Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: mm

Příspěvek od martin11 »

děda Slavík píše:
.magnetické pístové motory....radost z bastlení všem
Martine, ale stále s napětím čekám na ten tvůj nový X-válec. Nebo mně to uniklo?
...nebooooj...neuniklo nic....večer vyfotím sestavu pístu a vedení pístu a rozvodové kolo ojnic...upozorńuju, všechno muj nápad....nikde nikdo nic podobného ve světě nemá....nikde jsem neopisoval...rotační střed -toroid bude následovat....
....až to bude na skle, tak vezmi babičku k počítači...ukaž jí fotky...třeba v ní chytnou technické saze.....a bude se jí to líbit.... :shock:
...jinak....vývoj jde pomaleji....než jsem předpokládal....ale nikam nespěchám....bude to sice pěkně vypadat...ale...???....to bude tak asi vše, co od toho budeme moci očekávat....jo....začal jsem uvažovat o zlaté destičce s mým monogramem, který tam umístím....
...tak pozdravuj babičku...ať uvolní nějaké prostředky...na magnetíky..../...doporučuju malé....je s nima větší zábava než s velkejma.../ :idea: ...zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
martin11
Zasloužilý člen

sestava píst MM

Příspěvek od martin11 »

...jak jsem slíbil, tak činím...jelikož jsem mimo muj komp..a zde nejde popsat fotku...tak jen takto....co na fotce vidíte....jako podklad...WM magazín.....to je dobrý ne...???... :idea: ..
.....tak....z prava....ze zdola....uhelníček se svislým držákem 2 vodičů pístu.....pruměr 6 mm...aby jste si udělali jasno o velikosti....na vodičích/válcích/ je klec pístu nahoře ojnice....dole pomocná ojnice....tyto ojnice jsou spojeny ...napevno spojovacím šroubem.....tvoří to takové Y...jak navrhl Ilem...aby síla působící na píst....ten bude uprostřed /jako ten magnet.../ byla stejnoměrně rozložena...horní ojnice bude spojena s rozvodovým kolem ojnic....viz hvězdicový motor....material pístu /..a konečně celého motoru/ je síla 3 mm všechno je anticoro.......no žádná složitost...jen to, že bez dílenského vybavení to jde pomalu....tak ..je to jako televizní serial...na pokračování...pokračování za týden....martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: sestava píst MM

Příspěvek od děda Slavík »

všechno je anticoro.......no žádná složitost...jen to, že bez dílenského vybavení to jde pomalu....tak ..je to jako televizní serial...na pokračování...pokračování za týden....martin11
No, obrázek je to pěkný, jde nádherně zvětšit a podívat se na řez (asi lejzrem) jednotlivých dílů z anticora, ale jako stroj to nevypadá. Nic co by mně připomínalo nějaký píst, pístnici, ojnici, ale jen na sebe položené nějaké kousky plocháčů, závitovou tyč a pár kulatin. NEDĚLÁŠ SI SRANDIČKU? A potom překvapíš parádní mašinou?

Kluci, do toho.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

děda Slavík píše:... jako stroj to nevypadá...
On to taky není stroj, ale jenom jeho část, která se bude, pokud nedojde k nějakým změnám za pochodu, 12x opakovat. Tahle část je "náhrada" za válec, ve kterém bude běhat místo pístu k tomu připevněný magnet. Dál už to raději nebudu vysvětlovat, aby Elfa netrefil šlak, že to zamotávám ještě víc než on. :)
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Viz test úplně dole

Příspěvek od Merlin »

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

děda Slavík píše:
všechno je anticoro.......no žádná složitost...jen to, že bez dílenského vybavení to jde pomalu....tak ..je to jako televizní serial...na pokračování...pokračování za týden....martin11
No, obrázek je to pěkný, jde nádherně zvětšit a podívat se na řez (asi lejzrem) jednotlivých dílů z anticora, ale jako stroj to nevypadá. Nic co by mně připomínalo nějaký píst, pístnici, ojnici, ale jen na sebe položené nějaké kousky plocháčů, závitovou tyč a pár kulatin. NEDĚLÁŠ SI SRANDIČKU? A potom překvapíš parádní mašinou?
...tak jsem doplnil popiskama...aby náhodou někdo netápal a dobře si vysvětlil moje netechnické výrazy....např slovo válec....jak vypadá válec naruby...??...když po něm píst jezdí zvenčí....no přesně tak jako tady...a protože by se stranově otáčel...ten píst...tak misej být dva...na jednom pístu....že to má 2 čepy ...ojniční....je také jasné....protože Ilem postřehl, že síla působící na píst musí být v ose pístu.....což je místo X 6...a protože čep /pístní/ tady být nemůže....tak ten píst musela ta ojnice / s čepy/ obklíčit..../dvěma čepy/....tak teď to snad je jasný....jo těchto udělátek je v motoru 12...!!!...takže je vám jasný....že tohle dělat v kuchyni na stole není zas taková legrace.....

..ještě k příspěvku GEWO....ten MM bedini znám...ale vůbec tomu nerozumím...páč to je samej drátek a já nevím co ještě...."snad" tam jsou i někde magnety../ jinak závidím pěknou laboratoř/...ale se mnou to nemá nic společné...
...řeším "čistě " mechanický pohyb magnetů, kde se snažím statické magnetické pole toroidu přenést přes kliku na pohyb toho toroidu, které je / to pole/vůči pístům nepohyblivé ....
...na úplném začátku tohoto vlákna jsem prosil přítomné...aby mě pomohli nalézt něco podobného na internetu.....za ...dnes... :idea: ... 14 měsíců působnosti tohoto vlákna....mě nikdo nic na principu pístu neukázal....!!!....
...něco je asi špatně....buď jste mě nikdo../mimo Gromit, Ilem, Spaceball, nepochopil/...nebo nehledáte.. :evil: .nebo jsem první... :shock: ...což se mi nějak nezdá.... :oops:

...takže jsem tady ..."jak nahej v trní"....jo pokračování MM...příští týden...musím se také živit prací.....všechny co tomu fandí zdraví martin11 :lol: a / kč :oops: /
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jsi první!

Příspěvek od Jim68 »

Asi s vidlicovým první, martine. Zadej do géčka piston magnetic engine:
http://www.magneticenergy.org.uk/Magnet ... Piston.htm
http://www.businessinsider.com/bill-gat ... ine-2009-4
- video.... s elektromagnety
s ferity....

Drž se!
:shock:

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Re: Jsi první!

Příspěvek od martin11 »

zadal jsem již do vyhledávače všechno možný....na tema piston- magnet- engine....to co jsi poslal , jsem už dávno viděl.../ale dík/....daleko nejvíce mě rozesmál ten borec s tím Lego stavebnicí...a 3x zalomenou hřídelkou....jak s tím točil rukou....to je názorná ukázka, jak vypadá 6x poslední magnet /a jeho problem /v praxi... :roll: /pro dědu Slavíka :bye: /
....jinak, jak jsou na celém zařízení navěšeny nějaké drátky , tak jsem mimo....viz ta ukázka elektro magnetic...piston....no a ta první ukázka je čistě solenoid, který přes kliku točí.....takže zase nic......hledám ....pure....čistý....magnetický motor....bez jakýchkoli drátků....čistou mechaniku.....no je pravda, že to podle poznatků fyziky nejde.. :shock: ..ale nikdo to nezkusil.......rotační statické magnetické pole.....tak....zachovejte mě přízeň...martin11 :lol:

dodatek....teprve mě to docvaklo.....jim68 napsal....vidlicový.....nééééé....hvězdicový....to hroznej rozdíl.... :idea:

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Hvězdicový

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
No jasně, promiň, já nejsem na magnety... Ono těch věcí moc nejni, páč to těm chudákům nefunguje, tak o čem by psali, že jo. Ten s tou stavebnicí je boží, čekal jsem do konce, kdy ten řetěz nasadí (jako já tu řemeničku onehdá... :D ), ale to si netroufl... :shock:
Nevěděl jsem, žes nám zadal to hledání, ale myslím, že to stejně na webu nebude. Ty opravdu nový věci nokdo moc neprezentuje. ;) A zase naopak - pokud chce někdo fest zblbnout lidi, zaplaví web nesmysly a tu pravdu už nenajdeš. Takže s internetem jo, ale odstup, pánové...! :D

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Není nad to, stanovit si jasný cíl!
Ale bacha: všechno nemusí fungovat. Nechci ani pomyslet, kolik úsilí stálo Teslovo vznášedlo tohodle maníka.... :shock: A stále věří.
http://fuel-efficient-vehicles.org/tesl ... tor-xp.php

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen

Re: Hvězdicový

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
jo s tím netem a presentací...nejvíce na joutúbe...to je opravdu zavádějící....pak jsou i tací, co tomu chtějí věřit.../...dědo Slavíku...pozor...!!!!/...a nakonec já, kterej tomu sice nevěří...ale dělá to...." co kdyby ta kamna náhodou nepálila.. :idea: ../
...jo jen na okraj....je jedno , jestli magnetický, nebo naftový, nebo benzinový....ale není jedno, jestli vidlicový nebo hvězdicový...
...mimo jiné....nikdy jsem neviděl hvězdicovej parní stroj.....a diesla také ne.....nemluvím o vznětovém.....to jsem viděl u modelů letadýlek....
...tak jsem v tom zase zůstal sám....m11 :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše: Není nad to, stanovit si jasný cíl!
Ale bacha: všechno nemusí fungovat. Nechci ani pomyslet, kolik úsilí stálo Teslovo vznášedlo tohodle maníka.... :shock: A stále věří.
http://fuel-efficient-vehicles.org/tesl ... tor-xp.php
:shock: Koukám jako blázen, ten maník si fakt myslí, že by mohl Teslův elektrický regulátor letět?
Chudák Tesla, ten se musí obracet v hrobě....! :D :D :D

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

animace

Příspěvek od la »

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: animace

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Jasně, to je přece jeho webovka..... :D
Myslím, že tím strávil 18 let. Monte Cristo.... :shock:

Jim68
Be happy!
spaceball
Zasloužilý člen

Re: animace

Příspěvek od spaceball »

Mimo téma (offtopic)
:D 18? Tak to jo...beru vše zpět :D Tak příjemný let... :D

Až ho omrzí létání, může to přidělat na hřídel a jemně elektricky regulovat její otáčení bez nutnosti použití mechanické
regulační zpětné vazby (táhlo ve watově odstředivém regulátoru).

Spaceball Obrázek

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“