Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Diskuze k seriálu o magnetech

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: magnety

Příspěvek od A(&F) »

martinq píše:magnetická rezonance plynů ve vodě :)
... moc chválím, ... zatím jsem ho "zběžně" skouknul a musím dodat, že je to velice "zajímací" dokument, který jsem opravdu neznal (což mne dost přeQapilo ... :lol: :lol: ) ... dík ... A(&F)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pokračování

Příspěvek od jeff »

Pěkně se to čte, ten seriál o magnetech. Magnety toroidní, válcové, kulaté a taky placaté, hranaté, rohaté... Rád bych se dozvěděl víc. Myslíš A, že se mé přání brzy vyplní?

Jeff

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: pokračování

Příspěvek od A(&F) »

Jeff píše:Pěkně se to čte, ten seriál o magnetech. Magnety toroidní, válcové, kulaté a taky placaté, hranaté, rohaté... Rád bych se dozvěděl víc. Myslíš A, že se mé přání brzy vyplní?
Jeff
... ano, stydím se ... :oops: ... ale měl jsem nějako moc problémů firemních i soukromých ... a taky mi docela scházel foťák, bych mohl přidat nějaký obrázky, což se od soboty konečně změnilo ... tagže tento týden ... dík za trpělivost ... A(&F)

... OK ... takže zatím alespoň malý "domácí úkol": ... může magnetické pole "nějakým" způsobem ovlivnit "vnitřní strukturu jiného materiálu" tak, že trvale změní (popř. dočasně) jeho fyzikální vlastnosti ... pokud možno prokazatelně ... (a nemyslím tím jenom pouhé "zmagnetizování" ... :lol: ... ) ... zkuste se zamyslet, popř. něco "vygůglovat" i vy ostatní (nejenom Jeff) ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne úte 28 lis 2006 18:17, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
hyna
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyna »

Po dlouhé době jsem zavítal na Milanovy stránky, a našel jsem tam novinku:
http://mkec.euweb.cz/Graviplane/graviplane.htm

Vidím, že už pokořil antigravitaci, jak o tom dřív mluvil...
No nevím co si mám myslet :?:

Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgar »

Nemusíš si nic myslet. Stačí se zasmát.

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

U Milana nikdy nevíš....

Příspěvek od Mim »

Nepodceňujte ho chlapci....Milan je koumák....Čert ví... :devil:

Však ono to půjde!!!
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: U Milana nikdy nevíš....

Příspěvek od Palo »

Mim píše:Nepodceňujte ho chlapci....Milan je koumák....Čert ví... :devil:
Souhlas...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Teorie hezký.....

Příspěvek od Mim »

Pro A.
Víš, četl jsem fóra o magnetických motorech a trochu mi tohle připadá jako základní škola....Nic pro praxi...a nehledě k tomu, nějak jsi se přestal angažovat v ostatních vláknech, kde jsi byl přínosem...Nechtěl bys zkusit něco praktičtějšího? Mim

Však ono to půjde!!!
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Teorie hezký.....

Příspěvek od A(&F) »

Víš, četl jsem fóra o magnetických motorech a trochu mi tohle připadá jako základní škola.... Nic pro praxi...
... bez ní to bohužel nende ... opravdu ... záleží mi na tom, aby až se budeme bavit o něčem složitějším, tak jsme přitom nenaráželi na "triviální neznalosti" (nehledě na to, že ta včerejší zas až tak triviální nebyla) ... navíc se snažím ty, kteří to čtou "donutit", aby se k danému tématu (problematice) zamysleli ... bohužel ne všichni jsou tací jako např. ty nebo gewo (a mnozí další ...) , aby v případě, když jsou postaveni před problém "si k němu sami našli potřebné údaje" a "zcela samostatně se s ním poprali" ... víš ... ??? ... mohl bych sem rovnou hodit stavební plánek na magnetické "PMko", ale přineslo by to někomu něco ???? ...

... přečti si tedy, prosím, ještě jednou příspěvek http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=3658#3658 ... nic není "zadarmo" ... to je i Tvoje kredo, nemýlím-li se ... a já nechci nic víc, než trochu času (a hodně přemýšlení) od těch, co to čtou ...

... a nehledě k tomu, nějak jsi se přestal angažovat v ostatních vláknech, kde jsi byl přínosem...
... to co jsem "chtěl ukázat" (přesnější by bylo "na něco poukázat"), tak jsem to udělal ... a kdo "chtěl", tak si z toho "to své vzal" ... někoho to postrčilo a někoho ne ... tak už to zkrátka v životě chodí ... konec konců, ty sám znáš můj přístup a postoj, ... je sice zvláštní, ale můj ... akorát, že já kolem toho holt nenadělám tolik "povyku" ... pokud se mě někdo zeptá, tak mu odpovím v rámci "možností" (nebo uvážení) ...

... navíc teď není moc času nazbyt (i na mé některé nedotažené pokusy a směry) ... nové myšlenky a nápady přitom stále přibývají ...

Nechtěl bys zkusit něco praktičtějšího? Mim
... neboj ten čas přijde ...

... malé qeustions: ... a co tobě osobně, opravdu Ti včerejší článek nepřinesl žádnou novou informaci ??? ... ;) ... A.

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: čokoláda

Příspěvek od martinq »

Jeff píše:Čokoládu koupím, celou najednou sním a pokus provedu. S tím označením pólů to je komické, jak se nakonec páni vědátoři domluvili. Hlavně, že to víme správně a je se čeho chytit. Jsou to jenom "blbý" magnety, ale kolik jiných takových vychytávek a polopravd se ještě vyskytuje v dalších komponentech a principech prakticky všeho, co známe. Takže pánové ještě jednou děkuji!

Jeff
magnety nejsou blbý na docela velkym magnetu (66%feritu) se právě ted otáčím a ten obří kulatý magnet přímo MILUJU !!! sever, jih na to jsem zapomněl, není spíše důležitější tok toho něčeho, co není vidět ale je cítit ? občas v malůvkách magnetického pole je šipka, směru vln, pročpak tam je ? něco tam teče, odněkud někam, je to smyčka nebo to z bodu nula teče nekonečně dlouho do černé díry ?

náš kulatý planetární magnet, by prý měl menší magnetosféru, kdyby kolem nás nelítal měsíc, nebo by lítal moc rychle/pomalu, prý vůbec k nám nepatří, byl sem dovlečen "inteligencí", právě proto, aby nabíjel ionosféru, aby měla větší náboj a zvýšila tím vliv planetárního magnetu, s tím je spojena i hustota atmosféfy ... ono ustálit měsíc taky asi nebyla sranda, kdyby jeho osa nebyla ustálená (víceméně rovnoběžně s naší), tak by se měnily i naše magnetické směry, doba oběhu měsíce je cca 25 dní, dovedete si představit, že by se za jeden oběh měsíce planeta dvakrát magneticky přepolovala ?

co ty na to mistře magnetů A&F ?

nebo tě velký, kulatý magnety nezajímají, jen ty co se vejdou do ruky ?

vliv malého magnetu a velkého je stejný, jiná velikost = jiná síla a celý to drží pohromadě supermagnetický střed slunce

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kacířská otázka

Příspěvek od Merlin »

... což mne vede ke dvěma otázkám:

1/ Odkud magnet bere či doplňuje svou energii?

Dokáže viset na lednici celá léta, aniž by ztratil sílu (něco mu pochopitelně ubude, ale to je degradací materiálu).

2/ Dá se jeho "visení" považovat za práci, pomineme-li zastaralou poučku podmiňující, že při práci musí být vykonán pohyb či uražena jistá dráha?

Je držení podané cihly práce, nebo není? Pokud tlačíme my, nebo nějaký stroj do skály, která se pochopitelně ani nehne, stroj i my spotřebujeme energii. Podle současné fyzikální rovnice (poučky) to ovšem žádná práce není. Takže Titán Atlas, držící na svých ramenou Zemi v prostoru, se vlastně dlouhodobě ulejval...

Tak, a babo raď!

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: čokoláda

Příspěvek od A(&F) »

martinq píše:... ono ustálit měsíc taky asi nebyla sranda, kdyby jeho osa nebyla ustálená (víceméně rovnoběžně s naší), tak by se měnily i naše magnetické směry, doba oběhu měsíce je cca 25 dní, dovedete si představit, že by se za jeden oběh měsíce planeta dvakrát magneticky přepolovala ?
... sláva, tak už tu máme první využití dvou magnetů v prostoru ... je to sice "nepatrně" jiné uspořádání, než bylo v DÚ z předvčerejška (navíc ještě za působení dalších, poměrně extrémních sil), ale to vůbec "neva" ... každopádně, "když se to tu navzájem rovnalo" byl to určitě docela "slušnej hukot" , ... díky Martine ...

... otázka k zamyšlení (do diskuze): ... co bylo dříve: magnetické pole Země a jejího věrného souputníka ... nebo se tato vytvořila až teprve jejich vzájemným působením ??? ... já sám nevím ... no, ať je to tak nebo úplně jinak, bez toho "velkýho krásnýho studenýho balvanu", co nás obkrouží jednou "za lunár", by to tu vypadalo určitě jinak, než jsme dnes zvyklí ... vždyť sedět na břehu a dívat se na Měsíc spolu s tím koho milujeme, za kolébajícího zvuku šplouchajících vln, patří k jednomu z mnoha krásných pocitů, které v nás Luna vzbuzuje a vyvolává ... jo,jo, ... také básníci by přišli o nejednu zajímavou inspiraci ... a to by asi byla hodně veliká škoda ...

... ty ostatní, povětšinou docela odvážné myšlenky co jsi tu naznačil, ... tak ty ponechávám prozatím k "akademickým diskusím" do kterých se ale určitě rád připojím ... ;) ... A.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

domácí cvičení

Příspěvek od jeff »

Vezmeme-li dvě stejně vypadající feromagnetické tyče, jedna z materiálu magneticky měkkého a druhá z magneticky tvrdého, zmagnetovaného a máme rozpoznat, která je která, sestavíme je do tvaru písmene T. Jelikož u magnetické tyče je nejvyšší množství magnetických siločar na koncích a použijeme ji jako vodorovnou část písmene T, jako svislou pak použijeme nemagnetickou, nebudou se v místě styku přitahovat vůbec, nebo jen minimálně. Postavíme-li tyče obráceně, přitahovat se budou.
Ještě co se týká toho měcíce, tak jsem četl, že prý je dutý a může být i umělého původu. Dělali na povrchu měření odezvy při explozi a tak na to přišli. Už ale navím, kde to psali, tak je to v tom stylu "jedna paní povídala".

Jeff

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Příspěvek od martinq »

Hyna píše:Po dlouhé době jsem zavítal na Milanovy stránky, a našel jsem tam novinku:
http://mkec.euweb.cz/Graviplane/graviplane.htm

Vidím, že už pokořil antigravitaci, jak o tom dřív mluvil...
No nevím co si mám myslet :?:
na yahoo byl ve fotoforech automobil zaparkovaný na parkovišti asi 1,5m nad zemí, levitoval, po bližším zkoumání to nebyla fotomontáž, ale levitující auto, třeba ta levitace bude stejně těžká jako "zisková" elektrolýza ...

Teslovy "hyperdrive" jste, asi už viděly nebo ne ? Jsou k pohybu těles v prostoru bez tíže. Prý ty motory testují od dob světové války na základnách v antarktidě a na měsící (on je výzkum oficiální a neoficiální).

Pan Kopecký má na stránkách článek o mechanických talířích (kulaté plavidla bez počítače = plně manuálně ovládané), prý i létaly na Měsíc a na Mars, ale neměly energii na návrat(jen na Mars), tak tam dodnes jsou, věděly, když letěly, že je to cesta jedním směrem, je několik míst kde mohly přistát/zřítit se, je divné, že místa kde přistály buď amíci anebo nacisti jsou vždy rozmazaná na fotkách od NASA, při detailním focení těchto dvou těles, výkřikem elektroniky s detailním zachycením předmětů o velikosti 2m (stůl pod mým monitorem) by měly být krásně vidět i talíře němců (průměr 27m a 54m) i nářadí dovezené Appolem Rovery, vlajky, ale ani na jedné to není, fotky mají v plné kvalitě pár hodin po vyfocení a na net se některé dostanou, až tak po 3 letech a ještě patřičně rozmazaný, co kdyby přehlédly něco "zajímavého".
Psal jsem s hackerem co jim tahal nerozmazaný fotky ze serveru, pak psal, že mu vyhrožují a pak se odmlčel, nic co jim stáhl mi neposkytl škoda ...

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgar »

To jsou dost závažná zjištění. Každý kdo toto tají (myslím ty technologie) NESE PŘÍMOU ODPOVĚDNOST za stav planety. Zase je mi na blití.

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“