. Bez obav, činíme tak nevědomky všichni. ;)

Spaceball Obrázek
Stálý člen

re

Příspěvek od Gillian »

Obrázek

Tak tohle je taky ke slapovým silám, které se týkají vzájemného gravitačního působení těles, tedy i Země a Měsíce....gravitační účinky Měsíce prý můžou mít i negativní vliv na slabší povahy. :D :D :D
A už si nevymýšlejte nebo nikam nedojdu !
Naposledy upravil(a) Gillian dne sob 06 úno 2010 21:42, celkem upraveno 1 x.

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gillian píše: Tak ještě slapové síly, to snad ne !!! :D :D :D
Když se ti to tak líbí, ještě bychom tě mohli postavit na úpatí nějaké vysoké hory :P
Co třeba Matterhorn?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Hádanky,

Příspěvek od Gabča »

Milí kamarádi,
bojím se, že už to tu trochu bukymu plevelíme, inu dostala jsem báječný nápad. Když už jsme se tu díky němu takhle sešli, lidi co mají přes všechny zdánlivé rozdíly hodně společného.... to on nás dal dohromady - díky,
co takhle oprášit vlákno Fyzikální hádanky a rébusy..
Měla bych tu jednu... s vlakem. A třeba přijdete na další, myslím, že je to přesně co potřebujeme.
Nechci soudit, ale nějakým mávnutím proutku to tu ztrácí něco, nevím jak to říct, ale v těch hádankách se právě uplatní to krásné štengrování, co tu probíhá, a potenciál krásné fantazie, dosud sevřené tímto vláknem.
Tedy.... Jo?
Gabča

Ukázka....
Díváte se na plynule jedoucí vlak. Můžete na něm vidět nějaké místo, které se alespoň na chvilku pohybuje PROTI směru jízdy (z našeho pohledu)?
Ev. odpovědi ale tam... jdu to najít , pak to tam dám, a vy to najdete v Recent topics
;)

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Ilem píše:
Gillian píše: Obrázek
Tak ještě slapové síly, to snad ne !!! :D :D :D
Když se ti to tak líbí, ještě bychom tě mohli postavit na úpatí nějaké vysoké hory :P
Co třeba Matterhorn?
Matterhorn? Proč ne... Vzhledem k tomu, že toto vlákno nikdy nebylo o gravitačních
motorech, ale chovalo se jako gravitační PM - hodně vložené energie a nic....
Ze Zermattu je na Matterhorn pěkný pohled, stojí to zato, velmi pěkná hora, a pokud
se někdo dívá do údolí a pozoruje bílé střechy autobusů, které se zdají být mírně
nakloněné od svahů velkých hor, pak toto není jen optický klam. :D

Aby to nebylo jednoduché...Země - Měsíc tvoří jakousi dvojplanetu - obíhají kolem
společného těžiště, takže dráha středu Země v rotaci kolem Slunce trochu skáče...
takže kromě uklánění je to i naklánění a skákání :D

Obrázek

Spaceball Obrázek

Čau

Příspěvek od Gabča »

Achjo :roll:
gravitační motory tu byly asi čtyři, i vysvětlen jejich princip, proč by měly šanci na existenci. Příkon a pohyb zařízení kompenzujícího gravitaci, který vlastně neodpovídá obecné rovnici energie někteří taky pochopili. Jasně, asi to fungovat nebude, fajn...
ale něco jsme tu chtěli, bavilo nás to. Dostávali jsme od vás čočku, nevadilo nám to, protože to je součást života. Pak ale začalo zesměšňování, různé společenské hry... :| Jo, taky jsem byla nabádána k tomu... dávej chlapům otázky, a pak si vybírej, že nejlíp mi to zodpověděl ten a ten, a uvidíš, jak se přetrhnou ... a pak ještě nabídky, že mi bude napovídat co mám říkat, aby jako všichni žasli... :laugh: jenomže já se k lidem, ke kterým mám už nějaký vztah a nic špatnýho mi neudělali, nebudu a priori chovat jako kráva.
Chtěla jsem počkat, jestli vás to přestane bavit.... ale je to koukám moc příjemná hra. Tak jo, já to balím :-) Sbohem

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Čau

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše:Achjo :roll:
gravitační motory tu byly asi čtyři, i vysvětlen jejich princip, proč by měly šanci na existenci. Příkon a pohyb zařízení kompenzujícího gravitaci, který vlastně neodpovídá obecné rovnici energie někteří taky pochopili. Jasně, asi to fungovat nebude, fajn...
ale něco jsme tu chtěli, bavilo nás to. Dostávali jsme od vás čočku, nevadilo nám to, protože to je součást života. Pak ale začalo zesměšňování, různé společenské hry... :| Jo, taky jsem byla nabádána k tomu... dávej chlapům otázky, a pak si vybírej, že nejlíp mi to zodpověděl ten a ten, a uvidíš, jak se přetrhnou ... a pak ještě nabídky, že mi bude napovídat co mám říkat, aby jako všichni žasli... :laugh: jenomže já se k lidem, ke kterým mám už nějaký vztah a nic špatnýho mi neudělali, nebudu a priori chovat jako kráva.
Chtěla jsem počkat, jestli vás to přestane bavit.... ale je to koukám moc příjemná hra. Tak jo, já to balím :-) Sbohem
Teď se musím přiznat, že nechápu. Pro mě to nebyla hra. Věnoval jsem tomu dost času, víc, než bych chtěl a dokonce víc, než si mohu dovolit. Ale měl jsem dojem, že by to mohlo někomu rozšířit obzor. To vlákno čte mnohem víc lidí, než kolik jich přispívá. A co si budeme namlouvat, obecné vědění je na dost katastrofální úrovni. Vidím to i doma. Se znalostmi, se kterými můj syn studuje relativně úspěšně vysokou školu bych já nedokončil ani střední. Je to tak, že úroveň zvládnutého učiva určují ti nejslabší. Prostě se nedá jít dál, dokud všichni alespoň v základu nepochopí to na čem se má dál stavět.
Předpokládám, že zde se združují lidi, kteří se chtějí dozvědět víc. Pokud nějakou znalost mám, pokládám za svou povinnost předat ji dál. Pokud to někdo bere jako hru, dost mě to zraňuje. A jelikož nejsem děd Vševěd, i já jsem se tu ledacos dozvěděl. Jednak přičiněním ostatních vysvětlovačů a druhak tím, že když člověk chce něco vysvětlit, musí si sám nejdřív pořádně setřídit myšlenky. Někdy ho u toho napadnou věci, které ho dřív nenapadly. A třeťak tím, že vším si už nejsem jist (po 25 letech ze školy), tak si to nejdřív musím zkontrolovat.

Omluvám se za svůj duševní průjem, ale pokud je to skutečně hra, končím. Mám smysluplnější práci.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Návštěvník

Re: Hádanky,

Příspěvek od Návštěvník »

Gabča píše:Milí kamarádi,
bojím se, že už to tu trochu bukymu plevelíme, inu dostala jsem báječný nápad. Když už jsme se tu díky němu takhle sešli, lidi co mají přes všechny zdánlivé rozdíly hodně společného.... to on nás dal dohromady - díky,
Měla bych tu jednu... s vlakem. A třeba přijdete na další, myslím, že je to přesně co potřebujeme.
Nechci soudit, ale nějakým mávnutím proutku to tu ztrácí něco, nevím jak to říct, ale v těch hádankách se právě uplatní to krásné štengrování, co tu probíhá, a potenciál krásné fantazie, dosud sevřené tímto vláknem.
Tedy.... Jo?
Gabča

Ukázka....
Díváte se na plynule jedoucí vlak. Můžete na něm vidět nějaké místo, které se alespoň na chvilku pohybuje PROTI směru jízdy (z našeho pohledu)?
Ev. odpovědi ale tam... jdu to najít , pak to tam dám, a vy to najdete v Recent topics

;)
Hura Já už to vim. Je to černy pasazer ktery utiká pred revizorem dozadu. Vidim to skrz vokna, jaka je prvni cena?

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Čau

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
Gabča píše:Achjo :roll:
Teď se musím přiznat, že nechápu. Pro mě to nebyla hra. Věnoval jsem tomu dost času, víc, než bych chtěl a dokonce víc, než si mohu dovolit. Ale měl jsem dojem, že by to mohlo někomu rozšířit obzor. To vlákno čte mnohem víc lidí, než kolik jich přispívá. A co si budeme namlouvat, obecné vědění je na dost katastrofální úrovni. Vidím to i doma. Se znalostmi, se kterými můj syn studuje relativně úspěšně vysokou školu bych já nedokončil ani střední. Je to tak, že úroveň zvládnutého učiva určují ti nejslabší. Prostě se nedá jít dál, dokud všichni alespoň v základu nepochopí to na čem se má dál stavět.
Předpokládám, že zde se združují lidi, kteří se chtějí dozvědět víc. Pokud nějakou znalost mám, pokládám za svou povinnost předat ji dál. Pokud to někdo bere jako hru, dost mě to zraňuje. A jelikož nejsem děd Vševěd, i já jsem se tu ledacos dozvěděl. Jednak přičiněním ostatních vysvětlovačů a druhak tím, že když člověk chce něco vysvětlit, musí si sám nejdřív pořádně setřídit myšlenky. Někdy ho u toho napadnou věci, které ho dřív nenapadly. A třeťak tím, že vším si už nejsem jist (po 25 letech ze školy), tak si to nejdřív musím zkontrolovat.

Omluvám se za svůj duševní průjem, ale pokud je to skutečně hra, končím. Mám smysluplnější práci.

....hele vy tady...no ...co co co...???....\gabča....končim...to jako Halejova kometa....jednou za 70 let....
...nahodil,jsem tema gravitace na polu a na rovniku....nooooo...moc hezký počtení...a poučný....tááák...kdo chce tak tu je ...a myslím , že to je spíše pro mě a Gabču....já se zeptám občas....a něco bastlím....Gabča spíše ...intelektualně...ale jako kalkulačka funguje.... :idea: ....
....nekonečný obdiv mají Ilem , Akord, Spaceball, Gromit....kteří opravdu vědí.....bylo jim v mládí dáno...----dali si do hlavy vědomosti.....a my.....proletariat ....je nyní ždímáme..... :shock:
...tak ...jak by řekl básník..."byli jsme a budem"....nebo klasik..../ jeff/ "pili jsme a pudem...."...jsme tu fajn parta....tak ti co vědí...mohou šťourat....a stejně vás mám ráda....Vaše karkulka :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Anonymous píše:
Tedy.... Jo?
Gabča

Ukázka....

;)
Hura Já už to vim. Je to černy pasazer ktery utiká pred revizorem dozadu. Vidim to skrz vokna, jaka je prvni cena?
Já si přisadím: pokud jedu třeba na kole vyšší rychlostí než ten vlak, pak se všechny body pohybují proti směru jízdy, ne? :shock: Pak také všechny body v dolní kruhové výseči všech kol.... :D Bóže to byl dobrej oběd.....

Jim68
Be happy!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jim68 píše:
Anonymous píše:
Tedy.... Jo?
Gabča

Ukázka....

;)
Já si přisadím: pokud jedu třeba na kole vyšší rychlostí než ten vlak, pak se všechny body pohybují proti směru jízdy, ne? :shock: Pak také všechny body v horní kruhové výseči všech kol.... :D Bóže to byl dobrej oběd.....
Chytrej kluk. Me taky moc chutnalo. Džus :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Jim68 píše: ...pokud jedu třeba na kole vyšší rychlostí než ten vlak, pak se všechny body pohybují proti směru jízdy, ne? :shock: Pak také všechny body v dolní kruhové výseči všech kol....
jj, některé body rychleji než samotné kolo, jiné i pozpátku...

Obrázek

Spaceball Obrázek
Stálý člen

Re:

Příspěvek od Gillian »

Ilem píše: Věnoval jsem tomu dost času, víc, než bych chtěl a dokonce víc, než si mohu dovolit. Ale měl jsem dojem, že by to mohlo někomu rozšířit obzor....
Ileme, jenom pevně věřím, že budeš i nadále rozšiřovat obzory všem lidem, kteří se zájmem čtou všechny Tvé příspěvky. Já jsem si například myslela, že o gravitaci vím dost, ale naše odlehčené povídání mi vlastně ukázalo, jaké jsou u ní výjimky, anomálie, setřídila jsem si všechny vlivy, které na tělesa na Zemi působí a to jsme zdaleka nevyčerpali všechny a nedotáhli jejich působení ani zdaleka do konce... :D
Ve své profesi mám kolem sebe několik zdatných odborníků, se kterými si občas povídám i o problémech, které se řeší i zde. Poslouchám je, vedu diskuze, ale oni mají svou náplň práce a já svou, času málo. A tak si svůj názor, svoje závěry musím udělat sama. Nad některými příspěvky sem přemýšlím 2 minuty, nad některými dva dny...já sama nesu svou kůži na trh, a proto bych ráda očistila Akorda z "loutkovodičství", ke kterému bych se nikdy nepropůjčila a myslím si, jak jsem poznala Akorda, že on sám by se k něčemu takovému také nikdy nesnížil - a děkuji mu za veřejné zastání. Nepěstuji SZ, nechci nic vědět o zákulisním jednání, přehlížím invektivy, mám svých starostí víc, jak dost....takže Ileme, nenech se odradit, znechutit a konečně mi řekni, jak jsi to myslel s tím Matterhornem, kromě AMS mě nic jiného nenapadá !!! :roll:

Murphy: Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.
Gabča
Zasloužilý člen

Jj,

Příspěvek od Gabča »

Ahojky,
asi jsem kladete důraz na něco, co jsem tam řekla až na druhém místě, vlastně jsem to celé nějak špatně vyjádřila: správně je to takhle....

nějak jsem ztratila poslední naději, že jsem vůbec schopná jistou svoji fyzikální teorii úspěšně interpretovat... už je to dlouho a úplně bez úspěchu. A já tu byla, prostě kvůli tomu... to mě hnalo. Poslední, co jsem zkusila bylo právě v té odpovědi Jimovi, těch pár řádků o odporu vody byla přesně ta moje teorie, takovej čistej nenásilnej extrakt. Ale nikdo si ani nevšiml drobné chyby v závěru :cry:,
takže...
už mi to tu nějak víc bere než dává. Muselo to ven, bylo to možná ve zlosti, po tom co jsem to neúspěšně zkusila po dobrým vám naznačit, že jistě vzdělávejte se, hrajte si, ale musí to být zrovna tady? Tady, kde jste nám nadávali, ale přesto vše je vám tady i dlouho poté, co jsme s bukym pryč, tak dobře? Víte proč je vám tu tak dobře? Co jsme tu tak nastavili, co nás to stálo? Dohonilo mě to. Blbě napsaný, chybělo tam co proč a jak, jsem asi poděs, ale když už se to stalo tak nelituju, mám nárok na svoje blbý city.
To sem prostě celá já :D. Gillian snad zůstane, takže náhradu tu mám.
Vaše Gabča :D

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“