Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Prostor

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Mooc se omlouvám

Příspěvek od 1220 »

že vpadávám mezi vysokoduché, odkud jsem již byl dávno vyobcován.......
Ale ti rotariáni :?:
to jsou jakoby tito :
http://www.rotary.cz/stranka/co-je-rotary/1/
anebo snad jiní, :roll:
VĚŘÍM,že jejich tajemství jsou četná a že rotují hodně ;)
Hm, možná to jěště k něčemu bude.
Za případnou odpověď předem děkuji.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Mooc se omlouvám

Příspěvek od poota »

1220 píše:Ale ti rotariáni :?:
to jsou jakoby tito :
http://www.rotary.cz/stranka/co-je-rotary/1/
anebo snad jiní,...
Onino mnou zmiňovaní, ač nazváni stejně, jsouť jinými, než Ti, na které odkaz Tvůj pohledy nasměrovává. Pro Tě, jakož i ostatní, kteří v tom míní míti dokonale jasno, dávám zde dolů odkaz na stránku, kdež mohou vyhledati pod předmětem "Hodinky" kratochvilnou rozprávěnku, v níž je vystupovati právě Rotariánům mnou tuto výše zmiňovaným.

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=795

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mooc se omlouvám

Příspěvek od Palo »

1220 píše:že vpadávám mezi vysokoduché, odkud jsem již byl dávno vyobcován... Ale ti rotariáni :?: to jsou jakoby tito : http://www.rotary.cz/stranka/co-je-rotary/1/ anebo snad jiní, :roll: VĚŘÍM,že jejich tajemství jsou četná a že rotují hodně ;) Hm, možná to jěště k něčemu bude. Za případnou odpověď předem děkuji.
No Rotariáni a Svobodní zednáři jsou podle mě jedno a totéž. Je to celosvětová organizace a funguje pochopitelně i v přítomnosti. Údajně šlo původně o židovskou záležitost. Ve své podstatě, jak jsem pochopil, je věkový průměr poněkud vyšší - povídá se, že minimum je 30 let, ale průměr bude možná i víc než 50 let...

Tajemství ve smyslu nějakého tajemství fyzika/chemie/perpetuum mobile/atd. žádná nemají, ale jestli jsem správně informován, tak mají svá pravidelné "setkání", na kterých mají určité praktiky, o kterých se s jinými lidmi nebaví a považují to za svým způsobem tajemství. Kdyby se někdo dozvěděl, co tam dělají, tak by je považoval spíš za magory :lol: Někdo tomu tajnůstkářství říká tajemství, někdo tomu říká ochrana před blbcema :lol:

Kdo chce vědět víc, mrkněte na dokument "Svobodné zednářství a ztracený symbol", já ho zhlédl na YouTube (odkaz teď nemám k dispozici).

Hodně Svobodných zednářů jsou vlivné osoby, ale pořád v iluminátském systému. Bývají to doktoři, soudci a další...

No a například tito doktoři popírají existenci parazitů úplně stejně jako běžní doktoři.

Takže oni vlastně povídají, jak touží po pravdě, ale obchází jí jako horkej brambor.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Díky

Příspěvek od 1220 »

Kdo by to řek až takhle složité :?
já se v tom neorientuju
:cry:
nedá se nic dělat :P


Gabča
Zasloužilý člen
Příspěvky: 607
Registrován: čtv 21 kvě 2009 11:19
Dostal: 1 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od Gabča »

A&(F)... díky, zatím právě přemýšlíme, nové vlákno asi jo, ale možná bez přetahování.
Schneider píše:I když jsem se zařekl, nemúžu to vydržet.
1. Citát .....Štěrbinami prochází excitované makroskopické hmotové pole jako čelo elmag. vlny a sám vakant projede jednou štěrbinou....
Jak takový soubor exitovaných kvartonů produkuje ELMAG VLNY? Vlnění je přece něco co kvartonovka nezná! Podle gábiny veškeré interakce mezi kvartony jsu čistě mechanické. Jsem rád, že jsem ji udělal radost termínem ,kvartonový kulečník,. Zároveň zdravím.
2. K elektronům. Jsou současně částicí i vlnou, takže vakant prochází vlečením otvorem současně jako vlna a částice. Vakant - částice, jeho hmotové pole - vlna. Žádná vlna se bez kmitů, interferencí a koherence neobejde. Takže autor zcela pomíjí fakt, že jsou-li oba otvory odkryté může elektron kterýmkoliv z otvorů a nelze předpovědět kterým se tak stane. Statistická pravděpodobností povaha tohoto jevu se projevujevuje jako interference. Podle kvartonovky by k takovému rozptylu pravděpodobnostnímu chování částice dojít nemělo.
JSCH-Pd :shock:
Dobrý den Jendo,
asi je to i na mě dotaz... a taky se to tu řikalo...
vůbec mám pocit že jste s pootou zakopli hned na začátku, a proto to dál nejde. Taky občas zveličujete, použijete věty které nikdy nebyly vysloveny.
Proto mě to trochu nutí odpovědět - napravit. Ale jinak jsme samozřejmě přátelé.
Tedy:
nejdřív k tomu, že podle mě kvartonovka vlnění nezná..... páč interakce jsou čistě mechanické
Odpovím...... aby bylo vlnění, musí být něco mechanického, co se bude vlnit. Máte to? Střídavě se roztahující kvarton, tam je patrné vlnění, i s frekvencí, intenzitou.
Interference na dvojštěrbině.... tam záleží na vzdálenosti mezi štěrbinami, jejich šíří, a tvarem hmotového pole, tj. kolik, kde a jak moc jsou kvartony roztažené. Tohle všechno, když se spojí, tak vyjde ta interference. Na přepážku letí částice, ale její pole sahá všude, tedy hravě přes obě štěrbiny. Přepážka odrazí vše až na oblast štěrbin. Pokud se vakant trefí do přepážky, smůla pokus opakujeme, ze štěrbin vyletí jen trochu vlnění, teoreticky i to zinterferuje, ale ... my chtěli elektron. Takže tak dlouho vysílám jeden elektron po druhém, až se jednoho dne trefíme jeho vakantem do některé štěrbiny. Na druhé straně projde vakant ven, ubyde mu energie o to, co se odrazilo, ale to se vysvětluje magnetickou či gravitační interakcí s přepážkou. Druhou štěrbinou projde jen pole vlnění kvartonů, tedy takový nízkoenergetický foton... Obě částicová pole na sebe teď působí přitažlivě, jedna strhne druhou kousek k sobě. A jak moc... to záleží na míře a tvaru excitace kvartonů... v jaké fázi vlny roztažení se jejich roztažené kvartony v poli sejdou, tam se abnormálně zesílí. A tento abnormálně roztažený kvarton pohne s vakantem, jenž po dopadu je zaznamenán na displeji. Po mnoha pokusech se zjistí, že dopady tvoří pruhy.
Skutečně se při přepřáhání nic neděje a vakantovc pole je k tomu všemu netečné?
Naposled... pole má dvě momentové složky... ta pohybová (kulečníková) zůstává, ťuká dál. Klidová se zcela vymění... u toho nového vakantu se vyjme z kvartonu, a u končícího vakantu se vloží do kvartonu. Takže část JO, a část NE.

A to vyměnění může být jak říkáte současně, aby nevyžadovalo energii.

Tak tedy dumejte, víc už to vysvětlit nejde. Ale je dobře si to takhle napsat, tedy... díky za dotaz.
Hezký den


Schneider
Starší člen
Příspěvky: 158
Registrován: pon 19 říj 2009 9:08
Bydliště: ZA PRACHÁRNOU 43, jIHLAVA
Kontaktovat uživatele:

Re: Proton

Příspěvek od Schneider »

JSCH zdraví Pootu!

Zvlášť s prostředním odstavcem plně spolucítím. Jsem na tom úplně stejně. Tato diskuze mě přinutila se podívat i na stránky na netu, které bych jinak nehledal. Jestliže ne v jednom, ale v mnoha případech různí, kteří se těžko kdy mohli potkat a jsou mluvčími různých vědeckých týmů shodují na témže pak už nemůže být vše jen omyl. Mám třeba na mysli tvrzení, že byla experimentálně prokázána existence gluonů a kvarků.
Tvůj citát:
.....Příroda se snaží hlavně o rovnováhu, aby všude bylo všeho akorát, nikde víc než někde jinde. Takže tím zvětšením Vesmíru vyrovnává nějakou nerovnováhu, v tomto případě vznik jediného ústředního Elektronu, který tím pádem musí vyvolat tak velikou anomálii, aby hnula s celým Vesmírem.....
I v tomto případě je nutno myslet komplexně. Lze se značnou pravděpodobností předpokládat, že Vesmír vlastní v čase stejné množství vakantů, takže i prostor potřebný pro přechody vakantů kvartony bude stále stejný. Pochopitelně s v čase nepatrnou statistickou chybou. Takže kdybych byl ochoten KH přijmout, tak by to ve vakuu bylo jako ve včelím úlu. Vše v cyklickém pohybu což není nic jiného než množství různých kmitů a jejich módů.
...... Příroda se snaží hlavně o rovnováhu, aby všude bylo všeho akorát, nikde víc než někde jinde...... Až by došlo ke stavu, že by bylo v přírodě-realitě v celém prostoru vakua všude stejné množství energie, došlo by k totálnímu zániku všeho včetně prostoru. Naštěstí, příklad, pravděpodobnost zcela rovné hladiny všech moří bez jediné vlnky je x krát menší než, že někdo projde zdí. A toto vlnění, neustálý pohyb interagující energie prostorem je základem existence nejen hmoty, ale i hmotné struktury vakua.
Proto také autor přidal ke KV mříži slovo kvazituhá.

Drobný dotaz: I v Tvých globulích dochází k anihilaci?

JSCH malý Pd, přítel Velkého Dronta. :roll:


JSCH
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od poota »

Schneider píše:.. Drobný dotaz: I v Tvých globulích dochází k anihilaci?
Upřímně řečeno, asi nee. Mám pocit, že k ní ani není žádný důvod.

Asi jde o i to, co si pod anihilací představovat. Ono to snad má být setkání hmoty s antihmotou a výsledkem má být zmizení hmoty, která se (snad?) změní v energii. Něco jako že se + a - vyruší a zbyde nula. U Sokratea vypadá anihilace, tedy jak jsem zatím stačil vyrozumět, tak, že se sejdou vakanty tak, aby singlonů bylo akorát do maryáše, čímž vytvoří kvarton, který se přestane navenek projevovat, takže zmizí i hmota, i energie - tedy pokud něco zvenku do toho kvartonu "nešťourá".

Vzhledem k tomu, že v Hypoteóze singlony (=přiblblé cibulky) zůstávají stále na stejném místě a pouze mění a přesouvají svá vnější silová pole, tak snad ani není možné, aby se nějak zásadně měnily. Jsou pořád, pořád stejné a pořád na svém místě. Jenom tehdy, když se jim podaří vytvořit sexton, tak "nejsou vidět", prostě "zprůhlední" a vypadá to, jako kdyby nebyly. Ale na místo té "průhledné" cibulky se nemůže nacpat žádná jiná, protože to její místo je stále obsazené, a na něm se může "objevit" zase jenom ta původní cibulka, tedy až přestane mít svoje pole vázaná do sextonu - čili až bude zase nějakou částicí, i kdyby to bylo jen na okamžik. Takže u mě zůstává všechno na svém místě, tedy hmota i energie - ono to vlastně ani jinak nejde, protože je tam všechno hmota i energie zároveň v jednom, a navíc si to vesele a šťastně kmitá.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sokrateus
Zasloužilý člen
Příspěvky: 261
Registrován: stř 10 čer 2009 21:36
Bydliště: Jeseniky
Dostal: 2 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od sokrateus »

poota píše:Tak teda jo, Sokratýsku.

Sílu a energii nedovedu výstižně definovat nejen já, ale ani daleko chytřejší, takže následkem toho nebudou. Žádná škoda - stejně nejsou potřeba, protože se všechno se vším navzájem dotýká - Země s Měsícem úplně stejně jako se Sluncem i Alfa Centauri. Další nepřesně definované fenomény již raději škrtat nebudu, protože potom by už nezbylo vůbec nic. No nevadí, hlavně, že Ti to tak pěkně funguje.

Pro mě je v tom ovšem poněkud nepříjemná potíž, že mé přesvědčení i zkušenosti se jaksi bez sil, energií a spousty jiných věcí, přes které u Tebe často "nejede vlak", prostě neobejdou. Pro mě tyto obtížně definovatelné chiméry naprosto reálně existují, takže si je posbírám a odnesu někam stranou, kde nebudou tolik překážet.

A abys viděl, že Dronti nejsou skoupí, prozradím Ti na rozloučenou ještě Velké Tajemství Rotariánů, ale pšššt:

Na Rafiích vůbec nezáleží, protože ty si i s celým složitým soukolím vytvořili lidé jenom proto, aby viděli čas!

Zdravím - poota
Neurážej se hned, pootíku. Já jsem ti chtěl jen demonstrovat, že akademická fyzika používá instrumenty, které nedokáže fyzikálně definovat. Dávno přede mnou to už napsal ten Feynman. Že celý vesmírný prostor je prostoupen gravitací (co to je? nějaká čarodějná, nebo božská síla?)Ti zjevně nevadí, ale, že celý ten prostor představuje společné, aditivní hmotové pole poskládané ode všech vakantů vyjádřené lokálním stupněm excitace Ti vadí? Pootíku, teoreticky to znamená, že s každým posunem, nebo zánikem jediného vakantu ve vesmíru se s příslušnou velikostí mění to společné hmotové, neboli gravitační pole. S tím už bys měl přece souhlasit, né? To že gravitační pole sahá do nekonečna Ti nevadí, uznáváš to. Jenže gravitační pole je jen souhrnou integrací všech hmotových polí ode všech vakantů v tom prostoru. Jaký je v tom rozdíl?! Ty říkáš, že vesmírný prostor vyplňuje gravitační pole. Čím se fyzikálně odlišuje tenhle gravitační prostor od prostoru v němž gravitační pole není? KMV tvrdí, že se odlišují stupněm excitace kvartonů v tomoto prostoru; tam kde gravipole není, tam je excitace kvartonů nulová. Tedy intenzita gravipole je dána intenzitou excitace kvartonů v tomto prostoru. Souhlasíš? A jsme doma: těleso ve vzdáleném vesmíru je ovládáno lokálním stavem excitace kvartonů ve svém nejbližším okolí. Není k tomu potřeba nějaký institut na dálku působící síly. Je to takhle srozumitelné? Nepotřebuji znát velikost všech hmotných objektů ve vesmíru abych vypočetl směr a velikost působené gravipole na testovaný objekt. Stačí mi změřit "excitoměrem" stav místní excitace a asymetrie kvartonů a vím co se v následujícím okamžiku stane s testovacím tělesem. A vůbec k tomu nepotřebuji znát hodnotu souhrnné hmotnosti všech objektů ve vesmíru!

Zdraví Tě soky :P


JK sokrateus
sokrateus
Zasloužilý člen
Příspěvky: 261
Registrován: stř 10 čer 2009 21:36
Bydliště: Jeseniky
Dostal: 2 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od sokrateus »

//A o tom kam je vakant vtažen rozhodne princip pravděpodobnosti//. Jendo, je mi líto, ale o tom který kvarton uchňapne vakant nerozhoduje ani pánbůh, ani strejda Heisenberg, ani uliční výbor, nýbrž a jedině fyzikální stav excitace kvartonů 1. excit. slupky. Ten který má momentálně největší stupeň excitace!!!. A to je v každém okamžiku vždy jen jeden!!!
// Problém je v tom, že teoretik KH předpokládá, že přepřáhání (,vcucnutí, a ,vyplivnutí,) se děje postupně ve skutečnosti se tak může dít podle příslušného textu v KH, opakuji, pouze současně!!!!.
// Opět ukázka Tvého nefér přizpůsobování si KMV svým pravděpodobnostním potřebám. Nic takového se neděje, Jendo a respektuj KMV! Že se impakt vakantu a jeho extrakt na opačné straně kvartonu neodehrává současně bys mohl pochopit ještě z mé dávné malůvky nazvané, tuším, normálový přechod vakantu přes kvarton. Je tam jasně vyznačena fáze vzniku rezonančního kvintonu. Kdyby to bylo současné, nekreslil bych tuhle fázi přechodu!!!
// Skutečně se při přepřáhání nic neděje a vakantovc pole je k tomu všemu netečné?//
Jendo, děje se toho velice moc. Představ si, že s každým „novým“ vakantem se znovu, rychlostí světla, generuje jeho nové hmotové pole (proto se nemůže sám vakant pohybovat hraniční rychlostí c !) a tohle ‚nové‘ pole je vždy znovu a znovu multiplikováno vnějším, např: gravitačním polem v němž se ten vakant nachází. A výsledkem toho je nový význačný směr asymetrie hm. pole vakantu vyznačený kvartonem s nejvyšší multiplikovanou excitací(!!!) a tím i nový směr pohybu vakant
// Problém je v tom, že teoretik KH předpokládá, že přepřáhání (,vcucnutí, a ,vyplivnutí,) se děje postupně ve skutečnosti se tak může dít podle příslušného textu v KH, opakuji, pouze současně!!!!.
// Opět ukázka Tvého přizpůsobování si KMV svým pravděpodobnostním potřebám. Nic takového se neděje, Jendo a respektuj KMV! Že se impakt vakantu a jeho extrakt na opačné straně kvartonu neodehrává současně bys mohl pochopit ještě z mé dávné malůvky nazvané, tuším, normálový přechod vakantu přes kvarton. Je tam jasně vyznačena fáze vzniku rezonančního kvintonu. Kdyby to bylo současné, nekreslil bych tuhle fázi přechodu!!!
// Skutečně se při přepřáhání nic neděje a vakantovc pole je k tomu všemu netečné?//
Jendo, děje se toho velice moc. Představ si, že s každým „novým“ vakantem se znovu, rychlostí světla, generuje jeho nové hmotové pole (proto se nemůže sám vakant pohybovat hraniční rychlostí c !) a tohle ‚nové‘ pole je vždy znovu a znovu multiplikováno vnějším, např: gravitačním polem v němž se ten vakant nachází. A výsledkem toho je nový význačný směr asymetrie hm. pole vakantu vyznačený kvartonem s nejvyšší multiplikovanou excitací(!!!) a tím i nový směr pohybu vakantu. V gravipoli to způsobí nelineární, balistický pohyb vakantu.


Díky Jendo za radu ohledně ochrany broskví: loni jsem to ještě řešil částečným zakrytím stromu plachtou, ale zničil jsem tím dost květů. Toho se chci letos vyvarovat. Mám nádherně zbarvenou, žlutočervenou velkoplodou odrůdu broskví Redhaven,(sbíhali se k ní sousedi). Zdraví Tě Soky :P


JK sokrateus
sokrateus
Zasloužilý člen
Příspěvky: 261
Registrován: stř 10 čer 2009 21:36
Bydliště: Jeseniky
Dostal: 2 poděkování

Re: Prostor

Příspěvek od sokrateus »

kacha píše:Stručná charakteristika vývojového trendu mnou založeného vlákna: Chiméry,obludné nic neříkající prázdné pojmy a stádní efekt. Sokrateus se zřejmě dobře baví.

chalupsky.karel@seznam.cz
Pane Chalupský, vím, že jsme ve Vašem vlákně hosty. Zatím jste proti tomu nijak neprotestoval. Na Váš příspěvek ze Silvestra jsem vás vyzval ke spolupráci. Nyní je zřejmé, že o spolupráci nemáte zájem a hodnotíte obsah vlákna prostor velice negativně. Pokud hodláte naplnit vlákno Vaším pohledem na svět, jsme ochotni Vám v krátké době "vyklidit" toto vlákno. Sdělte prosím, zda máme "odpreparovat" veškeré naše texty sovisející s hypotézou KMV. Sokrateus a spol.


JK sokrateus
kacha
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: pon 15 led 2007 20:29
Bydliště: Ostrava
Dostal: 2 poděkování

Prostor

Příspěvek od kacha »

Ne,ne ,ne. Zřejmě došlo k nedorozumnění. Klidně pokračujte ve všem o čemž jste skálopevně přesvědčeni. Použiji ,abych tento střet názorů odlehčil volně parafrázovanou komunikaci ze serálu ST Alantis . Dr Mc Key: Zelenka není neomylný. Proč mám z Vaší reakce velice silný pocit,že to berete osobně.
Myslím,že nám všem jde o stejný cíl. t.j. přiblížit se k podstatě všeho co nás jako biologické entity neznámého původu a doby existence trápí. Já osobně bych nejradši žil věčně a nebo jinak bych byl rád kdybych o délce své existence mohl svobodně rozhodovat.!!!!!!!!

To jest skrytou podstatou mé příkré reakce na Vaše příspěvky. Nejdou totiž touto cestou.Jsou to pouze sofistikované bludy, nemající žádnou vlastní zkušeností podloženou vizi.Doufám,že moje vysvětlení bude dostačující k tomu aby jste pochopili podstatu mého přístupu.


sokrateus
Zasloužilý člen
Příspěvky: 261
Registrován: stř 10 čer 2009 21:36
Bydliště: Jeseniky
Dostal: 2 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od sokrateus »

Jendo, také mi to nedá, abych Ti, podobně jako Gabča odpoledne, připomněl Tvoje úmyslné přešlapy.

//K elektronům. Jsou současně částicí i vlnou.//
„Běsů které jsi vyvolal se nemůžeš zbavit“! To je Tvůj úděl, Jendo. Kde jsi prosímtě četl ode mne tuhle volovinu? Jendo: už jen pro Tebe: elektron je vždy jen částicí! „Vlnou“ se stává jen prostorem postupující čelo jeho hm. pole tj. pokud se prostorem šíří excitace jeho hm. pole. V tom případě je to stejné jako by se prostorem šířil třeba foton, tj. excitace kvartonů! Pokud elektron „sedí na zadku“ žádnou vlnou není! To je důsledek toho, že si upravuješ KMV tak, aby to vyhovovalo Tvé „protiargumentaci“, ale to je od Tebe nefér!
// Takže autor zcela pomíjí fakt, že jsou-li oba otvory odkryté může elektron kterýmkoliv z otvorů a nelze předpovědět kterým se tak stane//
Ale to víš Jendo, že lze! Sám elektron si nevybírá kterou štěrbinou se mu ráčí proletět. Jinak bys na elektronové obrazovce neměl přesný obraz, ale jen nahodilou změť světelných bodů. Poloha dopadů elektronů na jednotlivé body luminoforu (i té štěrbiny) je dost přesně známa a je dána konstrukcí obrazovky. Čili jejich dopad je spolehlivě konstrukčně předpovězen! Jestli máš pravděpodobnostní televizor, kde nic není jisté, tak ho vyhoď!

//Statistická pravděpodobností povaha tohoto jevu se projevuje jako interference.//
Radši nám Jendo pověz jak k té interferenci tj. konkretní trajektorii dopadu částic do maxim na displeji dochází. Myslím tím ten modus operandi letu částice a co jej ovlivňuje. Ne pravděpodobně a statisticky, ale furt po celou věčnost, dokud se nezmění konstrukční uspořádání experimentu. Tvoje pojetí pravděpodobnosti je asi tohle: Je-li slunce ještě v zenitu může dnes večer zapadnout (a možná, že dokonce ani nezapadne!) buď za Ramzovou, nebo za lázněma, ale taky za Studničním vrchem a nebo dokonce (nedej bože) na východě za Zlatým Chlumem. To jsou ty Tvoje nenulové pravděpodobnosti. Jenže my, pragmatici víme, že dnes zapadne za 3. stromem od retranslace nad lázněma. :lol: Howgh

Louis de Broglie, měl dobrou myšlenku, ale nevěděl jak ty hmotnostní vlny k té částici „přišpendlit“. A víš proč? Protože nevěděl nic o existenci makroprostorového hm. pole těch částic. Kdyby tohle věděl měl by vystaráno. Věděl by, že vlnou se stává čelo postupující excitace hm. pole částice jen při pohybu celého komplexu částice. Ale tohle Ty nikdy nepochopíš! Beznadějně trčíš ve své zastaralé pravděpodobnostní fyzice. Schrödingerovi, Heisenbergovi a jiným se nedivím; nevěděli nic o makroskopickém hmotovém poli elem. částic, ale Ty, Jendo, to už víš! Bohužel, jsi jen relikt této jejich dávné nevědomosti. Měl bys s tím něco dělat!

.

//A o tom kam je vakant vtažen rozhodne princip pravděpodobnosti//.
Jendo, je mi líto, ale o tom který kvarton uchňapne vakant nerozhoduje ano pánbůh, ani strejda Heisenberg, nýbrž a jedině fyzikální stav excitace kvartonů 1. excit. slupky. Ten který má momentálně největší stupeň excitace!!!. A to je v každém okamžiku vždy jen jeden.
// Problém je v tom, že teoretik KH předpokládá, že přepřáhání (,vcucnutí, a ,vyplivnutí,) se děje postupně ve skutečnosti se tak může dít podle příslušného textu v KH, opakuji, pouze současně!!!!. //
To je opět ukázka Tvého přizpůsobení si KMV svým pravděpodobnostním potřebám. Že se impakt vakantu a jeho extrakt na opačné straně kvartonu neodehrává současně bys mohl pochopit ještě z mé dávné malůvky nazvané, tuším, normálový přechod vakantu přes kvarton. Je tam jasně vyznačena fáze rezonančního kvintonu. Kdyby to bylo současné, nekreslil bych tuhle fázi přechodu!!!
// Skutečně se při přepřáhání nic neděje a vakantovc pole je k tomu všemu netečné?//
Jendo, děje se toho velice moc. Představ si, že s každým „novým“ vakantem se znovu, rychlostí světla, generuje jeho nové hmotové pole (proto se nemůže sám vakant pohybovat hraniční rychlostí c !) a tohle ‚nové‘ pole je vždy znovu a znovu multiplikováno vnějším, např: gravitačním polem v němž se ten vakant nachází. A výsledkem toho je nový význačný směr asymetrie hm. pole vakantu a tím i nový směr pohybu vakantu V gravipoli to způsobí nelineární, balistický pohyb vakantu. Zdraví Sokrateus :P


JK sokrateus
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od poota »

Sokratýsku, já se vůbec neurážím, to jsi špatně pochopil.
Jenom mám potíž s tím, že moje náhražka myšlení není ochotna pracovat v Tebou vymezených mantinelech. Jakmile jí vezmu sílu a energii, tak mi tvrdošíjně při každém pokusu o představu jakéhokoli pohybu nebo změny vyhazuje jenom "ERROR". Zrovna tak mi odmítá sčítat hmotová pole jednotlivých vakantů, pokud se tato pole smí šířit výhradně jenom dotykem. S hmotovým polem, které není sílou, jsem u ní také nepochodil. Pokus vnutit jí představu, že se všechno navzájem dotýká, skončil hláškou "FATAL ERROR". Tvoje hračky jsou sice pěkné, ale já si nimi prostě neumím hrát, takže radost ze hry se mi jaksi nekoná, a nemám dobré zkušenosti s tím, když se do něčeho nutím.
Takže odpusťme si, co jsme si - a já budu jen tak zpovzdálí tiše přihlížet a možná někdy někomu třeba zafandím.
Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Schneider
Starší člen
Příspěvky: 158
Registrován: pon 19 říj 2009 9:08
Bydliště: ZA PRACHÁRNOU 43, jIHLAVA
Kontaktovat uživatele:

Re: Proton

Příspěvek od Schneider »

Chci se podepsat pod Pootův text. Naprosto přesně, ovšem s daleko lepší elegancí, než které jsem schopen, vystihl i můj stav v němž se má polodrontská mysl nachází.
Na rozdíl od jeho systematičnosti a schopnosti přesné formulace textu jsem chaotik který musí udělat x omylů, než dojde k nějakému pozitivnímu poznání.
To u Pooty obdivuji a jsem rád, že mohu číst jeho texty. K těm textům: Napiš ještě pár věcí k těm hodinkám, tak deset, a vydej knížku. Zaručeně na tom neproděláš.
Malá konečná poznámka:
Pro vakanty nikdy nebylo a není vně kvartonů místo ani v době kdy se stalo, že se staly. Mohou se nacházet pouze uvnitř nich.
Aby se mohlo mluvit o vlnově částicovém dualizmu muselo by hmotové pole kmitat a to i dost složitým způsobem. Zejména u fotonů, které nejsou částicemi. Gábina píše, že aby něco mohlo kmitat musí být něco co kmitá, tedy co kmity produkuje. Pokud to tak je, tak jsme u ,strunovky, i tam jako zde cosi kmitá. Což je jen předpoklad bez důkazu. Interferenci na dvojštěrbině umí ,strunovka, vyprodukovat a vysvětlit taky.
Vše je o vlnění. I v KH. Možná, že se mi podaří dožít přijatelného vysvětlení, čím že ty protoely vlastně jsou, zatím to bylo jen o jejich vnějších vlastnostech a vzájemných reakcích.
Takže i já opět budu zpovzdálí tiše přihlížet a snažit se mlčet.
JSCH-Pd :|


JSCH
sokrateus
Zasloužilý člen
Příspěvky: 261
Registrován: stř 10 čer 2009 21:36
Bydliště: Jeseniky
Dostal: 2 poděkování

Re: Proton

Příspěvek od sokrateus »

Tak se nám Jenda opět dopustil velké myšlenky: prý// Pro vakanty nikdy nebylo a není vně kvartonů místo ani v době kdy se stalo, že se staly. Mohou se nacházet pouze uvnitř nich.//
Je to totální popření a na hlavu postavení, hlavního principu KMV. Ten je totiž založen na tom, že euklidovskou homogenitu kvartonového vakua narušují právě vakanty tj. neúplné kvartony, jak říká Gábinka: úlomky kvartonů. Kdyby neexistovaly tyto poruchy struktury kvartonového kontinua, neexistoval by svět! Jenže objevům ještě není konec:Jenda se zaskvěl další genialitou: // Aby se mohlo mluvit o vlnově částicovém dualizmu muselo by hmotové pole kmitat//. (čili, když pole nekmitá, nedá se mluvit). Protože jak každý ví, fšechno je vo kmitech! Jak přišel Jenda k hmotovému poli, když vakanty zavřel do kvartonů se od něho asi nedovíme, tím se nezdržuje, protože vzápětí elegantně přešel od kvartonovky ke strunovce. Tam je taky fšechno vo kmitech! Možná ale měl na mysli jen strunovou kosu. Když je to jaro a tráva roste jako o závod. Takže teď je fšechno vo jaru a vo trávě.
Přemítám, proč ten dobrák Jenda nezakotví v politice? Tam by nejlíp uplatnil svoji „teorii“, že fšechno je vo něčom: třeba vo ekonomii, vo důchodech, vo energetice, vo vzdělávání, vo penězích atd., atd. Tímto revolučním přístupem je možné elegantně a hravě vyřešit fšechny problémy světa! Jistě by se našel slušný hlouček naivků, kteří by nábožně poslouchali vo čem to fšechno je.

Jendo, díky za „spolupráci“, kterou ses vytrvale snažil KMV zdiskreditovat neustálými zřejmě úmyslnými fauly Zrušil jsem složku Antischneider, protože zabírá místo užitečnějším informacím.
Sokrateus.


JK sokrateus
Odpovědět

Zpět na „Universum“