Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Letní čas a jeho působení na člověka
-
- Nový člen
- Dostal: 3 poděkování
Letní čas a jeho působení na člověka
Tak se nám zase blíží ono krásné období, kdy si na základě nařízení pečujícího o naše blaho budeme přetáčet svoje vnitřní hodiny. Už teď mě to celkem děsí, loni jsem měl po tomto zákroku 3 denní bolest hlavy, na kterou obvykle netrpím a asi 2 týdny jsem byl méně výkonný. Jaký názor a zkušenosti máte s tímto krokem Vy ostatní?
letni cas
take ho nemam rada, je to poznat stres a shon, ne ja, ale kolem me
jedina vyhoda je, ze v lete zustane dlouho svetlo, a pokud jdu v lete pozde spat jako treba pul noc, tak jdu vlastne brzy do postele, ma se chodit nejlepe mezi 22:00 - 00:00 hodinou
jinak nic zvlastniho
jak prijde podzim a cas se meni zpatky, pocituji velkou ulevu ci pohodu kolem dokola, nevim jak to nazvat, vnimam prilis dobre
jedina vyhoda je, ze v lete zustane dlouho svetlo, a pokud jdu v lete pozde spat jako treba pul noc, tak jdu vlastne brzy do postele, ma se chodit nejlepe mezi 22:00 - 00:00 hodinou
jinak nic zvlastniho
jak prijde podzim a cas se meni zpatky, pocituji velkou ulevu ci pohodu kolem dokola, nevim jak to nazvat, vnimam prilis dobre
-
- Nový člen
- Dostal: 3 poděkování
Re: letni cas
Nevěděl jsem jak to napsat, ale Ty to vystihuješ přesně. Přechod a trvání letního času = nestíhám mám zpoždění, naopak astronomický čas = úleva, zklidnění.lena píše: jak prijde podzim a cas se meni zpatky, pocituji velkou ulevu ci pohodu kolem dokola
spánek
nj, ten přechod, to je zas šílenej výmysl nějakých "chytrých" lidí.... chodit by se mělo před 22:00, kdy se člověku bude nejlépe usínat. Možná, že jste si už někteří všimli, že když jdete spát později, dostanete novou energii a spát se vám už nechce. Někdy nemůžete dlouho do noci usnout. Je to dáno energii, která zrovna v organismu nastupuje. Je potřeba ctít přírodní zákony. A je lépe časně ráno vstávat, ještě před rozbřeskem a chodit spát taky dřív, do desáté. Ráno tak člověk stihne udělat spoustu věcí a krásně nastartovat nový den bez stresů. Ono taky to vstávání jak to dělali naši předci a taky spoustu jiných věcí, nebylo k zahození. Oni dřív věděli mnohem líp, že je potřeba se podřídit přírodě a nejednat proti ní!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: letni cas
Som za zrušenie letného času. "Letný" čas je proti prírode a zdravému rozumu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Denny
- Zasloužilý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Re: spánek
Je to tak, moje maminka říkávala, že spánek do půlnoci je nejzdravější. Já se tím řídím celý život. Chodím brzy na kutě a ráno vstávám čilý jako rybička, aťsi jsou teprve 4hod!g píše:nj, ten přechod, to je zas šílenej výmysl nějakých "chytrých" lidí.... chodit by se mělo před 22:00, kdy se člověku bude nejlépe usínat. Možná, že jste si už někteří všimli, že když jdete spát později, dostanete novou energii a spát se vám už nechce. Někdy nemůžete dlouho do noci usnout. Je to dáno energii, která zrovna v organismu nastupuje. Je potřeba ctít přírodní zákony. A je lépe časně ráno vstávat, ještě před rozbřeskem a chodit spát taky dřív, do desáté. Ráno tak člověk stihne udělat spoustu věcí a krásně nastartovat nový den bez stresů. Ono taky to vstávání jak to dělali naši předci a taky spoustu jiných věcí, nebylo k zahození. Oni dřív věděli mnohem líp, že je potřeba se podřídit přírodě a nejednat proti ní!
S tou čilostí to samozřejmě platí, pokud mě v noci nic nebolí, což bývá málokdy
PS. Osobně by mi vyhovoval celoročně právě letní čas - protože ty dlouhé zimní večery bývají někdy hodně únavné a stresující.
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Re: spánek
Taky bych ráda chodila brzy na kutě, nebýt sousedů, kteří ožívají po dvaadvacáté hodině a o půlnoci je u nich nejživěji , a s nočními veselmi výkřiky končí kolem tří ráno. Takže se ze mě stala "sova" proti své vůli. Ráno vstávám jako po noční směně.....Denny píše: Je to tak, moje maminka říkávala, že spánek do půlnoci je nejzdravější. Já se tím řídím celý život. Chodím brzy na kutě a ráno vstávám čilý jako rybička, aťsi jsou teprve 4hod!
S tou čilostí to samozřejmě platí, pokud mě v noci nic nebolí, což bývá málokdy
PS. Osobně by mi vyhovoval celoročně právě letní čas - protože ty dlouhé zimní večery bývají někdy hodně únavné a stresující.
I já jsem pro zrušení letního času, vstávání do tmy se mi nelíbí.
ako ďalej?
tož nás tato zvrhlost čaká ešče chvílú... Najbližšie v nedeľu o 02:00, pardón, 03:00 ...či ako vlastne...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Hitlerovsko-Husákovský LZČ
Od 70-tých let touhle dobou pravidelně nadávám na HHLZČ (Hiterovsko-Husákovský letní zkur..ný čas).
Tedy, já si pamatuju na 70-tý léta, ale prý se to kdysi zavedlo už za rakousko-Uherska (nebo možná 1. republiky?)
Faktem je, že do nedávna nás naši milovaní vládcové krmili ideologií, že HHLZČ (Hiterovsko-Husákovský letní zkur..ný čas) je kvůlivám úspoře energií...
Díky boomu elektronických kalkulaček a internetu se už minimálně pět let (5 let) všeobecně ví a uznává, že vlastně vůbec žádné úspory nejsou
(naopak- v těchto dnech budeme ráno díky posunu o hodinu ráno opět znovu svítit a zatěžovat ČEZ svojí zbytečnou vyšší spotřebou)
Největší tragedie ale nastává, když vás večer vyhánějí z oblíbené restaurace, jekož se už zavírá a sluníčko je ještě 10 stupňů nad obzorem.
Tedy, já si pamatuju na 70-tý léta, ale prý se to kdysi zavedlo už za rakousko-Uherska (nebo možná 1. republiky?)
Faktem je, že do nedávna nás naši milovaní vládcové krmili ideologií, že HHLZČ (Hiterovsko-Husákovský letní zkur..ný čas) je kvůlivám úspoře energií...
Díky boomu elektronických kalkulaček a internetu se už minimálně pět let (5 let) všeobecně ví a uznává, že vlastně vůbec žádné úspory nejsou
(naopak- v těchto dnech budeme ráno díky posunu o hodinu ráno opět znovu svítit a zatěžovat ČEZ svojí zbytečnou vyšší spotřebou)
Největší tragedie ale nastává, když vás večer vyhánějí z oblíbené restaurace, jekož se už zavírá a sluníčko je ještě 10 stupňů nad obzorem.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Hitlerovsko-Husákovský LZČ
Ty musíš dělat energetika (toho nejvrchnějšího) u čezu že se tak vyznáš????? Přiznej se a nepindej o subjektivních pocitech. Já jsem pařez a o víkendu se z toho vyspím, třeba ne každý.milda píše:Od 70-tých let touhle dobou pravidelně nadávám na HHLZČ (Hiterovsko-Husákovský letní zkur..ný čas).
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Bohužel v ČEZu nedělám, ale jestli víš, kde jsou ty obrovský úspory energie za cenu hejbání časem, tak pověz. Já jsem se to fakt nikde nedozvěděl.lajos píše:
Ty musíš dělat energetika (toho nejvrchnějšího) u čezu že se tak vyznáš????? Přiznej se a nepindej o subjektivních pocitech. Já jsem pařez a o víkendu se z toho vyspím, třeba ne každý.
Když se z toho vyspíš za víkend, to ti teda upřímě závidím. Hlavně, jestli musíš makat od 6-ti hodin ráno a ještě do práce dojíždět, vstáváš třeba ve 4 hodiny (podle pánaboha ve 3 hodiny). Ještě "líp" jsou na tom pekaři - ti ani nemusej chodit spát.
Ale jestli děláš v bance za rohem od 9 hodin, tak to nejni zas tak velký hrdinství.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
přes léto večer
Letní čas byl zaveden po tuhé zimě v roce 1979. Tenkrát psala i Moskevská Pravda, že Československo prožívá těžkou energetickou krizi, tak nakonec bylo toto číslo u nás staženo z prodeje, u nás se přece nic takového nemůže stát, těch pár nepatrných objektivních příčin nedostatku elektřiny přece nemusíme nijak zvlášť řešit. Byla to extrémní zima, trvala asi měsíc a i když se tenkrát nic nevyřešilo, přece jen se přijalo opatření, že se na jaře zavedl letní čas, prý k vůli úsporám energie. Jak říkala moje máma, která pamatuje protektorát Čechy a Morava, kdy Hitler též letní čas zavedl, jak se těšili, až bude konec války a "zase bude čas podle pánaboha a ne podle vola". Tenkrát se dočkali, my asi už máme smůlu.
Chození na pivo je večerní záležitostí, což v létě není možné, protože v létě vlastně žádný večer není, neboť trvá do 22h a pak už začíná noc. Sám nejlíp vím, jakou to dá dřinu se dotrmácet v hospodě večerní tmy, která vlastně přijde až na začátku noci. Pak se vše zklidní, někdy i naopak rozjede a je před námi jen dlouhá noc. Protože i ranní svítání je o hodinu posunuté a i když je to někdy fakt dřina, tak slušní lidé přece chodí domů za světla
Jeff
Chození na pivo je večerní záležitostí, což v létě není možné, protože v létě vlastně žádný večer není, neboť trvá do 22h a pak už začíná noc. Sám nejlíp vím, jakou to dá dřinu se dotrmácet v hospodě večerní tmy, která vlastně přijde až na začátku noci. Pak se vše zklidní, někdy i naopak rozjede a je před námi jen dlouhá noc. Protože i ranní svítání je o hodinu posunuté a i když je to někdy fakt dřina, tak slušní lidé přece chodí domů za světla
Jeff
-
- Zasloužilý člen
...keby si nemusel dospávať tú ukradnutú hodinu letným časom, asi by si zmysluplnejšie využíval víkend...lajos píše:... Já jsem pařez a o víkendu se z toho vyspím, třeba ne každý.
Můj názor
je ten, že letní čas vymysleli výhradně ti mocní, aby připomínali poddaným, že i čas mají ve svých rukou a tím pádem je činili odevzdanější a ohebnější v zádech.Možná by někdo mohl blekotat cosi o úsporách, ovšem každá úspora je pro systém a stát kontraproduktivní. Více prodané elektřiny značí větší příjem ve státní kase.
Mě osobně to nikterak nevadí, ovšem ty zmatky a pro toho, co chodí ráno do práce potíže jsou špatné.
Co je špatné pro lidi, mělo by se zrušit. Pokud to někoho z pohlavárů rajcuje, nechť navštíví nějaký specializovaný veřejný dům.
Mě osobně to nikterak nevadí, ovšem ty zmatky a pro toho, co chodí ráno do práce potíže jsou špatné.
Co je špatné pro lidi, mělo by se zrušit. Pokud to někoho z pohlavárů rajcuje, nechť navštíví nějaký specializovaný veřejný dům.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Letos poprvé
Tak letos je to poprvé, co na mě změna na letní čas vůbec "nepůbí".
Možná to bude tím, že jsem zásadně změnil způsob vstávání.
Především tedy žádnej budík! Ten je totiž pramenem všeho zla a potíží - svými praktickými pokusy jsem to naprosto jasně prokázal.
Večer jdu spát, a pak už jenom spinkám a spinkám, a potom, když už jsem pěkně růžovej, tak se mi samy otevřou očička a podívám se, kolik že je hodin. Jestli je to o hodinu víc nebo míň, to je přece jedno - hlavně, že jsem se pěkně vyspal a Pámbu mě má rád.
Někdo si třeba bude myslet, že jsem pěkně zlomyslnej prevít, ale ne, skutečně nejsem - já bych vám to taky a opravdu a ze srdce a všem přál. Berte to tak, jako že vám všem jenom prošlapávám cestu.
Zdravím - poota
Možná to bude tím, že jsem zásadně změnil způsob vstávání.
Především tedy žádnej budík! Ten je totiž pramenem všeho zla a potíží - svými praktickými pokusy jsem to naprosto jasně prokázal.
Večer jdu spát, a pak už jenom spinkám a spinkám, a potom, když už jsem pěkně růžovej, tak se mi samy otevřou očička a podívám se, kolik že je hodin. Jestli je to o hodinu víc nebo míň, to je přece jedno - hlavně, že jsem se pěkně vyspal a Pámbu mě má rád.
Někdo si třeba bude myslet, že jsem pěkně zlomyslnej prevít, ale ne, skutečně nejsem - já bych vám to taky a opravdu a ze srdce a všem přál. Berte to tak, jako že vám všem jenom prošlapávám cestu.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe