Nejdříve vyřídíme staré resty:
1
/ Hmotný bod vždy zaujímá určitý objem-prostor.
Jendo, ač se Ti to nelíbí hmotný bod, kvarton
je z hlediska fyzikální interakce v tomto smyslu bezrozměrný. Kvarton jako nejmenší materiální entita kvartonového kontinua vystupuje v interakcích jako jeden fyzický celek; není možné excitovat kvarton jen z jedné jeho poloviny! Jsi schopen tohle vstřebat?
2/
Snad už Ti konečně docvakne, s prominutím, že v Tvém případě mluvím o kvazituhé, vždy částečně exitované, kvartonové mříži a vakantech. Ta je všude, není místa v němž by nebyla. Anebo se mýlím?
Zaplaťpánbůh za ten pokrok ; dříve jsi mluvil jen o plovoucích kvartonech. Ale ani tenhle názorový posun neprokazuje Tvůj výrok, že prostor je vlastností hmoty. Navíc, žádal jsem Tě o Tvoji definici pojmu hmota, abych měl jistotu, že se bavíme o stejném. Bezvýsledně!
3/
Právě, díky této nebo jiné struktuře vakua nelze na této úrovní rozlišit prostor a hmotu.
Možná jsi chtěl napsat oddělit nikoliv rozlišit. Je v tom dost významný posun. Pojem prostor je antropická tj. myšlenková geometrická konstrukce. Už Tě to nebudu stále vysvětlovat. Jsi deformován klasickou fyzikou a prostě nemůžeš překročit svůj stín. A zase by to chtělo Tvoji definici hmoty. Ale kde nic není ani čert nebere!
4/
Je s podivem, že při Tvé představivosti, si nejseš schopen představit takové banality, o kterých píši.
Jendo, banality v Tvém podání jsou opravdu nepředstavitelné.
5/
Znova opakuji Všehomír nemá vnějších hranic. Jeho objem do jakkoliv velkého barelu se nevejde. A v celém jeho prostoru je hmotná struktura vakua, tedy je vyplněn všude beze zbytku hmotou, ať je jakákoliv.
Jendo, i část prostoru vymezená obalem je součástí Tvého Všehomíra a platí na něj snad všechny Tvoje poučky o prostoru jako vlastnosti hmoty. Nabereš-li vodu z rybníka do kýblu, myslíš, že tento vzorek má jiné složení a vlastnosti než voda v rybníce? Nebo snad prostor ve větším měřítku, Všehomírném, má jiné vlastnosti? Neuhýbej takhle laciným způsobem meritu na nějž jsi byl tázán!
6/
Existenci hmoty v celém prostoru Všehomíra, tedy existenci hmotné struktury vakua odvozuji od stejného fyzikálního jevu jako Ty. Jestliže je vakuum všude pak stejně, jako prostor, nemá hranic. Pokud vím nikdy jsi netvrdil, že vakuum nějaké hranice má. To lze skutečně stěží tvrdit.
A nezapomeň mi odpovědět na anihilaci mezi vakanty. Ono by vůbec bylo dobré, kdyby existovala varianta tvé hypotézy v níž by anihilace nebyla dobře cenzurována, ale naopak byla její logickou součástí.
Poznámka: Díval jsem se na prostor v internetu. Kupodivu i Vašíček tvrdí, že je prostor vlastností hmoty. Přesto, že jeho informační teorii vůbec nemusím, je zajímavé, že takový chytrý člověk došel ke stejnému tvrzení s mým polodrontským.
Jendo, pokud budeš používat termín vakuum, pak se shodnem, ale tvrdit, že prostor je vyplněn vakuem je pozoruhodná tautologie. To snad uznáš.
Upřesni o anihilaci jakých vakantů Ti jde. Vakanty jsou různé. Neznám větší logiky než setkání dvou antipodů. Mimochodem, logická kreace a anihilace probíhá v kvartonovém prostředí neustále: při šíření elmag. vlnění jsou neustále „povytahovány“ z nulitního kvartonu protoely s nábojem (kreace) a mizí opět v dW
krit (anihilace) Vysvětli mi jak je, podle Tebe, cenzurována anihilace v KMV!
Jestli se nemýlím, tak jistý Vašíček horoval pro nějakou formu světa jako multiinformace. A tak není náhodné, že si plete vlastnost s podmíněností. Já v tom rozdíl vidím. A jen tak naokraj: Einstein a mnoho jiných, pomazaných také tvrdili a tvrdí, že gravitační pole je zahnutý prostor. A my dva přece už víme, že gravipole je sféricky a organicky deformované, neboli excitované vakuum v okolí hm. struktur. (Einstein vymetl z fyziky veškerou náplň a zbyl jen ten „prázdný prostor“. Tak ho musel nějak změnit a nenapadlo ho nic lepšího, než ten prázdný, geometrický antropismus, prostor zvohýbat.) Sok