A proč tedy tato věta?
........ Pozor, teď přijde velké fyzikální moudro: V symbióze mikroskopického vakantu a jeho makroskopického hmotového pole spočívá podstata tolik diskutovaných i adorovaných korpuskulárních a vlnových vlastností elem. částic. Mikroskopický vakant má „na svědomí“ korpuskulární diskrétní chování elem. částice, zatímco jeho makroskopické hmotové pole excitovaných kvartonů „zařizuje“ vlnové záležitosti útvaru –elementární částice. A tohle vše, vakanty i jejich hmotová pole, tedy elem. částice a kvartonové univerzum vesmírného prostoru je vytvořeno jedinou materiální podstatou našeho „patra“ vesmíru - čtyřmi typy protoelementů, (p,p‘,n,n‘)! Neexistuje žádná podobnost struktury a funkčnosti mezi historickým éterem a kvartonovým modelem vakua a elem. částic! ........
Jsem rád, že žádná částice v kvartonovém světě nestojí na fleku nýbrž si neustále poskakuje. Přesně o tom jsem psal. Jde o kvantové chvění, ke kterému jsi mi odepsal, že nevíš co to je. Taky jsem ti psal, že vše má své tolerance. Nevím jestli jsi to vzal na vědomí. Ještě bych chtěl znovu předeslat, že vše reálné a hmotné je beze zbytku dynamické a díky výšezmíněným tolerancím má její existence až do nejmrňavějšího mrňava pouze statistickou povahu. Nikdy nelze bez zaokrohlení zjistit naprosto přesně jakoukoliv její vlastnost. Čili k vyšší přesnosti je potřeba provedení množiny měření za stejných okolností. A průměr jejich výsledků bude přesnějším údajem. Je to složitější stejná situace nikdy znovu nenastane, budou jen podobné. Proto statistická fyzika.
V Tvém kvartonovém světě nikdy nebude hmotové pole ideálně klidné a přechod vakanta z kvartonu na kvarton tak ideální. Je pravděpodobnější, že neustálými mikrozměnami v mikročase hmotového pole a případně i většími, v daném měřítku, vakant nepřechází kvartony v ideální linii, ale v prostoru klikatě. Toto jsem Ti dříve takto nějak napsal. Z toho je jasné, že se vakanti, z pohledu vhodného většího měřítka, různě třesou. Což mi udělalo radost. Já to věděl.
Jenže je tu problémeček. I kvartony, jsou-li hmotné, musí sebou nejen jako celek, ale v něm obsažené protoelementy, sebou nějak mrskat-kmitat. S tím souvisí ještě podotázečka, ať to nemusím hledat, mají protoelementy, vím že mají jakousi energii, také svou hmotnost?
Rozmístění atomů, jak jsi mohl vidět ,pokud sis ten obrázek na internetu našel, je naprosto fascinující svou přesností. Ty Tvé kmitačky-tolerance jsou o tolik řádů menší, že je zbytečné o nich mluvit. Takže otázka trvá. Jak takovou neskutečně přesnou geometrii jakékoliv molekuly umí kvartonovka zajistit po celou dobu její existence kdekoliv v prostoru.?
Dík za důkaz, že vše je v pohybu a tedy, že vše je o kmitech.
JSCH-PD