Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Setkávání
Moderátor: Gabča
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: RE O.K.
12ti metrům odpvídá perioda 7s, takže se za jednu periodu otočí asi o 0,015 stupňů. Máš pravdu, bylo by z toho moře . Zafixovat kyv do přímky není problém, stačí, aby viselo ve dvou bodech, ale ty dva body se musí volně otáčet. Úplně jednoduše by to šlo třeba tak, že ke stropu rzhledny přiděláme otočnou židli a na její 2 protilehlé nohy zavěsíme kyvadlo.
S tou elipsou se musím zamyslet, čím vzniká.
S tou elipsou se musím zamyslet, čím vzniká.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...zkusit to můžeme....JOVA...měl krásnou kouji s očkem...ale když nepřijede, tak spáchám svojí....vlasec není problem....délka vlasce /kyvadla/bude ...cca 14 m....ale kyvná plocha je "jen"...střed rozhledny asi 90x90cm....tohle můžeme vyzkoušet...nevím jak vyfotit...na foto papír zapomeňte...!!!....budeme se "jen" dívat....napíšu to do plánu pokusů.....Gabča píše: Foucaultovo kyvadlo je možná nikoli volně na provaze, ale s nějak zafixovaným kyvem do přímky.. No to ale na Kadlíně neuděláme..
...pište si....KADLÍN 2010 sobota 24,července ...sraz v 10.00 na nádvoří úřadu....v kadlíně...poté bude kladení věnců v museu motyček / u mojí fotky/...abych viděl ...jak to bude vypadat až nebudu.... .....
máte zapsáno...??.....tak dík.....já tam ...snad...také budu.....za přízeň Vám děkuje...martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
kadlín 2010
abych nezapomněl.....hlavní tema bude.... hledání energetického místa"...jak nám naznačil pan starosta...prostor bude vysekán...a terén v místě pátrání připraven.....
...píšu to proto...každý svoji virguli / manželku/ sebou...nebo siderické kyvadlo...nebo tu pružinu...jako měl ten ve filmu o bésnících.... ....
datum 24.7 2010 m11
...píšu to proto...každý svoji virguli / manželku/ sebou...nebo siderické kyvadlo...nebo tu pružinu...jako měl ten ve filmu o bésnících.... ....
datum 24.7 2010 m11
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
To je jednoduchý, zakřivení časoprostoruIlem píše: S tou elipsou se musím zamyslet, čím vzniká.
-
- Zasloužilý člen
Jo, a kolik na Kadlíně vyšlo to zkrácení otočky za den?
50. rovnoběžka.. to je zrovna dvě třetiny z dvou třetin od pólu, 90-(90 * 2/3 * 2/3), tak že by třeba 3/4 otočky za 24 hodin? Ale je to jen improvizace všech improvizací futrál, páč vzorec jsem nenašla, jen tu animaci, co tvrdí něco o polovině na 30.rovnoběžce.
Jo a ten spočítanej kyv... dobrý Jak byl vůbec vzoreček, nebo spíš vzorec?
50. rovnoběžka.. to je zrovna dvě třetiny z dvou třetin od pólu, 90-(90 * 2/3 * 2/3), tak že by třeba 3/4 otočky za 24 hodin? Ale je to jen improvizace všech improvizací futrál, páč vzorec jsem nenašla, jen tu animaci, co tvrdí něco o polovině na 30.rovnoběžce.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zas tak přesně jsem to nepočítal. Vycházel jsem z 30té rovnoběžky. Stejně jsem dost zaokrouhloval, páč mi šlo jen o rámcový výsledek.
Vzorec pro periodu kyvu je: T= 2pí krát odmocnina z l/g
Vzorec pro periodu kyvu je: T= 2pí krát odmocnina z l/g
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Gabča píše:Jo, a kolik na Kadlíně vyšlo to zkrácení otočky za den?
...teda Gabčo...tebe bych chtěl mít doma.... ....s těmahle starostma....nejdřív gravitace...teď tohle.....no ale budiž....ja také haraším s magnety.. .navíc to stojí peníze... ....na kadlín se těší martin11
-
- Zasloužilý člen
Nojo
Každej něčím harašíme, ... upřímně řečeno, já se zase budu trochu nudit u toho energetickýho bodu... ale to neva, to je právě hezký, že jsou lidi různí. A možná to bude zrovna to nejlepší, až tam budeme běhat s těma virgulema .. Jo stačí pružina?
-
- Zasloužilý člen
Re: Nojo
...stačí....a na co...??....
...já to umím "jen " se svářecím drátem.....ale.....ukážu ti ..jak to vzít do ruky....ten svářecí drát....a uvidíš , jak budeš slavná doma....najdeš na zahradě vodu, zakopanej poklad, nebo....no něco určitě najdeš....takže ...pružinu nech doma...."jen" přijeď.......všechny zve martin11 p.s....mužete i bez péra....
...já to umím "jen " se svářecím drátem.....ale.....ukážu ti ..jak to vzít do ruky....ten svářecí drát....a uvidíš , jak budeš slavná doma....najdeš na zahradě vodu, zakopanej poklad, nebo....no něco určitě najdeš....takže ...pružinu nech doma...."jen" přijeď.......všechny zve martin11 p.s....mužete i bez péra....
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Já si svoje péro beru vždycky všude ssebou. Jeden nikdy neví.martin11 píše:mužete i bez péra....
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
...jediný, co mě je na tobě ukradený...je tvoje péro....nevím jak Gabča.... ...tvoje karkulka
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
...no ...to jsem vtahovačnej....karkulka ....je to jasný. ...tak hlavně si to naplánuj..a přijeď...24.7 2010...do Kadlína... m11
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
To zatím slíbit nemůžu. Pokud mi dopadne nové zaměstnání, budu mít víkendy poněkud problematické.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen