Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Baterie versus vodík

Příspěvek od Elektro »

StepanPepan píše:Zaregistroval jsem tady nějaké debaty a blbnutí kolem vyvíječů vodíku, ale nějak nevím, proč by ho někdo chtěl vyvíjet???

Pokud elektrickou energii použiju na vývin vodíku nejlepší současnou technologií, a pak ho zase zpátky použiju na výrobu elektřiny, kolik procent při tomhle procesu ztratím?
Kolik procent ztratím při nabití a vybití olověného akumulátoru?

Kolik stojí systém schopný uskladnit třeba 100 kWh (myslím 100 kWh při zpětném generování elektřiny) založený na olověných akumulátorech a na vodíku?

Chápu, že uchování energie ve formě vodíku má smysl tam, kde záleží na hmotnosti, třeba v nějakých vozidlech, případně tam, kde je potřaba uskladňovat velmi velké objemy energie. Hodlají ti co blbnou s vyvíjením vodíku vyrábět vozidla na vodík??? Nebo postavit obří zásobník energie za několik miliard???
Prečítaj si http://www.upramene.cz/forum/files/chapter10_4_202.pdf
Možno sa dostaneš do obrazu. S vodíkom nepracujem, ale nakuknem aj tam.

Ambler
Stálý člen

Re: sem se rozpovídal v jiném auditku

Příspěvek od Ambler »

martinq píše:M_Q: TEslova STATIKA je zajímavá věcička, Tesla popisoval okolí jako medium, kterým prochází energie, energie je všude kolem nás, více je jí v místě, kde není hmota (špatně popisovaná černá hmota vyplnující celý vesmír), je umění tuto energii chytit, ale jde to, Tesla popisuje práci s energií, že je třeba narušit rovnováhu, jakmile se to povede, je vyhráno, v jednom článku pro noviny popisuje pulzaci té které energie, stačí se trefit do pulzu energie, rozhoupat jí (přidat v jejích přirozených intervalech), vznikne energetická nerovnováha a okolí se snaží "díru" zacelit, ale to ještě energie neví. že na ní čekám s kondenzátorem ... :)) a že se jí hned tak nepovede, díru zacelit, další super věcička je elektrostatické pole, cívka, kondenzátor, zdroj, cívka generuje frekvenci, pokud postavím to samé, neuzemním to ! najdu správné místo (délka a vlastnosti magnetostatického pole je nutné nastudovat), světe div se, ale kondenzátor se nabije, pokud jich správně umístím třeba deset, mohu jedním doma u zásuvky na 230/60 vibrovat a v autě mít dalších 30 kusů, které se nabijí a vybijí do elektromotoru, možná ani není třeba vrnět cívkou doma, kouknout na magnetostqatické pole všude kolem a naladit se na tu správnou frekvenci. Jakápak síla je asi ve vzduchu, elementární náboj je znám, velikost a váha atomů v atmosféře taky, kolik pak je náboj jednoho kubíku vzduchu ? A co na to Jan Tleskač ? Nelítalo mu kolo taky na zářivou energii ???
Je to už síce staré, ale nedá mi to za neopýtať na to, že podľa zákonu zachovania energie musí byť energia na "rozbitie" rovnováhy väčšia, ako energiu, ktorú získame. Čo je výhodne, len v prípade, ak vstupný a konečný výstup druhu energie je iný. Alebo je to tak, že na vytvorím dieru a z nej potom istý čas čerpám energiu?

Edisone, všude jsi podváděl, kradl a lhal.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Prosím !!!!!!

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Juranus píše: Vem si všechny své dostupné prostředky a hrrrr na vědce a jejich poučky.
Tak snad mladenci trochu humoru, jen se nebit. Trochu neco pro poveseleni:

Policajt: " Co to delas chlapecku?
Chlapecek: "Placam hovno s piskem."
Policajt: "Co to bude az to uplacas?"
Chlapecek: "Policajt."
Policajt: "No to ale nemuzes, to by mohla byt urazka uredni osoby, zitra at to nevidim"

Druhy den

Policajt: "Co to delas chlapecku?"
Chlapecek: "Placam hovno s piskem."
Policajt: "Co to bude az to uplacas?"
Chlapecek: "Prase."
Policajt: "A proc ne treba policajt?"
Chlapecek: "Dnes mam malo hoven"

Ahoj, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

stepan, juranus

Příspěvek od lajos »

Je dojímavé jak jste se krýásně shodli-keci, keci a zas jenom keci, Iv vám to napsal správně

Juranus
Zasloužilý člen

Re: stepan, juranus

Příspěvek od Juranus »

lajos píše:Je dojímavé jak jste se krýásně shodli-keci, keci a zas jenom keci, Iv vám to napsal správně
Iv tím pádem popsal i tebe. Vaše místo je na smetišti vědy. Přehrabujete se tam a hledáte, jestli po géniích něco nezbylo. A ono ne. Oni měli pravdu!

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Juranus píše:
buky píše:..........................
Stepan Pepan, kto je tu fantasta bych raději pomlčel, právě kvůli energii, tak jako ji učíte a definujete.
Můžeš nám pro zajímavost představit tvou definici energie. Ať je nám konečně jasno! :D Mě by to ale fakt zajímalo. Možná se konečně dozvíme, že tu jeden mluví o koze a druhý o voze.Čao! :D
Jen dodám, že buky me v diskusi nekolikrát podvedl, je to s ním ztráta času, pouze zneprehledňuje vlákna, profesionálne motá. Nikdy zatím nic porádne nedefinoval, neprokázal, nevyvrátil. Očekává, že se bude príroda chovat podle nej.

Dosti k podobému speje i Waldes, protože po posledních vecných záverech kolem smotu v tomto vláknu opet odbočil od vecné diskuse k urážkám. Až mu jde o techniku a ne o politiku, tak by prospelo, kdyby doložil své tvrzení o tom, jakým zpusobem kulka v smotu skončí ve stejné výšce. Nemel by to pak ale být nejmenší problém zacyklit, treba s dodáním nejakého minima energie na prekonání trecích ztrát. Treba otáčejícím se husím brkem. Prece v té kinetické energii kulky musí být více, než jsou ztráty, kulka v herních automatech, nebo železniční kolo urazí po rovine obrovský kus, udelat smešný kanálek by nemel být problém. Není problém dodat 0.1W na trecí ztráty, když vec dá 1W, lze to pak uhradit ze samotného toho zdroje. No a je logické, že když to nedoloží, tak se muže urazit on. Když doloží, tak prispeje k objasnení zajímavého jevu.

Co se týče zamerení fóra, tak jsem na to napsal otázku pres SZ Rivalovi. Ptal jsem se na to všech už dávno. Kdyby bylo jasné, kdo všechno má podíl na vedení fóra, bylo by i jasné, zda a jakým zpusobem má smysl do neho prispívat.
Zatím to dosti vypadá na pozitivní diskriminaci. Nekolik troubu bude delat trouby ze všech ostatních čtenáru k obrazu svému, buď za to neco mají, nebo jde o nejaký hendikep.

Lajosi, trochu se divím tomu, co píšeš. Myslím si, že jsi odborník, a nemusíš se prizpusobovat plané ideologii.

Tohle, pánové kterých se to týká, není jenom vaše krajina, tak se nedivte, že tady nechceme podvodníky, a že tomu venujeme hromadu času. Ostatne, když kdysi v 17.století prišli na Moravu plenit Švédi, to je meli také nechat, ať si vesele bačují? Vaše internetové forum čtou i lidé kterí bydlí kolem mne, snad si nemyslíte, že tu budete plenit s vašima podvody.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: stepan, juranus

Příspěvek od martin11 »

Juranus píše:
lajos píše:Je dojímavé jak jste se krýásně shodli-keci, keci a zas jenom keci, Iv vám to napsal správně
Iv tím pádem popsal i tebe. Vaše místo je na smetišti vědy. Přehrabujete se tam a hledáte, jestli po géniích něco nezbylo. A ono ne. Oni měli pravdu!

...jooo a také popsal hlavně mě....páč tu jsem největší blb.... :jump: ...pro Iv...bodík....všechny mě podobné zdraví m11 :lol: & karkulka :oops:
p.s. osobně se přehrabuju ve vlastních úvahách....protože mě žádná škola nezatížila věděním.../technickým/- a co potřebuju ke stavbě vlastního MM....nastuduju...popř. poradí další odpadlíci vědy...které tímto zdravím....
...současně také zdravím všechny, kteří vědě a výzkumu bezvýhradně věří.../ trochu jim závidím bezstarostný živoz.../
...ale kdo nezkusil se přehrabovat ...kdekoli..../...jednou o mě někdo napsal...."hle...kuře našlo zrno..."/
...a ještě....po geniích toho právě zbylo docela dost....protože umřeli...a nestačili všechno říci..../Tesla/....tak se přehrabujeme....a snažíme se navázat..../...no kdo navázal na Teslu..Waldez se snaží....a je za to popotahován...
...takže...vzhůru do přehrabování.... :idea: :idea: :idea: m11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne pon 03 kvě 2010 9:51, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Smazat

Příspěvek od martinq »

Admini mohly byste přesunout ty kecy do diskuze "kohouti na smetišti s razítkem z Bohnic".

Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) martinq dne pon 03 kvě 2010 9:53, celkem upraveno 1 x.

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Posledný pokus !!!

Příspěvek od StepanPepan »

Waldes píše:Oponentúra je dobrá vec ale nie od ľudí, ktorí nevedia nič o veci a idú poúčať (Pepan)... !!!
I když jsem jsem nevěděl o gravitačním praku, moje tvrzení o tom, že průletem centrálním silovým polem se nedá získat žádná rychlost bylo správné, pokud bysme uvažovali o stacionárním poli.
O přenosu kinetické energie z jednoho tělesa na druhé pomocí průletu pohybujícím se centrálním polem jsem se nechal poučit.

Takže jsem něřekl nic, co by bylo vysloveně špatně a rád jsem se nechal poučit.

Doufám, že tahle událost v někom nevzbuzuje pochybnosti o mojí důvěryhodnosti a nedává mu záminku k tomu, aby ignoroval všechno, co napíšu.

StepanPepan
Zasloužilý člen

Waldes píše:
StepanPepan píše:Tohle je omyl, experimenty nepotvrzují, experimenty PODPORUJÍ PRAVDĚPODOBNOST PLATNOSTI. Naproti tomu má experiment sílu teorii VYVRÁTIT. Vědci si nikdy s ničím nejsou jistí.
Absolutne súhlasím, vedci si nikdy niesu ničím istí, naproti tomu vy áno a dennodenne to tu dokazujete !!! Viac nič nemusím dodať.
Rád bych se mýlil, ale není tohle už přechod od argumentů k osobním útokům? Něčeho takového je nehodlám účastnit.

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pro Martina(Karkulku)

Příspěvek od Waldes »

StepanPepan píše:Ach jo... Vám není divné, že ač magnetický motor zatím nikomu nefungoval, on ho dokázal roztočit slaboučkýma magnetama, které měl ještě dost daleko, do takových otáček?
Věříte, že mohl konečně objevit tu pravou konfiguraci magnetů? Jakékoli jiné konfigurace, i jednodušší konfigurace nefungují, ale jeho konfigurace složená z vyzkoušených a nefunkčních jednodušších konfigurací by zázračně fungovat měla??? Myslíte, že z když složíte několik NIC dohromady, můžete z toho dostat NĚCO?

Vám není divné, že u toho videa není zvuk? Vám nedošlo, že to roztočil proudem vzduchu?

Přemýšlíte vůbec? Nebo Vás už dokonale ovládly Vaše sny a jakékoli náznaky rozumného uvažování Vám vytlačily z hlavy?
Ak si to vôbec dokážeš predstaviť, tak ver tomu, že rozumne uvažujeme. Rozumné je totiž byť realistom, nie skeptikom za každú cenu. Realista pripúšťa, v tomto konkrétnom prípade, že to mohol dotyčný roztočiť prúdom vzduchu a neuveríš ale to isté napadlo aj mňa, no zároveň pripúšťa, že je možné, že to funguje. To je realizmus! Tak ako o tom píšu Iv, Slavek a iní ! Aby som sám pre seba zistil ako to je, tak to vyskúšam. Otázkou ostáva prečo to tebe tak vadí ? Obávaš sa, že tie tvoje istoty ak to náhodou bude fungovať sa ocitnú na podmytom brehu ? Podľa mňa tam sú už dávno a len ľudia ako ty to nevidia. Prečo ten svoj zápal nevenuješ napríklad osvete proti drogám, tam by si bol aspoň pre našu spoločnosť užitočný !
Waldes.

Tie štvorcové magnety sú evidentne neodýmové, a to sú podľa teba "slaboučké" ?

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Waldes píše:Ak si to vôbec dokážeš predstaviť, tak ver tomu, že rozumne uvažujeme. Rozumné je totiž byť realistom, nie skeptikom za každú cenu. Realista pripúšťa, v tomto konkrétnom prípade, že to mohol dotyčný roztočiť prúdom vzduchu a neuveríš ale to isté napadlo aj mňa, no zároveň pripúšťa, že je možné, že to funguje. To je realizmus! Tak ako o tom píšu Iv, Slavek a iní ! Aby som sám pre seba zistil ako to je, tak to vyskúšam. Otázkou ostáva prečo to tebe tak vadí ? Obávaš sa, že tie tvoje istoty ak to náhodou bude fungovať sa ocitnú na podmytom brehu ? Podľa mňa tam sú už dávno a len ľudia ako ty to nevidia. Prečo ten svoj zápal nevenuješ napríklad osvete proti drogám, tam by si bol aspoň pre našu spoločnosť užitočný !
Waldes.

Tie štvorcové magnety sú evidentne neodýmové, a to sú podľa teba "slaboučké" ?
Není problém to rozběhnout. Stačí jen přidávat silnější a silnější magnety a bude se to točit, jak dlouho chcete. Mám to vyzkoušené.

StepanPepan
Zasloužilý člen

Waldes píše:Realista ... zároveň pripúšťa, že je možné, že to funguje.
To si nemyslím. Realista si myslí, že je téměř nemožné, aby to fungovalo. Připustit si tu možnost tak reálnou, aby se mu chtělo postavit si model a vyzkoušet to, může jenom snílek.
Waldes píše:Otázkou ostáva prečo to tebe tak vadí ? Obávaš sa, že tie tvoje istoty ak to náhodou bude fungovať sa ocitnú na podmytom brehu?
Vadí mi, že všemu tak strašně lehce uvěříte a necháte se zblbnout. Vzhledem k tomu, že nic před tím nefungovalo, nefungovalo nic z čeho je to složené, nebojím se, můj břeh je postavený z kamenných kvádrů, z nihž každý před tím vodě úspěšně odolal.
Waldes píše:Tie štvorcové magnety sú evidentne neodýmové, a to sú podľa teba "slaboučké" ?
O těch jsem nemluvil.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Jim68 píše:
StepanPepan píše:
Waldes píše:
Práve sa na tom pracuje ... Waldes.
Ach jo... Vám není divné, že ač magnetický motor zatím nikomu nefungoval, on ho dokázal roztočit slaboučkýma magnetama, které měl ještě dost daleko, do takových otáček?
Věříte, že mohl konečně objevit tu pravou konfiguraci magnetů? Jakékoli jiné konfigurace, i jednodušší konfigurace nefungují, ale jeho konfigurace složená z vyzkoušených a nefunkčních jednodušších konfigurací by zázračně fungovat měla??? Myslíte, že z když složíte několik NIC dohromady, můžete z toho dostat NĚCO?

Vám není divné, že u toho videa není zvuk? Vám nedošlo, že to roztočil proudem vzduchu?

Přemýšlíte vůbec? Nebo Vás už dokonale ovládly Vaše sny a jakékoli náznaky rozumného uvažování Vám vytlačily z hlavy?
Nejsi trochu moc osobní? Když to víš, tak proč Tě to trápí? Přece si statisíce lidí lijí do mozgu alkohol a TY S TÍM NIC NEDĚLÁŠ??!!!.
Promiň, ale tam je Tvoje svatá osvětová činnost mnohem potřebnější - vlítni do první hospody, vyskoč na stůl, megafon do ruky a do toho...! :shock:

...zdarec...páč se o mě hovoří...tak se ozývám....je toto hlavně vzkaz pro stepanpepan....
...jak víš, že mi muj MM nefunguje....musel bych bejt opravdu magor, abych se s nějakým objevem vytahoval na veřejnosti.....
...ono takové statické pole roztočeného magnetického toroidu přes kliku a píst dělá divy.....viz magnetické pístové motory....
....tak se Stepanepepane nad tím zamysli, že i 1 magnet může mít 2 magnetismy...statický a dynamický...tato 2 pole...jsou dvojjediná..../ narozdíl od někoho, kdo je trojjediný.../....bohužel to co zkouším...nikdy nikdo nezkusil....nebo o tom nevím.....a jestli jsi to někde zahlédl ...sem s tím... však jsem také o to žádal už ve svém prvním příspěvku na příslušném vláknu../...
...a jestli to budu někde presentovat, tak nikdo nebude mít v ruce hallovu sondu, kousek magnetu nebo kousek Fe v ruce....celý mechanismus je tak jednoduchý, že to až zaráží....ale nebudu se dál rozepisovat....prostě nechám lidi tvého smýšlení dále ve víře....že to nejde....naštěstí patřím do kategorie realistů....co vidím , tomu věřím....a vím , co mám na stole.../ v kuchyni.../..
...a jak píšou někteří další zde.....co ti tak vadí na ...např. mém bastlení.....juranus má dokonce v podpisu....mag.motory za blaho lidstva....
....pravděpodobně budeš ty i juranus s velmi dobrým matematicko fyzikálním vzděláním....bohužel.../..je mi 60.../ jsem na toto vzdělání nedosáhl... osobně mě to mrzí a pronásleduje mě celý život, ale na druhou stranu je to jistou výhodou...nevědět všechno...protože kdybych to byl věděl...tak jsem sem nechodil...a nikdy by mě nenapadlo, že magnetické pole může být také jiné, než se všeobecně předpokládá....resp....může mít i něco navíc.....
....tento muj příspěvek sice neobohatil zdejší vědění....ale teoretikům by mohl naznačit, že jsou "hluchá" místa v poznání....a to i tam, kde se zdá, že už nemůže nic překvapit....no ..a ta místa právě hledají realisté...zde na foru.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Waldes »

StepanPepan píše:
Waldes píše:Realista ... zároveň pripúšťa, že je možné, že to funguje.
To si nemyslím. Realista si myslí, že je téměř nemožné, aby to fungovalo. Připustit si tu možnost tak reálnou, aby se mu chtělo postavit si model a vyzkoušet to, může jenom snílek.
To je ta chyba, že skeptik ako si napríklad aj ty si o sebe myslí, že je realista. Ľudia sú veľmi rôzny, široká paleta, od takých čo uveria všetkému až po takých, čo neveria ničomu okrem toho čo prezentuje nimi uznávaná autorita. A niekde v strede medzi nimi sú realisti, ktorí si uvedomujú, že ešte nepoznáme všetky prírodné zákony natoľko, aby sme mohli niečo vopred vylúčiť. Snílek by jednoducho uveril, že to funguje a nepotreboval by sa o tom presvedčiť a patrí do rovnakej kategórie ako skeptik, ten sa tiež nepotrebuje presvedčiť, len on je na opačnom konci a teda zo zásady tomu neverí. K tomuto názoru som dospel po dlhých debatách s priateľmi psychológmi a presvedčili ma o tom práve tí ozajstní vedci, ktorí vždy hovorili, nikdy nehovor nikdy !
StepanPepan píše:
Waldes píše:Otázkou ostáva prečo to tebe tak vadí ? Obávaš sa, že tie tvoje istoty ak to náhodou bude fungovať sa ocitnú na podmytom brehu?
Vadí mi, že všemu tak strašně lehce uvěříte a necháte se zblbnout. Vzhledem k tomu, že nic před tím nefungovalo, nefungovalo nic z čeho je to složené, nebojím se, můj břeh je postavený z kamenných kvádrů, z nihž každý před tím vodě úspěšně odolal.
Prečo potom hneď každého odrádzaš aby niečo skúsil ? Mal by si byť rád, že to niekto urobí, však sa len presvedčí, že to nefunguje. A nieje pravda, že nič nikomu nefungovalo, mne napríklad fungoval SMOT !!!
StepanPepan píše:
Waldes píše:Tie štvorcové magnety sú evidentne neodýmové, a to sú podľa teba "slaboučké" ?
O těch jsem nemluvil.
Ja viem ty si hovoril o tých ktoré tam tiež boli ...

Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
Zamčeno

Zpět na „Černá díra“