Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Různé druhy očisty
- Denny
- Zasloužilý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Jaterní a žlučníková očista č.3
Pro všechny nerozhodné či váhající mám po dnešním dni další důkaz o funkčnosti této metody
Stačí Toto je ten písek, který mi MUDr.c objevil, ale již neuvedl, že by se spíše hodil na stavbu, místo štěrku do betonu
Stačí Toto je ten písek, který mi MUDr.c objevil, ale již neuvedl, že by se spíše hodil na stavbu, místo štěrku do betonu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
ruzne
take jsem udelala minuly tyden dalsi jaterni ocistu, probehla v pohode,
zajimave je, ze jsem asi po 2 dnech dostala specielne chut na koupel nohou s mms, dala jsem si tam asi polovicni davku co davam do vany.
(protoze beru take denne jednu tobolku cervene repy) asi ke konci koupele, kterou necham 20 minut, byla voda do cervena, asi
tim, ze beru ty tobolky. je zajimave jak mms to z nohou vytahne, takze je jiste, ze pri koupani tela i nohou odchazeji patogenni odpady, ktere se touto cestou telo zbavi efektivneji.
zajimave je, ze jsem asi po 2 dnech dostala specielne chut na koupel nohou s mms, dala jsem si tam asi polovicni davku co davam do vany.
(protoze beru take denne jednu tobolku cervene repy) asi ke konci koupele, kterou necham 20 minut, byla voda do cervena, asi
tim, ze beru ty tobolky. je zajimave jak mms to z nohou vytahne, takze je jiste, ze pri koupani tela i nohou odchazeji patogenni odpady, ktere se touto cestou telo zbavi efektivneji.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Klystýr.
Mám otázečku pro zkušené - jak to děláte, aby jste měli při klystýru vleže ramena níž? To ležíte na něčem šikmém, nebo na tom až tak nezáleží? Teprve začínám, a vidím, že když chci dodržet postup, tak mám celkem problém .
Ahoj, H.
Slunce v duši.
- Denny
- Zasloužilý člen
Re: Klystýr.
Ahoj Hanko, klystýry beru na boku, přičemž ležím v koupelně na podlaze, pod sebou mám deky, pod hlavou polštářek a bok si podkládám malou židličkou. Můžeš také tvrdšími polštářky aj. Po ,,napuštění" využiju pračku, položím na ni nohy a zvednu boky co nejvýše, tak aby kapalina protekla dále. Doporučuji ze začátku mít po ruce nějaký ručník na případné havárie
Postup: Lehněte si na bok (pánev musí být výše než ramena), hadičku zavedte do řitního otvoru do hloubky 25 - 50 cm. Uvolněte tlak a kapalinu postupně pouštějte do tlustého střeva. Jestliže tlusté střevo vykazuje nějaké patologické změny či je přecpáno výkalovými kameny, hrozí, že tekutina se při rychlém vlévání bude tlačit zpět nebo roztahovat malou dutinku, přičemž vyvolá bolest. Aby k tomu nedošlo, kontrolujte tok a hadičku včas stiskněte. Podle toho, jak tekutina zácpou prochází, její proud zesilujte. Dýchejte pomalu, plynule, ale zhluboka - břichem. Při nádechu ho nafukujte a při výdechu stahujte. To vše vám umožní se vyhnout různým potížím a nepříjemnostem. Vaše tlusté střevo bude čisté, až se do něj dva litry kapaliny dostanou bez problémů za 30 - 40 sekund.
Jakmile máte tekutinu v těle, lehněte si na záda a nadzvedněte pánev. Lepší je, uděláte-li stoj na ramenou nebo si alespoň dáte nohy za hlavu. V této pozici setrvejte 30 - 60 sekund. Navíc můžete zatahovat břicho. Díky tomu tekutina tračníkem sestupným pronikne do příčného. Následně si opatrně lehněte a obraťte se na pravý bok. Tekutina se z příčné části dostane do obtížně přístupného vzestupného tračníku a pak do slepého střeva. Právě uvedená technika umožňuje stejně rovnoměrně propláchnout celé tlusté střevo. Dodržujte i detaily. Jsou prověřeny praxí. V opačném případě vypláchnete a ozdravíte pouze část tlustého střeva a patologické příznaky - zárodky budoucích chorob - necháte na jeho začátku, ve slepém střevu. Proceduru je žádoucí provádět v kteroukoliv vhodnou dobu po vyprázdnění tlustého střeva a setrvat v poloze na zádech 5-15 minut, pokud ovšem nebudete cítit silné nutkání na stolici. Jakmile tato chvíle nastane, nepřemáhejte se. Organizmus ví nejlépe, kdy má stolici vypudit. Ostatně celý proces probíhá pod jeho přísnou kontrolou.
Tento postup mi připadá ,,příjemnější" než klasický - na čtyřech", protože si u něj ještě i odpočinu
Postup: Lehněte si na bok (pánev musí být výše než ramena), hadičku zavedte do řitního otvoru do hloubky 25 - 50 cm. Uvolněte tlak a kapalinu postupně pouštějte do tlustého střeva. Jestliže tlusté střevo vykazuje nějaké patologické změny či je přecpáno výkalovými kameny, hrozí, že tekutina se při rychlém vlévání bude tlačit zpět nebo roztahovat malou dutinku, přičemž vyvolá bolest. Aby k tomu nedošlo, kontrolujte tok a hadičku včas stiskněte. Podle toho, jak tekutina zácpou prochází, její proud zesilujte. Dýchejte pomalu, plynule, ale zhluboka - břichem. Při nádechu ho nafukujte a při výdechu stahujte. To vše vám umožní se vyhnout různým potížím a nepříjemnostem. Vaše tlusté střevo bude čisté, až se do něj dva litry kapaliny dostanou bez problémů za 30 - 40 sekund.
Jakmile máte tekutinu v těle, lehněte si na záda a nadzvedněte pánev. Lepší je, uděláte-li stoj na ramenou nebo si alespoň dáte nohy za hlavu. V této pozici setrvejte 30 - 60 sekund. Navíc můžete zatahovat břicho. Díky tomu tekutina tračníkem sestupným pronikne do příčného. Následně si opatrně lehněte a obraťte se na pravý bok. Tekutina se z příčné části dostane do obtížně přístupného vzestupného tračníku a pak do slepého střeva. Právě uvedená technika umožňuje stejně rovnoměrně propláchnout celé tlusté střevo. Dodržujte i detaily. Jsou prověřeny praxí. V opačném případě vypláchnete a ozdravíte pouze část tlustého střeva a patologické příznaky - zárodky budoucích chorob - necháte na jeho začátku, ve slepém střevu. Proceduru je žádoucí provádět v kteroukoliv vhodnou dobu po vyprázdnění tlustého střeva a setrvat v poloze na zádech 5-15 minut, pokud ovšem nebudete cítit silné nutkání na stolici. Jakmile tato chvíle nastane, nepřemáhejte se. Organizmus ví nejlépe, kdy má stolici vypudit. Ostatně celý proces probíhá pod jeho přísnou kontrolou.
Tento postup mi připadá ,,příjemnější" než klasický - na čtyřech", protože si u něj ještě i odpočinu
- Denny
- Zasloužilý člen
Poděkování
Děkuji Marlenko, že jsi mě přivedla při mé snaze o očistu ledvin k tak vzácné bylince. Koupím, vyzkouším a podám zprávu
http://www.uncaria.cz/?s=produkt_detail&id=2&lang=CZ
Použití bylinky Chanca piedra je mnohostranné a můžeme si je rozdělit do několika okruhů:
* záněty ledvin a močových cest, žlučníku, ledvinové a žlučové kamínky
* virový zánět jater (žloutenka), infekční onemocnění trávícího traktu
* střevní infekce, bolesti žaludku, koliky
* nadýmání, průjem, zácpa, zánět konečníku, tenesmus
* bolesti kloubů, horečka, astma
* bronchitida, chřipka, nachlazení, podpůrně při cukrovce.
Použití bylinky Chanca piedra je mnohostranné a můžeme si je rozdělit do několika okruhů:
* záněty ledvin a močových cest, žlučníku, ledvinové a žlučové kamínky
* virový zánět jater (žloutenka), infekční onemocnění trávícího traktu
* střevní infekce, bolesti žaludku, koliky
* nadýmání, průjem, zácpa, zánět konečníku, tenesmus
* bolesti kloubů, horečka, astma
* bronchitida, chřipka, nachlazení, podpůrně při cukrovce.
Naposledy upravil(a) Denny dne stř 10 úno 2010 15:43, celkem upraveno 1 x.
szkuzsit?
Mimo téma (offtopic)
Poznávání světa těles smysly považuje za příliš nejasné a hlavně klamné, podobně jako ostatní filosofové tohoto racionalistického věku. Descartes to dokládá příkladem kousku vosku, který pouhým zahřátím změní všechny své vlastnosti.[15] Plnohodnotné poznání je jen to, které se může vyjádřit v průzračných, rozumových, matematických pojmech. Pro svět těles je to rozlehlost, vyplnění prostou. Tělesa jsou prostorem a prostor sestává z těles, prázdný prostor neexistuje.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Re: Klystýr.
Ahoj Denny, díky Ti moc za radu, doufám, že to zvládnu, ta hlava dole mi fakt nesedí, s polštářkem pod hlavou to bude jiná! Tu malou židličku pod bok si nedovedu představit , já raději měkkoučko a pokud možno bez návalu krve do hlavy. Takže si hezky ustelu .Denny píše:Tento postup mi připadá ,,příjemnější" než klasický - na čtyřech", protože si u něj ještě i odpočinu
Držím palečky při očistě ledvin, škoda, že ještě není meloun, s melounem ve vaně (horká koupel) se to prý dělá také. (To mám ale jenom přečtené, nezkoušela jsem to.)
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Re: Poděkování
a nebo http://www.lekarna.cz/caj-chanca-piedra-50g/Denny píše:Děkuji Marlenko, že jsi mě přivedla při mé snaze o očistu ledvin k tak vzácné bylince. Koupím, vyzkouším a podám zprávu
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jiná zázračná bylinka na detoxikaci
Google lapacho, nebo kuk sem:
http://www.vareni.cz/trendy/lapacho-ind ... tajemstvi/
http://druidova.mysteria.cz/STRANKY_BYL ... tm#LAPACHO
a nakonec nejnižší cena
http://www.ukyticky.cz/detail.php?zbozi=1102365
Ale je to tak trochu podfuk, není to ta léčivá červená kůra! Je to ze stromu Tabebuia impetiginosa, takže vyšší ceny jinde (100 až 150 Kč) mají určitě opodstatnění.
"Červená vnitřní kůra s léčivými účinky se získává jen z odrůd Lapacho Colorado a Lapacho Morado, takzvaná červená lapacha."
http://www.vareni.cz/trendy/lapacho-ind ... tajemstvi/
http://druidova.mysteria.cz/STRANKY_BYL ... tm#LAPACHO
a nakonec nejnižší cena
http://www.ukyticky.cz/detail.php?zbozi=1102365
Ale je to tak trochu podfuk, není to ta léčivá červená kůra! Je to ze stromu Tabebuia impetiginosa, takže vyšší ceny jinde (100 až 150 Kč) mají určitě opodstatnění.
"Červená vnitřní kůra s léčivými účinky se získává jen z odrůd Lapacho Colorado a Lapacho Morado, takzvaná červená lapacha."
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
Pecenova kura
Tak som dokoncil tu pecenovo-zlcnikovu kuru, popisem svoju skusenost.
Po vypiti grepovo-olejovej zmesi, som si lahol a asi o hodinu zacala hnacka. Ta trvala az do noci do 3:30. Ziadne kamienky zatial neodchadzali. Tu som si vsak nebol isty, ako interpretovat "po 14:00 nepit az do konca procedury", pretoze bol som tak dehydrovany, ako este nikdy. Vydrzal som to do 6tej, no tam som uz ratal kazdu minutu, tak som sa musel napit asi 3 dcl vody. Dost sa mi ulavilo. O 7mej som potom vypil tretiu davku slanej vody. Potom som si lahol a zaspal som, zobudil som sa az o 10:30. Nevedel som, ci mam vypit aj tu poslednu 4tu davku, rozhodol som sa, ze uz budem normalne pokracovat jablkovou stavou. Doobeda stale hnacka, som dost zoslabnuty a je mi nevolno, no v tych rannych hnackach uz odislo asi do 100 malickych zelenych kamienkov. Som rad, vyzera teda, ze to utrpenie na nieco bolo.
Musim sa vsak opytat na tu vodu. Je to v poriadku dostat az taku hnacku, ze kazdu hodinu az do 3:30 som chodil na WC? Moze sa po 22:00 uz pit voda, ci treba vydrzat az do konca kury, teda az ked sa dopije 4ta davka roztoku? Najvacsie peklo nebola ani ta hnacka, ale ta dehydratacia. Vynechanim 4tej davky roztoku som toho dokaslal vela?
Za aky cas sa da kura opakovat?
Po vypiti grepovo-olejovej zmesi, som si lahol a asi o hodinu zacala hnacka. Ta trvala az do noci do 3:30. Ziadne kamienky zatial neodchadzali. Tu som si vsak nebol isty, ako interpretovat "po 14:00 nepit az do konca procedury", pretoze bol som tak dehydrovany, ako este nikdy. Vydrzal som to do 6tej, no tam som uz ratal kazdu minutu, tak som sa musel napit asi 3 dcl vody. Dost sa mi ulavilo. O 7mej som potom vypil tretiu davku slanej vody. Potom som si lahol a zaspal som, zobudil som sa az o 10:30. Nevedel som, ci mam vypit aj tu poslednu 4tu davku, rozhodol som sa, ze uz budem normalne pokracovat jablkovou stavou. Doobeda stale hnacka, som dost zoslabnuty a je mi nevolno, no v tych rannych hnackach uz odislo asi do 100 malickych zelenych kamienkov. Som rad, vyzera teda, ze to utrpenie na nieco bolo.
Musim sa vsak opytat na tu vodu. Je to v poriadku dostat az taku hnacku, ze kazdu hodinu az do 3:30 som chodil na WC? Moze sa po 22:00 uz pit voda, ci treba vydrzat az do konca kury, teda az ked sa dopije 4ta davka roztoku? Najvacsie peklo nebola ani ta hnacka, ale ta dehydratacia. Vynechanim 4tej davky roztoku som toho dokaslal vela?
lapacho.....
Lapacho a maté. To jsou naprosto fenomenální nápoje a bacha, jak si na ně zvyknete, raději si ukousnete nohu, než aby ste si je odepřeli. Nebojím se napsat, že se v nich skrývá kus pohody. Nevím jak a proč, ale já ten čaj pil na návštěvě u kámošky a.... vždy mi bylo fajn. Zkusil jsem to doma sám, a.... taky. K snídani lapacho a maté 1:1 a..... paráda.Lapacho jen červené a maté nepražené bez příchuti čisté. Cena pod 70kč za 100gramů je normální a běžná.... Kopíruje zelený čaj, stejně jako roibos. Reálná cena je poloviční, ale nápoj jako nápoj. Když to koupíte po pěti kilech, tak asi 300 kilo.
Dostal jsem od kámoše pytlík pětiletýho ženšenu... nevíte někdo, jak to pít, aby to nemělo takovou příšernou chuť???? Je to hnus fialovej....
Dostal jsem od kámoše pytlík pětiletýho ženšenu... nevíte někdo, jak to pít, aby to nemělo takovou příšernou chuť???? Je to hnus fialovej....
Re: lapacho.....
Jardo prekvapuje ma že nevidíš súvislost medzi tým množstvom kofeinu z mate a tým vzorečkom na téjto stránke http://www.bonsajacaj.sk/cl_byl_5.htm - nepripomýna ti to niečo ? P.jarda ovčák svitavy píše:Lapacho a maté. To jsou naprosto fenomenální nápoje a bacha, jak si na ně zvyknete...
- Denny
- Zasloužilý člen
Re: Pecenova kura
Gratuluji ti, že jsi překonal strach a také k tomu výsledku. Napoprvé odchází především tzv. blátivé zátky, písek a menší kamínky. Příště to bude jiné a větší, neboj.Jayo píše:Tak som dokoncil tu pecenovo-zlcnikovu kuru, popisem svoju skusenost.
K tvému postupu: když si nepamatuješ, co přečteš, tak si to raději napiš - jako jsem to udělal já - pak je to již brnkačka. Papír v jedné ruce a ostatní v druhé Celý postup máš tady http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... sc&start=0 jen jsem ho krapet upravil (zkušenosti) a pokud se jim budeš řídit, proběhne vše tak, jak má
K té žízni - jestli jsi dbal pokynů a řádně ses zavodnil před kúrou, neměl bys ji pociťovat. Noční průjmy tě jistě ,,vysuší" a tak se klidně před i po vyprázdnění napij.
Kúry se mohou opakovat nejdříve po 14ti dnech - když si to troufneš, jako já
-
- Zasloužilý člen
Re: Pecenova kura
Diky. Navod som si niekolkokrat nastudoval, no nepochopil som z neho, ci sa po 22:00 moze pit, alebo nie. Ostatne mi bolo jasne, a isiel som podla navodu. Tu 4tu davku som vynechal proste preto, ze som bol strasne unaveny a vycerpany, a zaspal som. :-)
Nejde ani tak o zavodnenie, ako o mnozstvo hnaciek. Keby ich bolo menej, tak nieje ziaden problem, ved uz som absolvoval aj suchy post (den nepit), ale toto bolo ovela horsie.
Dobre, takze v pripade nocnych hnaciek, ak som to teda pochopil spravne, sa moze pit cista voda? A medzi 7 a 9tou hodinou, ked sa pije 3-ta a 4-ta davka roztoku?
Urcite si to rad zopakujem, bolo to tazsie ako Sankapraksalana, co som necakal, ale ked som videl, co mam v peceni, motivovalo ma to urobit to este 4x.
Nejde ani tak o zavodnenie, ako o mnozstvo hnaciek. Keby ich bolo menej, tak nieje ziaden problem, ved uz som absolvoval aj suchy post (den nepit), ale toto bolo ovela horsie.
Dobre, takze v pripade nocnych hnaciek, ak som to teda pochopil spravne, sa moze pit cista voda? A medzi 7 a 9tou hodinou, ked sa pije 3-ta a 4-ta davka roztoku?
Urcite si to rad zopakujem, bolo to tazsie ako Sankapraksalana, co som necakal, ale ked som videl, co mam v peceni, motivovalo ma to urobit to este 4x.